'Hij kan zich goed wegcijferen voor grote sterren'

JesseTH, 05-08-2019 om 10:00, 3579 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Rafael van der Vaart vindt het aan tafel bij Studio Voetbal moeilijk om te zeggen of Donny van de Beek meteen bij Real Madrid past. De voormalig sterspeler van Ajax ziet echter wel dat het elftal van De Koninklijke behoefte heeft aan een speler zoals Van de Beek dat is.

'Ik denk wel dat hij past, want ze hebben allerlei van dezelfde soort types', zo klinkt Van der Vaart zijn eerste gedachte. 'Hij kan zich heel goed wegcijferen voor de grote sterren. Hij wordt waarschijnlijk gekocht voor veel geld, maar hij heeft niet de uitstraling van Pogba. Hij is een werker en blijft heen en weer lopen. Dat hebben ze wel nodig in dat elftal.'

Pierre van Hooijdonk houdt zich vooral bezig met de opvolging van Van de Beek bij Ajax. 'Zo’n type heeft Ajax niet in haar selectie. Je kunt gaan spelen met Promes, Ziyech daar eventueel wegzetten, Labyad, maar zijn diepgang… Ajax heeft het geld om directe vervangers te kunnen aantrekken, waardoor je niet meer zoals een paar jaar geleden met een jeugdspeler op die positie gaat spelen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WouterBerg83
Ik kan alleen Zyjech bedenken als optie op de plek van Donny....Nu volg ik Jong wat minder, maar is Gravenberch niet een optie op die plek? Is nog wel erg jong, maar heeft wel die diepgang.
0 0
PeterVKV
Frenkie speelt lekker van achteruit met ruimte. Wat Donny doet is veel moeilijker. Daarom is Donny nog meer waard dan Frenkie. Een vervanger is ook niet echt te benoemen. Wie combineert zijn techniek, met dat loopvermogen, die diepgang en dat scorend vermogen? POOT STIJFHOUDEN bij dat kut Real. Waarom zou ManU dat wel kunnen bij Pogba en Ajax niet bij Donny? Donny is een echte Ajacied en die gaat na dit jaar pas weg als de beste speler.
0 0
Van Reenen
Ik breek mijn hoofd om het feit dat ik geen type speler kan bedenken zoals Donny die Ajax kan ophalen als Donny vertrekt. Hebben jullie een idee?
0 0
Web
Dat komt omdat hij precies in het systeem van Ajax past
Klaassen dito het zelfde, zullen nooit onomstreden worden in een sterke ploeg.
Frenkie is veel meer een allround voetballer, zal overal slagen
Donny is een dienende speler, gaat diep en daar moet ruimte voor gemaakt worden door mede spelers
0 0
PeterVKV
geen idee, bestaat niet
0 0
Markopantelic007
Klaassen? Sowieso meer scorend vermogen dan Donny, en werklust minstens gelijkwaardig.
1 -1
trodat4030
Niet verkopen.
0 0