'Ajax verdedigde aan het begin van het seizoen niet'

JesseTH, 30-07-2019 om 17:05, 7439 views, France Football |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Louis van Gaal is lovend over de creativiteit die de selectie van Ajax met zich meebrengt. Tevens ziet de trainer dat Erik ten Hag dat heeft weten te koppelen aan een goede defensieve organisatie en dat loonde vorig seizoen.

'Bij Ajax is de filosofie: aanvallen, aanvallend en nog eens aanvallen, met pressie om de bal voorin zo snel mogelijk te veroveren. Wanneer je op die manier speelt, heb je creatieve spelers nodig', spreekt Van Gaal tegenover France Football. 'Ajax heeft dat. Niet alleen Ziyech, Neres of Tadic, maar ook Frenkie de Jong, Daley Blind en zelfs De Ligt. Om Van de Beek nog maar niet te noemen, die graag de diepte opzoekt.'

De voormalig oefenmeester zag Ajax tijdens het vorige seizoen ook aan het andere uiteinde van het veld de nodige winst boeken. 'Het kostte Ten Hag wat tijd om hen te laten begrijpen dat er ook verdedigd moest worden, want dat deden ze aan het begin van het seizoen niet. Het lukte hem. Wanneer je dat bereikt, is dat fantastisch. Behalve toen Tottenham veranderingen aanbracht in beide wedstrijd, toen wist Ten Hag niet hoe hij moest anticiperen en zich daaraan aan moest passen.'

Schrijf je in voor de Ajax Showtime subleague en win!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schip
Zou fijn zijn als Louis nou nog even doorgaat op dat laatste. Want TH had tot twee keer toe geen antwoord op Pochettino, en andersom wel. Analyseer dat nou eens. TH zwijgt altijd over dit soort zaken, terwijl het dan pas interessant wordt.
4 -2
DT10
Ik blijf erbij, dat we door de blessure van Neres, geen snelle diepgaande speler meer hadden, anders had Ajax ze in de 2e helft weg kunnen counteren.
1 0
Schwalbino
Je miste gewoon een bank waarmee je een tweede optie had kunnen brengen toen dat nodig was. Bijvoorbeeld een soort Luuk de Jong die op de middenlijn een bal kan winnen in de lucht of een snelle speler die iedereen met de bal eruit loopt.

Dan had Tottenham niet met 65 meter in de rug kunnen verdedigen.
2 0
Schwalbino
De Spurs zetten druk op Ajax en maakten het speelveld zo klein dat ze veel in de duels konden komen. Pochettino had slim gezien dat zijn ploeg fysiek sterker was. Ajax had geen snelle spelers om die omsingeling succesvol te doorbreken.
0 0
Schip
Dat laatste was het probleem. En het gebrek aan balvastheid van Tadic, die juist als aanspeelpunt had moeten fungeren om een diepgaande speler te lanceren met een 1-2. Maar ook tegen het fysiek sterke centrum van Juve vond ik Tadic tegenvallen. Neres werd iig erg gemist. En Dolberg was afgrijselijk in deze pot.

Maar hoe dan ook. Alles wat die klote spurs spelers op doel schoten zat erin en als Ziyech die bal er ook inschiet ipv op de paal, was AJax finalist. De pijnlijkste nederlaag die ik ooit heb meegemaakt van Ajax en ooit nog zal meemaken.

Het mocht gewoon niet zo zijn.
0 0
Schwalbino
Precies. Want ondanks dat we er niet meer goed uitkwamen hadden ze mazzel dat het niet al eerder 2-0 werd voor Ajax en hadden ze ook met hun eigen goals mazzel.
0 0
T.reckveugel
Het ergste is dat ze die finale als makke schapen gespeeld hebben, van Ajax met mazzel winnen en dan zo Liverpool bestrijden. Wat een kutclub is Spurs
0 0
ajax4lifebaby
Mijn pa verklaard me voor gek. Maar zo'n idioot/genie als van Gaal kan ik van genieten. Zie hem nog altijd graag terugkeren bij ons aller Ajax. Als ik aan van Gaal denk, denk ik aan 95 en aan die donkerblauwe Ajax shirts. En aan die flying kick natuurlijk haha
5 0
JanTa
Dan zouden de nieuwe generatie coaches zoals b.v. Ten Hag nooit meer een kans krijgen want ook hij is met het team meegegroeid.
0 0
Schip
Dat zegt hij echt op geen enkele manier.
2 0
ajax4lifebaby
dank idd
0 0
geronimo
Louis voelt zich boven iedereen verheven
0 -3
Ferd
Omdat hij dat ook is.
2 0
Basvann
Één van de weinige analytici die interessante dingen weet te melden en niet continu open deuren intrapt:)
4 0
Simpelishetmoeilijkst
Ook dat komt goed, Louis. Ten Hag is ook nog lerende!
0 -1