'Klaassen moet Van de Beek opvolgen bij Ajax'

ArthurV, 05-08-2019 om 22:50, 17654 views, Voetbalpraat |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens Leo Driessen moet Ajax Davy Klaassen proberen terug te halen, wanneer Donny van de Beek vertrekt naar Real Madrid. De eerstgenoemde vertrok in de zomer van 2017 bij Ajax, waarna hij via Everton bij Werder Bremen terechtkwam. 

'Voor Ajax is het wel makkelijk wat ze moeten doen als Van de Beek weggaat: Davy Klaasen terughalen', is Driessen stellig bij Voetbalpraat. 'Werder Bremen speelt geen Europees voetbal en ze zijn achtste geworden, waarom zou je dat niet proberen?'

Diezelfde Driessen is van mening dat Van de Beek niet past bij De Koninklijke. 'Je hebt het gezien bij zijn voorganger Klaassen. Die ging naar een andere club en kwam er daar niet uit met zijn type spel.' Kenneth Perez vult aan: 'Ik ben van mening dat Van de Beek niet veel beter is dan Klaassen. Dus er zal wel heel veel gevraagd worden als Van de Beek bij Real Madrid wil slagen.'

Valentijn Driessen benadrukt op zijn beurt dat Van de Beek bij Real Madrid in een heel ander elftal terechtkomt dan Klaassen bij Everton. 'Dan heb je weer hele goede spelers om je heen en dan kan je wel die rol vervullen die je ook bij Ajax had.' Doordat Van de Beek sowieso de twee wedstrijden tegen PAOK Saloniki gaat spelen voor Ajax, zal het langer dan een week duren voordat de middenvelder zijn contract tekent in Spanje. 'Hij komt dus heel laat binnen. Stel je voor dat Real Madrid uit elkaar valt, wat wordt zijn rol dan? Dan kan je op de bank terechtkomen en moet je het maar afwachten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rentokill
Waarom zou iemand vdBeek op moeten volgen?
Waarom zou Ajax hem laten gaan dan?
0 -1
Babayaka
geen slecht idee
3 -3
FrankBeton
Jawel. Een héél slecht idee
1 -5
FrankBeton
NEE
NEE
EN NOG EENS NEE
0 -5
MankeNelis
Begint net als zijn compaan, de frikandel, een kleffe hap te worden. Samen in het frituurmandje van de Telegraaf.
0 -1
Rommy
Ik zou Promes wel eens willen zien op plek Donny, denk dat hij daar zal slagen.
0 -2
WZAWZDB14
Ik vind die Leo Driessen echt een nare vent, vooral bij dat voetbalpraat van fox, komt geen zinnig woord uit, loopt irritant door anderen heen te praten en is al gauw op zn pik getrapt als hij ff niet aan het woord komt.
1 0
PJSM
Als Vd Beek gaat Klaassen halen. Zou er direct voor tekenen.
3 -2
Chesterson93
Leo Driessen, hou maar op.
4 -1
Adios
Pröpper naast Blind en Marin ervoor geen optie? Vind Marin lekker fel overkomen en bij Standard speelde hij ook op 10 of rechtsbuiten. Zelfs vanaf zijn huidige positie had hij tegen Vitesse best wat diepgang!
1 -1
Ajax27
Mislukt avontuur bij Everton, daarna de weg omhoog gevonden in Bremen... die gaat echt niet al na 1 jaar weer terug naar NL. Over een jaar of 3-4 zie ik 'm net als Blind wel terugkomen met een bak aan ervaring, maar nu nog niet.
2 0
Rolo
Dit zag je al in januari - februari aankomen, geen verassing dat ze onze selectie leeg gingen plukken toch. Echter, zoals gebruikelijk komt het allemaal laat op gang. Alleen Mathijs en Frenkie zijn de enige twee die relatief "vroeg" vertrokken zijn.

En waarom zou je al vervangers aantrekken voor spelers waarvan ze nog niet eens weg zijn? Met Promes hebben ze al ingespeeld op een eventueel vertrek van Ziyech of Neres. Alvarez is gekomen voor Mathijs, en daar heb je nu ook potentieel zitten met Schuurs. Schöne is zonde, maar ik zie niet in waarom Marin dit niet op kan vangen, die maakt op mij een prima indruk. Die zou zelfs de plek van Donny in kunnen nemen, dat loopvermogen heeft hij ook wel.

Je kan wel van te voren allemaal spelers in gaan kopen, maar je ziet alles komt laat op gang. Over 2 dagen sluit de transfermarkt in Engeland. Kijk je naar een eventuele transfer van Pogba, dan zal voor donderdag een aardverschuiving moeten plaatsvinden bij United. Over 12 dagen sluit in Italië ook de transfermarkt, Schöne is mooi binnen bij Genua, zonde, maar begrijpelijk van Lasse.

Overmars heeft laatst al aangegeven dat hij geen sleutelspelers meer laat vertrekken in de laatste weken van de transfermarkt. Dus ik verwacht dat Ajax qua verkopende spelers na ong16 aug. niks meer laat vertrekken van waarde. En ze hebben echt wel een schaduwlijst klaar liggen. Ik maak me er niet zo druk om gezien de ontwikkeling van de afgelopen jaren. Stel, ze halen Pröpper, dan heb je een prima middenveld:

Pröpper (voetballend) - Marin (loper/voetballend) - Martinez (6, bijtertje). Als je daarachter dan een verdediging hebt met Tagliafico - Blind - Alvarez/Schuurs - Nous hoef je daarover ook niet te klagen. En voorin heb je ook voldoende kwaliteit. Dont worry cause every little thing......
1 0
Ajaccus
Marin in de rol van Donny is een interessante gedachte. Hij speelt dan idd meer in zijn kracht denk ik.
Dan Mazraoui of Alvarez naast Blind?
1 0
Rentokill
Klaassen gaat niet weg daar. Heeft net Lazio afgezegd. Zn carrierre eindelijk een beetje in de lift.
4 0
JariHeijden
Ik ben het er helemaal mee eens. Klaassen heeft diepgang, heeft geweldige looplijnen, kan scoren, is tactisch sterk en is een echte aanjager. Hij is een leider en heeft gif.

Al die negatieve geluiden over Klaassen, alsof hij er niets van kan. In het seizoen onder Peter Bosz was hij dé aanjager van het Ajax dat de finale van de Europa League haalde. Een van de belangrijkste spelers. Hij is qua techniek minder verfijnd dan VdBeek, maar hij kan weer o zo belangrijk worden.

Of hij nu terug wil betwijfel ik, maar ik zie hem erg graag komen.
3 -3
Godenzoon24
Klaassen kan niet mee in het positiespel van vorig jaar.
3 -3
FreddyAX
Aldus???
0 -1
Schip
Als je hetzelfde systeem wilt spelen, zie ik liever Klaassen dan Marin. Maar Klaassen is echt twee klassen minder goed dan VdBeek hoor. Dat is puur de aanname (niet in de loop), balvastheid met een speler in de rug, korte passjes. VdBeek kan meer met een bal, heeft een betere motoriek en 'touch'.

Maar goed, als je accepteert dat je er op achteruit gaat, maar wel hetzelfde systeem wilt blijven spelen kan dat zeker. Vraag is dan wel hoeveel minder De Wit en Ekkelenkamp zijn. En dan heb je Gravenberch ook nog.

Perez is al een tijdje de weg kwijt met wat hij zegt. VdBeek is niet even goed als Klaassen. VDBeek is positioneel echt sterker, vindt makkelijker de ruimtes in het veld, waarbij de afstanden goed blijven en verder zie boven. Perez met zijn I know it all houding begint me steeds meer tegen te staan. Als het een Deen betreft, hoor je amper kritiek, maar vdBeek, mwoaahhh.
2 -2
Web
Klaassen heeft een goede functionele techniek.
Jij doet hem veel te kort, in he team van vorig seizoen had hij op de positie van Donny niet misstaan, iets minder techniek, maar daar zet hij een enorme wilskracht tegen over, zou nog eens even zijn goals bekijken, dat liegt er niet om

En dan praat je over 2 klassen, echt niet
1 -1
Jaridebeste
Als Donny dan zo nodig moet vertrekken, zou ik dit een prima optie vinden. Natuurlijk is Donny voetballend beter, met name in kleine ruimte en combinatiespel. Anderzijds was Davy 2 jaar geleden ontzettend belangrijk voor Ajax. Na zijn vertrek was het hele lange tijd (tot PSV thuis) zeer zeer matig terwijl Keizer toch wel voortborduurde op het systeem van Bosz. En dat het maandenlang niet liep, lag zeker niet alleen aan het drama met Nouri. Ik denk dat het vertrek van aanjager Klaassen ook zeker een rol speelde. Van mij mag hij terugkomen. Graag zelfs. Ik betwijfel alleen of hij daar op dit moment zelf al aan toe is, maar proberen kan altijd.
1 -2
wladimir
Keizer speelde hetzelfde als Bosz met van de Beek in de plaats van Klaassen. Tegen Nice speelde ze best oké en werden ze ongelukkig uitgeschakeld. Toen vertrok Sanchez en zakte het team door het ijs tegen Rosenborg. Het werd beter dat seizoen toen Frenkie in de ploeg kwam. Ajax heeft het kampioenschap verspeelt toen hij geblesseerd was.

Afgelopen seizoen heeft ten Hag Ziyech op de vleugel gezet. Frenkie de Jong was de man op het middenveld. Van de Beek is veel beter dan Klaassen, maar Madrid komt te vroeg voor hem. Klaassen moeten we niet terughalen. Ekkelenkamp of Gravenberch moeten van de Beek opvolgen. We zijn Ajax.
1 -2
Daneman
Klaassen lijkt mij een behoorlijke keus. Wat me zorgen baart (gruwlijk fout nederlands denk ik) is dat het lijkt of ajax niet met een vervanger bezig is. En dat is erg hard nodig. Als tadic voorin staat. Zou het middenveld Blind, Hakim en een jongere gast worden? En als Hakim linksvoor staat. En tadic in spits? Blind op middenveld en twee jonge jongens daarvoor? Kun je overlopen worden
1 -1
marrene
Driessen is van de pot gerukt. Klaassen voegt niks toe. Heb hem onlangs weer bij Werder gezien. Grijze muis. Harde werker, voorbeeldige prof en echte Ajacied maar niet goed genoeg.
Als je zoveel geld hebt moet je ook doorpakken en in kwaliteit investeren.
4 -4
FrankBeton
Exact ja
0 -1
ETM
Ik vind de Klaassen- Vd Beek vergelijking een beetje vermoeiend.Athans het doen alsof zij min of meer hetzelfde voetballen. Er zijn een paar overeenkomsten, maar ook cruciale verschillen. Beiden spelers zijn verbinding-spelers in de kern. Beiden spelers hebben gevoel voor ruimte in en om de 16 en scorend vermogen. (denk dat Klaassen iets dodelijker is)
Maar Donny is veel handiger in de kleine ruimte. Is veel meer een combinatie-speler juist ook hoger op het veld. Klaassen in huidige 10-rol moet je imo niet willen.
4 -2
Web
Totaal niet mee eens, ook jij doet Klaassen veel te kort
Heeft voor de positie van Donny een goede functionele techniek, kan goed in de combinatie mee, daar bij komt dat hij het team op sleeptouw kan nemen, en daar is Donny weer minder in
Zou nog eens beelden terug kijken van Klaassen
Donny had veel betere spelers om hem een die hem konden bedienen

Vermoeiend, het zijn op details na de zelfde spelers, Donny iets meer techniek, Klaassen veel meer dynamiek en
1 -1
ETM
Nou dat zien we dan idd anders. En dat terwijl ik Klaassen vaak verdedigd heb, en over Donny juist vaker kritisch ben geweest. Maar Klaassen is veel meer een loper dan Donny. Idd een speler met leiders-kwaliteiten, een enorme drive en een zeer behoorlijke functionele techniek. Maar onder Bosz als half zat je al vaak ermee dat hij meer ruimte nodig had. Laat staan onder Ten Hag als 10. Donny is niet perse technisch beter, maar gewoon een speler met andere kwaliteiten. Aan de bal is Klaassen beperkter dan Donny. Donny kan om zn as spelen, Klaassen niet. Klaassen was belangrijk in 16/17, dat zal ik nooit ontkennen. Bijv bij het druk zetten onder Bosz, en zn kwaliteiten in de laatste fase. Maar ik blijf bij mn eerdere post. Sterker ik vind dan Donny al enigzins twijfelachtig op 10. Laat staan Klaassen.
1 0
SilverHaze
Het niveau is 3 klassen omhoog gegaan sinds Davy’s vertrek. Werder Bremen is een prooi voor dit Ajax en Klaassen heeft weinig restwaarde of potentie. Zou het een vreemde aankoop vinden.

Die vergelijking is inderdaad heel vermoeiend. T zijn beide blonde middenvelders, daar houdt het op.
3 -2
Web
Dat het niveaus beter is ( 3 Klassen slaat nergens op ) maakt het alleen maar makkelijker voor Davy, goede spelers om je een word je beter van.
Ook voor jouw vermoeiend, zou toch eens beter kijken
Donny iets ( meer niet ) beter in de combinatie, Klaassen veel meet power, en heel belangrijk neemt een team op sleeptouw, iets wat De Ligt ook heeft. En Donny niet heeft, die gaat verpieteren op de bank in Madrid

En nog een punt, Ajax zal nooit zonder Frenkie, De Ligt en Donny het niveaue weer halen van vorig seizoen, dat was uniek.
0 -1
Willem410
Klaasen doet het goed in Duitsland, een topcompetitie en ook gewoon nog eens een mooie club.
Die gaat nu echt nog niet terug komen en dat snap ik heel goed.
2 -1
Rentokill
Klaassen... Doet mij teveel aan de generatie van Franky de Boer denken. Behoudend spel.

Volgens mij hoeven we niemand te kopen. Ten Hag wil heel graag naar het spelen met een vaste 10 (ok, hij noemt het een dubbele 6) toe. Dan zou je Tadic en Ziyech daar neer kunnen zetten.

Blind en Mazraoui daarachter (of misschien Martinez ipv Blind).

Maar ik blijf me verbazen over de gelatenheid dat vdBeek 'weg is'... Hoezo? Dat bepaald Ajax toch?
Ajax kan nu zeggen: Nee sorry, we hoeven even geen geld meer. We willen onze selectie op peil houden...
2 -3
Duif63
Wijnaldum zou de beste oplossing zijn, maar die zal niet te betalen zijn.
3 -3
Henkjanklaas
Waarom zijn sommigen zo tegen het idee van Driessen, Klaassen heeft het toch altijd zeer goed gedaan bij Ajax ? Heeft gif, is vrij snel, kan afjagen, goede mentaliteit, en scoort behoorlijk veel.
Enige belemmering is wellicht de transfersom....
6 -2
Eastwood
En scoorde vaak belangrijke goals.
2 0
Harrie Nak
Geen Klaassen terug aub.
3 -5
FrankBeton
Precies
0 0
Ajaxvooraltijd
Ik vind wel dat Donny niet moeilijk vervangbaar is voor een andere speler. Nu word er gedaan alsof hij Messi is en Ajax niet zonder hem kan.
2 -3
ram
Ach nee.. alsjeblieft niet zeg. Dat is De Wit maar dan ietsje beter (niet veel).
5 -7
FrankBeton
HAHAHA ik ben het 100% met jou eens maar dit maakt ons niet populair hier
1 0
Jaridebeste
Dan heb je destijds echt niet goed opgelet. Beetje respectloze reactie ook.
1 -2
ram
Dan is wat jij nu zegt respectloos naar De Wit... Ik ben helemaal niet respectloos; ik heb gewoon niet zo'n hoge pet op van Davy. Zie uitleg hieronder.
0 0
FrankBeton
Jij hebt er geen kijk op
1 0
Jari_held
Hoe kun je dit nou beweren? Of ben je nog te jong om klaassen te hebben zien voetballen? Was voorbeeldige captain, echte ajacied, scoorde veel belangrijke goals en begreep het drukzetten onder peter bosz als geen ander
1 -1
ram
Ik ben oud en wijs genoeg. Ik heb zijn hele loopbaan meegekregen.

Toen hij debuteerde vond ik hem een goed talent en ik had hoge verwachtingen.

Maar al snel zag ik dat Davy vooral rennen, schreeuwen en vliegen is. Het is niet echt technisch, niet echt creatief. Bij Ajax scoorde hij veel maar stond ook op een plek waar je veel scoort. Lex Immers scoorde ook best veel. Maar Davy verneukte ook extreem veel door lompe aannames enzo.

Toen hij de Gouden Schoen won vond ik dat echt ongelooflijk. Lachwekkend. Davy is een zwaar overschatte speler. Ondanks dat ik hem wel respecteer, was blij dat hij vertrok. Hij kan bij redelijke ploegen best van waarde zijn en zijn goals maken. Zelfs in dit Ajax zou dat wel kunnen maar als je De Wit een heel jaar laat spelen, zal hij het niet heel veel minder doen hoor.

Een toegevoegde waarde is het in ieder geval niet, in mijn ogen. Dit Ajax moet de lat hoger leggen.
0 0
Hagmag
Geen slecht idee. Echter men zal schrikken van de vraagprijs voor Klaassen.
2 -2
Ardoe
Nee alsjeblieft niet zeg! Als je echt niks anders kan krijgen en je wilt iemand met Ajax DNA, misschien als huuroptie voor een jaar, maar verder echt niet. Buiten dat is VDB 2 klassen beter dan Klaassen.
8 -2
trooop
Klaassen terug zou een kleine ramp zijn. Hoewel hij wel in het systeem zou passen.
4 -7
Web
Een kleine ramp maar past wel in het systeem? Heel bijzonder
Jij wil met 11 spelers spelen die allemaal elkaar de bal toe schuiven, eindeloos rond spelen, dat gebeurde zelf met Xavi en Iniesta zonder Messi.
In het spelletje van Ajax ( wat heb ik genoten vorig jaar ) past een lopende 10 uitstekend
Donny had er moeite mee, maar kreeg het steeds beter onder de knie, word het spel steeds minder voorspelbaar, ik snap ook niet waar je het vandaan haalt, jij was fan van Bosz, en die zette hem zelfs het eerste in de opstelling, Johan vond hem de beste die er was. Ik volg Ajax al zolang, heb nooit anders gezien, Neeskens was de eerste
0 -1
trooop
Nee hoor, dat maak jij er altijd van. Waarschijnlijk om het zelf beter te begrijpen? Zwart-wit is toch het makkelijkst.

De enige absolute voorwaarde voor een Ajacied is wat mij betreft dat hij een hele goede balbehandeling heeft. Dat het een speler is die altijd de bal wil ontvangen, zich goed kan redden in kleine ruimtes en er alleen maar van geniet als tegenstanders druk gaan zetten.
Klaassen valt ver buiten die categorie.

Bovenop een goede balbehandeling zijn alle kwaliteiten welkom. Het is meestal (maar niet perse) het best om meerdere types in je team te hebben. Zolang ze maar bovengemiddeld comfortabel aan de bal zijn.
1 0
behangdelul
Prima call als ze dat doen. Je koopt gewoon 25 goals terug. Want iedereen mag vd Beek dan wel veeeeeel beter vinden, 1 ding kan Klaassen beter en dat is doelpunten maken. Qua strijd en afjagen doen ze zeker niet voor elkaar onder.
5 -8
OnlyOneZlatan
15 goals misschien maar 25....
6 0
Ajaxxxisdebeste
Klaassen is geen Donny en Donny is geen Klaassen
4 -2
AlexIbarra
Hoe kan iemand hier een duimpje omlaag voor geven? :D
1 -2
Pipodeclown112
"Van de Beek niet veel beter dan Klaassen." Tijd voor je pilletje, Kenneth.
11 -4
FrankBeton
Ja echt hèh
0 0
Whatever
Neres - Tadic - Ziyech
Blind - Klaassen - Pröpper
Tagliafico - Martinez - Alvarez - Mazraoui
Onana

Labyad - Dolberg/Huntelaar - Promes
Eiting - de Wit - Marin
Pierie - Vertonghen - Magallan - Fosu Mensah
Varela

Bandé - Traoré - Lang
Taylor - Ekkelenkamp - Gravenberch
Palacios - Pierie - Schuurs - Dest
Scherpen

0 -11
Gijpjes
Heeft die Leo Driessen koffie filters lopen snuiven ofzo.
8 -2
Labrador
Buiten het hele Klaassen verhaal zegt Valentijn hier geen gekke dingen. Hij kan het wel.
2 -7
JSF
Dit is Leo...
0 0
Spuit11
Het elftal wat Ajax had vorig jaar, is niet meer te maken.

Wilt Ajax zulke spelers kopen? Dat kan niet. Die zijn simpelweg niet te halen, qua transfersom of anders wel de salaris eisen.

Het is nu aan Ten Hag om er een ander elftal neer te gaan zetten, andere spelers met andere manieren van voetballen wat weer vol zit van synergie.

Maarja, al die zogenaamde analysten weten wel de spelers weg te praten na 3 goede wedstrijden om daarna te klagen dat niveau van de Eredivisie naar beneden zakt. Droeftoeters.
3 -2
BRAMHOUTEN
Ik zie ook liever Klaassen terug als pröper
5 -13
FrankBeton
Ach ... daar hebben we spuit 11 ook weer ...
1 0
Patrick78
Waarom geen Gudelj en ook Bazoer? Nee thanks.
7 -9
AsensioWillemsen
Speelt Zimling nog? Ideale box to box
3 -6
Simpelishetmoeilijkst
Mooi! Kan ik weer even lachen.
0 0
Wout1988
is gestopt
0 -1
ajaxxcied4life
Ik denk niet dat Klaassen de man is die in de kleine ruimte het verschil kan maken in het spel dat Ten Hag wil spelen.
10 0
Bjorn
Ik denk dat Donny veel verfijnder is dan Klaassen. Betere techniek, functioneel vooral. Beide hebben het scorde vermogen en zijn niet vies om enorm veel meters te maken. Donny overall een iets betere speler, zeker omdat Ajax vaak in de kleine ruimte speelt.

Klaassen terug bij Ajax? De eerste aan wie ik dacht was Propper. Maar Klaassen heeft enorm veel krediet bij mij, zou hem altijd graag terug zien.

Voor Klaassen is een soort 50% fans en 50% haters onder supporters , omdat hij niet de verfijnde speler is zoals een Ziyech of Frenkie. Maar met Klaassen op het middenveld heb je altijd iemand die loopt, kan scoren en het hele team kan meenemen in het afjagen.
9 0
Jaridebeste
Ik ben het helemaal met je eens.
0 0
Dwight
Jeetje zeg aub niet,
12 -5
Erik1966
zou een goede beslissing zijn!
6 -12