Spaan voorziet basisplek Van de Beek bij Real

BartVeenstra, 03-08-2019 om 09:40, 4795 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Henk Spaan denkt dat Donny van de Beek zeker zou zijn van een basisplaats bij Real Madrid. De middenvelder van Ajax wordt in de Spaanse en Nederlandse pers nadrukkelijk gelinkt aan een transfer naar De Koninklijke en om die reden lijkt een transfer een kwestie van tijd te zijn.

Spaan schrijft in zijn column in Het Parool dat Van de Beek één keer amok maakte bij een wissel. Het was in de kansloos verloren wedstrijd tegen Feyenoord (6-2). 'Donny had er geen trek meer in om door Ten Hag altijd als eerste te worden gewisseld en gaf daar blijk van. Inhoudelijk had hij gelijk en het misbaar leidde er uiteindelijk toe dat het wisselbeleid werd aangepast. Van de Beek kwam voorgoed in de basis en voetbalde zich met stip op de scoutinglijst van Real Madrid.'

De columnist denkt dat Van de Beek nog vijf dagen moet wachten voordat hij weet of hij naar Real Madrid vertrekt of niet. Dit hangt af van de eventuele transfer van Paul Pogba. 'Als Pogba op 8 augustus, deadline day in Engeland, nog speler is van Manchester United, gaat Donny op reis naar Real Madrid, dat is gespeend van diepgaande middenvelders. Daarom alleen al zal Van de Beek er zeker zijn van een basisplaats.'

Hakim Ziyech

Spaan is in zijn column ook enorm te spreken over Hakim Ziyech. De journalist is zeer kritisch op PSV-aanvaller Hirving Lozano, die constant balverlies lijdt en amper arbeid verricht. 'Vergelijk hem eens met Ziyech, die eerder terugkomt van vakantie voor een invalbeurt in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, nog zonder ritme, maar wel meeverdedigend als Bernardo Silva bij City. Het is een discipline die Lozano niet beheerst.'

Denk jij dat Ajax met een 1-3 zege bij Vitesse aan het seizoen begint? Zet in en krijg 9,65 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Toeschouwer
Spaan ben je wel nuchter.
0 0
PJSM
Ben het niet eens met je Henk. Van de Beek is totaal nog niet klaar voor Real. Wordt daar van bankzitter tot tribune klant. Heeft nog zeker 1 a 2 jaar Ajax nodig voordat hij klaar is. Van de andere kant als je 70 mln voor Van de Beek kunt krijgen, ja dan ga je wel twijfelen als Ajax zijnde. Benieuwd wie we er voor terug halen. Verwacht uiteraard wel een topper.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat Vd Beek bij Real Madrid tot een miskoop uit zou groeien. Hij is duidelijk minder dan de andere halven (of aanvallende middenvelders) die de afgelopen tien jaar een vaste basisplaats bij Real Madrid hebben gehad.
0 0
Bocarra
Als ik dat stukje over van de Beek lees dan denk ik; van de Beek rot snel op. Iedereen weet hoe hij precies een jaar geleden er voor stond. Niet 100% fit fysiek een achterstand veroorzaakt door mentale problemen en het tripje met Oranje. Tadic heeft hem fysiek en mentaal het voorbeeld gegeven en hij heeft zich in de 2de helft van het seizoen terug geknokt. Hij doet het nu aardig maar is er nou niemand in zijn omgeving die tegen hem zegt dat Real Madrid op dit moment te vroeg komt. Een club in crisis maar op elke plek betere spelers dan Van de Beek op dit moment.
1 -1
AFCA1961
En zo is dat......prima verwoord. Daarbij piepte hij al heel snel dat ie weg wilde toen hij begin vorig seizoen op de bank zat......oh ja, dat was zijn zaakwaarnemer achteraf, maar toch.
We zullen hem enorm missen en ik zal nooit snappen wat spelers beweegt om te gaan spelen voor zon baggerclub als Real.....een slangenkuil van de ergste soort. Dat geldt ook voor Matthijs overigens met zn Juventus.
0 0
altijdwelwat
Henk Spaan zit sowieso altijd bij Sjaak Swart op schoot dus dit verhaal is zeer vanzelfsprekend. Ik Ie het niet gebeuren.
0 0
Remark
In tegenstelling tot Spaans vrees ik dat een basisplaats bij Real slechts zal leiden tot eenzelfde doemscenario als Davy Klaassen bij Everton. Wat betreft het balverlies van Lozano: Ziyech aanvoeren als voorbeeld van hoe het wél moet, slaat helemaal nergens op. Er is waarschijnlijk niemand die zoveel balverlies lijdt als Hakim. Dat hij inmiddels heeft geleerd de bal terug te veroveren pleit in z'n voordeel, maar is niet relevant in deze discussie.
1 0
RJB1979
Voor deze ene keer: Hup Mino! Breng Pogba naar Madrid!
3 0
EricAjax1
Wat een onzin kraamt deze man toch altijd uit
2 -1
Liam
Kee Henk.
Wel ff een scoop dit, dat moet ik toegeven.
0 0
Puurvoetbal
Oke, ik niet
1 0
Rentokill
Ik zie echt niet waarom vdBeek onhoudbaar zou zijn:
Hij heeft een contract (wat hij zelfs kan verbeteren).
Ajax heeft geen financiele noodzaak om hem te verkopen.
Het is geen nu of nooit verhaal. Donny is volgend jaar misschien nog wel meer waard.
2 0
behangdelul
Of minder...als je 70 mio voor vd Beek kan krijgen moet je het gewoon doen. Of vd Beek er verstandig aan doet? Nee, maar daar kiest ie zelf voor.

Ik denk dat Ajax zomaar eens er flink op vooruit kan gaan als ze een andere speler zouden kunnen halen...een Argentijn of Braziliaan ofzo
0 -1
arigold
Als het 50 volgend jaar wordt, dan is dat toch ook niet erg? Plaatsing voor de CL is cruciaal.
0 0
Rentokill
Minder kan ook. Maar wel een jaar langer Donny in je team ipv "een Argentijn of Braziliaan ofzo" (wie dan?) die je eerst nog moet laten wennen.
0 0
behangdelul
Anthony? Heb hem nog nooit zien spelen, maar schijnt wel te kunnen ballen.
0 0
Labrador
Ik denk dat Donny daar echt wel zijn potjes gaat spelen maar ga daar alsjeblieft alleen heen als het sportieve plaatje ook klopt. Als het even tegenzit dan kan je zomaar plan B of zelfs C worden. Denk aan volgend jaar. Er komt een EK aan. Speel je niet dan ga je niet naar het EK.
0 0