Borst: 'Zie veel irritatie en ongemak bij Ten Hag'

BVeenstra, 05-08-2019 om 08:10, 7880 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Columnist Hugo Borst zag afgelopen zaterdag een Erik ten Hag met veel irritatie en ongemak. De journalist schrijft in zijn column in het Algemeen Dagblad dat het trainersvak een ondankbaar ambacht is: 'Voor elke trainer geldt: je bent zo goed als je slechtste schakel en spanningen kunnen na twee nederlagen soms erg oplopen.'

'Ajax-trainer Erik ten Hag dacht zaterdagavond dat-ie gek werd toen NOS-verslaggever Jan Roelfs zei dat het tegen Vitesse niet liep', begint Borst. '"Het liep niet? Hoe kom je daar nou bij? Het liep wel, want we creëerden zeker 15 kansen. Ik denk dat we aan de bal gewoon uitstekend gespeeld hebben, met heel erg goed voetbal en geweldige kansen". Erik ten Hag heeft vorig seizoen zelf de norm bepaald van wat uitstekend, heel erg goed en geweldig is.'

Borst was niet onder de indruk geraakt van hetgeen Ajax liet zien tegen Vitesse. 'Al was het aan de bal soms best aardig, mede dankzij Donny van de Beek, een speler die Ajax zal ontvallen', doelt de columnist op het naderende vertrek van de middenvelder naar Real Madrid. 'De journalist - zijn referentiekader is vorig seizoen - was kritisch. Logisch. Verdedigend beleefde Ajax een paar slechte momenten', aldus Borst, die twee spelers bekritiseert. 'We zagen de Zuid-Amerikaanse opvolger van De Ligt een keer als een idioot naar een bal vliegen zonder die te onderscheppen en op het middenveld liep de opvolger van Frenkie de Jong, ene Marin, te snurken: dat leverde twee tegengoals op.'

Na afloop zag Borst Ten Hag in de verdediging schieten. De trainer gaf aan dat zijn selectie pas sinds een paar dagen compleet is. 'Dat was zwak om te benoemen. Er volgden van die staccato zinnetjes die van hem prompt een Carlo Boszhard maakten in de glansrol van Erik ten Hag. Ik zie al veel irritatie en ongemak en we zijn pas één ronde onderweg. Ik dacht: oei, Erik, het seizoen is nog lang, jongen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Gonzo
Huis- tuin- en keukenpsychologie van mr Burnout Hugo Borst
0 0
31xAjax
Het is maar net wat je wilt zien maar Borst heeft wel een puntje. En vwb ten Hag, heel erg goed voetbal hebben we zaterdag niet gezien en 15 kansen zijn er zeker niet geweest, zelfs niet met die van Vitesse er bij.....
0 -2
JariJari
Borst is een randdebiel. Ten Hag heeft helemaal gelijk.

Misschien kan Borst het beter over Naaihuis zijn assist hebben.
0 0
31xAjax
som jij mij die 15 kansen ff op???
0 0
FreddyAX
Duidelijk is dat Ten Hag weinig krediet heeft opgebouwd vorig seizoen, volslagen belachelijk in mijn ogen.
Toch staan er nu al weer allerlei ,veelal zelfbenoemde, deskundigen in de rij om te roepen wat er allemaal mis gaat, nadat men eerstens zelf een verwachtingspatroon heeft gecreëerd waar onze lieve Heer persoonlijk niet aan kan voldoen.
Vorig jaar was het niet anders en ook al heeft Ten Hag al deze deskundigen in het hempie gezet, dan nog gaan we het dit jaar een nieuwe poging geven om ,wie weet, het eigen gelijk te halen.

Dat Ten Hag niet de mediavriendelijkheid heeft van de gemiddelde Quizpresentator is een feit , maar nu heb ik ergens gelezen dat hij trainer is van beroep.
1 -1
Frank1978
Hugo vorig seizoen nadat Ajax keihard onderuit was gegaan bij Feyenoord: "na Real Madrid rest voor Ajax alleen nog het bekertoernooi..."
4 -1
waayop
Ten Hag moet zijn frustraties niet laten blijken, daar heeft niemand iets aan. Lasse makkelijk laten gaan, Dolberg laten staan en Huntelaar negeren. Daar moet hij zich druk om maken.
1 -1
SnifferClarke
Ik zou ook geïrriteerd zijn als het seizoen begint voordat het vorige nauwelijks afgelopen is. Geld bepaalt alles. Binnenkort gewoon 52 weken per jaar voetballen totdat het publiek verzadigt raakt en alles weer 'normaal' wordt.
2 -1
SilverHaze
Gezien de globalisering is het publiek nog lang niet verzadigd. In Zuid korea betaalt men gewoon 50 euro om Ronaldo te zien in een oefenpotje... Dit uitmelken gaat nog wel even duren. Ga er maar van uit dat er nog een hoop gaat veranderen om meer geld binnen te halen.
1 -1
JariJari
En toen bleef Ronaldo op de bank :p
0 0
ajaxxcied4life
Het(ze) is Hugo maar jongens.
1 -1
RaynoFischer
Ja hij reageerde geirriteerd en defensief, maar had geen ongelijk.
Met een normale verloop en het benutten van kansen had je trouwens gewoon 2-5 gewonnen
1 -1
JariJari
Hij had lekker Poulsen moeten sturen, die weet wel hoe je met zwakzinnigen om gaat van zijn duels met van Bommel.
0 0
Ruff Rhythim
Haha...eerst een lulverhaal ophangen en je conclusie al maken na een fokking wedstrijd alsof het april volgend jaar is en dan afsluiten met "het seizoen is nog lang...."
1 -1
Ajaxxxisdebeste
Zagen nu al!?
0 -1
Libero
Ik vond ten Hag ook wel erg defensief reageren, maar zo werkt dat na puntverlies en kutvragen. Hij had ook niet ongelijk dat het boeltje nog niet goed op elkaar ingespeeld is. Ziyech, Nico en Nous hebben allen nog geen hele wedstrijd gespeeld en Neres helemaal niet. Dan zou je kunnen zeggen (wat Theo Janssen ook deed) 'stel ze dan niet op', maar je hebt dinsdag een zeer belangrijke pot voor de boeg en daar wil je je sterkste elf in op kunnen stellen.
Leuk om alleen de momenten te benoemen die misgingen, maar Ajax speelde, uit, gewoon goed tegen een ploeg die de bus parkeerde. Creëerde ondanks dat veel kansen (9 schoten op doel, maar as usual had een keeper tegen Ajax een goede dag), 69% balbezit, 85% passnauwkeurigheid.
Iets te weinig scherpte voor de goal (Marin véél te weinig, dat wel), een zeer ongelukkig eigen doelpunt en, ja, een zeer zwak defensief moment van meerdere spelers met een prima actie en schot van Bazoer kost je hier de overwinning.
Maar ja, laten we net doen of Ajax geen knikker kon raken en ten Hag rijp voor het gesticht was na die wanprestatie. Het zal wel weer satire zijn.
4 -1
masterrr
Vind dat TH ook goed gehandeld heeft, die spelers hebben ook wedstrijdritme nodig. We zijn er goed mee weggekomen door gelijke spelen PSV en Feyenoord.
0 0
kampioen0809
Het was niet top, verre van, maar ik maak me totaal geen zorgen eerlijk gezegd. Vitesse was wel zo ontzettend slecht, het was een wonder dat het met rust geen 1-5 stond.

Delen van psv en feyenoord gezien, maar dan zou ik me pas echt zorgen maken.
0 -1
SilverHaze
Klasse Erik. Gewoon zeggen wat je denkt. Jij bent de vakman. Het spel liep best prima. Verdedigend in de organisatie nog niet, zoals je ook beaamt. Dat de pers te blind is om dat te zien is niet jouw probleem. Die waardeloze interviewer durft met dergelijke suggestieve vragen ook niet in de buurt te komen van Louis van Gaal uit angst om afgemaakt te worden. Dus laat hem maar merken dat jij daar ook niet op zit te wachten.
2 -1
MichelAngelo66
Men struikelt over elkaar heen om maar gaten proberen te schieten in het Ajax bolwerk. Je kan ook gewoon met waardering spreken, maar nee.... afbreken die hap. Nederland.

Hoe het echt was. Wat onoplettendheid waar doelpunten uit kwamen. Het liep nog niet optimaal, maar desondanks werden er veel kansen gecreëerd. Normaliter met wat meer scherpte win je gewoon.
2 0
Bounce77
Ja Hugo, dat klopt als Ajax in een wedstrijd onnodig punten laat liggen dan is er irritatie, zo werkt dat, wij winnen namelijk liever, vreemd hé
6 0
Bocarra
HB is gewoon een beetje dom. Als op dit moment je referentie kader het team van vorig seizoen is dan vergelijk je appels met peren. Stemming makerij.
5 0
Rentokill
Ook Ten Hag begint gewoon weer op -1...blijkbaar.
8 0
DeMeervanweleer
Borst is een aasgier. Bij het vermoeden van bederf begint hij rondjes te draaien. Mensen vinden het heerlijk als het slecht gaat met Ajax, succes mag niet.
9 0
Fnatic
Daar gaan we weer, het Ten Hag bashen is weer begonnen.
6 0
DT10
Ik proef vooral irritatie bij Hugo Borst.
6 0
CocaCooper
Hurt people, hurt people...
0 0