'Ajax heeft in alle opzichten een goede slag geslagen'

GinoHaverkamp, 21-07-2019 om 10:50, 29327 views, Voetbal International |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

In de ogen van Dennis te Kloese, een Nederlander die bij nationale jeugdselecties van Mexico te maken had met Edson Álvarez, heeft Ajax 'in alle opzichten een goede slag geslagen' met de komst van de verdediger. Hij noemt de nieuwbakken Ajacied dan ook een 'complete verdediger'. 

Volgens de huidig general manager van Los Angeles Galaxy komt de Mexicaan uit een goed nest. 'Mentaal zit Edson goed in elkaar', laat hij weten aan Voetbal International. 'Het is een rustige jongen, makkelijk in de omgang, populair bij ploeggenoten en fans en zeer leergierig.' Ook tactisch heeft Ajax een goede aan Álvarez, stelt Te Kloese. 'Daardoor is hij op meerdere posities inzetbaar. Het niveau van het elftal gaat niet omlaag als je Edson op een andere plek laat spelen. Met hem kun je verschillende tactische varianten toepassen.'

Alhoewel Álvarez in principe is gehaald om de naar Juventus vertrokken Matthijs de Ligt op te volgen, kan de 21-jarige Noord-Amerikaan ook goed uit de voeten als controleur op het middenveld. Te Kloese: 'Tijdens de Gold Cup konden Andrés Guardado en Jonathan dos Santos excelleren op het middenveld dankzij het vuile werk dat Edson opknapte. Want naast zijn technisch en tactisch vermogen, is hij ook nog eens spijkerhard in de persoonlijke duels. Echt op het randje soms.'

Naast zijn verdedigende kwaliteiten kan Álvarez ook aardig wat aan de bal. Volgens Te Kloese is Club América een ploeg die graag de aanval zoekt. Als verdediger naar de weg naar voren vinden is Álvarez dus niet geheel onbekend. 'Edson is dus gewend aan vooruit verdedigen, met ruimte in zijn rug. Zoals hij dat ook bij Ajax zal moeten doen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DT10
Schone - Marin
Nico - Blind - Alvarez - Nous

Blind - Marin
Nico - Martinez - Alvarez - Nous

Alvarez - Marin
Nico - Blind - Schuurs - Nous

Nous - Marin
Nico - Blind - Alvarez - Dest

Het lijkt me dus dat Ten Hag moet gaan kiezen tussen Schone, Martinez, Schuurs of Dest.
0 -2
superman0313
Bij geen enkele optie zie ik Eiting, kan je dus niet serieus nemen.
0 0
WeerDinges
Blind speelt zijn beste seizoen in zijn carrière als LCV. Waarom zou je dat in hemelsnaam willen veranderen? Dest komt net kijken en mag hopen op een bekerwedstrijdje. Wellicht als Veltman vertrekt op de bank. Martinez verwacht ik op de bank dit seizoen als backup voor Blind en Nico. Enige keuze die gemaakt gaat worden is tussen Schuurs en Alvarez. Waarbij de laatste de voorkeur gaat krijgen. Verder staat Marin op Frenkie zijn plek en verwacht ik dat Schone toch gewoon er naast komt te staan en anders Eiting mocht die weer wat zelfvertrouwen vinden.
3 0
Robbie en de Kock
Lekker hoor!
Hebben we hier een Jantje Wouters slash Edgar Davids in huis gehaald?
Kunnen we goed gebruiken.
0 0
Gajes
Als je met Blind als cv speelt moet er een snelle laatste man naast hem opgesteld worden, Schuurs heeft helaas ook geen startsnelheid dus verwacht Alvarez wel als laatste man. Je zou evt ook Blind op 6 kunnen zetten en met Schuurs en Alvarez als centraal blok gaan spelen, heb je meer lengte achterin en Blind blijf ik een geweldige vm vinden.
4 -5
NL
Schuurs is sneller dan de Ligt.
6 -1
MosesD
Schuurs, de Ligt, Blind allen slimme spelers oa qua positionering. Dat geklets dat een cv een lichtmast met snelheid van Bolt moet zijn is zo'n dom van der Gijp kletsverhaal. Papegaaien onzin dus. Legio voorbeelden relatief kleine en trage cv's die van wereldklasse waren.
10 0
EricAjax1
Cannavaro is het beste voorbeeld denk ik. Wat een geweldenaar was dat
3 0
Bky
Een snelle CV is zo'n beetje je laatste redmiddel in een situatie zoals jij die beschrijft. Er gaan dan al tig dingen aan vooraf die helemaal fout zijn.

Je moet je daarop niet blind staren. Zorg dat je team goed staat en dat er geen fouten worden gemaakt in de eerste fase van de opbouw is veel belangrijker.
2 -1
Lazell
Eens, maar zo'n laatste redmiddel is toch wel een wapen. Die Sanchez heeft ons veel gered.
0 0
dumperPattiruhu
Ja Ajax heeft in verdedigend opzicht wel wat lengte en kopkracht nodig met een Alvarez en/of Schuurs is dat wel opgelost.
1 0
Bky
Dat wordt sowieso zwaar overschat, was vorig jaar ook geen probleem. Blind kan prima koppen, Tagliafico wint praktisch elk kopduel ondanks zijn 1.72 en als je daarnaast nog één iemand hebt die er boven uitsteekt, wat we nu hebben met Schuurs en/of Alvarez is dat hele probleem inderdaad opgelost.
2 0
OdjePils
Twee snelle backs volstaat dan ook...
1 -4
AltijdAJAXAmsterdam
De Ligt was ook niet snel. Snap niet dat mensen dat denken.
3 -6
AltijdAJAXAmsterdam
De Ligt was ook niet snel. Snap niet dat mensen dat denken.
2 -6
JariHeijden
De Ligt is weldegelijk snel. Hij oogt alleen niet snel, maar hij is behoorlijk rap.
0 0
Schip
Die optie gaat zeker geprobeerd worden dit jaar als Schuurs zijn ontwikkeling doorzet.
2 -2
Raoul14
Wacht maar tot hij een foutje maakt, dan wordt hij hier volledig afgebrand en als volledige miskoop bestempeld.
8 -4
Mokum_32
Goed om te horen dit was exact mijn gedachte het is een 6 geen 4.
1 -10
Joseph
Want op het middenveld bij Ajax zijn de kwaliteiten aan de bal ondergeschikt..

Klinkt mij juist als een Ajax 4, de 6 moet vooral aan de bal sterk zijn. Blind dus eerder dan Alvarez.
4 0
GvanAchteren
De sleutel tot succes
is een voetballende zes! !
Blind dus de beste opvolger van Frenkie. Misschien dat Eiting het gaat kunnen of Martinez.
1 0
Ajacied0591
Blind is ook zo gigantisch sterk aan de bal..
2 -10
Schip
Ehm...ja. Blind is zowel qua overzicht, inzicht en passing uitstekend op 6. Ziet oplossingen in de diepte, kan mee opkomen en kan passjes er eenvoudig uit laten zien, die helemaal niet zo makkelijk zijn. Een nieuwe Frenkie is er niet als je dat soms bedoelt.
5 -1
Ajacied0591
Vertraagd het spel ontzettend en heeft niet de balcontrole om zich op die positie te bewegen.
0 -4
Koningtoto
Ga eens Ajax kijken in plaats van de leugens hier lezen. Blind is wat mij betreft echt een revelatie afgelopen seizoen. Zo sterk met en zonder bal.
2 0
Mats
Vind je van niet dan?
4 -1
Patrick78
Edson was een van de beste speler van Club America en Club America is de beste club van Mexico en ze hebben de beste jeugdopleiding van Mexico. Edson is echt een top aankoop en wordt de beste verdediger van de Eredivisie.
4 -2
Middenweg401
Je mag al Edson zeggen?
8 -2
Gecko
Welkom bij de mooiste club

Nu magallan kan er niets van nog verkopen.
1 -9