'Vervangers zouden al binnen moeten zijn'

FinnDekker, 18-07-2019 om 21:25, 12254 views, De Telegraaf |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax had gehoopt dat Perr Schuurs en Lisandro Magallán verder zouden zijn dan dat ze nu zijn. Dat is wat Valentijn Driessen concludeert uit handelingen van Ajax op de transfermarkt. De Amsterdammers willen graag Edson Álvarez, een rechtsbenige centrale verdediger, inlijven. De Mexicaan moet doen waar de andere twee nog niet toe in staat zouden zijn: Matthijs de Ligt vervangen.

'De vervangers (van De Ligt, red.) zouden met Perr Schuurs en Lisandro Magallán in principe al binnen moeten zijn. Die voldoen alleen niet en daarom is Álvarez onderweg naar Amsterdam. Wanneer hij exact komt, weten wij niet. Maar er is een akkoord tussen de clubs voor vijftien miljoen euro', stelt Valentijn Driessen bij De Telegraaf. 'Maar het is wel een misrekening dat Schuurs én Magallán op dit moment niet goed genoeg zijn om zijn plaats in te nemen. Dan ga je naar het volgende alternatief en dat is deze Mexicaan.'

De verslaggever lijkt onder de indruk van zijn kwaliteiten. 'Hij heeft alles gespeeld bij de Gold Cup, dus hij moet goed genoeg zijn om De Ligt te vervangen. Hij heeft nu nog niet het niveau van De Ligt, maar misschien dat hij daar wel heen kan groeien.' De Ligt zelf rondt deze week zijn transfer naar Juventus af.

David Neres

Wat betreft uitgaande transfers verwacht Driessen dat Neres de grootste kandidaat is om te vertrekken. 'Er is veel interesse in Neres, onder meer Atlético Madrid wordt genoemd voor hem. Zijn relatie met Ten Hag is niet zo warm als die van sommige andere spelers, dus hij zou in principe wel openstaan voor een transfer.' 

'Dit zijn wel broodvoetballers die, als ze bijvoorbeeld bij een Atlético drie keer zoveel kunnen verdienen, weg zijn. Atlético is ook een club die tegenwoordig heel goed betaalt wat betreft transfersommen, dus als ik tussen Ziyech en Neres zou moeten kiezen wie er het eerste weg zou gaan, zou ik mijn geld zetten op Neres', besluit verslaggever.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jan Doedel
Geweldig dit nieuws van Valentijn! Dan is t nu dus 100% zeker dat Neres NIET vertrekt haha.
0 -1
HStorm
Wat zou het toch heerlijk zijn als ik een artikel van de TG hier zie en geen reacties erop. Simpelweg omdat het als een tang op een varken slaat of het de voor Diessen welbekende open deur betreft.

Weer 10 min. van mijn leven weg. Lig in een deuk als Schuurs Alvarez uit de basis houdt en Magallan opeens opstaat. Dat laatste heb ik niet al mijn geld opgezet maar heb zeker gekkere dingen gezien.
0 -1
vijfennegentig
Dan is Ziyech dus weg bij deze lol
0 0
ResultaatisBijzaak
Welke lol?
0 0
MichelBoerebach
Ik zou jet persoonlijk geen grote ramp vinden als Neres zou vertrekken. Is OK, maar geen geweldenaar. Een wedstrijd goed, twee wedstrijden onzichtbaar en/of contant balverlies en foute passing. Als je er 40 miljoen voor kan krijgen, moet je 't meteen doen! Ik zou het veel erger vinden als Ziyech besluit te vertrekken.
0 -3
SilverHaze
Onbegrijpelijk. Neres is een paar klassen beter dan Promes en kan nog zoveel beter worden. De overtuiging waarmee hij dribbelt alleen al...
0 0
Enrico1
Neres heeft meer diepgang.
0 0
AlexIbarra
Ik houd Ziyech ook liever dan Neres ivm meer creativiteit in de passing.

Verder totale onzin die je praat.
0 0
louis60
Neres was afgelopen seizoen heel beslissend in CL wedstrijden. Ik zie nog geen goede vervanger. Wanneer al die mannen verdwijnen, ga je de komende maanden punten verliezen. Je tegenstanders gaan nu helemaal op de counter spelen, dan heb je mannen als Neres en Zyech nodig.
0 0
Enrico1
Veel topclubs hebben centrale verdedigers die dertigplus zijn. Ajax anticipeert alvast op de komende vraag voor nieuwe centrale verdedigers van die topclubs. Ajax speelt met de aankopen van extra talentvolle verdedigers daar alvast op in.
0 0
Simon1
Dat geldt voor mensen, hea Valentijn.
0 0
Gonzalez75
Valentijn Driessen: mediageile aandachtstrekker die wederom niet weet waar hij over praat. Maat goed, hij moet wat te zaniken hebben. Alleen maar goed nieuws is geen nieuws.
0 0
Koningtoto
Heel benieuwd of deze man ook zo met zijn eigen geld omgaat. We kunnen 50 spelers kopen met wat we nu aan geld hebben, maar de salarissen moet je kunnen verantwoorden. Dat gaat dus niet en moet Driessen een keer op cursus: Hoe run ik een BVO.
0 0
trodat4030
Driessen moet stoppen met denken. Die moet gewoon doen wat hij bij zijn opleiding heeft geleerd: feiten opschrijven. 'Ajax wint door een late goal van Timber van Watford.' En in het verslag een bijzin als 'Jurrien Timber is de tweelingbroer van Quinten die als middenvelder speelt bij Ajax en die beiden tot voor kort door het leven gingen als Maduro (geen fam van Hedwiges).'

Zodra hij gaat denken komt er onzin uit.
1 -1
ResultaatisBijzaak
Een journalist die enkel feiten opschrijft is toch kleurloos? Ik ben het vaak oneens met Driesen maar hij boeit wel op 1 of andere manier. Of zie jij liever Willem Visser of Kees Jansma?
0 0
BRAMHOUTEN
Driessen beweert met droge ogen dat schuur niet voldoet. schuur is op dit moment de beste speler van ajax. ik vraag me af of driessen überhaupt wel voetbal volgt
6 -1
Flarkow
Boerenschuur?
0 -1
Lazell
Dat gaat snel, nu al de beste speler.

Heb een hekel aan Driessen, maar zegt hier niet veel geks. Ajax wist vorig seizoen al dat De Ligt nu zou vertrekken.. Overmars had al op De Ligt geanticipeerd met Magallan en Schuurs en had gehoopt dat 1 van de 2 nu al klaar zou zijn. Bij Schuurs is het begrijpelijk(kan geen 50 potten basis staan), maar vooral Magallan had veel verder moeten zijn.

Maarja, dat is niks nieuwswaardigs, is al een tijdje algemeen bekend.
0 -1
3sterren
Gezien de hoeveelheden gebakken lucht die de beste man de ether in slingert, denk ik dat hij heel veel verstand heeft van voetbal.


Blaasvoetbal ...
1 0
ETM
Begrijpt deze man er nou eigenlijk heel weinig van of speelt hij er heel weinig van te begrijpen? Dat vraag ik me echt af.
3 0
MichelBoerebach
Niks mis met die gast. Iedere keer dat gekanker op Driessen. Gaat nergens over.
0 -3
ETM
Veel mis met die gast, vandaar zo ontzettend veel 'gekanker'. En nauwelijks tot geen inhoudelijk weerwoord van mensen die blij met hem zijn.
1 0
jaripettersson
Spijker op z'n kop. Bij gebrek aan persoonlijkheid heeft hij zich een soort act aangemeten, zodat hij alsnog mee kan praten. Je kunt bijna uittekenen hoe hij als kind geweest moet zijn.
2 0
JariHeijden
Zie Andries Jonker... :-)
0 0
Simpelishetmoeilijkst
Het grote genie/orskel Driessen heeft gesproken! En nu mogen wij lekker lachen. Wat een onbenul eerste klasse, of beter nog wereldklasse.
3 0
AlexIbarra
Waarom zouden we Neres nou laten gaan?
Promes maakt nog weinig indruk en Ziyech zou nog kunnen vertrekken.

Ik vind Neres beter dan Bergwijn, en als we 50 mln voor Neres krijgen, min 20-25% voor zijn oude club, kunnen we daar nog net de mindere Bergwijn voor terugkopen.

We hebben o.a. tegen PSV, Juve en Spurs kunnen zien hoe belangrijk hij voor ons is.
1 -2
ajaxminimax
Wat kan deze man ook altijd een hoop onzin uit kramen... ik blijf dit echt een verschrikkelijk eng figuur vinden.
3 0
Ricbun
Hoop dat Alvarez niet komt puur zodat de TG keihard voor lul staat
1 -2
Ferd
Daar hoeft geen speler voor aangetrokken te worden. Met clowns als Driessen en Verwij staat die krant sowieso voor lul
2 0
Joseph
Hahaha, wat blijft het toch een sneue loser die Driessen, heeft waarschijnlijk 2 weken gedaan over zijn pruts stukje, en nu is het te laat.

Over Schuurs zijn ze absoluut tevreden.
6 0
MosesD
Vreselijk natte wind die Driessen. Magallan, nee dat is 'm niet. Maar Schuurs doet het uitstekend. Is gewoon de opvolger van de Ligt. Dat men Alvarez wil halen, zou ik alleen kunnen begrijpen als Veltman vertrekt.
0 -2
Joseph
Ik snap het wel, Alvarez zou centraal kunnen spelen met Schuurs, zodat Blind naar de 6 positie kan als alternatief. De 6 is zwak bezet met eigenlijk alleen Eiting die het redelijk in kan vullen.
0 -1
Aeter
De 6 zwak bezet? Blind, Eiting, van de Beek, Mazraoui, Schöne, Gravenberch. Die kunnen allemaal prima op die plek uit de voeten.
3 -1
MosesD
Daar kan Veltman ook spelen. Ik zie trouwens eerder Martinez met Schuurs een duo vormen. Blind op het middenveld kan idd zomaar. Beste wedstrijd afgelopen seizoen was met Blind op het midden.
0 -3
Lazell
Veltman heeft daar 1 of 2x gestaan en dat deed pijn aan je ogen.
0 -1
MosesD
Veltman is van origine centrale verdediger. Kan daar uitstekend spelen. Is geen rechtsback.
0 0
JariHeijden
Veltman is van origine juist een rechtsback. Pas in de A1 (onder De Boer) is hij centraal gaan spelen.
0 0
EricAjax1
Stokertje
0 0
insectenverdelg
Werken Verweij en Driessen echt bij dezelfde krant? in 3 dsgen tijd zeggen ze totaal iets anders mbt Neres namelijk.
3 0
AFCAMM
Overmars heeft zelf aangegeven dat hij hoopte dat Magallan verder zou zijn. Zo hey, wat een primeur weer van Vaaltje. Een wereldschokkende conclusie.
4 0
Labrador
Www.opendeur.nl
1 -1
Schip
Briljante inzichten zeg.

1. Schuurs heeft nog niet het niveau van De Ligt en dus is het een misrekening dat hij gehaald is.

2. Alvarez heeft alles gespeeld op de Gold Cup, dus hij moet goed genoeg zijn om De Ligt te vervangen.

Dit is pure satire.
12 -2
3*stars*3
Ik hoorde hem ook weer lullen en dacht echt, ‘och Valentijn toch, shut the fuck up’.

Die man heeft zich vorig seizoen echt misdragen qua uitspraken en voorspellingen.
Van zijn gebash op Ajax en vooral Ten Hag, waar zelfs Genee hem op aansprak in uitzending van VI.
En dan die vage en hele slechte voorspellingen.

Schuurs is helemaal geen misrekening.
Ajax hield rekening mee, dat hij tijd nodig zou hebben.
Maar het wil maar niet doordringen in die kop van Valentijn...
4 0
Schip
Misdragen is het woord.

Verder heeft Ajax juist gerekend op een ontwikkeltraject voor Schuurs en wilden ze er vroeg bij zijn. Alsof een jonge speler van een staart/middenmootclub uit de eerste divisie De Ligt direct kan opvolgen. Niemand kan dat.
1 0
Babangida83
Vooral die tweede is van een niveau...
2 0
JOHANisGOD
Ja die nummer 2.

WTF.
Hilarisch gewoon.
Bizar.
2 0
CruyffFootball
Volgens mij concludeert hij dat Ajax (nog) geen vertrouwen in Schuurs heeft.

Die conclusie trek ik ook gezien de komst van Alvarez.
0 -5
Schip
Ik trek een andere conclusie. Ik zie dat Schuurs zich vooral in de voorbereiding laat gelden en een nieuwe stap heeft gezet in zijn ontwikkeling. Eentje die hem heel dicht tegen, zo niet direct in de basis brengt.

Die ontwikkeling vindt nooit lineair plaats, maar in horten en stoten. Overmars zegt ook dat in de voorbereiding altijd verrassingen zijn.

En vóór die ontwikkeling waren er al plannen om Alvarez aan te trekken. Dat is geen gebrek aan vertrouwen. Dat is Schuurs gewoon meer tijd geven. Het is een gebrek aan vertrouwen in Magallan. Ná die ontwikkeling hoor ik Overmars zeggen dat Alvarez mogelijk eerst tijd nodig heeft.

Ik hoor daarin dat hij ook wel ziet dat Schuurs zich aan het profileren is en dat Alvarez, als hij al komt, in eerste instantie best weleens kan komen te banken. Dan is het aan Schuurs en Alvarez om het verder uit te vechten.

Daarbij: er is geen deadline geplakt op Schuurs. Als hij volgens jaar er staat, is dat net zo goed. Dat is geen misrekening. Een jong talent aantrekken is altijd een risico. Een misrekening is iemand als vaste kracht aantrekken, die vervolgens niet levert.
1 0
Ajax412
Hier ben ik het roerend mee eens. Schuurs ontwikkeld zich echt goed, althans zoals hij zich nu profileert zou ik hem zo in de basis durven zetten, maar je bent nooit zeker van je vorm of een blessure. Hierdoor lijkt het me zeer verstandig Alvarez te halen, aangezien Magallan niet geschikt lijkt als invaller. Dat is dus één raak uit twee aankopen, best prima als je het mij vraagt. Alvarez kan zich dan als stand-in voor Schuurs ontwikkeken en Pierie als standing voor Blind.
1 0
insectenverdelg
Ik maak op dat Ajax heel goed snapt dat ze in de basis niet snel sterker worden zonder de Ligt ebde Jong. Dus maak je het team in de breedte sterker. Schuurs doet het nu goed, maar kan je daarmwe een heel seizoen in terwijl je 200 miljoen over hebt van vorig jaar?

Zal ik je vertellen wie als eerste dan Overmars de grond in boort?
4 0
jaripettersson
Zo had ik het nog niet bekeken. Een aankoop voor de bühne dus, om zich in te dekken als schuurs tegenvalt?
0 -2
GerardAjax26
Vreemd, volgens Driessen is er veel interesse in Neres en 2 dagen geleden las ik hier dat volgens Verweij er totaal geen interesse is in Ziyech en Neres.
2 0
ratje
En de Telegraaf publiceert het gewoon allebei :)
1 0
Godenzoon24
Valentijntje heeft Perr niet gezien in deze voorbereiding?
2 0
trodat4030
En Alvarez op de goldcup ook niet, als je alleen maar kunt roepen dat hij beter is dan Schuurs omdat hij bij Mexico in de basis stond.... Strootman stond ook jarenlang basis bij Oranje..
0 0
AltijdAJAXAmsterdam
Dat kan niet anders hahahaha
0 0
Oliveira
Ik zou Magallan verkopen of verhuren. Die positie is nu overbezet met volgens mij 5 spelers die daar kunnen spelen.
2 -1
JanTa
Je kan merken dat Valentijn geen in site informatie meer heeft en dan gaat hij onzin verspreiden.
6 -1
NL
Dus Ajax durft wel te bouwen op Schuurs en heeft nog vertrouwen in Magallan?

Waarom willen ze dan een Mexicaan kopen voor 15miljoen?
1 -8
PetervanAmsterdam
@NL: "Waarom willen ze dan een Mexicaan kopen voor 15miljoen?"

Omdat ze natuurlijk onvoldoende vertrouwen hebben in Magallán en Veltman en de positie van rechter centrumverdediger kwalitatief dubbelbezet willen hebben. Zo simpel is dat uit te leggen.
9 0