Boulahrouz: 'Italië het Mekka van verdedigen'

FinnDekker, 18-07-2019 om 23:55, 5643 views, FOX Sports |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Khalid Boulahrouz vindt het helemaal niet gek dat Matthijs de Ligt heeft gekozen voor Juventus. De Italiaanse competitie is 'het Mekka van het verdedigen' volgens de oud-voetballer. Er valt dus genoeg te leren in Italië, hetgeen minder goed zou kunnen in andere topcompetities. 

'Hij heeft het als een professional opgelost, vind ik. Hoe hij met de situatie is omgegaan... Ik kan begrijpen dat hij voor Juventus kiest. Overal gaat hij veel geld verdienen. Andere factoren zijn belangrijker geweest, dan zijn salaris. Hij is jong en wil blijven spelen', verdedigt Boulahrouz bij FOX Sports de keuze van De Ligt, die door sommigen wordt bestempeld als geldwolf. 'Je speelt elk jaar Champions League. Ik vind het geen verkeerde keuze. '

'Bij Juventus zijn beide verdedigers (Chiellini en Bonucci, red.) oud en spelen ze vaak ook met drie verdedigers. Hij gaat samenspelen met twee geweldige verdedigers, die enorm veel ervaring hebben en hem dingen kunnen leren. In Italië kan je iets bijgebracht worden wat je in Duitsland, Spanje of Frankrijk niet gaat leren', besluit Boulahrouz.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ResultaatisBijzaak
Het Mekka? Is dat tegenwoordig een uitdrukking van het hoogst haalbare? Manmanman
0 -1
Cupmetgroteoren
De ligt is geschrokken van de reacties in de media. Maar dat krijg je als Raiola allerlei spelletjes loopt te spelen. Overmars heb ik nog niet kunnen betrappen op allerlei trucjes en onbetrouwbaarheid. Hij heeft bij Barcelona al water bij de wijn gedaan door een bod van 70 miljoen te accepteren en niet dwars te gaan liggen. Als vervolgens Juve komt en die bieden maar 65 miljoen, dan moet je geen spelletjes gaan lopen spelen via de media en gaan roepen dat Overmars akkoord moet gaan met 50 miljoen omdat dat dat beloofd zou zijn. Dit soort nare spelletjes continu, daar houden mensen niet van.
0 0
Amsterdam Loyals
Serie A, Mickey Mouse competitie. Juventus wint 80% van zijn wedstrijden op halve kracht. Ga je niet veel meer leren, sterker minder dan wanneer je naar een andere grote competitie had gegaan. Blijft over CL, maar ja dan loot je tegen Ajax en vlieg je er weer uit...
0 -1
Ajax27
Ja want clubs als Napoli, AS Roma, Inter, Lazio en AC Milan stellen echt helemaal niets meer voor in Europa. En Juve wint iedere wedstrijd met 5-0... oh nee wacht.
0 -1
Amsterdam Loyals
Precies wat je zegt...stellen niet zoveel meer voor in Europa. Zeker tov de top 6 van Spanje, Duitsland en Engeland. 11 punten voor op nr 2 en 21 punten voor op nr 3,echt heel spannend...
0 0
Ajax0317
En het is de Ligt! Nu moet Juve er twee maken!!!
0 0
Ajaxvooraltijd
Ik vond het wel een geinige woordspeling.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Nou dat is een Mekka waar ik niet naar wil kijken... ga liever naar het Mekka van het aanvallen
1 0
CruyffFootball
Zo kun je het bekijken.
Aan de andere kant, hij gaat nu in kleinere ruimtes verdedigen. Wordt hij daar echt zoveel beter van?
1 0
Schip
Exact. Dat wordt steeds over het hoofd gezien. Natuurlijk kunnen Italianen heel goed verdedigen. Dat zit in hun cultuur. Maar vaak ook met een aanzienlijke achterhoede, of iig vanuit een achterover leunende organisatie.

De rol van Pique is heel anders dan die van Chiellini. Pique zou het makkelijker hebben bij Juve, maar zich mogelijk minder onderscheiden. Chiellini en grote ruimtes? Hij is geen koekenbakker, maar dat is echt niet waar hij tot nu toe in heeft uitgeblonken.

Als je Liverpool Barca zag, dan verloor Barca op inzet, fysieke kracht in duels en elke hoge bal was gevaarlijk. Liverpool dekte door, Barca kwam er niet aan toe. Juist dan wil je een De Ligt hebben lijkt me. Meer power, meer kopkracht, meer doordekken, meer leiderschap en branie vanuit achteruit. Barca is een luie ploeg geworden, die volldig op Messi teert in een ultieme vrije rol zonder verplichtingen. Als ze weer een team moeten worden, heb je spelers als De Ligt en Frenkie nodig, die vanuit achteruit voetbal en agressiviteit brengen.

Vind het echt een onbegrijpelijke keus van De Ligt. Barca was echt klaar om veroverd te worden door Frenkie en De Ligt. Lekker jaarlijks Real weer aanpakken.

Maar goed. Ik hoop oprecht dat De Ligt gaat schitteren bij Juve en een doorgewinterde, geslepen verdediger wordt die hij bij Barca dan zogenaamd niet zou zijn geworden.
2 0
Web
Je hele verhaal is jou gevoel.
De Ligt wil graag bij je hele mooie club in Italië voetballen. Waar verdedigen heel hoog staat aangeschreven, en ze spelen best aanvallend
Barcelona zonder Messi is een heel matig team, dat is al begonnen toen Xavi en later Iniesta stoppen. Barcelona is ook gewoon een koopclub, dat speciale is er daar al lang af.
0 0
FissaDeGekste
Het enige wat jij over het hoofd ziet is dat Sarri de nieuwe coach van Juventus is. De Ligt gaat wel degelijk met veel ruimte in zijn rug spelen, let maar op!

En nee, ik ben niet pro-Juve. Maar toen ik me realiseerde dat Sarri de coach zou worden, begreep ik de keuze van de Ligt wel beter.
0 0
Koningtoto
Zeg eens eerlijk, vond je Juve verdedigend spelen tegen ons? Ik vond dat allerminst het geval namelijk.
0 0
FissaDeGekste
Vond ik wel. Toen ze in de Arena het laatste kwartier echt gingen aanvallen, waren het bepaald niet de meest relaxede minuten van de CL campagne. Toen zag ik even hoe goed ze hadden kunnen zijn als ze meer zouden aanvallen.
0 0
Koningtoto
Mekka? Is dat tegenwoordig een synoniem voor perfectie? Raar.
3 -11
Ferd
Staat Mekka voor perfectie in jouw ogen? Staat verdedigen in Italië voor perfectie? Of ken jij gewoon Nederlandse gezegden niet? Ik gok op het laatste
1 0
Koningtoto
Welk gezegde? :p
0 0
AFCAMM
‘Mekka is een eigennaam; het is de geboorteplaats van Mohammed en bedevaartplaats voor islamieten. Maar in een mekka voor ... betekent het 'een paradijs voor ..., de uitgelezen plaats voor ...' Zo'n mekka kan zich overal bevinden. Zo is Barcelona een mekka voor de Gaudí-liefhebbers, Benidorm een mekka voor de zonaanbidders en Cuba een mekka voor sigarenliefhebbers.’

Of ‘the place to be’, zo je wilt.
1 0
Koningtoto
Klopt, maar het is niet bepaald een gezegde :p
0 0
AFCAMM
Mja, zou het zelf eerder een uitdrukking noemen. Maar ach, we weten wat er bedoeld wordt.
0 0
AFCAMM
Nee.
2 0
Aeter
Is gewoon een normaal gezegde hoor, al jaren.
3 -1
steesz34
Nee, ik denk dat Boulahrouz meer doelt op het feit dat verdedigen in Italië net zo heilig is als de Islam in Mekka.

Waar wij van flitsende combinaties en technische hoogstandjes genieten, kijken de Italianen meer op van verdedigende acties en breedtepasses.
1 0
jaripettersson
Zucht
0 0
Chesterson93
Verklaar je nader.
0 0