'Gevaar voor ernstige devaluatie van JC Schaal'

FinnDekker, 23-07-2019 om 07:50, 22100 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Valentijn Driessen is van mening dat de KNVB beter had moeten plannen wat betreft de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Beide ploegen, en dan vooral PSV, hebben het druk met de kwalificatie voor Europees voetbal. Door andere prioriteiten wordt de prijs nu minder serieus genomen, zo vreest de verslaggever.

'KNVB en clubs moeten de handen ineenslaan om de status van de Johan Cruijff Schaal te bewaken. Omdat er zoveel te doen is over het omgooien van competitieprogramma’s is het vreemd dat het technisch platform niet aan de bel heeft getrokken met betrekking tot de Cruijff Schaal en het gevaar voor ernstige devaluatie van die wedstrijd. Het zou daarom aan te bevelen zijn om de Johan Cruijff Schaal te spelen in de KNVB-bekerronde in september waarvoor Europese deelnemers zijn vrijgesteld', schrijft Driessen bij De Telegraaf.

'Het valt te billijken dat de volledige focus bij PSV ligt op FC Basel en Ajax voor de Johan Cruijff Schaal als onwelkom, maar noodzakelijk tussendoortje wordt gezien waarbij geen enkel risico verantwoord is', vervolgt de chef voetbal. 'Vier wedstrijd in een tijdsbestek van dertien (!) dagen voordat het seizoen begint en waarbij minimaal 20 miljoen euro op het spel staat voor de club. Van Bommel valt niets kwalijk te nemen als hij spelers spaart voor FC Basel.' 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rentokill
Wat doet PSV sowieso als nr 2 in de finale? Hiermee devalueer je het bekertoernooi. De medefinalist vd beker had wat mij betreft om de schaal moeten spelen. Dan hebben clubs buiten de traditionele top 3 ook nog iets om voor te spelen. Kans dat ze finale halen is groter dan dat ze 2e worden.
1 0
Aeter
Devaluatie? Nu pas? Ze noemen het al twee decennia lang de fruitschaal...
1 0
donpedroh
De Johan Cruijff schaal hoeft wat mij betreft niet gespeeld te worden. Wij hadden de dubbel. PSV heeft er geen recht op. Lelijke lampen club .
3 0
cantharel
Van Bommel mag helemaal niet zeuren want een poosje geleden speelden ze weer te weinig in 14 dagen en nu weer teveel .Nooit goed bij die vent.
3 -1
Hans Kraay Jr.
Eigenlijk is Valentijn Driessen de JC schaal onder de journalisten.

Wordt niet echt serieus genomen en er dreigt ernstige devaluatie.
3 0
Juichtoon
Beste journalisten de 30.000 kaarten voor Ajax supporters waren in 1,5 dag uitverkocht. Hoezo gedevalueerd? Iedereen snapt dat de vCL prio heeft. Daarbij zien we in het buitenland niet anders.
Een bekerfinale in het stadion van een van de finalisten dat is pas een devaluatie.
1 -1
Ajax27
30.000? denk je dat het daarom gaat? 500.000 minder kijkers omdat PSV met een b-elftal komt is meer waard. Of zoals met de KNVB beker... als de topclubs overvolle Europese programma's zouden hebben en hier allemaal b-elftallen neerzetten. Of andersom, als ze puur voor de eredivisie willen gaan, slecht presteren in Europa weinig spectaculairs doen en dus weinig kijkers trekken? Waar denk je dat meer geld in omgaat? Reclamecontracten en tv rechten? Of kaartjes met een kroketje en een biertje?
0 0
Juichtoon
Je vergelijking doet er voor mij niet toe. Het ging er mij om om aan te geven dat het bij de supporters van Ajax wel leeft. En het kijken naar een vol stadion heeft een forse meerwaarde, dat kijkt gewoon leuker.
Dat de deelnemers mn PSV deze wedstrijd niet heel serieus nemen is al jaren het geval ook toen PSV direct voor Europa was geplaatst.
Dat komt ook doordat de teams nog in voorbereiding zijn en doordat het de seizoensopwarmer is. Een opwarmer...
En vooral reageer ik doordat Valentijn steevast een negatief sentiment richting Ajax heeft. Een extra biersponsor bv, wat natuurlijk hartstikke goed is, framed Valentijn als een bieroorlog. Ik ga er niet in mee.
0 0
B3nbp
Maak er gewoon de Ron Jansschaal van. :P
0 0
Spectre
Weet je wat mij gaaf lijkt, dat de JC Schaal tussen de kampioen van NL en de kampioen van België gaat. Dan krijgt het in mijn ogen een veel leukere beleving en de prijs qua waardering zal omhoog gaan
4 -2
TheRiviera
Het zal de Belgen alleen niet echt boeien om te spelen voor een prijs dat vernoemd is naar een Nederlandse voetbal legende.
1 0
Ajaxforever1985
Tuurlijk wel, alleen vind maar eens een datum , met belgische en nl clubs in CL. omdat de overige clubs er al tijden een echt potje van maken in europa zitten we al met rondes in juli.
0 0
AFCAjax
En een soort van een eerste stap richting een fusie.
1 -1
Web
Ik heb het nog nooit serieus genomen
Zolang Nederlandse clubs zich niet direct plaatsen voor Europees voetbal, en al die interlands in de voorbereiding, mag je er van mij afschaffen
0 -1
Cruijffthebest
De man heeft helemaal gelijk!
0 -2
TontoKarnaggel
Pffff, begint het gezeik nu al?
Gewoon een semi-vriendschappelijk wedstrijdje voor het seizoen. Kan je nog wat uitproberen en ingespeeld raken en oververmoeidheid mag toch geen onderwerp zijn op dit moment?
Lijkt me juist lekker om nog ff een potje te spelen voor een belangrijke wedstrijd. En dat de JC schaal nu eenmaal niet de belangrijkste prijs is, nou ja, so be it....
0 0
Ferd
Gewoon afschaffen. Iedereen klaagt over de overvolle agenda, laten we dit nietszeggende potje dan gewoon schrappen.
1 -5
Babayaka
Waarom niet ergens in december spelen als afsluiter van het eerste deel van het seizoen.
0 0
Spectre
Weet je wat mij gaaf lijkt, dat je JC Schaal tussen de kampioen van NL en de kampioen van België gaat. Dan krijgt het in mijn ogen een veel leukere beleving en de prijs qua waardering omhoog gaan
1 -1
Sluk
Kan de JC schaal nog verder devalueren dan?
Als een club de dubbel wint, dan is er eigenlijk niet eens een grond voor deze wedstrijd.
2 -2
Schip
Goed punt, eigenlijk moet je de JC schaal dan automatisch hebben gewonnen.
0 -1
Terugnaardemeer
Is altijd al zo geweest dat bij de dubbel de openingsprijs van het seizoen tussen de kampioen en de nummer twee ging. Het is alleen lang geleden dat een dubbel werd gehaald.

Het voorstel om de JC schaal half september te spelen vind ik een enorme verbetering. Beide teams zijn dan ingespeeld en veel serieuzer op de prijs gericht.
1 0
Liam
Ik word zo moe van die Driessen. Zelf is hij een ernstige devaluatie van het eens zo edele beroep journalist.
3 0
jaripettersson
Vleesgeworden devaluatie in een jasje.
0 0
DT10
Pak gedevalueerde Schaal!
1 0
RusselWestbrook
Als die prijs nog meer gedevalueerd wordt dan vertikken PSV en Ajax om mee te doen. Want voor beide clubs stelt het nu al niks voor.
0 0
Libero
Gewoon aan Ajax geven die schaal, we hebben toch de dubbel gewonnen? ;)
5 -3
Dannyw87
Voor de clubs die eigenlijk niet meestrijden om de grote prijzen is dit gewoon een leuke prijs, voor Ajax en Psv is het gewoon een veredelde oefenpot. Altijd zo geweest, zal altijd zo blijven.

Al is de planning nu wel heel erg ongelukkig, maar het is niet zo belangrijk om het speelschema hierop aan te passen.
3 0
NUL20
Altijd goed om weer een wedstrijd te spelen waar wat op het spel staat... goede oefenpot wat dat betreft voordat het echte werk weer begint in augustus!
0 -1
Leviathan
Ajax mist waarschijnlijk spelers door de interlands dus dan gaat het toch mooi gelijk op ?
2 0
jaripettersson
Niet lang meer of ze dopen die schaal om tot de VD-schaal.
0 0
AFCAwooz
Die JC schaal is nooit serieus genomen.
Daarbij is het toch een mooi begin vh seizoen? Onzin om het in september te doen.
2 0
Ziyech22
16x meegedaan, 8 gewonnen, 8 verloren.. Volgens mij is het voor niemand een verassing dat het niet serieus genomen wordt. Maar goed, gewoon zien als een oefen potje en kijken waar je nu staat met eventuele basisspelers erbij. En er uiteraard voor zorgen dat je iets meer in de buurt komt van PSV bij het aantal keer de prijs winnen.. Kan toch niet zo zijn dat zij iets meer hebben dan wij, ook al is het een 'nietszeggende' prijs.
1 0
Redrum
Natuurlijk is het van alle prijzen die je kan winnen de minst belangrijke prijs. Hij is ook het minst veelzeggend. De meeste prijzen speel je het hele seizoen om, hier begin je het seizoen mee. Teams zijn nooit op volle sterkte en dit jaar is het wel heel extreem, vooral bij Ajax. Toch wil ik deze prijs graag winnen. Het is de enige prijs die Ajax niet het vaakst gewonnen heeft van alle Nederlandse clubs. Tijd om daar verandering in te brengen.
2 0
AlexIbarra
Als je niet meedoet heb je vorig seizoen niets gewonnen.
Als je verliest van Psv of Fey aan het begin vh seizoen is dat nooit leuk.
Als je toevallig een andere tegenstander treft en niet wint is het een schande.

Dus ik wil dat we elk jaar de JC-schaal winnen, al is het maar om de naam.
0 0
Vlieske
Als psv en feyenoord nou de aflopen jaren iets beter hun best hadden gedaan in Europa dan hadden ze nu geen voorrondes hoeven te spelen. Wat een gejank weer. Lijkt mij juist fijn om weer wat minuten te pakken om wedstrijd fit te geraken.
0 0
Ruff Rhythim
Eigenlijk is het gewoon een belediging dat de naam van Johan is verbonden aan zo'n nietszeggende prijs.
2 0
waayop
Die schaal is toch nog nooit echt serieus genomen, Valentijntje.
0 0
FollowAjax1
Snap eerlijk gezegd niet waar iedereen zo moeilijk over doet. Het is altijd een must om van de concurrent te winnen, tenslotte staat de JC schaal al sinds 2014 buiten de deur. Ik neem aan dat een talent als Dest en een nieuwe speler als Promes zich direct wil laten zien.

Daarbij is het zowel voor Ajax, als voor PSV een kans om het wedstrijdritme verder uit te bouwen. Je hebt hier meer aan dan tegen de amateurs van Kreta. Ook leuk dat de JC Arena komende zaterdag tot op de nok toe gevuld is.
2 0
Rdk1983
Het is natuurlijk ook bizar. Je kan door het amateuristisch plannen van wedstrijden je hele Europese seizoen vergooien in eerste paar dagen.

Spelers moeten op tournooien en vakantie kunnen houden, en een teammoet gewoon een voorbereiding kunnen doen met alle spelers.
1 0
strafschop
Wanneer had je deze wedstrijd dan willen spelen?

Je speelt hem voor de competitie of helemaal niet.

Volgend seizoen als de bekerwinnaar rechtstreeks geplaatst is voor de EL groepsfase en de kampioen waarschijnlijk voor de CL groepsfase past deze wedstrijd weer perfect in deze fase.
0 0
SilverHaze
Het seizoen kansloze uitspraken van Valentijn is weer begonnen hoor. De JC schaal is zelden echt serieus te nemen. Teams zijn nog volledig in ontwikkeling, dus dit is een mooie oefenpot met wat extra charme en druk. Er is nog genoeg werk aan de winkel voor beide clubs dus ik kijk er graag naar ongeacht het resultaat. Is ook wel een keer lekker.

Mocht Valentijn het nog niet weten, de hele kalender zit tjokvol, dus het verplaatsen van de wedstrijd is niets meer dan het verplaatsen van het probleem.
2 0
Tecmessa
Dat is toch exact het punt wat Valentijn maakt: clubs nemen de JC schaal zelden echt serieus. Omdat de wedstrijd zo vroeg in het seizoen komt terwijl de teams nog in volledige ontwikkeling zijn. En hij oppert een alternatief i.v.m. de volle kalender, namelijk de eerste bekerronde waar de Europees spelende clubs nu niet aan mee doen. An sich dus een prima punt.
1 0
SilverHaze
Ja dan krijg je hetzelfde dat het nogsteeds een tussendoortje is? Dit is problemen zoeken waar er geen zijn. Bij angst voor blessures lekker wisselen, probeer wat uit etc. Dat moet je juist voor aanvang van het seizoen doen om ritme te krijgen. Bovendien is het hele idee van het cancellen van die eerste bekerronde voor topclubs dat ze de rust krijgen... Dit is problemen zoeken die er niet zijn van Valentijn.
0 0
Rujar
Geloof dat niemand echt maalt om deze prijs. Het is meer een prestige je wilt niet verliezen.
2 0
Libero
Vooral leuk voor erbij, als je ook de dubbel wint.
1 0
mgtow
Schuld van alle clubs die in Europa zwaar onderpresteren. Je had nu met 2 directe tickets in de champions league kunnen staan. Dan had je nu niet zo vroeg in het seizoen aan de bak gehoeven.
1 0
Libero
Precies dat.
0 0
Bky
Ja, maar de KNJB zal de JCS alleen verplaatsen om Ajax te helpen, niet andersom.

Ofzo.
4 0
Catenaccio
Je moet toch wT schrijven??
1 0
DT10
Valentijntje toch..
1 0
Schip
Dat is inderdaad een enorm risico en een ramp voor het Nederlands voetbal Valentijn. Een devaluatie van de JC Schaal.
4 0