Perez: 'Interessanter is de vraag wie tweede wordt'

BartVeenstra, 01-08-2019 om 11:25, 9429 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

In de ogen van Kenneth Perez hoeft niemand eraan te twijfelen wie er dit seizoen kampioen wordt: Ajax. De Deense analist vraagt zich eerder af wie er in het komende seizoen tweede gaat worden, zo vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad.

Perez denkt dat het antwoord op de vraag 'welke club wordt er kampioen' nog nooit zo unaniem is geweest. 'Gaat hier iemand niet Ajax zeggen? Ik heb dat denk ik nog niet meegemaakt sinds ik in 1997 naar Nederland kwam. Leuk is dat niet nee. Interessanter dan de vraag wie kampioen wordt, is de vraag wie er tweede wordt', zegt Perez vervolgens. 'Het gat tussen Ajax en PSV lijkt me groter dan dat van PSV en de rest. Al is dat natuurlijk ook wel weer helemaal afhankelijk van de transferdeadline die nog wel even op zich laat wachten.'

De oud-Ajacied is tijdens de Johan Cruijff Schaal redelijk geschrokken van PSV. 'Ik zag dat ze hun best deden en dat dit het maximale was, dat ze voor elkaar kregen. Nou, dat is niet veel. Ze hebben heel veel moeite om tot goed voetbal te komen. De selectie is ook onevenwichtig. Zo spelen alle buitenspelers het liefste aan de linkerkant. Heel apart. En Steven Bergwijn op tien, dat is geen goed idee', aldus Perez, die denkt dat de fans van Ajax zich absoluut geen zorgen hoeven te maken. 'Als er bij Ajax nog één speler weggaat voor de transferperiode dan hoeven ze zich nog geen zorgen te maken. En met Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zijn de twee meest bijzondere spelers daar toch al weg.'

Perez denkt dat FC Utrecht - dat 'heel goed heeft ingekocht' de verrassing van het seizoen gaat worden. 'Die kunnen ook nog lang in de race blijven om achter Ajax tweede te worden. Al zal PSV dat uiteindelijk nét gaan halen. Omdat ze nu eenmaal meer middelen hebben en qua snelheid voorin nog wel goed zitten. Feyenoord wordt geen tweede. Nee. Daar zit zó weinig in momenteel. Ook geen vertrouwen.'

Combineer jouw alledaagse leven met het supporten van Ajax: ga nu naar de officiële shop van Ajax en bekijk de casual kledingcollectie voor jong en oud. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WouterBerg83
Ik zie AZ eigenlijk wel tweede worden...leuke ploeg, met een beetje mazzel moeten ze PSV voor kunnen blijven.
0 0
Aeter
Wel typisch dat iedere analist Ajax al kampioen maakt voor de competitie. Opzich logisch gezien de verschillen, maar het maakt het vooral makkelijk voor ze om uit te halen zodra het even minder gaat.
0 0
Jeugd
Iedereen slaat weer door.......je kunt het oog nog van een andere kant bekijken;
Nog 1 maand open transfer window, niets is dus zeker.
We hebben geen Frenkie en we hebben geen de Ligt, dat staat vast. Zonder hen ben ik ervan overtuigd hadden we alleen de beker gehad afgelopen seizoen.
De nieuwelingen moeten zich allemaal nog bewijzen. We slaan al helemaal door over een voetballer die we nog nooit hebben zien spelen(Alvarez).
Was PSV nu echt zoveel slechter tijdens de JC schaal, naar mijn mening niet.
Voorhoede PSV is zeker zo gevaarlijk als die van Ajax.
Als we van PAOK verliezen is iedereen in paniek.
Gewoon eerst maar eens afwachten de komende paar maanden
5 -1
Ajax114
Je hebt gelijk hoor.Iedereen tettert over PSV maar eerst maar eens kijken of wij van Paok in topvorm kunnen winnen.
4 -1
Babangida83
Dit riedeltje kennen we nu wel. Ieder jaar van de laatste 5 waren we de gedoodverfde favoriet en we wonnen maar 1x. Dat zegt genoeg. Laten we het tijdens de winterstop eens bekijken.
3 0
Stoffer
Denk dat PSV ook nog behoorlijk boven de rest staat, de 3e plek daarentegen lijkt me wel een groot vraagteken.
1 0
Ajax27
Begin van het seizoen... altijd beetje koffiedik kijken.
Vorig seizoen zei ook iedereen "Ajax wordt slapend kampioen".
En toen won PSV z'n eerste 17 wedstrijden allemaal en stonden we in de winter 8 punten achter. Na de winter liep het zelfs nog op naar 11. Alleen omdat PSV op miraculeuze wijze 19 punten verloor in de 2e seizoenshelft werden we kampioen.

Ik hoop dat iig PSV nog een beetje mee kan dit jaar. Zou het oersaai vinden als we dadelijk al in maart ofzo kampioen worden.
2 0
Rondo64
Volgens mij heb je het nu over het eerste seizoen van ten hag en keizer, toen we kansloos 2e werden zonder europees voetbal. Afgelopen seizoen stonden we slechts 2 punten achter op psv na de eerste 17 wedstrijden en had psv al bij feyenoord verloren. Daarna hadden psv en ajax het allebei een beetje lastig, maar we hebben slechts 5 punten goed gemaakt uiteindelijk in de tweede seizoenshelft.

Haalt natuurlijk niet weg dat het saai zou zijn als we in maart al kampioen zijn, maar dat kan ook bijna niet, daar is psv nog steeds te goed voor (ten opzichte van de rest van de competitie dan)
0 0
AnsB
Normaal gesproken misschien wel, maar het kampieonschap van dit jaar is wel cruciaal voor het jaar daarop. Vanwege de rechtstreekse CL-groepsfase die dan hoogstwaarschijnlijk bereikt gaat worden. Ik zou er geen moeite mee hebben daarom als vrij snel duidelijk wordt dat Ajax - zoals verwacht - de oude en nieuwe kampioen is.

Lijkt me ook goed voor de spelers/staf om in een vroeg stadium te weten dat er zeker CL gespeeld gaat worden. Voor de spelers/staf en de TD omdat dit een belangrijke overweging kan zijn om te blijven/juist te komen, voor de TD omdat hij aankopen direct een mooi plaatje kan voorschotelen c.q. duurdere speler te kunnen halen (die worden dan b.v. al mede-gefinancierd door de extra CL-inkomsten).
Ook héél goed voor eens een normale voorbereiding zonder vroege instroom in de CL-voorronden. Zodat spelers eindelijk een normale vakantie krijgen, behalve Tagliafico, Neres en Martinez wellicht (vanwege de uitzondering van 2x Copa achter elkaar).

En voor mijzelf vind ik het ook prettig om me over die CL eens een keer geen zorgen te maken.
2 0
Ajax4xbestevaneuropa
Tsja, psv was vorig jaar niet een heel jaar top. Hadden veel geluk met goals in de laatste minuten. Het ajax van vorig seizoen was misschien wel het beste ajax deze eeuw met spelers die 80mil waard zijn. Toch won ajax niet met 2 vingers in de neus de titel. Kan je zeggen Druk programma. Maar wanneer was het verschil tussen ajax en psv voor het laatst ontzettend groot in de competitie en dan in het voordeel van Ajax. Komt zelden voor. Dit seizoen verwacht ik ook niet dat ajax al in maart kampioen zal zijn. Om een of andere reden blijft psv toch altijd degelijk. Zullen nooit zoals feyenoord zelfs moeite krijgen om thuis simpele potjes tegen nac te winnen. Dat geluk met late goals in voorgaande seizoen kwam bij psv wel voor 75% door luuk de jong. Laat psv maar een keertje 3e of 4e worden. En de tactiek We kopen bergwijn of mahlen en dan verzwakken we psv. Die tactiek lijkt me niks want 30-40 mil. aan psv geven en ze kunnen misschien 2 of 3 spelers terughalen waardoor ze niet per se zwakker zijn zonder bergwijn of mahlen. En garandeer mij maar dat je bergwijn binnen 2 jaar voor meer dan 40 weer kan verkopen.
3 0
Redrum
In hoeveel jaren dat psv na de eeuwwisseling kampioen is geworden waren ze echt top? Het is bijna altijd gepaard gegaan met laf kutvoetbal dat het aanzien niet waard is. Een paar rappe snelle aanvallers, een lange spits voor de lange balletjes naar voren, een paar simpele harde werkers op het middenveld, verdedigers die vooral niet de voetballende oplossing willen kiezen en een coach die niet te beroerd is om zakelijk te voetballen. Dat is al heel erg lang het vaste psv-repect voor suces. Dit werkt in de eredivisie prima voor ze. Heeft er natuurlijk ook mee te maken dat alle aandacht naar Ajax uitgaat en geen enkele club echt warmloopt voor de wedstrijd tegen psv. Psv heeft geen enkele uitstraling en heeft soms zelfs een slaapverwekkende invloed op tegenstanders. Door al deze zaken is psv een hele geduchte concurrent, omdat ze ook gewoon altijd veel punten pakken op deze manier. Ga je puur naar het voetbal kijken zijn ze zelden echt beter geweest dan Ajax.
3 -1
Bjorn
Ik ben het niet met hem eens dat het gat Ajax/PSV groter is dan PSV en de rest.

Je speelt maar twee potjes tegen elkaar en van de kleintjes hoeven we niet veel tegenstand te verwachten. Kan gewoon weer een nek-aan-nek race worden zoals vorig jaar.

Laat eerst de transferdeadline maar eens over zijn.
4 0
behangdelul
Is allemaal nog maar afwachten ondanks dat ik denk dat Ajax kampioen gaat worden gaat het echt niet zo makkelijk worden als menigeen denkt. PSV gaat nog wel een aanvaller halen nu Lammers er uit ligt en ik denk dat ze bij Dost gaan uitkomen want die is het meest vergelijkbaar met de Jong. Geld is er wel na verkoop van Lozano of Bergwijn. Verdediging is nog afwachten maar zal niet zo slecht worden als ie nu is. Misschien dat Affelay wel de reddende engel kan worden op het middenveld.

Laat ik het zo zeggen Ajax wordt kampioen met 17 punten voorsprong :)
1 0
WouterBerg83
Enige idee wat het salaris van Dost is?
0 0
WouterBerg83
Maar welke behoorlijke spits wilt nu naar PSV komen, waar hij zich San mee voor de EL moet zien te plaatsen....
0 0
Ferd
Lozano moeten ze voor 50 verkopen willen ze iets verdienen. Lang leve de schimmige deals. Dus daar komt geen poen vrij voor Dost.
0 0
ArthurG
Denk dat Dost gewoon lekker in Portugal blijft hoor. Ze zullen vast wel op zoek gaan als Lammers echt lang uit blijft, maar denk niet Dost.
0 0
TontoKarnaggel
Grappig is dat.... Alle analisten, kenners en supporters van andere clubs doen of Ajax al kampioen is, dit terwijl vanuit Ajax iedereen zegt dat dat helemaal nog niet het geval is. Ook het overgrote deel van de Ajaxsupporters zegt dat het nog moeilijk zat gaat worden.
Maar let op als Ajax per ongeluk geen kampioen wordt, dan gaan al diezelfde analisten roepen dat Ajax er te makkelijk over dacht en te vroeg heeft gejuicht, en alle supporters van andere clubs gaan Ajax en zijn supporters weer massaal arrogant noemen.
Blijft bijzonder om te zien...
2 -2
Schwalbino
Dat is hoe de media werken: verwachtingspatroon hoog opschroeven en dan de messen slijpen om de boel weer af te slachten.
1 -3
roodwit007
eigenlijk zijn de tegels die hier worden neer geplempt het zelfde als het jaar te voor , en ook als alle andere jaren van te voren . niets is veranderd hier elk jaar de zelfde antwoorden .
Kom eens met een onderbouwende kritiek hoe en waarom men weer in het begin er niks van in brengt dat is toch veel interessanter en beter voor de discussie (plop)
0 0
fanforeffer
En we verspelen in het begin altijd punten ! Alles lijkt erop dat het weer gaat gebeuren !! Overmoedig Ajax ,zwaar gemotiveerd Vittesse, Ajax hater en popiejopie Naaihuis wil zich graag laten gelden in een uitwedstrijd van Ajax . hij heeft dan het publiek mee . Bovendien kan hij zich altijd schoonpraten bij Derksen die hem kritiekloos de hemel in prijst.
0 0
fanforeffer
Pas op ..Doem scenario .... uitschakeling CH ,Zyech weg, Neres weg, Tadic geblesseerd, dan is weinig over van alle goede verwachting ! kop erbij niet buiten de schoenen gaan lopen ! oud spreekwoord .....
2 -4
Schip
Quatsch. Als Ziyech weggaat, lever je onherstelbaar veel in.

Vertrekt Neres, lever je ook veel in en dat moeten we het waarschijnlijk met Promes doen. Die zal echt nog wel wat laten zien, maar we hebben twee dergelijke snelle types nodig.

En wat PSV betreft: die begrijpen niet dat je niet enkel met jeugdspelers het seizoen in kunt gaan. Ze hebben De Jong laten gaan en geen routinier daarvoor terug gehaald. Epic fail van hun TD.
2 -1
Redrum
Zo makkelijk als alle kenners er over praten gaat het niet worden hoor. Het zal dit jaar meer dan ooit Ajax tegen de rest zijn in Nederland. Daarnaast zijn wij in principe ook minder geworden, door het vertrek van twee hele goeie spelers. Ik verwacht wel dat we kampioen worden, maar het zal echt niet zo zijn dat we in maart die schaal al krijgen. Ook dit beroerde psv zal gewoon zijn meeste potjes winnen. In Nederland kunnen ze weer lekker counteren en komen ze ook weg met hun beroerde verdediging. Alles valt of staat trouwens wel met de start. Als we zaterdag van Vitesse winnen denk ik dat we direct een mooie serie gaan neerzetten. Dat wordt ook wel eens tijd. Als dat gebeurd en we winnen ook in Eindhoven in speelronde 6, dan zou het wel eens kunnen dat het inderdaad snel beslist is. Maar dat is nog even afwachten.
2 0
Rob1706
Oud spreekwoord zegt: de huid van de beer niet verkopen voordat die geschoten is. Hoop uiteraard dat Ajax weer kampioen wordt maar omdat nu voordat de competitie begint al te roepen is m.i. iets te voorbarig. Eerst maar eens waarmaken.
1 0
Cruijff4ever
Hij zegt dit dan ook niet namens Ajax. Hij zegt dit als een van de vele analisten. Die schieten geen beren en verkopen uiteindelijk geen huiden maar geven een mening vanaf de zijlijn.
0 0
johnantoni
Psv wordt tweede, zullen niet beter voetballen dan Vitesse, maar wel meer winnen en diegene die na de kampioen (Ajax) de meeste punten haalt, wordt nummer 2.
0 0
Schwalbino
Met de topselectie van vorig seizoen werden we ook niet zo maar eventjes kampioen.
3 0
Cupmetgroteoren
In 2017 was de begroting van PSV nog 2 miljoen hoger dan die van Ajax. Nu is de begroting van Ajax 31 miljoen euro hoger. En dan zitten daar ook nog eens geen transferinkomsten en CL bij. Het gat is ook op financieel gebied geslagen nu. Ik vraag me af hoe psv dat gaat gaat inlopen. Toon Gerbrands babbelt nogal veel over topsportcultuur en weet ik veel wat. Feit is dat er geen progressie geboekt is met nieuwe langetermijnprojrcten etc. Ja, er is geïnvesteerd in de jeugd, en er lijken enkele talenten door te breken. Maar het aankoopbeleid en de contractstructuur met externe partijen is prut, en de omzet stagneert. Het zal niet lang duren voordat psv net als feyenoord aankondigt overgenomen te zijn. Philips voegt niks meer toe aan psv. Als de ellende nog een aantal jaren voortduurt komt psv in handen van een oliebaron of sjeik, mark my words.
0 0
Redrum
Als er één club zielloos en schaamteloos genoeg is om zich volledig te laten overnemen dan is het psv wel ja. Red Bull Eindhoven komt met het jaar dichterbij.
1 0
JariJari
Dan spelen ze nooit meer CL. Er mag maar 1 Red Bull team per jaar in de CL spelen.
0 0
Daniii
Kan iemand mij vertellen wanneer Ajax voor de laatste keer ''makkelijk'' kampioen is? Ik kan dat namelijk niet herinneren dus ik verwacht dat in de toekomst ook niet zo 1 2 3 namelijk.

thanks in advance
3 0
Maxwell_5
‘94-‘95. Ajax werd toen ongeslagen kampioen.
0 0
j0shiiee
1e seizoen toen ik Ajax keek: 1997/98.
Toen dacht ik dat het normaal was dat Ajax elk jaar zo makkelijk kampioen werd, sindsdien is het alleen maar tegengevallen...
Hopelijk komende seizoenen dan maar
1 0
FiberPaste
Als op het laatste moment Ziyech, Donny en Neres niet vertrekken worden we redelijk gemakkelijk kampioen denk ik, maar wel met de huidige groep
0 0
JordanAFCA
Eerlijk is eerlijk.. ik vind dat FC Utrecht nog best goeie aankopen heeft gedaan gezien hun status en budget.
0 0
Onpartijdig
Vrij veel nieuwe spelers, redelijk jong team en een nieuwe trainer die zijn visie over de groep nog moet uitrollen en de spelers goed moet leren kennen.

Ik ben het met je eens dat ze op papier goed ingekocht lijken te hebben, maar ik verwacht niet dat zij mee kunnen doen voor de top 3.
0 0
AFC34
Utrecht is de laatste jaren goed bezig, die maken nu echt de stap richting het niveau AZ, iets wat Vitesse de afgelopen jaren maar sporadisch lukt. Doen ze knap daar.
0 0
trodat4030
Mwuah, we moeten maar afwachten of Utrecht dat op langere termijn blijft volhouden zoals AZ. Utrecht kan ook een Vitesse blijken, een jojo..
0 0
AFC34
Psv zal de meeste wedstrijden met gemak winnen lijkt me, maar het kan wel eens positief uitpakken dat ze zo belabberd aan het seizoen zijn begonnen. Dat was voor ons afgelopen seizoen ook bijna fataal. Hopen op een matige seizoensstart van psv en direct een gat slaan. Al zullen we hiervoor zelf ook gewoon alles moeten winnen en ook ons team is nog niet op volle oorlogssterkte. Kan genoeg gebeuren, een onverwachte uitschakeling tegen paok, ziyech of neres die vertrekt, of beide. Lastig te zeggen nu.
2 0
FreddyAX
Wanner dit geneuzel stopt weet ik niet maar het begint wel te vervelen.
PSV zal zeker een serieuze concurrent blijken,er zal niet veel veranderen ten opzichte van vorig jaar.
Ik baal er zwaar van dat ons op voorhand al de vreugde van een kampioenschap wordt ontnomen, en dat we aangepraat krijgen dat het voor ons een koud kunstje is om het te halen.

Deze helderzienden staan als eerste klaar om ons te bespotten en af te branden als dat, door welke reden dan ook, niet lukt.
Laten we eerst maar eens een goede seizoensopening maken in de eredivisie en deelname CL veilig stellen ,dat zal allebei nog niet eenvoudig zijn,voorspel ik.
2 -1
Cupmetgroteoren
Nah, het is puur realisme. Psv is absoluut geen concurrent meer voor het kampioenschap dit jaar. De selectie van Ajax is gewoon veel en veel beter. Op het middenveld en achterin heeft psv welgeteld nul kwaliteit, en ook de keeper is over zijn hoogtepunt heen.
0 -3
Simpelishetmoeilijkst
Welk keeper’s hoogtepunt?
0 0
trodat4030
Die 16 ballen die Atletico tegen hem aan schoot in 2 wedstrijden.
0 0
ram
Ik verwacht dat wij kampioen worden en PSV wordt echt wel tweede hoor. Ik denk alleen dat Feyenoord geen derde zal worden. Utrecht heeft inderdaad een aardige ploeg; die zie ik de strijd wel aangaan.
0 0
atalantanio
In de gedevalueerde Eredivisie haalt het matige PSV toch wel weer 80+ punten. Zonder te overtuigen natuurlijk, dat staat vast. Al hoort Ajax wel eenvoudig kampioen te worden met deze selectie.
0 0
Onpartijdig
PSV heeft geen slechte groep voor de eredivisie hoor, in denk dat de selectie wel een stuk minder is dan die van ajax, maar nog steeds sterk genoeg om de rest te verslaan.

Ik verwacht ook dat Ajax kampioen wordt, maar de strijdt om plek 2 wordt echt niet spannend. Feyenoord heeft echt een bizar schaarse transferperiode achter de rug, en AZ heeft een jong team met een nieuwe trainer (met zijn eigen nieuwe visie en trainingsmethoden). Utrecht heeft een nieuwe trainer.. Vitesse draait voor geen meter in de voorbereiding.

Ik durf niet te zeggen wie er derde wordt, maar niemand kan bij PSV en Ajax in de buurt komen imo. Ik acht de kans groter dat PSV kampioen kan worden dan dat 1 van bovenstaande clubs het PSV moeilijk kan maken in de strijd om plek 2
1 0
Ozymandias
PSV heeft een mindere spelersgroep dan Ajax maar doordat hun spelersgroep nog steeds veel beter is dan de andere 16 clubs in de Eredivisie zal de strijd om de competitie toch spannend blijven. Beide clubs horen namelijk nauwelijks punten te laten liggen. Ik denk dat daarom de onderlinge wedstrijden tussen Ajax en PSV net als het afgelopen seizoen van enorm belang zullen zijn.
3 -1
Cupmetgroteoren
Psv had het al lastig tegen Basel en dat is niveau Utrecht. Tweede seizoenshelft vorig jaar heeft psv al veel punten verspeeld en dat gaat zich nu doorzetten.
0 -3
JariJari
Stop met buitenlandse ploegen onderschatten. Basel doet nauwelijks onder voor PSV en is veel beter dan alle 16 andere teams in de eredivisie.
0 0
Frank1978
Mee eens, normaal gesproken gaan er niet veel ED clubs winnen van Psv en we zullen dan ook van begin af aan alert moeten zijn. Vorig seizoen hadden wij ook een veel betere ploeg, maar toch liepen we in de competitie heel lang achter de feiten aan. Hopelijk wordt dat anders komend jaar. Veel zin erin weer... :-)
1 0
Onpartijdig
100% met je eens. Het is een misvatting om te denken dat PSV veel meer punten gaat verliezen omdat hun spelersgroep minder is. Aangezien de spelersgroep nog steeds veel te sterk is voor de overige eredivisieploegen.

Ajax mag niet te veel punten verliezen.
2 0
WZAWZDB14
En dan nagaan dat ajax afgelopen weekend ook bij lange na niet op volle oorlogsterkte was. We misten 4 a 5 potentiële basisspelers
0 0
DarkDefender
Ik ben benieuwd hoe dit seizoen gaat verlopen. Vorig jaar zag je toch dat de rest tekort kwam en psv toch nog heel veel punten pakte. Met iets meer weerstand was het waarschijnlijk al eerder beslecht. De verleiding is groter dan ooit om geld in te zetten op kampioenschap Ajax. Je zou bijna denken dat is gratis geld verdienen, maar ja het blijft koffiedik kijken. Wie weet heeft Ajax wel een loodzwaar seizoen met CL er bij en stort psv zich weer volledig op de competititie.
0 0
Ferd
Gratis geld? Met de huidige quotes moet je geld meebrengen als je op Ajax inzet
0 0
Jaze
Het blijft gewoon moeilijk om kampioen van NL te worden, zeker voor Ajax aangezien voor praktisch alle tegenstanders Ajax thuis de pot van het jaar is. Dit in tegenstelling tot psv, wat voor niemand de pot van het jaar is. We zullen moeten omgaan met de "nieuwe" status van te kloppen ploeg.
1 -1
AFC34
Ja, totdat we zaterdag tegen een nederlaag aanlopen en psv zijn wedstrijd wint. Dan staat de wind weer volledig de andere kant op.
3 0
Huntelaar020
Zullen we het eerst maar eens waar maken...
Vindt dat er wel erg makkelijk over gepraat wordt over dat Ajax nu gaat heersen in Nederland,
Maar de laatste jaren heeft psv het niet slecht gedaan.
5 0
Maxwell_5
Inderdaad. Het is te gemakkelijk om te denken dat je wel ff kampioen wordt. Ajax was al de wedstrijd van het jaar en nu ben je ook nog eens de te kloppen ploeg. Clubs hoeven niet van Ajax te winnen, maar een gelijkspel zal gevierd gaan worden als een overwinning. De bus parkeren, schoppartijen... alles om maar de boeken in te gaan als de ploeg die van Ajax punten wist af te pakken.

Bovendien zegt de financiële voorsprong in de eredivisie mij nog niet zoveel. Europees gezien zegt/zei de financiële achterstand tov de rest ook niet veel.
2 0
Siemmie
Precies dit. Ajax is op dit moment beter dan PSV, maar PSV is ook nog altijd veel beter dan de andere 16 van de Eredivisie. Ik zie PSV daarom ook niet veel punten morsen tegen al die kleintjes. Ik denk wel dat Ajax kampioen wordt, maar echt niet voor april.
2 0
Ferd
Ik zie PSV veel meer punten verliezen dan vorig jaar.
0 0
EuforischeRealist
Kan er weinig tegen in brengen. Utrecht heeft, zeker met het recent aantrekken van Hoogma, een leuke selectie staan. Als Van de Brom ze aan het voetballen krijgt zie ik ze echt wel boven Feyenoord en AZ eindigen.
1 0