Zwartkruis: 'Daar geef je hem een prikkel mee'

FinnDekker, 23-07-2019 om 09:05, 12217 views, VI |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Verslaggever Simon Zwartkruis zit nog met een aantal vragen na de laatste wedstrijd van Ajax in de voorbereiding, want een aantal zaken is nog niet duidelijk. Zo is nog niet bekend wie er aanvoerder wordt, wie de plek van Matthijs de Ligt gaat innemen en welke sterkhouders er nog vertrekken bij Ajax.

'Tadic heeft hem ook om gehad. Zelf had ik hem aan Van de Beek gegeven. Daar geef je hem een prikkel mee, om langer te blijven bij Ajax', vertelt Zwartkruis bij Voetbal International over de nieuwe captain van de Amsterdammers. 'Maar Blind (die de band droeg tegen Panathinakos, red.) lijkt me een uitstekende aanvoerder. Het is een jongen met aanzien, dat is belangrijk. Hij ziet het spel en is een verlengstuk van de trainer. Dat was hij al voordat hij de band kreeg.'

Blind krijgt in het hart van de defensie een nieuwe collega aan zijn zijde. De vraag is nog wie. 'Het is een beetje zoeken naar de plek van De Ligt', aldus de journalist. 'Er waren drie kandidaten, nu zijn het er vier met Álvarez. Veltman zal het niet worden, Magallán ook niet. Schuurs is wél positief opgevallen in deze voorbereiding. Hij is zelfbewust aan de bal, durft diepte in zijn spel aan te brengen en is comfortabel aan de bal. Hij stak er deze voorbereiding bovenuit.'

Zwartkruis krijgt tot slot de vraag of Ajax het doel heeft hetzelfde te bereiken als vorig seizoen. 'Ze zijn bij Ajax realistisch. Alles viel toen goed. Het is afwachten of de basisspelers die deze week gaan instromen er nog zijn over een paar weken. Het valt nog zeer te bezien. Dat gaat op de Europese campagne een ander licht werpen. Erg vooruit kijken is nog niet zinvol.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ruff Rhythim
Mag Ajax even zelf bepalen wie er aanvoerder wordt?
1 0
MickS
Zwartkruis snapt de rol van een aanvoerder niet anders komt hij nooit met zo'n domme suggestie.

De band moet naar diegene die het team het beste kan vertegenwoordigen op het veld en ernaast, daarnaast op het veld (wedstrijd én op trainingen) verlengstuk is van de trainer, natuurlijke authoriteit en leiderschap heeft én leiding en sturing geeft, waarbij deze leiding en sturing ook nog eens zonder gedoe door de rest van het team geaccepteerd wordt en naar geluisterd wordt.

Donny is een held, kind van de club, roert zijn mondje op het veld, zeer waardevolle speler en ik hoop van harte dat hij nog een jaartje blijft, maar is niet een aanvoerderstype zoals De Ligt en Blind dat wel zijn. Types zoals Schone (ondanks al zijn ervaring en inzicht) zijn ook geen aanvoerdermateriaal. Tadic vind ik wat dat betreft ook te licht. Vol passie en drive, maar dat is niet voldoende en hij straalt te weinig rust uit (en ik vind persoonlijk dat hij wat minder van die halve aanstellerige schwalbes moet maken, siert hem niet en heeft hij niet nodig).

Ik hoop zelf dat de band naar Blind gaat.
1 0
Lazell
Je overdrijft de rol van aanvoerder. Er is een natuurlijke hierarchie in de groep, die is véél sterker dan een band. Al geef je Mazraoui de band, spelers als Tadic blijven het spel dirigeren.

Als aanvoerder mag je handjes schudden, de tos doen, een bandje dragen en iets harder bij de scheids zeuren.
0 -3
ajaxrulesz
als je je naam wilt vergroten in europa ga je natuurlijk niet bij dat ophooggevallen regioclubje uit eindhoven sponsoring doen, maar zorg je natuurlijk dat je bij ajax op de boarding komt, logische keuze van Bud.
0 0
31xAjax
Toppertje die Zwartkruis. De vraag is wie de Ligt moet opvolgen? Er waren 3 kandidaten, nu met Alvarez erbij zijn het er 4. Veltman zal het niet worden en Magallan ook niet. Zijn er dan 4 kandidaten of toch maar 2? Pfffff.......
1 0
WZAWZDB14
Wtf wordt de band nu uitgereikt als een soort bonus voor degene van wie we willen dat ie blijft of geven we hem aan een echte leider die hem verdiend? Die 'journalist' geeft ipv een goed uitgezocht artikel op basis van feiten doodleuk zn eigen mening die eignelijk nergens op gebaseerd is anders dan een 'prikkel'. Donny is niet de echte leider, tadic, blind of nico vind ik veel meer geschikt. Laat donny gewoon op zn eigen spel focussen.
4 -1
AlexIbarra
Tadic is meer iemand die inspireert dan een aanvoerder die het neerzet.
Donny moet de belangrijkste man op het middenveld worden en op z'n eigen spel letten.
Schöne heeft zelf soms wat peper in z'n reet nodig.

Dus Blind.
2 0
Lazell
Blind geeft zelf altijd aan zich geen natuurlijke leider te voelen. Weet niet of je hem dan in die rol moet zetten, sommige mensen kunnen 100 jaar ervaring hebben maar zullen nooit een leider worden.
0 0
DT10
Waar is de tijd gebleven, dat journalisten zich bezig hielden met journalistiek. Vandaag de dag, zie ik steeds meer journalisten, die overal hun eigen mening denken te moeten verkondigen en de analist proberen uit te hangen. Bij VI zijn ze daar trouwens kampioen in geworden, sinds het vertrek van Derksen.

Blind en Tadic zijn toch gewoon de aangewezen personen om aanvoerder te zijn in dit elftal. Dat zijn de ervaren jongens in deze selectie, die daarnaast ook nog eens de meeste wedstrijden spelen en het leiderschap uitstralen. Donny zijn keuze om wel of niet te blijven, heeft natuurlijk ook niks met die band te maken.

Dat er nu 4 kandidaten zijn, om de rol van De Ligt over te nemen, is in mijn ogen ook onzin. Dat gaat natuurlijk Alvarez zijn, met Schuurs en Magallan als back-up. Martinez is namelijk een linkspoot van en zal (voorlopig) vooral back-up zijn voor Blind en Tagliafico. Veltman kun je onmogelijk naast een type als Blind in het centrum zetten en Pierie is er duidelijk nog niet klaar voor.
4 0
Lazell
VI ja? Ik vind die analyses van Voetbal International vaak spot on, zowat het enige Nederlandse medium dat een team tot in detail kan analyseren. En als ze analyseren, gaat het op basis van feiten die duidelijk onderbouwt worden met situaties en/of cijfers. Het is geen krant he, maar een tijdschrift. Daarin passen zulke analyses.

Wat betreft AD, Telegraaf en al die andere journalistjes zoals Chris van Nijnatten, Valentijn Driessen, Sjoerd Mossou, Arno Vermeulen, Willem Vissers, enzo, heb je 100% gelijk. Studio Voetbal, Veronica Inside en al die andere praatprogrammatjes zijn ook tenenkrommend.
0 0
Libero
Ik ben erg benieuwd of het inderdaad Alvarez gaat worden op RCV. Schuurs heeft zichzelf nadrukkelijk op de kaart gezet en Alvarez kan ook VM staan. Juist daar kunnen we wel wat kwaliteit gebruiken, zeker als Blind LCV blijft. Dat laatste lijkt me vooralsnog wel verstandig, want een geheel nieuw centraal verdedigingsduo neerzetten lijkt me nogal riskant.
Dat Alvarez basisspeler wordt lijkt me sws wel zo logisch gezien de gedane investering.
1 0
DT10
Er zijn wat dat betreft, inderdaad genoeg opties:

Alvarez
Nico - Blind - Schuurs - Nous

Blind
Nico - Martinez - Alvarez - Nous

Nous
Nico - Blind - Alvarez - Dest

Om er maar een paar te noemen...
1 0
OdjePils
Schuurs kan met zijn trap en verdedigende kwaliteiten ook prima op 6, maar daar hoor ik niemand over...
0 0
Schwalbino
Denk je dat Alvarez meteen met 50 meter in de rug kan verdedigen hoewel hij dat nooit heeft gedaan? En het uitverdedigen dat Ajax doet is ook geen vanzelfsprekendheid bij een speler uit een andere voetbalcultuur.
0 -1
Web
De vraag of ze hetzelfde kunnen bereiken als vorig jaar, mag je gewoon nee op zeggen, Frenkie en De Ligt kun je niet opvangen. En daar is ook niets mis mee. Nieuw seizoen je moet het doen met de middelen die nu voor handen zijn. Vorig seizoen was een uitzondering echt niet structureel
4 0
Markopantelic007
Dachten we na de EL finale ook, twee jaar later sta je met 1 en driekwart been in de finale CL.
0 0
Libero
Had je vorig seizoen verwacht dat we zoveel succes zouden boeken? De gaten die de Ligt, Frenkie en wellicht Ziyech, Donnie of Neres achterlaten opvullen zal inderdaad een zware dobber worden, maar de geschiedenis wijst uit dat waar de een vertrekt de volgende weer opstaat. Dan zullen wel de puzzelstukjes snel en goed op hun plaats moeten vallen en de kans is klein dat dat op zo'n manier gebeurt dat het vorige seizoen geëvenaard wordt, of zelfs maar benaderd. Maar hé, wij zouden Ajax niet zijn als dat niet op zijn minst de doelstelling zou zijn en het geloof erin aanwezig. Juist dat geloof heeft ons zover gebracht.
0 0
Schwalbino
Zeker. Het kan ook zo maar weer 10 of 15 jaar duren voor we zo'n seizoen weer draaien.

Ik zie dan ook gebeuren dat de 'kenners' achteraf zullen zeggen dat Schreuder de man was die niet had mogen vertrekken. Zo makkelijk zijn ze wel. Je hoort het nu al links en rechts.
0 0
AsensioWillemsen
Zie hem nooit andere wijzen op wat ze moeten doen. Het is geen leider, hij is teveel met zich zelf bezig. Die band moet naar Blind
0 0
Markopantelic007
Iemand die na een belangrijke goal niet juicht als protest dat hij (terecht zelfs) niet speelde, mag nooit aanvoerder worden. Over een paar jaar zijn we dat misschien vergeten, maar dan speelt ie toch al lang niet meer bij ons helaas.
2 -1
CarelE15
Hou op Simon... Blind is de logische keuze: ervaring, kind van de club, verdedigende positie (vind ik wel handig bij een aanvoerder), constant niveau in zijn spel. Daarnaast zou ik een speler die gaat dreigen met een vertrek na een paar wedstrijdjes op de bank en op dit moment ook niet durft te zeggen dat hij na de zomer nog bij Ajax voetbalt nou niet bepaald de beste optie...
4 -2
pizzapunt
Wat een onzin. Een band is voor de beste speler binnen de groep, niet een accessoire..
0 -6
Schip
De band is zelden voor de beste speler in de groep, maar de speler met status. Maar wel eens dat Donny aanvoerder maken je reinste onzin is. Over een paar jaar kan dat zeker, maar je zou Blind in zijn gezicht slaan door een jonkie als VdBeek aanvoerder te maken en hem te passeren.

Blind heeft veruit de grootste verdiensten naar de club toe van allemaal. Dit mag niet eens een discussie zijn. Tadic kan alles wel willen, nr 10 rugnummer, aanvoerder. Zal wel. Laat hem weer eens goed spelen en scoren. Ook al een tijdje niet meer gezien.

Blind is de constante factor, band geven, klaar. Op naar belangrijke dingen. CL kwalificatie en zo.
1 -1
AFCAMM
Ik ben het met je eens dat het geen accessoire is, maar het hoeft ook absoluut niet de beste speler te zijn die hem draagt.
8 0