Vissers: 'Maak mij een beetje zorgen om Ajax'

ArthurV, 16-07-2019 om 00:00, 22113 views, FOX Sports Vandaag Voetbalzomer |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Willem Vissers is erg bang dat de jeugdspelers van Ajax minder kansen krijgen, nu de club steeds meer spelers van buitenaf aantrekt. Dat geeft de journalist van de Volkskrant te kennen bij FOX Sports Vandaag Voetbalzomer.

'Ik maak mij een beetje zorgen om Ajax, want het is nu wel een koopclub aan het worden', spreekt Vissers duidelijke taal. 'Ik wil nog weleens zien hoeveel spelers uit de eigen jeugd volgend jaar nog in het eerste elftal spelen als het zo doorgaat. Ze kunnen daar deels niks aan doen. Ze zitten natuurlijk in de tang en daarom is voetbal zo oneerlijk geworden. Ajax had een geweldig team vorig jaar, dat bijna de Champions League won. Nu worden de twee beste jongens verkocht en daar krijgen ze 150 miljoen euro voor. Het is ook wel logisch dat ze daar iets van gaan uitgeven.'

Vissers benadrukt dat de verhoudingen in het Europese voetbal steeds schever worden. 'Ajax had bijna aangepikt bij de top en wat is hun dank? Dat ze nu weer twee wedstrijden in de voorrondes moeten spelen. Hierdoor is Erik ten Hag alweer boos dat de ploeg nog niet bij elkaar is.'

Ziyech

Ook gaat Vissers in op de uitspraken van Marc Overmars, die aangaf het onbegrijpelijk te vinden dat Arsenal Mesut Özil niet laat vervangen door Hakim Ziyech. 'Ik zou ook altijd zeggen dat ik mijn eigen kind leuker vind dan het kind van de buren. Het zou raar zijn als hij zegt dat hij Özil beter vindt. Het is allemaal prijsspel, maar als je kijkt naar wat ze in het verleden gepresteerd hebben, is Özil natuurlijk veel verder. Özil is gewoon wereldkampioen geworden, terwijl ik over Ziyech hoorde dat hij weer wilde stoppen bij Marokko.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Finidi en Nwanko
Het is ook goed voor willempie om een beetje zorgen te hebben. Dat hoort hij ook te hebben als journalist. Gaat het niet goed dan zegt hij al zorgen gehad te hebben (en het dus al gezegd had) en als het goed gaat zegt hij dat het ondanks zijn zorg gelukkig toch nog goed is gegaan.
0 0
waayop
De laat voor de eigen jeugd heeft een aantal jaren te laag gelegen. Het niveau vorig seizoen was hoog, dat is het niveau waarop je mee willen kunnen.
0 0
mcjc
Alleen de allerbeste Jeugdspelers zullen nog doorbreken. Ik vind deze uitspraak een beetje kort door de bocht. Dest, Gravenberg, Lang, Eiting, Ekkelenkamp en Timber zijn allemaal puur eigen jeugd. Het is ook heel normaal dat exceptionele talenten op een hand te tellen zijn.
0 0
erwtenpeller
Als je de jeugd een kans wil geven moet je bij John Heitinga zijn ,daar moet het drie treden omhoog het is veel te vrijblijvend daar.
0 0
hallo1
Mee eens.

Er zitten dadelijk al buitenlandse spelers op de bank om even 15 minuten in te vallen. Geef daarvoor aanstromend talent als Dest, Schuurs, Ekkelenkamp en Lang de ruimte.

Waarom zou je Bergwijn bij vertrek Neres erbij halen als je voor de buitenplaatsen al Ziyech, Tadic, Promes en Lang als mogelijkheden hebt? Haal je Bergwijn erbij dan kun je een streep door Lang zetten. Ook de kansen voor Dolberg slinken dan aanzienlijk. Kannibalisme noemen ze dat in marketing.
0 0
Cello
Vissers maakt zich zorgen dat jeugdspelers minder kansen krijgen door het aantrekken van spelers van buitenaf. Ik eigenlijk niet.

We zijn kwa niveau de afgelopen jaren toch duidelijk omhoog gegaan. Daarin zal iedereen bij de club mee moeten naar dat niveau. Dat betekent automatisch dat ook het niveau bij de jeugdspelers meer omhoog moet willen ze kunnen doorstromen naar Ajax-1.
Is het niveau niet hoog genoeg of nog niet hoog genoeg dan zal je wel degelijk kwaliteit moeten kopen om iig het niveau bij Ajax-1 minimaal op het huidige niveau te houden.

Vissers maakt zich druk om kwantiteit (de hoeveelheid jeugdspelers in Ajax-1). Terwijl het meer over de kwaliteit van de individuele jeugdspeler hoort te gaan. Die moet omhoog.

Als je blijft vasthouden aan alleen maar jeugd laten doorstromen en minimaal inkopen dan zal je onmogelijk het niveau van de laatste 2-3 jaar kunnen vasthouden. Dan moet je incalculeren dat je best ver terug zal zakken en weer zal moeten afwachten wanneer de Europese berg beklommen zal gaan worden. Dan moet je als media niet piepen dat het gat met de Europese subtop al te groot is geworden, laat staan met de echte top van Europa.

Dus de lat is hoger komen te liggen, de jeugd weet waar het aan toe is. De echt goede spelers zullen Ajax-1 gewoon blijven halen, al zullen het er historisch gezien minder zijn, omdat het niveau hoger ligt. En deze eigen spelers zullen bij Ajax altijd de voorkeur blijven houden bij vergelijkbaar niveau met een aangetrokken speler.
Daarvan ben ik overtuigd.
2 -1
Ajax27
Als we het niet uitgeven is het niet goed want ja... waarvoor heb je anders al dat geld. En als we een gedeelte wel uitgeven is het ook niet goed, want dan komt de jeugd in het gedrang.

Het zou van Ajax ontzettend slecht zijn Frenkie en de Ligt vertrekken en mogelijk Ziyech en van de Beek ook nog, dat je jezelf niet voorbereid en goed investeert.
0 0
Ozymandias
Het gaat om het balans tussen koopclub en opleidingsclub. De grootste successen die Ajax heeft geboekt waren altijd in periodes waarin de club het juiste balans had tussen koopclub en opleidingsclub. Kijk bijvoorbeeld naar het team van begin jaren '70 waarin aankopen en zelf opgeleide spelers samen de club naar successen duwde. Hetzelfde gold voor bijvoorbeeld het Ajax mid jaren '90 en het Ajax van afgelopen seizoen. In mijn ogen is Ajax langzaam maar zeker weer een beetje het balans tussen koopclub en opleidingsclub uit het oog aan het verliezen. Als die ontwikkeling zich doorzet zal dit op de lange termijn Ajax weer in verval doen raken. Zoals ik eerder al schreef is het nu vooral belangrijk dat Ajax afscheid neemt van De Jong, Veltman, Van Leer, Labyad, Magallán en Kristensen zodat er meer ruimte is voor de ontwikkeling van talenten (als Lang, Schuurs, Dest en Gravenberch).
0 0
S_020
Talenten door laten stromen is geen doel op zich maar een middel. Een middel om onze club vooruit te brengen. Om prijzen te pakken en mooi voetbal op de mat te leggen. Als er niet voor alle posities eigen kweek beschikbaar is, dan kan je ze beter halen. Bovendien kan je simpelweg geen ervaren spelers opleiden, die moet je per definitie elders halen. We mogen trots zijn op het aantal en kwaliteit van doorgestroomde eigen jeugd.
0 0
HStorm
Prima tekst.

Vorig seizoen heb ik Lang, Ekkelenkamp tegen goede tegenstanders prima zien presteren en is er voldoende jeugd (Traore, Brobbey, Gravenberch, Dest) die aankomend seizoen mogelijk een kans krijgen.

Als we teveel op de eigen jeugd leunen zonder sterke aankopen dan gaan we het zwaar krijgen. Er zijn namelijk twee jonge sterkhouders vertrokken en misschien volgt er meer en wat je niet wilt is te lange tussen pauzes qua successen. Want dat zal gebeuren als we geen versterkingen halen. Wachten op een nieuwe lichting de Jong's en de Ligt's is geen optie voor een club als Ajax. We hebben dus simpelweg geen andere keuze en als er jeugd opstaat en ze spelen een van onze aankopen uit de basis dan worden ze echt wel opgesteld. Het een sluit het ander niet uit.
0 0
afca95
Het gaat goed met Ajax. Dus gaan we dingen verzinnen
0 0
Aspers73
De talenten zullen gewoon NOG beter moeten zijn/worden om in het eerste te komen. Win-win.
0 0
DT10
Hij heeft natuurlijk best een punt, Ajax moet opletten dat ze geen middelmatige spelers gaan aantrekken die potentiële toppers uit de jeugd in de weg gaan staan. Het probleem is dat zijn argumentaties daarover, totaal nergens op slaan.

Als er 3 keer zo veel transfergeld binnenkomt dan dat eruit gaat, ben je het tegenovergestelde van een koopclub en er zullen komend seizoen meer dan genoeg jeugdspelers bij de selectie zitten.

Ten Hag is tevreden met de gang van zaken op de transfermarkt, omdat het elftal er beter op staat dan vorig jaar.

De opmerkingen van Overmars over Ziyech hebben niks te maken met prijsspel, dat had hij geweten als hij het nieuws rondom Ziyech de afgelopen weken een beetje gevolgd had.

En omdat Ozil 5 jaar geleden met Duitsland wereldkampioen is geworden is hij nu beter dan Ziyech? Natuurlijk is Ziyech op het moment beter dan Ozil, zoals Overmars zei.
0 0
Ajax68
ONZIN, kijk eens wat er allemaal doorkomt bij Ajax, het gaat zo altijd en er staan steeds weer nieuwe talenten op.
Het verbaasd mij dat Ajax niet veel éérder is begonnen spelers te halen met meer ervaring en in een hogere leeftijdsklasse, waaraan de eigen jeugd zich kan optrekken.
EINDELIJK doen ze wat ze al veel eerder hadden moeten doen.
Onbegrijpelijk dat een zo ervaren staf dit zolang heeft laten duren. IK ben enorm blij en ingenomen met deze ontwikkelingen, waar we al zolang op zitten te wachten.
De jeugd kan nu pas écht aan de bak, bewijs jullie maar dat je er klaar voor bent. De lat ligt voortaan hoog bij Ajax ! We willen Europees aanhaken zo niet aansluiten.
1 -3
Wesl
ONZIN, Ajax kan nu dergelijke aankopen doen juist omdat ze jaren lang niet grootst hebben in gekocht maar een stabiele situatie hebben gecreerd financieel, commercieel en organisatorisch. De Frank de Boer periode is het fundament van de huidige successen...
1 -1
hallo1
Helemaal mee eens Wesl.

Frank de Boer heeft een heel belangrijke rol gespeeld en heeft daar te weinig lof voor gekregen. 4x kampioen in 5,5 jaar tijd en bijna geen cent uitgegeven. Selecties waren bij tijd en wijle armoedig, maar toch slaagde hij erin veel prijzen en prijzengeld binnen te halen. Mede daardoor kon Ajax beginnen met investeren toen Bosz trainer werd.
0 0
AlexIbarra
Van alle clubs in de eredivisie is Ajax idd de club waar jij je zorgen om moet maken Willem..

Laten we blij zijn dat we hebben kunnen genieten van 2 toptalenten en flink aan ze hebben verdiend, door ze rechtstreeks bij de EU top af te leveren. Ipv meteen te gaan zeiken dat het aantal eigen jeugdspelers in de basis omlaag gaat.
Dat gebeurt namelijk altijd als je er een verkoopt.

Ondertussen staat Eiting op om Schöne te vervangen, lijkt Schuurs een stuk verder en maakt Dest een goede indruk. Daley, Nous en Donny zijn er gewoon nog, Onana en Ziyech zijn voor mij inmiddels ook Ajacieden.
Wat mij betreft is het glas dus halfvol. We kunnen aankopen betalen, een goed deel van het team blijft behouden en er staat jeugd klaar.

Debuteren met 17, basisplaats met 18 en vertrek op je 19e is niet de norm waar ik naar streef. Dat was de afgelopen jaren vaak het verwachtingspatroon, en nog vertrekken er tientallen spelers zelfs al vanuit de jeugd naar het buitenland.
Kluivert leverde tenminste nog iets op, Redan, Dilrosun, Hoever, Bonnah, etc. geen reet.
Ghazi, Riedewald, Tete, Denswil enz. wilden liever in het buitenland banken dan hier leren.

Goed genoeg is oud genoeg maar soms is een jongen van 18 nog niet goed genoeg. En is diezelfde jongen op z'n 20e verder gegroeid, in de schaduw van een Argentijns of NL international. De tijd dat een Fischer 1,5 jaar lang opgesteld Moest worden in de hoop dat hij weer in vorm kwam is gelukkig voorbij.

Natuurlijk moeten we de jeugd kansen blijven geven maar wel als ze er klaar voor zijn.
Wanneer 50-60 wedstrijden per seizoen de norm blijft, komen er genoeg kansen.
1 0
trainerdv
Hij heeft een punt, maar kijkt op de (te) korte termijn. Het plan Cruijff is simpel en briljant in zijn eenvoud en lijkt zowaar levendiger dan ooit.
1: Ja, we moeten de beste jeugdopleiding ter wereld hebben en daar alles op alles zetten om eigen jeugd supergoed te krijgen en in het eerste.
2: Als dat om wat voor reden dan ook (tijdelijk) niet lukt, moeten (niet mogen) we spelers aantreken die een directe versterking zijn en het gat dichten dat de jeugd tijdelijke niet kan opvullen.
3: Er moeten mensen zitten die dit op de lange termijn bij kunnen houden en niet alleen per seizoen bekijken. Deze mensen moeten zelf ook de benodigde kwaliteit kunnnen beoordelen (ex-topvoetbalers).
Daardoor zal de selectie soms uit meer en soms uit minder eigen jeugd bestaan.
3 -1
LS16
Kotarski en Scherpen -> Van Leer
Dest -> Veltman en Kristensen
Lang -> Labyad
Gravenberch -> Siem de Jong
Schuurs -> Magallan

In deze situaties altijd kiezen voor de jeugd.
3 0
Boerrigter
Scherpen eigen jeugd??
1 0
EuforischeRealist
Weet je wat het is met meneertje Vissers hij hoort maar de helft van een interview of gesprek en doet daar dan wat uitspraken over. Overmars geeft in hetzelfde interview duidelijk aan dat er altijd minimaal 5 jeugdspelers mee moeten op trainingskamp (ongeschreven regel), omdat er dan altijd wel 1 is die je verrast. Ook nu weer zie je jongens als Dest, Schuurs en Lang aanpikken bij het (hogere) niveau van het eerste en vorige seizoen waren De Wit en Ekkelenkamp daar met meerdere invalbeurten. Nou zie ik in de laatste 2 geen basiskrachten, maar zeker van De Wit was Ten Hag wel gecharmeerd. Dat worden allebei minimaal gewaardeerde eredivisiespelers! Die andere jongens gaan dit seizoen denk ik echt wel minuten maken.

Verder is meneer Vissers weer eens appels met peren aan het vergelijken als het om Ziyech gaat. Hij gaat er nogal simpel aan voorbij dat Duitsland en Marokko nou eenmaal niet evenveel kans maken op een wereldtitel. Kevin Grobkreutz werd ook wereldkampioen met Duitsland 5 jaar terug, die kent niemand meer maar zou volgens deze redenatie dus beter zijn dan Ziyech. Andersom kunnen/konden Gareth Bale en Ryan Giggs er natuurlijk niks van en is Messi (die wint ook nooit wat met z'n land) ook een schooljongen in vergelijking met Ozil.
0 -1
AJAXAFC1
Dit maakt elke jeugdspeler beter, je ziet toch juist dat er nu betere talenten worden doorgeschoven en die zich sneller ontwikkelen....

Als ze de kans krijgen willen ze die alleen maar meer grijpen omdat ze op sown hoog niveau moeten spelen, en ajax neemt elk jaar tijdens de voorbereiding hordes met talenten mee die zich kunnen ontwikkelen en laten zien.
En wat wil je dan dat je weer een team hebt met Tete, Riedewald, Bazoer noem maar op die nooit thuis gaven als het er echt op aankwam?
Maar wel jeugd in het team dat de 'kans' krijgt die worden daar zelf ook niet beter van op sown moment.

Nu stromen tenminste de echte talenten door die kunnen AANHAKEN op dit hoge niveau en niet de talenten die het dan toch nooit gehaald hadden zoals je er daar vroeger zoveel van had.

En als je dit ajax team bekijkt worden elk jaar de grootste talenten weggehaald Kluivert vorig jaar nu de Ligt allemaal jongens uit eigen jeugd die snel vertrekken omdat ze zich bij ajax hebben laten zien in het eerste zegt genoeg over de kwaliteit van de jeugd denk ik toch?
0 -1
036AFCA97
Zo raar dat je een speler kan beoordelen op of hij wereldkampioen is geworden. Alsof er niet 10 andere spelers om één speler heen staan die ook invloed hebben. Had Özil op de plek van Ziyech bij Marokko gezet en ook hij was geen wereldkampioen geweest.
0 0
TheTruth
Om van de komende 2/3/4 jaar een succes te maken heb je directe kwaliteit nodig. Talent gaat zich kunnen ontwikkelen in de Eredivisie maar in de CL heb je mensen nodig die er echt staan.
1 0
MH1988
Als je echt nog succesjaren wilt hebben zoals afgelopen seizoen moet je het wel hebben van uitzonderlijke jeugd. Met een elftal vol aangekochte spelers van 15-20 miljoen heb je een goed basis niveau die de ondergrens bewaken maar waarvan je ook de bovengrens weet. Ik zie dan ook spelers als Blind, Tadic & Promes als bewakers van de ondergrens en behouders van een hoog basis niveau. Spelers als de Ligt en de Jong zorgen voor een uitzonderlijke bovengrens. Hopelijk gaan we dat dit jaar weer zien van Donny, Ziyech & Onana en gaan er spelers van de groep Schuurs, Dest, Dolberg of Eiting een uitzonderlijk jaar tegemoet. Het kan zomaar weer!
0 -1
masterrr
Sommigen kijken wel erg door een roze bril, aankopen als Kristensen en Magallan zijn natuurlijk totaal overbodig gebleken. De insteek bij aankopen moet zijn: jeugdtalent (onder 18), toptalent, topspeler of anders eigen jeugd. Het kan hard gaan als je 2 of 3 jaar geen talenten de kans geeft
3 -1
Simon1
Heb je helemaal gelijk in, Kristensen, Magallan, Labyad, Van Leer, Lamprou, noem maar op, maar dat houd je altijd. Het is nooit 100% zeker of iemand gaat presteren in Ajax 1. Sinds de fluwelen revolutie zijn er gigantisch veel spelers bij Ajax 1 gekomen en gegaan die allemaal hun eigen kwaliteiten hadden, maar waaruit verreweg de meeste niet 100% slaagde bij Ajax. Sommige kwamen binnen met een knal en liepen stilletjes de deur uit. Een aantal hadden een oogstrelende techniek, maar konden de druk niet aan. En nog andere werden afgezeken door supporters, maar bleven vechten voor ons Ajax en werden aanvoerder tijdens de succesvolle EL campagne. Een is zelfs afgefakkeld door de supporsters en is na ManU teruggekomen en heeft ons als onderdeel van ons en zijn Ajax de prachtige CL campagne gegeven.

Al die spelers, siert Ajax.
0 -2
Johan14Cruijff
Je mag toch verwachten dat de scouting na een aantal wedstrijden toch wel kan inzien dat een Kristensen of een Magallan niet het niveau is wat je na wil streven. Dit heeft niks te maken met 100% zeker of iemand gaat presteren in Ajax 1, dit kun je gewoon van te voren weten. Ten opzichte van dit soort aankopen moet de eigen jeugd altijd voorrang krijgen. Een mislukte aankoop kan altijd een keer maar dit kon een blinde nog zien aankomen.
3 -2
Simon1
Om eerlijk te zijn kan ik daar niet over oordelen. Ik was er niet bij toen ze werden gescout en heb van hun ook nooit filmpjes gezien. Als het niveau gelijk was aan het niveau bij hun vorige club, dan ben ik het met je eens.

Wat ik wel weet is dat bij Magallan dit soort geruchten al de ronde gingen.

Overigens raakt jouw verhaal niet de context mijn reactie. Jij zoomt in op twee spelers, terwijl ik kijk naar de breedte van spelers bij Ajax.
0 0
masterrr
Daar heb je zeker gelijk in hoor, alleen toen kon er ook voor een ander budget geshopt worden.
1 -1
Simon1
Waarom al die ophef? Hoezo zoude jeugdspelers minder kans krijgen bij Ajax? Het zijn ondoordachte uitspraken die vooral voortkomen uit onderbuik gevoelens.

Ajax heeft met de "fluwelen revolutie" een koers uitgezet die Ajax terug moest brengen naar de top. De jeugdopleiding moest worden verbeterd, daar het de levensader is van de club en met gerichte aankopen in combinatie met de betere jeugd moest dat worden gerealiseerd. Wij komen van het niveau (en dit bedoel ik niet verkeerd) Siem de Jong, Klaassen, Riedewald, Tete en zijn onderweg naar het niveau De Ligt, De Jong, Tadic, Ziyech. Dat niveau omhoog is behoorlijk.

Die kwaliteitsslag van het eerste elftal gaat gepaard met een grotere stap van de jeugd naar het eerste. Per slot van rekening kosten fouten punten en heb je daar bij Ajax 1 niet meer de kans voor (eredivisie daar gelaten). Dit houd dus in dat alleen de echt grote talenten direct door zullen breken, per slot van rekening dringen goede talenten zich altijd aan en zal daar altijd plek voor zijn bij Ajax. De net wat mindere godenzonen zullen meer moeite hebben om aan te haken en hebben, indien nodig, een verhuurperiode nodig bij een eredivisieclub nodig om aan te haken bij het niveau wat Ajax nastreeft. Grote Ajacieden als Blind en Vertonghen hebben dit ook gedaan. Was dit slecht voor hun en Ajax? Beantwoord de vraag maar zelf.

Daarnaast heb je als Ajax niet altijd De Ligts en Frenkies uit je jeugdopleiding. Soms heb je een lichting waar er minder (specifieke) kwaliteiten zitten. Dit moet je kopen om ervoor te zorgen dat je aan de top blijft. Vergeet namelijk niet dat de twee Europese campagnes van Ajax (in de afgelopen drie jaar) en de verkochte spelers een zuigende werking heeft op nieuw talent. Talenten zien Ajax als DE springplank naar de top. Aan de top blijven is dus essentieel en daarvoor moet je investeren. Ben je dan gelijk een koopclub? Als we Blind terughalen (potverdriedubbeltjes onze eigen jeugd) wordt je dan een koopclub?

Als laatste over deze column. Lul toch niet met die Özil. Als er een speler is die het topniveau niet aan kan is het Özil. Of Ziyech het aankan moet nog maar worden bevestigd, maar om te stellend dat Özil zover verder is, is totale onzin. Het enige waar hij verder is, is zijn leeftijd.

Samenvattend, columnisten en analysten zijn een stelletje azijnzeikerds. Als Ajax meer op de jeugd richt is het naïef, doen we aankopen zijn we een koopclub. Ik vind jullie gewoon zaadcolumnisten en zaadanalysten.
2 -3
Schip
Je gaat op dezelfde manier in de fout als in het Coronel rapport is beschreven en waar in de plannen Cruijff en Keizer (jaren eerder) tegen af werd gezet: Het is helemaal niet ESSENTIEEL om aan de top te blijven.

Als je zo redeneert, kun je Ajax opdoeken, omdat het een ordinaire koopclub wordt. Zelfde als PSG, dat hier altijd tot de grond wordt afgefakkeld om die reden, maar dan met minder geld.

Je MOET helemaal niet blijven aan de top. je MOET een gezond fundament hebben, zodat het gat naar de top structureel kleiner en structureel overbrugbaar blijft, zodat je INCIDENTEEL om een CL finale meedoet.

Anders blijf je kopen. Volgens mij mis jij dat de besturen waar het rapport Coronel over ging, ook niet als doel hadden Ajax ten gronde te richten. En dat die besturen het beste wilden voor Ajax, maar gewoon geen visie hadden. Behalve dan de overtuiging dat Ajax aan de top MOEST komen en dus MOET je uitgeven.

Nee. Ajax wil aan de top komen en ook nog eens met een bepaald soort voetbal en een bepaald soort filosofie. En dat is met eigen jeugd en met aanvallend voetbal. Dan betekent dat je niet altijd - maar wel vaak genoeg - mee kan doen met de grote jongens. Wil je dat wel, moet je een sheik aan je binden en je clubziel verkopen. Ook goed, maar noem het dan geen Ajax.
2 0
Simon1
Jouw definitie van de top staat al haaks op mijn definitie van de top. De top is niet structureel CL finale, maar, naar mijn inziens, structureel meedoen in de poulefase en regelmatig overwinteren en knock out rondes spelen. Zou ook anders heel gek zijn, want dan hadden we maar één topclub en dat was Real en nu Liverpool.

Het is naïef om te denken dat we daar alleen met eigen jeugd komen. Dat het wel de levensader is bevestig ik in mijn post ook. Jij en ik zitten op dezelfde lijn.

Capslock kan trouwens uit hoor, we zitten hier niet op de basisschool. Iedereen kan gewoon lezen en schrijven.
0 0
MosesD
Spijker op de kop.
0 0
Ozymandias
Het is nu vooral heel belangrijk dat het Overmars nog lukt om De Jong, Veltman, Van Leer, Labyad, Magallán en Kristensen te verkopen om ruimte te maken voor talenten.
3 -2
Schip
Zeker, al zou ik nog begrijpen dat ze Veltman graag achter de hand houden. Die stapte zo op CL niveau in - wat heet - en de vraag is of Dest ook op die manier een Ronaldo en Juve had kunnen bespelen.

Maar de ontwikkeling van Dest gaat weer sneller als hij eerder kan spelen. En dat gaat gewoon gebeuren door kaarten, blessures, Ramadan, interlands etc.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, ook ik kan begrijpen waarom Overmars hem er liever bij zou houden maar ik zie zelf liever Dest de minuten speler die Mazraoui niet beschikbaar is.
0 0
31xAjax
Ik ben bang dat dat niet gaat grbeuren nu Marc aangeeft dat hij vindt dat we het verdedigend vrij dun bezet is. Wellicht als Alvarez komt en Dest aanhaakt. Al ben geen voorstander om Alvarez te halen waarvan niemand weet of die beter is dan Schuurs. Kristensen idd verkopen en Magallan evt verhuren om hem nog eens te scouten. Wat die heeft laten zien is bedroevend, maar hij zal toch niet op dat niveau gescout zijn....
0 -1
Ozymandias
Ik hoop dan maar dat Overmars bedoelt dat Ajax kwalitatief gezien dun bezet is in de verdediging omdat hij in zijn hoofd Magallán en Kristensen eigenlijk al heeft afgeschreven. In mijn ogen heeft Ajax zonder Veltman, Magallán en Kristensen de verdediging goed bezet:

RWB: Mazraoui en Dest
RCD: Schuurs en Álvarez
LCD: Blind en Pierie*
LWB: Tagliafico en Martínez

*Ik zou Martínez als back-up van Blind gebruiken en Pierie (naast zijn trainingen met het eerste van Ajax) eerst een volledig seizoen met Jong Ajax in de Eerste Divisie mee laten spelen. Als zowel Blind als Tagliafico niet beschikbaar zijn kan Ajax met Álvarez en Schuurs centraal achterin en Martínez als linksback spelen.
1 -1
Mokum1012
Dest, een 17-jarige, als back-up.. dat kan voor de mindere tegenstanders in de Eredivisie, maar in Europa? Dan zie ik toch liever gasten met meer gemaakte speelminuten in actie komen. En dan zie ik liever Veltman dan Kristensen invallen op de RWB positie. Dest kan invallen bij een riante voorsprong.
0 0
Ozymandias
Wat maakt zijn leeftijd nou uit? Het gaat om zijn kwaliteit en hij is kwalitatief goed genoeg om als back-up rechtsback te fungeren. Goed genoeg is oud genoeg. Dat is zo'n beetje het motto van Ajax dus waarom zouden we naar de leeftijd van Dest kijken? Hoe oud was De Ligt toen die in de basis kwam?
0 0
Mokum1012
De komende maand is meteen de belangrijkste maand van het seizoen, zowel financieel als sportief. Ajax moet zich immers kwalificeren voor de CL. Een speler als Dest als backup is in mijn ogen te veel gevraagd voor zon jonge gast, het is teveel onnodig risico nemen en niet het moment om te gaan experimenteren. Mentaal en fysiek is het nog net teveel gevraagd denk ik, je moet hem niet meteen voor de leeuwen gooien.
0 0
Ozymandias
Dat soort risico's nemen is wat Ajax groot heeft gemaakt. Waarom zouden ze daar nu opeens me ophouden?
0 0
MosesD
Helemaal eens. Het zijn vooral de jeugdige supporters die erg van het kopen kopen zijn. Miljoenen worden genoemd, een transferbedrag van 75 wordt als fooi bestempeld, terwijl de meesten nog niet of nauwelijks van het zakgeld af zijn. Het kopen vond ik vroeger toen ik klein was ook mooi. De sensatie van een nieuwe Ajacied voor het eerst in ons shirt, de eerste minuuten. Het was waar je naar uitkeek. De wat verstandigere Ajacieden kennen het verleden beter en weten dat Ajax groot is geworden door jonge eigen talenten voor de leeuwen te gooien. Dest is zo'n talent. Ik zie hem zelfs dit seizoen in de basis komen. En dat zou me van Traore ook niet heel erg verbazen. Dit is precies wat Ajax moet zijn, wat Ajax zo bijzonder maakt.
2 0
Babayaka
Lekker kort en bondig
1 0
ram
Precies.

Ik snap ook totaal niet waarom je Veltman zou houden als je Dest hebt.

En ik hoop op verhuur van Dolberg maar dat zal wel niet gebeuren.
0 -1
036AFCA97
Dolberg zou lekker een jaartje naar Vitesse of Heerenveen moeten gaan. Er lekker 20 inschieten, behalve tegen Ajax en dan net als Blind terugkeren en een topper worden.
1 -1
ram
Precies. En als Huntelaar dan stopt heb je een herboren topspits terug. Ideaal.
0 0
zuidzuid
Juist. Als een talent uit de A echt een briljant is, zoals een De Jong, Vd Beek en De Ligt komen die er wel. Denk aan een Unuvar nu. Geen twijfel.
0 0
MH1988
Dat vind ik dus ook, breedte aankopen zouden de jeugd niet in de weg mogen staan. Met Tadic, Blind
2 -1
NouriVandeBeek
Er komt weer genoeg aan, maar ook niet vergeten dat er heel veel is weggekocht. Dilrosun, Donyell Malen, Redan, Familia Castilio, Fosu Mensah, Hoever en ook Kluivert. Best een aardig stel en hadden allemaal in Oostenrijk kunnen zitten nu. Dani de Wit en Ekkelenkamp gaan het niet doen. Het is wachten op de generatie daaronder. Die moeten kansen gaan krijgen.

Nu is het Dest die al zijn kans aardig pakt. Daarom hoop ik dat Kristensen verkocht wordt.
1 -1
Yeshyeshyall
Onana, Mazraoui, Schuurs, indirect Blind, Eiting, VdBeek (als hij blijft), Dolberg.

Ok Onana, Schuurs en Dolberg niet helemaal zelf opgeleid maar wel doorgestroomd vanuit de jeugd.

Daarnaast komen Dest, Lang en Gravenbergh er aan en hebben we net de Jong en de Ligt verkocht.

Goed opletten dat we de jeugd belangrijk blijven maken en kansen geven maar ook niet overdrijven. We moeten ook af en toe spelers halen omdat jeugd (te?) snel vertrekt (bv Kluivert, Dilrosun etc)
1 -2
Welja
Ajax heeft de jeugd nodig om geld te vergaren. Als ze de jeugd verwaarlozen is het ook snel gedaan met het kopen.

Die fout hebben ze al een keer gemaakt tot Johan aan de rem trok. Ik ga ervanuit dat ze het niet nog eens doen.
1 -1
Liam
We moeten echter ook van de situatie af zoals er die een aantal jaren terug lag. Dat jeugdspelers gegarandeerd doorbraken, ook al hadden ze het niveau niet. En als ze dan 10 wedstrijden in Ajax 1 hadden gespeeld wilden ze alweer weg. Er is geen aankoop ter wereld die talenten als De Ligt en De Jong gaat tegenhouden hoor.
Ajax bracht in het verleden teveel jeugdspelers geforceerd. Ik deel de zorgen van Willem niet want nog steeds krijgt de jeugd volop kansen. Dest, Lang, Gravenberch ze mogen het allemaal laten zien en zullen heus speeltijd krijgen. Zelfs Eiting krijgt voor de zoveelste keer nu weer de kans om zich te tonen. Spelers als De Jong en De Ligt zijn onvervangbaar, dat zijn megatalenten die eens in de zoveel tijd voortkomen.
Ik moet daarom ook lachen dat PSV zegt dat Bergwijn 35 miljoen waard is. Waar is dat op gebaseerd? Omdat Frenkie voor 85 miljoen vertrekt? Dat wil echter niet zeggen dat nu ineens de gehele eredivisie 50% meer waard is. En dat blijkt ook wel nu....Frenkie en Matthijs worden voor megabedragen gekocht. Rondom de rest is het relatief rustig, ook rond Hakim.

Ajax zal altijd jeugd inpassen, daar staat Ajax voor. Ik vind de aankopen van Tadic, Blind en Promes prima. Vind wel dat we teveel centrale verdedigers gehaald hebben nu.
0 -1
Wesl
Er was ooit een speler genaamd Viktor Fischer, hoewel hij tekort kwam voor Ajax zei hij bij zijn vroegtijdige vertrek iets wijs, hij gaf Ajax feedback waarom hij vertrok, namelijk: Ik wil in ee team spelen met meer ervaren spelers waar ik van kan leren.

Zo geschieden, Ajax creeert een ploeg met ervaren spelers als fundament. Ieder jaar komt er ruimte voor jonge talenten om een plek te veroveren. Het is echter over met de tijd dat talenten al een basisplek hebben voor ze zich echt bewijzen. Alleen de aller beste overleven. Of Eiting, Gravenberch, Lang, Dest het gaan halen ligt aan hun zelf. Niets krijgen we meer in de schoot geworpen, behalve dan medespelers van topniveau om zich aan op te trekken
1 0
MK77
Precies. Stel je voor dat dat spelers als Bazoer, Tete, Kluivert, Riedewald hadden kunnen rijpen in een uitgebalanceerde groep dan hadden ze waarschijnlijk veel verder kunnen komen.
0 0
EricAjax1
Kluivert? met alle respect maar die is niet weg gegaan omdat Ajax geen ervaren team had hoor. Tete was kwalitatief te weinig en was ook niet meer geworden dan dit. Riedewald was gewoon een slapjanus die elke wedstrijd minimaal 3 slaapmomenten had. En Bazoer.. Had je die liever in de basis gezien ipv FdJ of Donny? Alle 4 middelmatige spelers waarvan je blij moet zijn dat ze Ajax hebben verlaten
0 0
Wesl
Dat is een harde conclusie. Dat een ontwikkelingen stagneert door een verkeerde clubkeuze betekent niet dat het niet anders had kunnen lopen. Bovendien, het gaat niet over de redenen waarom spelers zijn vertrokken, het gaat erom dat ze ook vertrokken omdat ze al leidend waren op een veel te vroege leeftijd. Nu heb je meer hierarchie, met oudere ervarenere spelers boven je
0 0
EricAjax1
En zelfs al zou jouw conclusie kloppen (wat niet zo is). Wat voor nut heeft het überhaupt om je af te vragen wat deze jongens in dat scenario hadden bereikt? De keiharde feiten zijn dat er bar weinig van alle 4 terecht gaat komen en dat ligt toch echt aan henzelf.
0 0
EricAjax1
En dat had automatisch betekent dat ze dan wel naar het gewenste niveau waren gegroeid? Ze waren alle 4 simpelweg niet goed genoeg voor Ajax. Missschien had Kluivert iets kunnen worden en die is niet weg gegaan omdat er te weinig ervaring in het team was. Op alle posities waar deze jongens stonden hebben we nu 2 beteren. En dat is puur omdat het betere voetballers zijn en/of een betere mentaliteit hebben.
0 0
Mbaku
Met gerichte aankopen is niets mis maar Ajax moet opletten dat het de eigen jeugd niet gaat verwaarlozen.

Imo al 2 fouten gemaakt in het afgelopen seizoen door Kristensen te halen terwijl Dest in de jeugd speelt en door Labyad te halen terwijl je Lang hebt.

Een Wijze les dat breedte aankopen niet bij Ajax passen maar dat deze opgevuld dienen te worden door onze jeugd ook als deze er ogenschijnlijk nog niet klaar voor zijn.

Wat dat betreft staat Ajax op een kruispunt en hoop ik dat ze niet in dezelfde valkuilen als in het verleden stappen.
1 -1
Simon1
Mee eens dat er fouten zijn gemaakt, maar niet alles wat er gedaan wordt veranderd in goud. Daar tegenover staan bijvoorbeeld de aankopen Sanchez en Tagliafico. Het voordeel dat Ajax nu heeft is dat we dit soort spelers makkelijk van de hand kunnen doen. Dan maken we er mogelijk verlies op, maar dat wordt ruimschoots opgelost door de echte talenten. Die twee staan, naar mijn inziens, ook geen talenten in de weg, daar de echte talenten heel snel het niveau overstijgen. Mazraoui is daar een perfect voorbeeld van. Kristensen gehaald, maar Mazraoui streefde hem als een sneltrein voorbij.
0 0
Stibba020
Er zullen gewoon weer drie talenten doorbreken volgend seizoen. Let maar op!
0 0
Redrum
Ajax koopt een Mexicaan die psv dolgraag wilde hebben. Want Ajax heeft geld en Ajax heeft naam gemaakt in Europa. Psv heeft geen geld en psv heeft een nietszeggende figurantenrol vertolkt in Europa. Dus maakt psv-fan Willem Vissers zich logischerwijs zorgen om... Ajax. Juist ja. De focus ligt bij Ajax nog steeds op de jeugdopleiding, maar Ajax wil bewust nu een hoog niveau vasthouden. Als er in de jeugd dus niks rondloopt wat goed genoeg is, zal er gekocht worden. Dat lijkt me ook niet zo gek met zoveel geld toch? De kwaliteit van de jeugd moet omhoog en dan zullen er vanzelf weer meer instromen. Er zitten echt wel weer wat grote talenten aan te komen, maar wat vorig jaar in Jong-Ajax speelde is niet goed genoeg. Laat Willem zich nu maar zorgen maken om zijn eigen club, want volgens mij staan die er slechter voor dan Ajax.
2 -1
MosesD
Wat heeft het zogenaamd Willem II fan (als dat überhaupt waar is) met dit verhaal te maken? Vissers zegt niks geks in zijn column.
1 -1
Simon1
Hij redeneert Ajax het naïeve Ajax op waarmee we geen potten konden breken op internationaal niveau. Investeren moet en niet altijd breken De Ligts en Frenkies door. Topclubs hebben een zuigende werking, dus wil je aan de top blijven om talenten aan je te binden.
0 0
MosesD
Nogmaals Vissers zegt niks geks en ik vind het ook onzin om zijn zogenaamde voorliefde voor Willem II erbij te halen. Zo kinderachtig.
0 0
SamW
Het is logisch dat wanneer je eerste elftal van gemiddeld Europa League (die ene uitzondering daar gelaten) naar top Champions League niveau schakelt, de jeugd meer moeite heeft om aan te haken. Desondanks stonden er vorig jaar een flink aantal zelf opgeleide spelers in de basis. Raar dat Vissers er dan vanuit gaat dat dat straks anders is. Het is aan die jochies om die aankopen uit de basis te houden. Zoals Nous, Donny en Matthijs dat in de voorbije jaren ook deden.
1 0
MosesD
Afgelopen seizoen 4. Ik vind dat een mooi aantal, maar tegelijk ook wel het minimum bij een club als Ajax. Dankzij de successen ligt de lat hoger en is er meer geld. Dat is de kans op aankopen groter. Ik zie Dest die jaar doorbreken dus dan komen we weer op 4. Prima. Maar je moet niet doorslaan in het kopen. Ik vind Schuurs een groot talent en had die alle kans gegeven. Veltman er een jaar bijgehouden als back up. Nu komt Alvarez, die mogelijk op de plek van Schuurs koopt. Een aankoop die een (hele jonge) aankoop mogelijk verdringt. Dat vind ik wel zonde. Nogmaals ik begrijp het enerzijds, maar het is zeg maar een dun koord waar je op balanceert.
0 -1
Simon1
Waarom zou Alvarez Schuurs verdringen? Als Schuurs en Alvarez hetzelfde gewenste niveau hebben, heb je toch de gewenste drie sterke CV's om je op Europees niveau te laten gelden. Kijk eens naar Real Madrid, die heeft op Ramos na geen enkele topverdediger. Varane snapt er geen hond van. Zonder Ramos zijn Varane en Nacho net de muppets.

Daarnaast maakt concurrentie beide sterker. De enige verdediger die niet geworden is waar we wel op gehoopt hadden is Magallan. Wöber was vele malen beter. Afgelopen jaar was de wereld te klein en vonden we het dom van Ajax om Wöber weg te doen, daar we drie CV's nodig hadden.
2 -1
MosesD
Nou, ik heb niet het vermoeden dat men een aankoop van 15 mio voor erbij haalt. En drie rcv's dat vind ik wat veel van het goede. Twee linker en twee rechter voor in het centrum lijkt me prima. Vergelijking met Real gaat mank, want we hebben nu toch gewoon een dubbele bezetting (mits Veltman jaartje blijft)? Wöber ben ik met je eens. Begrijp ik niets van dat ze die zo makkelijk hebben laten gaan.
0 0
Patrick78
Beter een koopclub dan een huurclub.....
7 0
BokkieBokstra
Het is heel lastig, kiezen voor de jeugd is leuk en aardig. Maar nu gaan er alweer twee de een is nog geen twintig en de ander heeft net 1 jaar helemaal in Ajax 1 gespeeld. Dat vang je allemaal niet op met eigen jeugd. Het is wel het mees charmante volledig gaan voor eigen jeugd maar als het in geen tijd wordt weggekocht dan heeft dat weinig zin.
0 0
AFCZlatan
Vrijwel de hele generatie van jeugdspelers, die nu ongeveer de doorstroming naar het eerste hadden moeten maken, is de afgelopen jaren weggekocht door de Engelse topclubs. Ajax zal dus een jaar of 2/3 moeten overbruggen met minder jeugdspelers, omdat de grootste talenten de jeugdopleiding vroegtijdig hebben verlaten.
7 0
Simon1
Helemaal gelijk en dit is de realiteit waar we mee moeten omgaan. Malen neem ik nu als voorbeeld, via een omweg bij PSV beland en is nog steeds (voetbaltechnisch) een leuke voetballer om naar te kijken. Maar wat was hij toch verder geweest als hij bij Ajax was gebleven.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Altijd goeie clickbait quotes van who the fuck is Willem Visser, voor de bühne en krantenverkoper
1 -1
Ajaxio
Dit is onzin. Let nou maar op... een jongen als Dest gaat gewoon zijn minuten maken. Er wordt gewoon gekeken naar het niveau dat jeugdspelers halen en of dit genoeg is om de ambitie van Ajax waar te maken. Indien niet halen we kwaliteit of talent dat we met winst weer weg doen als er wel jeugd klaar staat.
3 0
AltijdAJAXAmsterdam
Helemaal gelijk, er komen echt weer grote talenten aan. Dest is daar een van inderdaad. ben groot fan van hem!
0 0
PJK54
Deels mee eens wat hij zegt. Resultaten halen, dus flink geld verdienen, heeft zijn voor en tegen, voordelen zijn dat we spelers kunnen aantrekken die bijna het gelijke niveau hebben als de vertrekkende, nadelen is dat dit ten koste gaat van de jeugd maar die kan het ook zien als investering in de opleiding tenslotte zijn het wel spelers die hun stappen al gemaakt hebben, ervaring hebben in andere landen dus als je dit meepakt kan het alleen maar gunstig zijn.
De jeugd van Ajax weet nu eenmaal dat ze bij een voetbalbedrijf spelen en dat het daar om de munten draait dus meegaan of uitstappen dat is de keuze.

Dat Ajax voorrondes moet spelen is ronduit belachelijk maar dat is niet anders met een UEFA wat aangestuurd wordt door de grote clubs.

Ziyech daar moet Marc asop mee om tafel en een verbeterd contract aanbieden zodat die ook bij Ajax wil blijven al is het maar voor 1 jaar.
2 0
GvanderK
Wie is in godsnaam Willem vissers? Wat een onzin lult die vent.
4 -3
fanforeffer
Door Blind en Tadic aan te trekken ging het niveau van Ajax, ook vooral op de trainingen, omhoog !Hier kan de jeugd zich aan meten. Elk jaar is er versterkende verversing nodig om het niveau hoog te houden. Zo komen er betere spelers in JA en wordt de lat steeds hoger gelegd .
3 0
Ardoe
Wat een bak gelul dit zeg. Ik moet nog altijd een journalist tegenkomen met voetbal verstand of enige nuance. Alles voor de krantverkoop zullen we maar zeggen.
1 0
RuffRhythim
Dit zijn dus dezelfde gasten die, als je weinig tot niks uitgeeft, ook zeggen dat het kapitaal op het veld moet staan.

Allemaal gelul dit hoor. Ajax zal nooit zijn jeugdopleiding verwaarlozen, nooit!!

Maar wat verwacht ie nu precies dan? Dat je volwaardig vertrekkende basisspelers vervangt door jochies van 17/18 jaar die de kar moeten trekken? Ja dat gaat werken hoor....

Ajax kan juist nu eindelijk voor de juiste mix zorgen sinds er geld uitgegeven kan worden: een geroutineerd team, aangevuld met uitstekende jeugdspelers die zich kunnen optrekken aan de gearriveerde spelers. Dat is de ideale situatie.
9 -2
Dennis1964
Kijk jij snapt het.
0 0
ajacied pp
Die Vissers is dezelfde gek die voorstelde dat Ajax voor sinterklaas moest gaan spelen, om ook die andere clubs sterker te maken, dezelfde clubs die volop aan het kopen zijn, maar dan in een lagere prijsklasse, de clubs die allemaal feest vierden toen 010 en pisvee ons de laatste jaren met veel geluk van meer kampioenschappen af hield. Zonder de ervaren koopkrachten als Blind en Dusan Tadic hadden wij nooit een van de mooiste jaren in de Ajax geschiedenis meegemaakt, het is een combinatie van jeugd en ervaring die het mogelijk heeft gemaakt! Johan Derksen lukt vaak uit zijn nek, maar met één ding geef ik hem helemaal gelijk, toen hij enige tijd geleden wist te melden in Voetbal inside, dat er allen maar onzin uit de bek van Willem Vissers komt!!!!
4 -2
fanforeffer
Falentijn Driessen is Derksens billemaat.
0 0
Web
Ik vind dit allemaal onzin
De maatstaf is wat breekt er door, en is dat goed genoeg?
Dest is op dit moment de enigste die er tegen aan zit.
Of je moet op het tweede plan willen mee doen, dan kun je Ekkelenkamp, De Wit inpassen.
Ik wil een winnend Ajax zien.
1 -2
Ajaxchamp
Wat Willem ff vergeet is de leegloop volgend jaar, waar heel veel spelers stoppen of mogen weggaan wegens afspraken, deze spelers moeten allemaal opgevangen worden.
Dit betreft de volgende spelers: Onana, Neres, Nous, Schone, Huntelaar, Blind, Donny, Tafligio, Veltman, Ziyech, Kristensen, Labyad en wie nog meer.Marc moet voor al deze spelers al een stand in hebben of volgend jaar kopen.
Er komt genoeg eigen jeugd dus aan.
3 0
Ajax27
Zie het als iets positiefs Willem. Jonkies die voorheen Ajax haalde maar eigenlijk het Europese niveau waar Ajax naar streeft niet kunnen halen, zullen nu naar clubs als AZ, Vitesse, Heracles, Heerenveen en Groningen gaan. Wij maken de Nederlandse competitie sterker.

Jongens als Eiting, Gravenberch zullen nog doorkomen. Jongens als Lang, de Wit, Ekkelenkamp.. die 5 jaar geleden wel zouden doorkomen in Ajax 1, zullen denk ik hun heil bij de subtop gaan zoeken. Dus ja als je via de jeugdopleiding van Ajax in de subtop van Nederland kan komen, en via daar wellicht stappen naar de top van NL kan maken of een mooi buitenlands avontuur kan hebben, prima carriere toch?

Ik snap dat gezeur om koopclub wel/niet gewoon niet zo. Je hebt al sinds jaar en dag dat je generaties hebt met topvoetballers en generaties waarin het wat mager is. Toen Frenkie en Nouri 19 waren kochten ze ook Ziyech. Iemand over horen mekkeren? Nee, die 2 moesten gewoon geduld hebben en Ajax moest prijzen pakken. Nouri was tragisch maar bij Frenkie hebben we allemaal gezien wat het geduld, kwaliteit en hard werken hebben opgeleverd.
3 -2
Rentokill
Zegt ie nou echt dat Ozil op dit moment beter is omdat hij met zn langere carrière en Duitse afkomst meer bereikt heeft? Wat een clown.

Ik denk dat Ajax qua opleiding voor kwaliteit gaat i.p.v. kwantiteit. Denk je nou echt dat vd Beek zo goed was geworden als er allemaal jonkies om m heen stonden? Juist door met kanonnen als Tadic en Blind te spelen wordt je veel beter.

Ik durf het zelfs om te draaien. Ajax heeft jarenlang de jeugdopleiding misbruikt door spelers te laten debuteren in een te jong 11 tal. Carrières van spelers als Siem de Jong, Anita en Klaassen zijn daardoor beschadigd omdat ze in het eerste meteen volle bak de kar moesten trekken.

Als laatste argument tegen deze clown zie je dat we nu in staat zijn om VdBeek, Mazraoui en de Ligt langer te houden wat meer geld oplevert (ze worden beter) en betere prestaties leidt. Dat kan niet met alleen jeugd.
0 -1
Rood Gevaar
De Ligt is typisch zo'n linkse stemmer.
Een heel mooi ideaalbeeld, die compleet onwerkelijk is.
En dan een mening hebben zonder dit te onderbouwen met feiten.
Slaat wederom kant noch wal dit verhaal
2 -4
Welja
Jij bent een fijne voor op verjaardagpartijtjes.
1 0
TontoKarnaggel
Oohja, laten we iemands politieke voorkeur erbij betrekken, want dat is ook zo heerlijk relevant in een voetbaltechnische discussie.
2 0
Web
Lul niet zo raar man, het gaat om voetbal
Links of rechts het zal mij een zorg zijn bij het voetbal
3 0
Koekepeer
Ik ben echt compleet klaar met dat politieke gezeik. We hebben het over voetbal.

Rood gevaar is typisch zo'n zeikerd:
een heel mooi ideaalbeeld dat compleet onwerkelijk is. En dan een mening hebben zonder deze te onderbouwen met feiten.

Raakt kant nog wal dit verhaal. Het slaat echt helemaal nergens op.

* noch
3 -1
Rentokill
Je laatste zin klopt zowaar (wel nog even afsluiten met een punt). Ga zo door!
2 -2
PJSM
Wat een azijnzeiker die Willem Visser. Zo gaat dat nou Willem bij een topclub. Voldoende kans voor exceptionele jeugdspelers.
3 0
Babayaka
Als ik me al zorgen maak over voetbal dan is het omdat Europa weer een heel top team uit elkaar rukt omdat ze verder niet weten wat met hun zwart geld te moeten doen.
En niet om een verwend voetballertje die niet de kans krijgt bij ajax, om dan vervolgens weer binnen een jaar te vertrekken.
2 0
Toon meer reacties