'Denk niet dat Juventus zijn eerste keuze was'

FinnDekker, 17-07-2019 om 21:25, 10522 views, FOX Sports |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Kees Kwakman denkt dat Matthijs de Ligt in eerste instantie liever naar een andere club dan Juventus was gegaan. Dat zegt de FOX Sports-analist woensdag. Vooral de competitie zou minder aantrekkelijk zijn vergeleken met die van Spanje, Duitsland en Engeland.

'Ze zijn blij natuurlijk dat hij De Ligt naar Juventus heeft gebracht. Hij is daar natuurlijk verantwoordelijk voor', doelt Kwakman op de Juve-fans die zaakwaarnemer Mino Raiola bij de aankomst van De Ligt bedankten. 'Maar ik denk niet dat dit de eerste keuze van De Ligt was, dat weet ik eigenlijk bijna wel zeker.' De oud-voetballer denkt dat de verdediger het meer zag zitten in FC Barcelona, Bayern München of Manchester City. 'Kijkend naar het voetbal dat wordt gespeeld in die competities.'

'Maar zo gaat dat', vervolgt Kwakman. 'Het heeft zo lang geduurd, dus ze zullen uiteindelijk een beslissing hebben genomen waar goed over gepraat en nagedacht is. En je hebt misschien met clubs te maken die het bedrag niet wilden betalen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sjakio
Aldus Kwakman, kenner van het snuif-dorp en de grootste familie van nederland
0 -12
ResultaatisBijzaak
Een kwakman lijkt me idd iemand met een grote familie
0 0
NL
Kees Kwakman heeft niks met de grachtengordel.
1 0
Rho1980
Lekker suggestief allemaal, aannames op aannames.... Toevoegingen van Kwakman zijn echt heel erg beperkt, precies zoals hij was als speler.
2 -3
neutraaltje
waarom denken mensen altijd te weten hoe iemand anders denkt en wil leven.
dit is de beslissing van de Light en het precieze waarom weet hij alleen zelf
3 -1
mickey2602
Sterker nog,het precieze weet nu iedere Ajacied die hier de artikelen leest. Want in een ander topic staan woorden van Matthijs dat hij van jongs af aan een voorkeur heeft gehad voor de Italiaanse competitie en dan met name de Italiaanse verdedigers.
Dus ik denk toch dat deze overstap naar Juve niet zozeer door Raiola komt maar toch ook een groot deel met Matthijs zelf te maken heeft. Sowieso,een speler zal moeten aangeven waar hij naartoe wil aan zijn zaakwaarnemer.
0 0
TheRiviera
Hoe blind is die kwakman wel niet? Als De Ligt daadwerkelijk naar Barcelona had willen gaan in plaats van Juventus dan had hij nu wel bij Barcelona getekend. Er was niets wat realistisch gezien zijn overgang naar Barcelona in de weg stond behalve persoonlijke voorkeur en die viel op Juventus.
1 -5
Dwight
Wat als Barca niet het bedrag wilde betalen die Ajax wilde of het salaris gaf wat Juventus gaf? Ik denk dat het dankzij Rioolrat is dat de Ligt in de meest saaie competitie ter wereld speelt.
2 0
TheRiviera
De Ligt heeft zelf aangegeven voor Juventus te kiezen omdat de Italiaanse manier van verdedigen hem aantrekt. En buiten dat heeft Riaola weinig te zeggen als De Ligt heel graag ergens naar toe wilt. De zakenwaarnemer werkt names voor de client en niet andersom. Daar komt ook bij kijken dat Salaris geen prioriteit heeft als je kan spelen waar jezelf heel graag wilt spelen. En Barcelona was al veel eerder dan Juventus bereid de gevraagde transfersom op tafel te leggen.
0 0
Ajaxadept
Helemaal mee eens! Daarbij komt dat Raiola al meerdere jaren "zaken" doet met Juventus, daar goed ingeburgerd is, en wellicht zelf ook de meeste centjes eraan overhoud. Het "wegbrengen" van Pogba van Juventus naar Man. U. heeft de man destijds 25 miljoen opgeleverd....!
0 0
TheRiviera
De transfer van Pogba naar United heeft Riaola destijds veel meer opgeleverd. Behalve een directe paycheck van een bedrag tussen de 25 - 27 Miljoen kreeg Raiola ook nog eens bijna 20 miljoen van United in termijnen verspreid over de contract lengte van Pogba.
0 0
oudzuid2
en een pizzabakker
0 0
Schwalbino
Dan weet jij dus niet hoe die werkt. Hij is agent van zoveel topspelers dat hij zich helemaal niet kan veroorloven om een De Ligt een richting op te duwen die hij niet wil.
0 0
Ajacied0591
Nou en ? Die jongen is nog steeds maar 19, speelt ie 4 jaar voor Juve in de leer bij de beste verdedigers ter wereld misschien wel. Vervolgens is ie 23 á 24 en maakt ie de stap naar Barcelona of City, prima toch ?
3 -5
Schwalbino
De fanatiek minnende broeders hier denken daar blijkbaar anders over.
2 0
Ajaxxxisdebeste
Wat is daar prima aan? Heb hem liever nog tot dan bij Ajax gehad.
4 -1
Ajax#1900
Joh, dat was überhaupt geen realistisch scenario. Ajacied 0591 heeft gewoon een ‘prima' punt.
2 -2
AjaxRobEnschede
Wat is dit nou weer voor dom gelul. De grootheid Kwakman spreekt. Waaruit blijkt dat het niet zijn eerste keuze was ??? Barcelona heeft geboden .... Kwakman de naam zegt genoeg
0 -8
Nick
Oke, 'AjaxRobEnschede'.
5 -2
Ajax4life16
Hahah inderdaad
1 0
Gonzo
Hij is weg en toch 9 draadjes over De Ligt. En doorrrrr
3 -1
TheRiviera
Je realiseert je eigen wel dat AS niet alleen Ajax gerelateerde nieuws brengt he? We bespreken hier voetbal ongeacht of de speler wel of niet bij Ajax speelt.
2 -2
SjaakWolfs
Onzin. Dit is geen Voetbalzone.
1 -2
Restored
Juventus is de enige die het transferbedrag, het enorme salaris van de Ligt en Raiola's obscene salaris wil betalen, dat is de enige reden dat hij naar Juventus gaat...
4 0
EricAjax1
Kan over 3 jaar Alsnog naar Barcelona gaan als hij dat zelf wil.. is hij alsnog maar 22 haha
0 -1
swelbaum
Nieuwe rechtsback van Juventus
1 -2
AjaxBaggio
Door het spelen in een ander systeem, wordt hij alleen maar nog completer. En ik denk dat hij vooral verdedigend veel beter gaat worden de komende jaren.

Ben geen fan meer van de Serie A. Maar vind Juve opzicht geen slechte keuze.

Zou niet weten waarom Barca een veel betere keuze geweest zou zijn. Ja, niveau van de competitie is beter.

Maar bij Juve verdient hij 4-5 miljoen meer. En speel je naast Chiellini en 2 jaar met Ronaldo. Lekker toch ?

Niet iedereen hoeft perse bij Barca te spelen.
4 -8
Babangida83
Je hebt verdedigen in een team dat initiatief neemt en in een team dat het initiatief laat. Dat zijn twee verschillende werelden. De Ligt, dunkt mij, wil zich met name specialiseren in verdedigen in een team dat initiatief neemt. Dat vergt hele andere vaardigheden en mentaliteit. Het belangrijkste is het naar voren verdedigen en de restverdediging. Die twee cruciale dingen in het aanvallende voetbal leer je bij Juve niet.

Juve is Italiaans. Als die 1-0 voor staan, gaat de deur op slot en staan ze met zn allen te verdedigen. Je staat dus compact, waardoor het relatief eenvoudiger te verdedigen is voor een verdediger. Daarnaast leert hij dus een aantal dingen aan (zoals achteruit lopen bij balverlies ipv vooruit) die niet goed zijn voor zijn ontwikkeling en niet voor het NL-elftal.

Dan denk je misschien: maar dat is toch makkelijk om weer terug te schakelen van een defensieve mindset naar een aanvallende? Nee, dat is t niet. Tenminste, op amateurlevel kom je er mee weg. Maar op dat niveau train en speel je er jaren voor om dat te perfectioneren, zowel individueel als in teamverband (zonedekking, of overnemen van elkaar, aanvallers die inzakken etc. Dat zijn cruciale situaties waarin je moet weten wat je moet doen. En vaak in een splitsecond)
2 0
GrandMasterFlex
Ah tuurlijk daarom haalden ze allemaal voetballende spelers en een aanvallende coach, zodat ze de bus kunnen parkeren... Juventus heeft gezien wat er nodig is succesvol te zijn, notabene door Ajax gedemonstreerd in eigen huis. Die gaan niet catenaccio spelen de komende jaren hoor.
0 -1
Babangida83
Natuurlijk willen ze aanvallend voetballen. En dat doen ze ook tot de 1-0. Maar dan gaat ook bij Juve het slot er op. Ben wel benieuwd hoe Sarri het neer gaat zetten. Dat weten we nog niet inderdaad. Maar dat van 't slot erop' zit daar in de cultuur ingebakken. Doe je dat niet en ga je daardoor onderuit, dan gaan de media daar tekeer op een manier die wij niet kennen.
1 0
Schwalbino
Boeie. Hij heeft een keuze gemaakt en we hopen het beste.
1 -4