'Martínez moet zich wel gaan beheersen'

BVeenstra, 07-08-2019 om 12:50, 9143 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, heeft zich na afloop van het duel tussen PAOK Saloniki en Ajax in de derde voorronde van de Champions League kritisch uitgelaten over de centrale verdedigers van Ajax.

'Waar nu Schuurs en Martínez stonden, stonden eerder De Ligt en Blind', begint Driessen zijn relaas op de website van De Telegraaf. 'Dat is op dit moment gewoon een verzwakking, zo eerlijk moet je zijn. Zij moeten zich nog bewijzen', aldus de verslaggever, die zag dat de twee verdedigers in de mindere fase van het duel niet thuis gaven. 'Toen liepen ze achteruit, terwijl ze juist vooruit moeten lopen of de mensen moeten terugroepen zodat je compact staat. Zo kwamen ze in de problemen.'

Over Schuurs zegt Driessen dat de Limburger matig was in de opbouw. 'Hij liet zich ook makkelijk passeren. In de tweede helft ging het beter, net als met het hele elftal', zegt Driessen, die ook kritisch is over Martínez. 'Hij is een goede verdediger, maar hij is wild, maakte veel overtredingen en gaf nog een elleboog. Hij is iemand die in de Nederlandse competitie met de VAR nog tegen een rode kaart kan oplopen. Hij moet zich dan ook wel meer gaan beheersen. We voetballen hier in Europa en niet in Argentinië. Daar gaat het er toch wel anders aan toe.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Woodenshoe
Hij heeft wel een beetje gelijk hoor, lange tenen allemaal hieronder... Ik vind hem zelf trouwens gewoon simpelweg te klein om CV te staan. Blind a.u.b. gewoon weer naar het centrum!
0 0
pinballmagic
Ja die is een stuk groter dan Martinez.
Ik denk dat hij voorop gaat in de strijd net als Tagliafico
0 -1
ST
Kan AS voortaan berichten van Valentijn achterwege laten? Niemand zit te wachten op deze kwal en stoker.
2 -1
EricAjax1
All we ever hear from you is ...
0 -1
RobbertB
Heeft die gogem alleen de analyse na de wedstrijd gezien?
0 -1
Gonzalez75
Riool journalistiek die puur voor her scoren gaat dan realistisch commentaar levert.
0 -1
BokkieBokstra
Maar ook niet teveel inhouden hoor!
0 -1
FreddyAX
Kampioen open deuren inschoppen is Valentijn nu wel geworden.
3 -1
Simpelishetmoeilijkst
Officiële Ajax-hater van de Televaag!
1 -1
mvdk
Alweer.
1 -1
Bocarra
Het is veel te vroeg en appels met peren vergelijken. Maar de krant moet natuurlijk ook gevuld. Ajax begint weet vanaf nul. Vorig jaar om deze tijd stond de uiteindelijke basis 11 er ook nog niet. Over een wedstrijd of 6 kun je de conclusies trekken. Ook kunnen er nog spelers vertrekken en bijkomen.
0 -2
Meerkoet
Martinez is gewoon weer een pareltje.
Moet nog even wennen.
Hij is niet de eerste verdediger die in het begin rood pakt.
2 -2
wendoo9
IK vind het allemaal overtrokken. Deze jongen heeft in mijn ogen een goeie wedstrijd gespeeld tegen dit fysieke sterke ploeg. Die Aktom en nog een paar waren niet de minste en dan moet je niet als een mietje laten wegzetten.Hij heeft veel werk moeten verrichten. Die Martinez gaan we veel plezier aan beleven. Hij is ook erg goed aan de bal.
3 -2
Juichtoon
Aldus de man die voor het topelftal van vorig seizoen geen cent gaf. Deze man neem ik nooit meer serieus, dan ben je af.
6 -2
AjaxDUde123hk
Stom van Ten Hag om in een keer de verdedigende linies aan te passen. Had lekker blind naast schuurs laten staan. Schuurs heeft wel wat aansturing nodig en dat kan Blind geven . Martínez kan dat nog niet en heeft zelf aansturing nodig
2 -9
Red Devil
En dat moet hem snel aan zijn verstand gebracht worden en dan ook meteen even die Tagliafico en Alvarez erbij betrekken zodat zij ook weten dat we niet op dit soort domme acties zitten te wachten bij Ajax want dat zal veel kaarten gaan opleveren.
Ze moeten gaan beseffen dat hier andere normen zijn dan in Zuid Amerika en dat zou Nico nou toch wel moeten weten maar ook hij gaat er vaak onbezonnen in.
Hopen dat ze snel leren de boys.
1 -1
Felix Gassenlicht
Liever toch nog even Blind een linie terughalen de komende CL wedstrijden. Geeft wat meer zekerheid achterin.
2 -1
Cupmetgroteoren
Martinez = linksback. Qua postuur, lengte, felheid, kort dekken, manier van voetballen. Hooguit zou ie nog op de rechtsback gestald kunnen worden als het daar niet gaat met veltman of mazraoui. Martinez is een duplicaat van tagliafico en daarom verloopt de samenwerking tussen hen nog niet optimaal bij vlagen. Het zijn gewoon twee dezelfde spelers voor dezelfde positie. Martinez was ook gehaald als opvolger van sinkgraven en is gewoon een verbetering ten aanzien van hem.
1 -2
ST
Helemaal mee eens.
0 0
RaynoFischer
Hij heeft gewoon gelijk over Martinez..
Moet idd niet te vaak zo onbesuisd zijn, had geluk dat hij gister niet met 2x geel weggestuurd werd
Kan ook gewoon een mindere pot zijn, want tegen Vitesse en PSV had hij dat niet
5 -2
JariJari
Martinez 2 keer geel? Mazaroui soliciteerde veel uitdrukkelijker.
0 0
Labrador
Hij heeft zeker een punt maar als iemand zich moet beheersen is het Valentijn wel want zodra het over ten Hag gaat is hij ook niet zo heel netjes.
5 0
GvanderK
Martinez kan toch ook op rechtsback spelen of was het linksback? Dan heb je op beide flanken een pitbull en in het centrum Schuurs en Alvarez. Denk dat dit de beste optie is dan. Alhoewel ik Mazraoui ook graag RA zie.

(Martínez, Schuurs, Alvarez, Tagliafico)
1 0
RayJordaan
Linksback graag, backs horen met hun goede been aan de zijkanten te staan.
0 0
RobbertB
Tegen een speler als Arjen Robben zou ik wel een rechtspoot durven neer te zetten. Verder zoals Johan het al zei inderdaad.
0 0
voorkennis
Valentijn heeft gewoon gelijk (dit keer dan).....Martinez is redelijk onbesuisd in sommige duels, zie je bij Nico idem dito.
En Schuurs valt mi niks te verwijten, oke t moet beter, maar kom, deze jongen speelde 2 seizoenen terug voor Fortuna en vorig seizoen voor Jong Ajax.
Acteert nu op het hoogste niveau, wat verwacht men dan ?
1 -1
Juichtoon
Neen hoor ik denk dat Martinez gewoon wist dat er geen VAR was dit keer.
0 -1
AjaxDUde123hk
Blind die beetje bij stuurt zal helpen denk ik
0 0
Sanalologo
Zal best, maar hij staat nu in het centrum in Ajax 1, daar moeten we hem nu op afrekenen. Het komt wel goed met die jongen, maar heeft meer tijd nodig.
1 0
behangdelul
Met die elleboog viel het ook allemaal wel mee want die verdediger koos er voor om niet te springen en achteruit te lopen....maar goed zal wel weer een narrow escape van Ajax zijn geweest en anders was het 5-2 geworden blabla anti-ajax media gezeik.
1 0
FreddyAX
Inderdaad.Martinez deed niet veel verkeerds i.m.o.
0 0
sdds
wees blij met een beetje op de grens of er net over
2 0
Sanalologo
Heeft opzich wel gelijk, vorig jaar had je de ligt en blind, nu schuurs en martinez, is dus een verzwakking. Vorig jaar had je frenkie op het middenveld nu blind, is ook een verzwakking. Dan kan je maar beter gewoon blind weer in het centrum achterin zetten.
0 0
Web
Is gewoon niet handig, beginnen met twee nieuwe gezichten in het centrum, beide moeten eigelijk bij de hand genomen worden, ik had ook nooit verwacht dat Ten Hag dat zou doen
Maar dat hij goed kan voetballen en veel power heeft is duidelijk
2 0
Schip
Hoezo, als je een compleet nieuw middenveld hebt, gaan Blind en Schuurs dat net zo overkomen hoor.
0 0
Schip
Enkel weer clichés van andere media overgenomen. Mist als chef sport eventjes dat bij de goal Schuurs en Martinez niet konden doordekken, omdat ze al op een mannetje stonden. Maar goed, lekker bekkende verwijten maken scoort ook.
6 -1
Jariiii
Wat Martinez betreft ben ik het wel met hem eens, die is nog wat onbesuisd.
Schuurs vond ik veel beter dan ook velen hier hem vonden, zéker ook in de eerste helft. De klasse en potentie stralen nu al van hem af. Maar natúúrlijk staat hij er nog niet meteen als een onbetwiste vaste waarde.
3 -2
ram
Mwah, hij was een beetje wild maar het viel allemaal wel mee hoor. Ik vind die felheid wel lekker! En hij kan lekker voetballen.
6 -4
Web
Driessen en voetbal technisch, twee totaal verschillende dingen
5 -5
Emin3m
Gestopt met lezen na de woorden “Valentijn” en “Driessen”.
9 -6
Ajaxmax
Grappig deze reactie
1 0