Maduro: 'Uitdaging zit in motiveren voor Eredivisie'

BartVeenstra, 31-07-2019 om 15:10, 5984 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajacied Hedwiges Maduro weet het zeker: ook dit seizoen wordt Ajax weer kampioen. De analist ziet tot zijn verbazing dat de leegloop bij de Amsterdamse club is meegevallen. Wel waarschuwt hij Ajax voor het feit dat ze zich ook tegen de 'kleintjes' moeten blijven motiveren.

Op de vraag van het Algemeen Dagblad wie er kampioen wordt, geeft Maduro een meer dan duidelijk antwoord: 'Ja, dat wordt Ajax. Die zijn zwaar favoriet', stelt de Almeerder. Hij ziet opnieuw een sterke selectie in de hoofdstad. 'We dachten misschien dat er best wat spelers weg zouden gaan, maar dat is buiten Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong wel meegevallen.'

Toch zal Ajax niet zomaar kampioen worden. Maduro vindt dat Ajax scherp moet blijven, ook tegen de mindere clubs uit de Eredivisie. 'Wat ze nog kan tegenhouden, is om elke wedstrijd met de juiste energie te beginnen. Als ze zich straks voor de Champions League kwalificeren en weer tegen die grote clubs spelen, moeten ze zich nog kunnen motiveren voor wedstrijden in de Eredivisie. Dat is de uitdaging.'

Wat betreft de concurrentie denkt Maduro dat Ajax in het voordeel is. 'PSV heeft een klap gehad tegen FC Basel. Ze weten daar ook niet goed wat er nog gaat gebeuren op de transfermarkt. Dat is wel een probleem. Ajax en PSV staan op eenzame hoogte ten opzichte van de rest. Bij Feyenoord moet eerst een frisse wind gaan waaien, ze staan nog te ver af van Ajax en PSV.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
4xEC1
Het is gewoon een feit dat als je tegen een Real Madrid speelt, opladen dan automatisch gaat, tegen de Graafschap kan dat ff meer moeite kosten, hoe ongelooflijk dat ook klinkt voor een voetballer die een megasalaris heeft t.o.v. 'de gewone man'. Maar onbewust kan dat gebrek aan 100% scherpte er dan toch insluipen. Des te knapper dat Ajax vorig seizoen de dubbel haalde terwijl de hele wereld meekeek en genoot en bewonderde in de CL.
Maar dat is toch ook een taak van ten Hag en staf, maar dat is, ten Hag vooral, wel toevertrouwd. Hopen dat Poulsen hierin ook zijn invloed heeft.
0 0
kampioen0809
Snap dat geneuzel over "spanning in de eredivisie" niet zo goed. Oké, ben dan niet zo objectief maar het zal mij een worst wezen als de eredivisie niet meer spannend is, ik wil best jaarlijks met twee vingers in de neus kampioen worden, als we maar mee blijven doen in Europa.
0 -2
Markopantelic007
Wie is er ook klaar met de meningen van die net-niet oud voetballers?
3 -2
JSF
Rechtstreekse plaatsing voor CL bij kampioenschap is een mooie worst...
0 0
Cupmetgroteoren
Als Ajax uitgeschakeld wordt in de CL vol voor die Europa League gaan. Veel leuker toernooi dan het commerciële gedrocht dat CL heet.
0 -2
Jelephi
Ik ben echt Maduro-moe.
1 0
Peterv13
Same here. Was ik al toen hij nog actief voetballer was.
0 0
GvanderK
Ik wil hier ook wel me geld mee verdienen.
0 0
AFCA1996
Wanneer gaat Maduro nou met teksten komen waar wij iets aan hebben? 1. Ajax is favoriet 2. We moeten waken voor onderschatting tegen kleine clubs 3. Ajax en PSV op eenzame hoogte boven derest. Wat een verstand van voetbal heeft die Maduro zeg!
1 0
RedFeather
Dat is dan je baan
0 0
ErikDeBosz
Maduro kun je gewoon weglaten in de titel.
1 0
Aspers73
Daarom is de selectie nu breder, er zijn erbij die nog nooit in ED hebben gespeeld. Voor hen is het geen probleem.
0 0
Rhythim
Wat een schat aan nieuwe inzichten brengt Maduro toch keer op keer naar voren he?
2 -1
ajax4lifebaby
Ben het hier niet mee eens eerlijk gezegd. Als je naar de selectie kijkt moet je wel heel dom zijn om te denken dat je "rustig aan" kan gaan doen. Dan heeft iemand je plek zo overgenomen. Alleen de voorhoede al: Promes, Tadic, Dolberg, Huntelaar, Neres, Ziyech. Moordende concurrentie.
1 0
Pheadrus
Je vergeet Traore. Die heeft meer potentie dan Dolberg. Ik vind Dolberg meer een spits voor PSV.
0 0
gi0vanni
En jij vergeet Bande nog. Rappe buitenspeler die eventueel ook in het midden kan spelen. Altijd handig een wissel te hebben met snelheid. Tegen de Spurs ontstonden er grote ruimtes dus dan is zo'n speler ideaal. Hij zal wel fit moeten worden en onderaan de ladder staan maar in een druk seizoen is een extra mannetje altijd handig.
0 0
ajaxx123
Die Champions League is niet zo 1,2,3 gepiept. Verwacht toch wel een lastige pot tegen PAOK, zowel uit als thuis.. Eerst dat maar zien te overleven.
1 0
A'dam Oud-West
Ik verwacht eerlijk gezegd een walk-over. De beste speler bij POAK zou met moeite bij Ajax op de bank terecht komen. Het kwaliteitsverschil is echt gigantisch. Ja, ik heb PAOK regelmatig zien spelen.
1 0
Aspers73
Ik vind Ajax ook nog niet overtuigen hoor en PAOK is met een enorme voorsprong kampioen geworden. Maar we zijn het wel aan onze stand verplicht nu.
0 0
AnsB
Het kwaliteitsverschil is niet altijd bepalend voor het wedstrijdverloop en dat geldt des te meer als een ploeg in transitie is, zoals Ajax. Sommigen zijn nog niet of nauwelijks ingestroomd en missen wedstrijdfitheid en of -ritme, terwijl de nieuwe jongens nog niet allemaal op hun niveau zitten en/of ingepast moeten worden.
In zo'n fase ben je met name verdedigend kwetsbaar, als de afstemming nog niet optimaal is. Een misverstand of een foutje worden dan makkelijker gemaakt dan in de fase dat een elftal al staat. Een elftal is zo sterk als de zwakste schakel(s).

Dan kun je nog zoveel kwaliteitsverschil hebben, op het moment dat je achterin niet stabiel genoeg staat (ondanks de individuele kwaliteiten van de spelers) en de tegenpartij is heel effectief in de kansenbenutting, dan kun je het altijd zwaar krijgen, mits je voorin juist geen problemen hebt en dit compenseert met veel efficiency qua kansenbenutting. En dat varieert nog wel eens bij Ajax, zelfs als ze middenin een seizoen zitten.

Ik verwacht daarom dat Ajax een hele grote kans heeft om te winnen en door te gaan (o.b.v. dat kwaliteitsverschil), maar ik sluit evenmin een doemscenario uit, of - niet zo erg - een lastige ronde. Ook omdat ik niet weet in hoeverre PAOK met soortgelijke risico's kampt (stat de ploeg al langer klaar?) c.q. in hoeverre hun speelstijl 'ons' ligt (of hoe flexibel ze daarin zijn om het Ajax lastig te maken).
0 0
ajax4lifebaby
Idd, gaat moeilijk worden weet ik zeker. Of we zijn echt al zo ver dat we hier makkelijk doorkomen zoals vorig jaar, dan kunnen we dit jaar weer gaan smullen.
0 0
AlexIbarra
Ook daarom is het belangrijk waar mogelijk een beetje te rouleren.
Maar iedereen heeft iets om voor te spelen dit jaar.

Ben je net geen basisspeler? Leegloop dreigt dus doe je best zodat je er staat als het nodig is.
Ben je net wel basisspeler? Er is veel concurrentie dus doe je best.
Wil je als basisklant een transfer en shinen in de CL? Eerst basis afdwingen in de eredivisie.
Wil je gewoon blijven en winnen met Ajax? Kampioenschap = garantie op CL en ws pot 2.

Alleen nog ff een maand transferperiode overleven...
0 0