'Zelfs als reserve zou West Ham een prima stap zijn'

GinoHaverkamp, 16-07-2019 om 16:25, 7573 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Mocht Joël Veltman overstappen naar West Ham United, dan verwacht journalist Süleyman Öztürk niet dat de Ajacied zo één-twee-drie een basisplaats verovert. Desondanks raadt hij Veltman wel een transfer naar de Engelse club aan.

De journalist van Voetbal International wijst naar Ryan Fredericks, de huidige rechtsachter van West Ham United en volgens Öztürk een 'prima optie'. 'Als hij (Veltman, red.) voor West Ham kiest, dan is hij een optie voor erbij. Ik snap West Ham wel, want hij is waarschijnlijk een redelijk goedkope optie.'

Wel zou de verslaggever de 27-jarige Ajacied graag als rechtsback zien acteren, mocht de transfer daadwerkelijk plaatsvinden. Volgens hem mist Veltman net te veel fysiek. De verdediger zou vooral nuttig kunnen zijn in aanvallend opzicht. En dat zou passen bij de speelstijl van trainer Manuel Pellegrini, die volgens Öztürk uitgaat van voetbal. 'Dat zie je ook aan de aankopen die ze doen, zoals Pablo Fornals. Dat is een jongen die ook heel goed kan voetballen. Het is een minder fysiek elftal en een meer voetballend elftal. Veltman als type past dus wel bij West Ham. Het is gewoon een wat fysieker Ajax dat elke week aan de bak moet.'

Bij Ajax is Veltman niet altijd verzekerd van een basisplaats en dat zou, mocht de transfer doorgaan, ook het geval zijn bij West Ham United, zo verwacht Öztürk. Dat betekent in zijn ogen echter niet dat Veltman dan maar bij Ajax moet blijven. 'Voor hem zou het een prachtige transfer zijn. Londen is een prachtige stad, West Ham een prachtige club. Zelfs als reserve zou West Ham een prima stap zijn. De vraag is of Veltman dat zelf wil. Ik zou het wel weten. Als ik reserve ben bij Ajax en ik kan reserve zijn in de Premier League, dan is het niet zo moeilijk natuurlijk.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jarenfan
Als hij op de bank in Engeland komt,....kan hij beter in China gaan cashen.
0 0
Babayaka
Westham man o man.
0 0
Sterretje73
Als ik Veltman was zou ik me lekker laten vollopen in China. Je speelt altijd, wordt op handen gedragen, vult je zakken en je ziet ook nog eens wat van de wereld. Als
Je dan toch de drive voelt om in een andere keuken te kijken doe het dan wel goed...
1 0
OntlastendeMiddenvelder
Oneens. West Ham is voor Veltman een flinke stap terug -- zeker als hij daar op de bank moet zitten. Als ik hem was zou ik hem alleen zetten als ik écht was uitgekeken op Ajax -- wat misschien niet zo vreemd zou zijn, na al die jaren. Maar dan nog.
0 0
DT10
Hij kan makkelijk de concurrentie aan met die Fredericks, dat is zeker geen geweldenaar. Bij West Ham heeft Veltman sowiso meer kans op een basisplek dan bij Ajax.

Die Ozturk lult ook maar wat raak, overgewaardeerde journalist, maar dat is slechts mijn mening natuurlijk.
3 -2
Koekepeer
Ho, dat was geen minnetje waard. Over het algemeen zegt Ozturk wel zinnige dingen vind ik overigens.
1 0
trodat4030
Lastige keus. Hier waarschijnlijk vanaf de bank toezien hoe je kampioen wordt of daar wellicht vanaf de bank toezien hoe je 8e, 9e, 10e, 11e, 12e wordt.. Ik denk dat het financieel lucratiever is om daar te banken, ook als je bedenkt dat je hier 5 of 6 concurrenten hebt op 2 posities (Nous, Dest, Kristensen, Schuurs, Magallan en waarschijnlijk Alvarez) en, als bovenstaande klopt, slechts 1 voor 1 positie. Hoe graag wil je naar het buitenland is dan de grote vraag..

Edit: Iemand die weet hoe goed die Fredericks is? Bestaat de kans dat hij hem eruit speelt?
0 0
Ajax27
Als bankzitter zien hoe je team in de CL speelt en kampioen worden, of vanuit de bank zien hoe je van alle topclubs slaag krijgt en ergens in de grijze middenmoot of onderin bungelt. Ik wist wel voor welke bank ik koos.
0 0
GvanderK
West Ham is een prachtige club, maar Veltman moet ergens heen gaan waar hij een basisplaats krijgt. Hij wil zich ook wel is verder ontwikkelen lijkt me. Op de bank is niks, blijf dan maar hier.
1 0