Guardian looft Martínez: 'Mogelijk hét koopje van transferwindow'

ThijsZwagerman, 03-07-2019 om 20:20, 18133 views, The Guardian |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax heeft met aantrekken van Lisandro Martínez één van de beste deals van deze zomer gesloten, zo schrijft The Guardian. De Engelsen merken op dat het steeds moeilijker wordt om gewilde spelers voor een reële prijs aan te schaffen, maar zeggen dat Ajax daar met het aantrekken van Martínez dubbel en dwars in lijkt geslaagd.

Ajax betaalde volgens de krant zo'n zeven miljoen euro voor Martínez en anticipeerde het zodoende snel op het aanstaande vertrek van zijn aanvoerder. 'In de wetenschap dat Matthijs de Ligt zou gaan vertrekken, had Ajax niet veel tijd nodig om verdedigende versterkingen te contracteren. Men hoopt in Amsterdam dat Martínez eenzelfde indruk gaat maken als zijn landgenoot Nico Tagliafico.'

Vervolgens gaat The Guardian in op de kwaliteiten van Martínez. 'De linkspoot is niet de langste, maar compenseert zijn gebrek aan lengte met spelintelligentie en vastberadenheid. Hij herkent de momenten waarop hij moet aanvallen en heeft veel rust aan de bal. De 21-jarige, die eerder dit jaar zijn eerste interland voor Argentinië speelde, is sterk in de passing en heeft ook de techniek om een mannetje uit te spelen. Hij zou weleens hét koopje van deze zomer kunnen blijken te zijn.'

Denk jij dat Vivianne Miedema scoort en de Oranje Leeuwinnen winnen van Zweden? Zet in en krijg 3,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Yohan
als dit klopt wil ik deze jongen wel op 6 zien
1 0
PuurGeluk
Snap ik. Heeft een goeie techniek, prachtige pass en draait goed weg van de tegenstander en kan deze ook uitspelen. Daarnaast lijkt hij goed overzicht te hebben.
1 0
Johnvanessen
Uitstraling heeft hij al mee. Geen lulletje! Lekkere mentaliteit. Ik hou er van!
1 0
MosesD
Uitstekende aankoop inderdaad. Maar ik vraag me werkelijk af of degene die met deze speler kwam ook enthousiast was over Magallan? Dat kan ik me echt niet voorstellen.
Maar goed, imo is Martinez gewoon te goed voor de bank. Zie ik gewoon in het centrum spelen komend seizoen. Blind naar het middenveld (Ajax speelde afgelopen seizoen zijn beste wedstrijd met Blind op het midden). Dat is wel pech voor Eiting, maar goed de beste speelt. Het wordt sowieso een leuke puzzel. Ik zie Dest namelijk zomaar doorbreken. Dan komt Mazraoui op het middenveld terecht. Marin dan als een soort 10? En waar staat van de Beek, of vertrekt die toch?En blijft de Ligt mogelijk toch? Ik zou sowieso Alvarez halen dan. Kan op meerdere posities. Als Alvarez komt, zou ik Schuurs verhuren. Ik ben fan van Schuurs, die komt er echt wel, maar nog een seizoen in de Eerste Divisie in geen aanrader. Magallan gewoon z.s.m. verhuren/verkopen en met scouting gaan zitten hoe dit heeft kunnen gebeuren.
1 0
AltijdGelijk
Klopt deze jongen speelt binnen 2-3 jaar in de europese top.

Daley Blind met snelheid!!!
1 0
ETM
Prima hoor, maar doet mij echt geen moment aan Daley Blind denken.
1 0
AFCAMM
Daley Blind doet mij ook niet altijd aan Daley Blind denken. De periodes in Ajax, Groningen, Ajax en United hebben hem allemaal op een bepaalde manier gevormd. Groningen werd ‘ie toen volgens mij zelfs RB gezet. Was (in ieder geval een tijd lang) helemaal niet onverdienstelijk..
3 0
MosesD
Klopt speelde bij Groningen rechtsback. En zeker niet slecht. Ik weet nog dat hij zijn debuut maakte voor Groningen in de Arena..... Zette toen in beginfase met een steekpas iemand voor de keeper. Hele Arena had iets van 'huh'.....
0 0
ETM
Oogt ook een 6 te kunnen zijn? Aannames, wegdraaien, onder druk uit spelen, kaatsen, steekpass, kort fel verdedigen, op de bal verdedigen, spel lezen.. Ja ik loop te hard van stapel, maar ik vind deze gozer best wel 'wow' op basis van beschikbaar beelmateriaal. The Guardian's vrolijkheid stemt ook weer hoopvol, want dat is een krant met vaak goede stukken over voetbal.
4 0
AnsB
Kreeg hetzelfde wow-gevoel bij hem toen ik beelden van hem zag. Die ene aanval met Lang tegen Quick'20 (de wedstrijd tegen Aalborg heb ik gemist) toen Cerny scoorde, bevestigde dat beeld. En nu weer dit bericht van The Guardian.
Ik word er heel vrolijk van.

Het zou mij niet eens verbazen als Tagliafico moet vrezen voor zijn plek, want hij komt waarschijnlijk vermoeid terug bij Ajax (vorig zomer WK, nu weer the Copa, en hij maakte aan het eind van het vorig seizoen al een beetje een uitgebluste indruk).
Hij kan wat Ajax betreft in elk geval meer rust krijgen als het moet en dat is alleen maar positief.
2 0
louis60
Graag nog een rechtsback. Edson zou mooi als CV zijn.
0 -4
Schip
Mazraoui 1, Dest 2. En Veltman wordt voorlopig nog aan zijn contract gehouden. We zitten daar prima, zeker met Dest als prospect erachter.
1 0
MosesD
Pfff, sure....
0 0
Ferd
Mazraoui, Veltman, Kristensen en Dest. En dan zijn er gekken die een rechtsback willen halen.
6 0
036AFCA97
Neejoh, Mazraoui basis. Dest laten invallen wanneer we moeten aanvallen en Veltman als er verdedigd moet worden. Alvarez voor RCV zou inderdaad lekker zijn.
3 0
Ajax4xbestevaneuropa
Geweldig zo'n speler voor zo'n prijs. Nu die andere nog Mexicaan geloof ik. Dat Nico nog een jaar blijft is fantastisch. Als Tadic ook nog blijft.
0 0
Bjorn
Ziet er enorm goed uit wat hij laat zien tot op heden.
3 0
Fnatic
Mooie aan hem vind ik dat hij hetzelfde gif als Tagliafico heeft.
1 0
3*stars*3
Heb Ajax in de voorbereiding nog niet 90min live gezien maar las hier positieve reacties over hem.
Bij Guardian zijn ze sowieso gek van Ajax.
Afgelopen seizoen zijn daar heel wat Ajax artikels langs gekomen en helemaal na de CL krakers tegen Juve en Real.
1 0
Danos
Wij zijn toch ook gek op Ajax ;-)
0 0
AmsterdamseRaaf
Ik was kijken tegen aalborg. Ik heb 'm niet op een fout kunnen betrappen, misschien huntelaar vanaf de flank betere ballen geven. Maar echt nul balverlies, ook wanneer onder druk. Daarnaast was dest ook echt subliem! Dus de back posities lijken veilig in de toekomst
0 0
Antafca
hij mag het van mij ook wel gaan probeer links centraal en Daley op 6 weer ipv schone
1 0