'Vrees bij PSV en Feyenoord dat ze achterop raken'

GinoHaverkamp, 21-07-2019 om 13:05, 17875 views, Sporza |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Het succesvolle Champions League-seizoen van Ajax heeft de verhoudingen in Nederland flink doen opschudden. Dat stelt analist en oud-prof Youri Mulder tegenover het Belgische Sporza. Volgens de oud-jeugdspeler van de Amsterdammers is de concurrentie bang achterop te geraken.

Dat alles heeft te maken met de enerverende Europese campagne en de megatransfers van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt naar FC Barcelona en Juventus. 'Er is vrees bij Feyenoord en PSV dat ze achterop geraken', zegt Mulder. 'Door de enorm hoge transferbedragen en deelname aan de Champions League zullen die clubs ook moeten volgen.'

Doordat Ajax financieel enorm heeft geprofiteerd van het sportieve succes en de miljoenentransfers, durft het nu ook wat meer risico's te nemen op de transfermarkt. Mulder wijst daarbij naar de komst van Razvan Marin en Quincy Promes. Eerstgenoemde kwam voor 12,5 miljoen euro over van Standard Luik, terwijl Promes Ajax 15,7 miljoen euro kostte. 'Ajax heeft nu natuurlijk de portemonnee om spelers van tien - vijftien miljoen te halen, over wie ze voorheen twijfelden omdat de som te hoog was.'

Alhoewel spelers als Marin en Promes Ajax meer gekost hebben dan de meeste basisspelers van nu, is dat volgens Mulder geen garantie op succes. 'Het blijft wel de vraag of Marin en Promes het niveau van De Jong en Ziyech zullen halen. Dat weet je niet van tevoren, maar dat is het leuke aan voetbal.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Deze 2 clubs moeten de achterstand op Ajax aan zichzelf toeschrijven i.p.v. te roepen dat de afstand tot Ajax te groot wordt. Wat presteren die clubs nou in Europa? Volgens de feiten van de afgelopen 5 jaar bitter weinig. Dan verdien je dus in E.L. of C.L. weinig tot zeer weinig en wordt het financiële- en sportieve gat met Ajax inderdaad groter.
0 0
Babayaka
Ze raken niet achterop, ajax wordt namelijk elk jaar leeg gekocht, en moet dan inprincipe weer opnieuw beginnen. Als elke selectie van ajax nou een minimaal 4 a 5 jaar samen zou blijven, dan zouden ze wel achterop raken.
1 0
Bennyben
Feyenoord is de dood nabij de meeste voetbalclubs bouwen een nieuw stadion als het goed gaat met de club zie Ajax Groningen of AZ.

Ze willen dolgraag die eenhoorn die nergens niks bewezen heeft omdat hij is binnen gekomen bij een stabiele subtopper AZ.

En dan willen ze nog geld zien van Amerikaanse investeerders kunnen ze weer lekker middelmaat kopen.
2 0
Ajax27
Ik weet niet of je ook maar enigszins zicht hebt op de Engelse competitie, maar elke Premier League club is in handen van investeerders. En het heeft ze bepaald geen windeieren gelegd. Slechts 5 clubs zijn in handen van Engelse investeerders, op Tottenham na alleen maar clubs in de onderste regionen. Liverpool is in 2010 gekocht door Amerikaanse investeerders. Zij hebben er veel geld in gestoken maar kijk waar het toe heeft geleid. Ze doen de laatste paar jaar serieus mee om het kampioenschap en hebben 2 CL finales gespeeld. De investeerders hebben de club destijds voor 477 miljoen gekocht en nu is ie bijna 1,6 miljard waard. Feyenoord is een club met enorm veel potentieel en historie. Groot stadion, nieuw groter stadion in de planning, grote achterban, ze missen alleen de centen om serieus mee te doen in de top van Nederland en Europa. Wanneer dit doorgaat zie ik Feyenoord binnen 5 jaar weer serieus aanhaken bij de top van NL, en zie ik ze de nodige punten sprokkelen voor Europa. Als je 3 clubs hebt die punten sprokkelen sta je binnen no time weer in de top-10 van Europese competities, directe plaatsing CL voor de kampioen. Dat maakt ons leven weer een stuk relaxter en de competitie sterker.
1 -1
louis60
Net lampies gezien. Lammers, Bergwijn, Bruma en Gakpo gaan heel wat puntjes pakken. Hoezo Ajax loopt weg bij lampies?
0 -1
neutraaltje
ik hoop zo dat Feijenoord bij komt en psv bij blijft.
al zag ik vorig jaar in het begin meer drive bij psv dan dat het nu het geval is.
dus ik hou mijn hart vast of het dit seizoen wel goed komt.
het zo toch leuk zijn als we met deze drie.. en dan ook az en utrecht een leuke nederlandse top krijgen en zo een leuke en spannende compitietie... alleen dan kan je zeggen dat je een goede kampioen bent
0 0
BokkieBokstra
Voetbal is echt de waan van de dag. Geloof er niets van al is het wel duidelijk dat Feyenoord de weg helemaal weg lijkt te zijn en paniekvoetbal speelt. Speelbal van die zogenaamde vrienden van Feyenoord. Maar was het niet, een zak geld scoort geen doelpunten. Een team koop je echt niet bij elkaar en Ajax had vorig jaar het geluk een paar geweldige talenten met goede aankopen te hebben maar dat kan ook zo weer anders zijn. En PSV had vorig jaar ook de titel kunnen pakken, zo groot waren die verschillen niet.
0 0
eros
Feyenoord heeft in enkele jaren 5 prijzen gehaald. Maar wat voor prijzen?
2 seizoenen gelden werden ze kampioen. Niets op af te dingen. Ajax kwam nog vrij dichtbij,... maar mede door het europese succes had ajax niet genoeg puf om feyenoord voorbij te streven.

Maar wat is dit kampioenschap waard?
Az werd kampioen en ging daarna haast kapot.
Twente werd kampioen en ging daarna haast kapot.
Feyenoord werd kampioen en,....
Eens in de zoveel jaar zal ajax of psv geen kampioen worden en zal een subtopper kampioen worden. Ik zie feyenoord dan ook niet meer als topclub, maar als subtopper.

PSV zal dit seizoen moeten aanhaken en championsleaugue moeten halen.
Ze mikken op Berghuis en Bruma, terwijl de verdediging aan diggelen ligt. Vooralsnog raken ze de spelers die ze kwijt willen (Lozano en Bergwijn) niet kwijt, maar belangrijke steunpilaren als Swaab, Angelino en de Jong wel voor een klein bedrag.
Ik denk dat ze het heeeel moeilijk gaan krijgen tegen Basel.

Utrecht is tot nu toe de enige club in de (sub)top die zich naast ajax flink versterkt heeft.
2 -1
ferrari2009
Supporters zeggen “ de giant moet wakker worden “ wat voor onzin, hebben zij eigenlijk. Bij Feyenoord is het korte termijn visie, daarom ze kunnen niet wachten en een visie uitstippelen
Ze willen in de buurt van Ajax komen, al stoppen ze een half miljard, dan moet ik het nog zien. Praatjes alleen dat is het.
0 0
mgtow
Ik heb ook al gelezen dat Feyenoord meer potentie zou hebben dan Ajax. Dat blijkt echt volledig nergens uit. Ze zijn daar in Rotterdam echt knettergek.
0 0
ARUCAMBA
Ze willen manchester united achterna, gaat geweldig daar, wat geld uitgeven betreft
0 0
Van Reenen
Als ik zo de berichten lees, vermoed ik dat Ajax meer mensen op de wachtlijst heeft staan voor een seizoenskaart, te weten 31.000 dan er gisteren in die badkuip aan de Maas zaten. Ach, ieder zijn meug zeg ik maar.
Het was trouwens oergezellig gisterenmiddag bij de Tour in de JC ArenA en ik heb mensen gesproken die zeiden Ajaxsupporter te zijn uit Duitsland, België, Italië, Frankrijk (spraken geen Engels !!) Canada en Brazilië. En er werden door Duitsers filmpjes opgenomen met hun kinderen op het spreekgestoelte van Ten Hag in de Perszaal. Heel apart dus.
1 0
AFCAsphere
Mooi toch, dat er mensen uit heel de wereld Ajacied zeggen te zijn. Daar doe je het als zijnde ook een beetje voor, mensen verliefd laten worden op de speelwijze en de filosofie van de club.

Maakte jij die stadion tour door als fan of als werknemer van de club?
0 0
Redrum
Elke keer als je denkt dat Feyenoord niet verder kan zinken dan duiken ze nog even verder door de bodem heen. Gisteren was weer een nieuw dieputepunt. Een Open Dag die in alle opzichten te genant voor woorden was. Een helikoptervlucht met drie transfervrije prutsers en Jaap Stam. Oh ja, er zat ook nog een fan achterin met zijn dochtertje, waardoor meerdere fans een paar seconden lang dolenthousiast werden omdat Elia terug kwam! Het interview van Nick Marsman, die toch wel erg onder de indruk was van het uitzicht vanuit de helikopter op een volle Kuip. Terwijl hij geinterviewd werd zag je achter hem de VOLLEDIG LEGE zuidtribune. Alleen aan de beide lange zijdes zaten mensen. Een stand van TV Rijnmond ofzo waarbij je verslag mocht doen van de wedstrijd tegen Ajax (de 6-2). Maar toen kwam de kers op de taart: Feyenoord is van plan zijn ziel te verpatsen aan een paar rijke Amerikanen. Dus toch ging elke Feyenoord-fan alsnog opgewonden naar bed gisteravond. De schaamteloosheid heeft inmiddels meelijwekkende vormen aangenomen in Rotterdam.
11 0
ghouleseddik
Op fr12 fantaseren ze over een kapitaalinjectie van 200 miljoen. Daar dicht je het gat naar Ajax niet meer mee, dat had onze club in één seizoen aan Europese premies en transfers bij elkaar.
5 0
mgtow
Met zoveel geld is het misschien maar goed ook dat de Amerikanen veel zeggenschap willen. Laatste keer dat ze geld hadden was die 30 miljoen door de verkoop van Karsdorp en Kongolo en toen hebben ze dat direct uitgegeven aan brandhout.
2 0
chloorbestendig
De enige injecties daar vinden vooralsnog alleen plaats bij het zogenaamde ' legioen'.
6 0
AFCAsphere
Haha, plusje voor deze comment. En als het geen spuitjes zijn, dan gaan ze daar massaal aan de snuif.
1 0
Hugoboss92
En bovendien: die Amerikanen willen er wat voor terug! Die doen het niet voor niets. Kortom, er zitten allemaal haken en ogen aan
3 0
Schip
Zou het toejuichen als Feyenoord een rijke investeerder aantrekt, waardoor het niveau stijgt. Betere concurrentie is enkel goed en betere Europese resultaten ook.

Verder eerst zien, dan geloven. Die club blinkt echt uit in wanbeleid, een soort ADO in het groot.
4 0
DonAdam
Investeren heeft als doel om meer geld te maken met geld wat men inzet. Er moet honderden miljoenen in die club gepompt worden om daar op korte termijn wat fatsoenlijks van te maken. Wie gaat dat doen, want dat verdien je niet zomaar terug; waarschijnlijk nooit. Al die mannen met geld, die "vrienden", doen dat ook niet, want die weten dat het een bodemloze put is. Sowieso is de club zijn autonomie kwijt, en wanneer een overname geen sportief succes oplevert, gaat het legioen muiten, met alle gevolgen van dien. Brrrrr.

Wat betreft Yoeri's vrees, die zie ik al ongegrond. Door Ajax krijgt de Eredivisie meer aantrekkingskracht, dus daar kunnen andere clubs slim op inspelen. De andere clubs worden ook gedwongen om mee te gaan met Ajax, anders haken ze inderdaad definitief af. Dit zou voor een opwaardse spiraal kunnen zorgen. We zullen de komende jaren zien wat er gebeurt; het resultaat is in Europese wedstrijden af te lezen.
3 0
chloorbestendig
50 jaar lang de verkeerde filosofie aanhangen waardoor je geen fatsoenlijke jeugdspelers opleid, geen waarde creeert, elk jaar transfervrije meuk zonder restwaarde en middelmaat uit de subtop kopen, je volledig focussen op de wedstrijden tegen Ajax en onderuit gaan tegen degradatiekandidaten, volledig doorgesnoven tokkievolk koesteren als de zogenaamde ' 12e man' , de ene koekenbakker na de andere aanstellen in de staf of als trainer, jarenlang lopen emmeren over een nieuw stadion, en dan nu het handje op houden bij de Amerikanen. En vooral lekker hypocriet lopen janken dat Ajax alleen maar presteert omdat er zoveel geld is ....

Wat mij betreft zakt het hele zooitje terug de Maas in en worden ze elk jaar 10e.
10 0
Van Reenen
Zou Trump dat wel goedkeuren? Amerikaans geld pompen in een lege put,......euh....kuip?
2 -1
mgtow
De leiding van de jeugdopleiding is daar praktisch gezien een handje ouwe mannen aan een tafel met hele oude ideeën. Toen Feyenoord dat wilde moderniseren zijn ze daar direct gaan muiten. Dan vind ik het ook niet gek dat je vooral harde werkers kweekt die struikelen over hun eigen voeten.
1 0
oudzuid2
ik ben wat sceptisch misschien, maar ik moet nog maar zien of de transfers van Promes en Marin even succesvol zullen zijn als die van Tadic en Blind. dat waren echt twee voltreffers, twee steunpilaren die hun geld dubbel en dwars waard bleken. fingers crossed dat dat voor deze nieuwe gasten ook geldt
3 0
AlexIbarra
Tadic topscorer en Blind alles gespeeld.
Ik denk dat we bij voorbaat al kunnen zeggen dat geen enkel ander duo dat gaat evenaren. Maar dat hoeft ook niet.

Als Marin een enorme topper wordt en Promes het niet haalt, is het geen ramp.
Of andersom natuurlijk. 50% vind ik een redelijke score.
Nico ja, Rasmus nee. Martinez ja, Magallan nee. Sanchez ja, Orejuela nee. Ziyech ja, Sinkgraven nee. Schuurs ja, Pierie nee. Enz.

We hebben nu een zodanig brede selectie dat we volgens mij niemand hoeven op te stellen die niet fit, niet in vorm of nog niet niet gewend is.
2 0
Van Reenen
In Engeland spreken ze nu al van een "gouden greep Martinez" door Ajax. Dus dat belooft wat voor de toekomst. Een mix van Nous met Argentijnen en een Mexicaanse sloper in de achterhoede. Een overbevolkt middenveld van klasse evenals een voorhoede waaruit Ten Hag voor elk systeem kan kiezen.
1 0
ResultaatisBijzaak
Potverdorie weer een gedurfde uitspraak van Joeri
1 -1
JOHANisGOD
https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/887773/-feyenoord-wil-ajax-en-psv-aanvallen-en-hoopt-op-megadeal-met-amerikanen-.html
1 0
Babayaka
Ach voor feijenoord zal het goed zijn, maar wedden dat ze het sentiment laten gelden en dat de supporters baas in eigen huis willen zijn.
Kunnen ze elk jaar op de opendag commentaartoortje spelen met de 6-2 overwinning.
1 0
Ajax#1900
Zo dom zijn ze daar wel idd. Hebben ook nog steeds geen fatsoenlijk stadion. Ik hoop overigens wel dat deze deal doorgaat. Zou alleen naar goed zijn voor de eredivisie.
0 -2
chloorbestendig
Mooi he, die zogenaamde 'volksclub' is bereid zijn ziel te verkopen om maar bij het Grote Ajax in de buurt te blijven. Maar goed, voetbal komt daar al jaren niet meer op de eerste plaats, als die schuimbekkende tokkies maar in toom gehouden kunnen worden met valse beloftes.
2 0
insectenverdelg
Manchester City aan de Maas :)
2 0
MPAjax
denk je dat die amerikanen lang zullen kunnen samenwerken met schuimbekkers
1 0
mgtow
Dat zal dan wel Goldman Sachs zijn. Dezelfde toko die ook hun nieuwe stadion gaat financieren en daar gruwelijk veel geld mee gaat verdienen zonder dat Feyenoord er heel veel beter van wordt.
0 0
mgtow
De wanhoop slaat toe in Rotterdam. Nu sprake van mogelijk Amerikaanse investeerder die een belang wil nemen in Feyenoord. Echt comedy capers die club.
2 0
fanforeffer
moi , vergis je niet in pvc ! het heeft nog steeds hele goede spelers ,Lozano,iharn, Bergwijn ,Lammers,
dumfries,Malen etc. die gaan veel tegenstand bieden . f,neurd daarin tegen gaat langzaam naar de kkd.
0 -1
Pheadrus
Ajax heeft te veel middenvelders. Ik denk dat je naast Eiting, Gravenberch en Lang niet meer talenten kan integreren. Zou het niet een idee zijn als deWit naar Feyenoord gaat? Het zou daar perfect passen.
0 -1
Gonzo
Feyenoord wordt een beetje zielig. Waar ze ooit iets goeds deden door Kuyt terug te halen zijn ze daarin een beetje blijven steken. Van Persie in zijn nadagen kon het gebrek aan kwaliteit in het team al niet meer verbloemen, en Boetius werd ook nog teruggehaald.
Nu komen Narsingh, Fer en bijna weer Elia uit de hoge hoed van het verleden. Het verleden van een topclub die geen topclub meer is.
0 -1
insectenverdelg
Je vergeet die tuinkabouter nog. Waar ze nu een andere tuinkabouter voor hrbben gehaald die op de bank dat bij t grote Reading.
1 0
mgtow
Ze moesten vechten met het grote Luton Town om zijn handtekening.
0 0
Jariiii
Ik wil ook analyticus worden. Ik kan morgen beginnen.
1 0
flodder
weer een Mulder uitspraak ...net zijn vader
0 0
DT10
Je kunt van hem (en zijn vader), van alles vinden, maar hier is toch geen speld tussen te krijgen.
0 0
Raoul14
Zal een zwaar seizoen voor ons worden, Nick Marsman komt uit de heli :-)
9 0
Frank1978
Hopelijk kunnen we in elk geval tweede worden!
2 0
Noxin
Stam werd zowaar nog uitgefloten door een gedeelte van het publiek.

Overigens zag ik op wat beelden dat tijdens de ronde van de selectie de Kuip echt voor hooguit 1/3 gevuld was. Hondstrouwe supporters, behalve als ze op een warme zondagmiddag op het strand kunnen liggen. ;)
5 0
3*stars*3
Zo’n ongelofelijke hype dat legioen.
Vorig seizoen zag je vaak hele lege delen in dat stadion.
Net zoals het schudden van het stadion, alsof de kakkies dat alleen kunnen.
Ajacieden lieten in de bekerfinale weer eens zien dat het een oud ding is.

Heb trouwens geen beelden gezien van de open dag maar is triest dat sommige fans dan Jaap staan uit te fluiten...
3 0
FiberPaste
Sorry verkeerde link

https://mobile.twitter.com/miriamwilkens/status/1152877798996021249
0 0
Noxin
Ach ja. Feyenoord. Ik weet dat ze een keer 2x in 1 seizoen van ons wonnen, toen werden beide wedstrijden op DVD uitgebracht. In eerste instantie dacht ik dat het een grap was, maar zo klein is Feyenoord geworden.
7 0
MK77
Ah die dvd's :')
Dat waren nog eens tijden. En weet je nog dat de Coolsingel vol liep omdat ze voor het eerst in jaren tweede waren geworden?
2 0
ghouleseddik
En in de play-offs voor Champions League-ticket die er toen nog waren versloegen we ze daarna twee keer eenvoudig :'D
2 0
AFCAsphere
Kennen die RTV Rijnmond werknemers dan echt geen schaamte? Ik stel me nu even voor hoe ongemakkelijk ik me zou voelen als ik één van die schuimbekkies in de microfoon hoor blèren.
4 0
mgtow
Naast deze stand en Elia werden alle spelers ook aangekondigd met onder andere hun geboortestad. Met Vermeer als eerste die werd opgenoemd begon het gelijk goed...
4 0
FiberPaste
Kijk dit dan eens een partij triest zijn


https://twitter.com/miriamwilkens/status/1152877798996021249?s=12
1 0
AlexIbarra
Haha mooi draadje. :D
0 0
mgtow
Het is bij Feyenoord nu al zo triest dat ze een fan die via een prijsvraag meemocht met de heli aanzien voor Eljero Elia. Die waren een paar seconden helemaal door het dolle heen vanwege een uitgerangeerde lastpak... Man man man.
0 0
3*stars*3
Hahaha echt?
Las dat kneusje Elia zich voor 2e keer in zijn carrière had aangeboden bij Fey maar dat feestje gaat nu niet door.
Heeft zich afgelopen jaren ook eng misdragen en vooral online, met zieltjes winnen door dat Ajax gehaat van hem.
Die man is 33 maar gedraagt zich nog steeds als een puber.

Elia had trouwens wel potentie om et ver te schoppen maar door zijn kutmentaliteit, heeft hij het zelf verkloot.
Financieel heeft hij iig niets te klagen.
2 0
M.Olsen
Whaha

ELIAA KOMT ELIA ZIT ER IN IK ZIE ELIA!

Hahaha
2 0
Redrum
Oh nee, het is gewoon een fan.. Echt hilarisch gewoon die lui.
1 0
DeMeervanweleer
Beetje tegenstrijdig, maar aan de ene kant hoop ik dat beide clubs aanhaken, beter voor Ajax en beter voor de competitie, ook . Maar een totale ineenstorting zal ook wel op wat leedvermaak kunnen rekenen. PSV gokt met die twee aankopen achterin, kan goed uitpakken zoals met Angelino,maar bij een miskleun wordt je wel kwetsbaar in de verdediging en kampioenschappen beginnen altijd achterin.
1 -4
AlexIbarra
Sorry man, aanhaken?
Wij hebben in de laatste 5 jaar 2 prijsjes gewonnen, van de 15 die er waren in NL.

Voor mij is Ajax altijd de beste club en mijlenver verheven boven de concurrentie.
De resultaten later echter zien dat Feyenoord afgelopen 5 jaar meer prijzen heeft gewonnen dan de rest van deze eeuw, en PSV 3 titels in de laatste 5 jaar.

Laten we daar eerst even wat aan doen, voor we mee gaan doen in de "Ajax, het Bayern van Nederland"- hosanna. Ik weet nog hoe de 'gunfactor' van de publieke opinie en het bondspersoneel heeft geholpen bij de laatste titel voor de kakkies.

Momenteel scoren we gewoon schandalig als je onze begroting, aanhang en voetbalkwaliteiten vergelijkt met de prijzenkast.
0 0
RusselWestbrook
Ajax 6 titels in 10 jaar. Dat is hetzelfde als 3 in 5 jaar.
0 0
AlexIbarra
6 in 10 jaar? 5 toch? 4x de Boer, 1x Ten Hag.
Of heb ik een feestje gemist? ;)

Ik heb het bewust over de laatste 5 jaar omdat we na de 4 titels 4 x CL onder Frank eigenlijk al door hadden moeten pakken.
0 0
MosesD
Leedvermaak is leuk, maar uiteindelijk is Ajax zelf de dupe van een (nog slechtere) competitie zonder echte strijd. Ik hoop dus altijd op een soort van top 4, 5. Goed voor Ajax, goed voor de competitie en vooral het aanzien ervan.
2 -2
Gecko
Toch zet psv altijd wel een behoorlijk elftal neer
Kampioen Ajax is geen zekerheidje
6 -3
AFCAjax
mwah om kampioen in nl te worden moet je of Ajax heten of je moet een ploeg hebben die boven de rest uitsteekt en dan hopen dat Ajax vaker struikelt over de kleintjes als jijzelf.
0 0
bossalinie
Daarom moeten ze bergwijn halen. 2 in 1. Je verzwakt PSV en het is een goede aankoop voor Ajax.
0 -5
Raoul14
Alleen als het een koopje is of hij een transfer afdwingt.
2 0
Schenk97
Bergwijn moet je helemaal niet willen halen, we hebben genoeg spelers voorin en om nou 2-5-3 te spelen.
1 0
MosesD
Kopen, kopen, kopen. Waarom toch? We hebben genoeg keuzes voorin. Ajax moet de eigen jeugd niet verwaarlozen. Een goede balans is essentieel.
4 -3
Petterson1964
Bergwijn is een veel te bonkig ventje geworden.
Geen moderne buitenspeler meer.
3 0
Ajax_95
Dat hangt van de transfersom af natuurlijk. Alles boven de 25 miljoen maakt psv niet zwakker natuurlijk. Psv vraagt meer dus ik zie Bergwijn niet snel naar Ajax vertrekken.
4 0
Weloveajaxxx
Niet mee eens. Psv, feyenoord en misschien ook az, moeten ook een aterk elftal hebben. Je ziet wat er gebeurt als de rest niet kan meedoen. Niemand wil spelen in zo’n zwakke competitie.
Voorondes? Alweer..
Zelfs barcelona krijgt het moeilijk zonder al die topclubs daar.
3 -1
Ajax4life16
We hebben genoeg buitenspelers en ze willen veel te veel voor Bergwijn.
1 0
mgtow
Het enige geluk van Feyenoord en PSV is dat de rest van de competitie er nog minder van kan en ze daardoor nog een soort van kunnen aanhaken. Als Feyenoord zo doorgaat geldt dat natuurlijk niet meer voor hen want AZ en Utrecht bonken steeds nadrukkelijker op de deur.
1 0
ajax4lifebaby
'het blijft de vraag of spelers als promes en marin het niveau van ziyech en de jong gaan halen'

Als je zo gaat redeneren kan je ze nu al afschrijven. Promes moet dan een speler vervangen die de hele wereld wilden kopen voor 86m naar barca gegaan en promes een speler die 2 jaar op rij ajacied van het jaar is geworden. Onzinnige opmerking dus.
3 0
FrankBeton
Feyenoord maakt opnieuw dezelfde fout die ze al talloze malen gemaakt heeft;
Spelers als Narsingh, Fer, Elia etc aantrekken. Dat is allemaal korte termijn politiek. Die gasten brengen over twee jaar niets op qua transfergeld en dan staan ze weer met lege handen.
Keer op keer op keer maken ze in Rotterdam verkeerde beslissingen.

Dat doen ze in Eindhoven toch iets slimmer, eerlijk is eerlijk. Jongens als Lozano, Pereiro en Bergwijn gaan heus wel wat knaken opleveren dadelijk. Meer dan wat Feyenoord voor elkaar krijgt in elk geval.
5 -3
ajaxxcied4life
Zuiver. Wat mij verbaast is dat na de uitgaande transferregen in Rotterdam van jongens als Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Wijnaldum, Boetius, Clasie, Fer, deze club er financieel nog steeds zo slecht voorstaat. Dat vind ik oprecht heel apart.
3 0
Juichtoon
Kijk nog even de aankopen van seizoen 15/16 erop na en je hebt het antwoord.
0 -1
insectenverdelg
Omdat ze jaren opzoek zijn naar geld. Dis je maakt de talentpool. Waardoor je een deel van je transferinkomsten steeds weer kwijt bent. Net als PSV met Lozano ook zon constructie heeft gemaakt. Ze p4oberen keer op keer met vreemde constructies om Ajax bij te blijven op financieel gebied. Maar uiteindelijk kom je jezelf steeds weer tegen.
2 0
Ajax4life16
En dan vergeet je nog dat kampioensjaar CL geld. Ik heb niet naar hun winst/verlies rekening gekeken dus ik weet het niet precies, maar als ik een gok moet doen komt het door slechte investeringen als Tapia, Haps, Larsson etc. Voor Feyenoord relatief dure aankopen waar ze uiteindelijk niet eens winst op maken. Daarnaast is er al jaren geen toptalent bij hun doorgebroken waar ze een hoge transfersom a la Depay, Bergwijn, Janssen voor kunnen vragen. Allemaal door structureel slecht korte termijn beleid.
2 0
EricAjax1
Vergeet niet dat wij spelers als Alderweireld, Vertonghen en Eriksen ook voor een habbekrats hebben verkocht rond die tijd. Toen waren de bedragen nog niet zo belachelijk hoog. Plus het feit dat Feyenoord sinds die jaren maar 1x kampioen is geworden en verder niks heeft gepresteerd Europees waardoor ze niet echt veel geld binnen krijgen. Dat Feyenoord al jaren slecht spelersbeleid voert ben ik het wel mee eens. Blij dat Ajax op het rechte pad zit nu.
3 0
Koningtoto
Lozano is voor 40% geen psv geld. Pereiro is een bankzitter. Bergwijn vragen ze te veel voor. Wat ze nu in eindhoven doen is riskant en daar moet straks weer de gemeente bijspringen.
5 0
MosesD
Gemeente bijspringen? Vertel!
0 -6
Juichtoon
Misschien moet je meer lezen ipv vragen
0 -1
MosesD
Nee, want vermoedelijk wordt weer verwezen naar dat kletsverhaal van de grond van het stadion die Psv verkocht heeft aan de gemeente. Een volstrekt legitieme transactie. Typisch dat sommigen hier telkens over beginnen, die vergeten namelijk gemakshalve even dat Ajax de grond van de Toekomst van de gemeente heeft gekregen. Dus ik begrijp het punt niet helmaal wat die koningtoto nou wil maken. Dus ja, ik vraag om uitleg wat hij precies bedoelt met 'bijspringen'.
0 -2
AlexIbarra
Ik neem graag van je aan dat het geen illegale steun was maar ook als het wel volgens de regels is, kun je toch spreken van 'bijspringen'?

Feit is dat ze het moeilijk hadden en bij de gemeente aanklopten voor een gunstige regeling.
0 -1
MosesD
Nee, dan adviseer ik je eens te kijken in de van Dale te kijken wat 'bijspringen' betekent. Psv heeft gewoon een stuk eigendom verkocht tegen marktconforme prijs. Werkelijk niks geks aan. Maar dat eindeloze kijken naar Psv, dat past een Ajacied sowieso niet, vind ik.
0 0
JanTa
Eigenlijk moet je nog verder teruggaan want wegens gebrek aan liquide middelen heeft PSV al eens zijn parkeerplaatsen voor het stadion moeten verkopen en dat krijg je als men meer uitgeeft dan dat er binnen komt. Ook de grote successen die PSV later behaalde is gedaan met geleend geld om te dure spelers met een te hoge salaris te kunnen betalen. De schulden die men toen opbouwde liepen naar de ruim 80 miljoen toe en kon PSV niet er 's meer de rentes over deze schulden betalen. Wat deed de gemeente Eindhoven, die kocht de overgebleven grond van PSV waarover nu pacht betaald moet worden en stond garant voor de herfinanciering van de restschuld tegen een lage rente. Het was steun maar niet zo als vele beweren.
0 0
MosesD
Klopt en Philips was decennia lang de 'suikeroom'. Maar alles binnen de wet. Van ongeoorloofde overheidssteun is dus nimmer sprake geweest. PSV was echter heel rijk omdat men nogal wat grond in eigen bezit heeft, zoals de Herdgang en de grond van en om het stadion. Dat hebben ze nu verpatst. Op zich natuurlijk slim, want de grondprijzen zijn onvoorstelbaar op dit moment. Maar daarmee is het rijke (Philips) bezit inmiddels wel beperkt tot alleen het eigendom van de grond van de Herdgang (eigenlijk dus precies wat ook Ajax met de Toekomst bezit aan eigen grond).
0 0
JanTa
Met dat verschil, Ajax heeft nu eindelijk vermogen waardoor ze nog onafhankelijker gaan worden van de transfermarkt zoals b.v. eerst verkopen dan pas kopen en ze kunnen nu ook nee zeggen, dat was decennia geleden wel anders.
0 0
31xAjax
Knap dat je steeds de moeite neemt om het voor de zoveelste keer uit te leggen. En dan krijg je zelf nog het verwijt dat je meer moet lezen.....
1 0
MosesD
Tja, het zijn voornamelijk de jonge schreeuwertjes die telkenmale beginnen over de zogenaamde gemeente/overheidssteun aan Psv. Ten eerste vind ik dat een beetje Calimero gedrag (ik vermoed dat de meesten van hen nog nooit van Calimero gehoord hebben, maar dat terzijde), maar het is dus ook nog eens gewoon een onzin verhaal. En als je kijkt dat hebben wij met de schenking van de grond van de Toekomst pas echt een enorm cadeau (ik noem het maar even geen steun) gekregen van de gemeente Amsterdam. Tja, daar kunnen veel jonge (slechte) lezertjes niet tegen. Maar zo liggen de feiten. Maar je hebt gelijk, ik leg het voor de zoveelste keer uit, het moet toch een keer een beetje doordringen? ;-)
0 0
Koningtoto
psv biedt ook 15 miljoen voor spelers. Of dat gezond is voor hun club is iets anders. Ajax kan dit jaren volhouden, psv moet heel erg op zijn tellen passen, want ze blijven gokken op mega bedragen voor bijvoorbeeld Bergwijn en Lozano. Een erg riskante manier van een BVO leiden vind ik.
6 0
JesperOlsen74
Ik vraag me af in hoeverre dit riskant is. Als het straks misgaat, kunnen ze nog altijd terugvallen op een achterban, zoals de gemeente, Philips..........
0 -1
Koningtoto
Solar team eindhoven ook. Geld genoeg daar.
0 -1
JesperOlsen74
precies, dus hun gokjes zijn uiteindelijk redelijk risicoloos.
PSV zoekt al jaren (krampachtig) creatieve oplossingen om de aansluiting met Ajax te kunnen houden.
Vraag niet hoe, maar tot nu toe gaat hun dat aardig af.
3 -1
Babayaka
Dat komt door het gemoedelijke zuiden.
Als je daar 40miljioen leent en de eu besluit dat het niet mocht en je moet het terug geven hoeft dat kennelijk niet.
1 -1