'Bergwijn is klaar voor de volgende stap'

BVeenstra, 03-07-2019 om 11:35, 21450 views, Sky Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Steven Bergwijn staat deze zomer voor een belangrijke beslissing in zijn voetbalcarrière. De aanvaller van PSV kan terugkeren bij Ajax, kan een transfer maken naar het buitenland of 'gewoon' bij PSV blijven spelen. Zijn voormalig jeugdtrainer Edwin de Wijs denkt dat de buitenspeler klaar is voor de volgende stap in zijn loopbaan.

De mogelijke transfer van Bergwijn blijft ook in Engeland niet onbesproken. De aanvaller geniet belangstelling van Ajax, maar werd ook al genoemd bij clubs als Tottenham Hotspur, Bayern München en Internazionale. 'Steven heeft zich geweldig ontwikkeld en is nu één van de beste spelers in de Eredivisie', stelt De Wijs bij Sky Sports. 'Hij heeft ook al heel wat internationale wedstrijden gespeeld. Ik ben er oprecht van overtuigd dat hij klaar is voor de volgende stap in zijn carrière. Ik denk dat Steven op topniveau een heel belangrijke speler kan worden.'

Ook Bergwijns moeder Bianca komt aan het woord. Zij wordt gevraagd naar zijn vertrek uit de jeugdopleiding van Ajax. 'Dat is al zo lang geleden en er is over dat onderwerp al zoveel gezegd', zegt Bianca. 'Steven heeft enorm hard gewerkt om te komen waar hij nu is. Het vele trainen en reizen had maar één doel. Hij heeft er alles voor gegeven in zijn leven en dat was voor één reden: zijn liefde voor het spelletje.'

Denk jij dat de Oranje Leeuwinnen met 2-1 van Zweden winnen? Zet in en krijg 8,55 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cello
Ik denk dat Bergwijn pas een echt serieuze optie wordt als òf Neres òf Ziyech verkocht word (of beide). Immers... wanneer er niemand voorin vertrekt is er eigenlijk met Promes, Tadic, Dolberg en ook nog Klaas Jan geen ruimte voor iemand als Bergwijn.

En dan heb je daarachter ook nog gasten als Bande, Traore en Pereira, die waarschijnlijk dit jaar hun eerste minuten gaan maken/mogen maken in Ajax-1.
0 0
Jan Doedel
Weet dat het hier vloeken in de kerk is maar voor dat geld kun je beter Lozano kopen.
Veel betere speler. En psv houdt daar veel minder geld aan over. Dat laatste is gewoon grappig ;-)
0 -1
uitgeester
Gewoon halen! Hij kost misschien wel 40 miljoen maar als je neres voor 70 m verkoopt is het prima anders zien wij als supporters toch niks terug van dat geld.
0 -5
Eastwood
Ajax wacht rustig af. Ze hebben, zoals Ten Hag al aangaf, al een lijstje met potentiële aankopen klaar liggen. Op dit moment is alleen Frenkie nog maar verkocht. Er zijn al een paar aankopen gedaan. Als er nu opnieuw iemand verkocht wordt, zul je zien dat ze razendsnel gaan handelen en iemand binnenhengelen. Tot die tijd hult Ajax zich in stilzwijgen.
0 0
DrD3k
Prima speler want Nederlands, Ajax jeugd, branie, jong, snel, sterk en technisch goed. 20 tot 25 max. als Neres, Tadic of Dolberg vertrekt. Voor Ziyech zie ik toch liever een speler komen met een steekpass een actie en het vermogen om het spel te verleggen.
0 0
Redrum
Nee, Steven is nog niet klaar voor de volgende stap. Heeft na de winterstop geen knikker meer geraakt in de eredvisie en in de CL was hij praktisch onzichtbaar. Maar goed, bijna niemand ontwikkelt zich optimaal als hij bij psv speelt, als er al sprake is van ontwikkeling. Leuk dat zijn moeder ook wat te zeggen heeft, maar die snapt er ook weinig van blijkbaar. Niemand kiest voor psv vanwege de liefde voor het spelletje natuurlijk.
0 0
Cisco2
Niemand van PSV heeft na de winterstop een kinkker geraakt in de CL
0 0
Joseph
Ik zou alleen voor Bergwijn gaan als het onder de 20 miljoen blijft. Hij heeft nergens laten zien op Europees niveau mee te kunnen, dat mag je voor dat geld wel verwachten.

Ik kam me ook niet voorstellen dat andere clubs meer betalen dan die 20 miljoen, de enige troef zou misschien zijn jonge leeftijd zijn.
2 -1
Hans Kraay Jr.
Eigenlijk willen we Bergwijn toch alleen maar om PSV te pesten? Dan is 20-30 miljoen toch al te veel geld.
2 -2
Santiago
Nee. Bergwijn is een geweldig talent die perfect bij Ajax past. Daarom willen we hem
1 0
Ajax27
Ajax doet er goed aan om te wachten.. is Bergwijn dan weg, dan is het maar zo. Maar je hebt nu Ziyech en Neres nog. Pas wanneer 1 van die 2 weggaat, dan schakelen. Ik denk niet dat Ajax ooit 40 miljoen gaat betalen. Ze zullen eerder een constructie met een doorverkoop percentage doen. 30 miljoen + 15% doorverkoop percentage. Verkoopt Ajax 'm vervolgens voor 60 miljoen, krijgt PSV zijn 9 miljoen en dan halen ze het bedrag wat ze willen.

Verschil voor Bergwijn is gewoon groot. Kom via PSV voor 40 miljoen naar een club als 1 van de aankopen. Of kom via Ajax voor 60-80 miljoen als dé topaankoop van het jaar.
0 -1
PJSM
Doorverkoop percentage is over verkoop minus aankoop dus in dit geval 4,5 mln i.p.v 9 mln
0 0
Cisco2
Dan kan, maar dat is maar net wat je afspreekt he.
0 0
31xAjax
Bergwijn niet halen, dan zouden meer dan 40M uitgeven om 2 jeugdspelers terug te halen. Als Ziyech of Neres vertrekt, Berghuis halen, die is en goedkoper en beter. Lastig? Dat moet Ten Tag maar managen. Ziyech is/was ook lastig. En waarom Alvarez halen als je Schuurs hebt? Die is opbouwend/aanvallend beter dan de Ligt en verdedigend al grote stappen gemaakt. Waarom weer 20M voor wéér een buitenlander? En Pröpper ff oppikken....
1 -8
gi0vanni
Berghuis? Was een redelijk talent maar heeft niet echt veel gepresteerd buiten de ED.
Dan is Bergwijn een speler met meer potentie. Die 40 mil is wel wat duur maar als er geen andere alternatieven zijn maar doen. Dan kan PSV gewoon weer wat spelers halen en meedoen voor de titel.
En natuurlijk heeft Ajax het helemaal verkeerd gezien. Schuurs had er vorig jaar in gemoeten en niet de Ligt want als ik je zo hoor is Schuurs al een topper. Natuurlijk moet Ajax een goede verdediger halen als de Ligt vertrekt. Als je een op CL niveau wil spelen. Over Alvarez hoor ik veel betere berichten als over Maggalan. Zo veel zelfs dat het een prima verdediger moet zijn. Helaas is niveau de Ligt terug halen niet mogelijk want die is wereldtop.
2 -4
31xAjax
Je probeer je gebrek aan kennis te camoufleren door bijdehand te doen. Schuurs heeft een betere inspeelpass dan de Ligt en ook een betere crosspass. Daarmee zeg ik niets verkeerds en al zeker niet dat hij (al) beter is dan de Ligt. En Berghuis' statistieken over de laatste 2 seizoenen zijn beide beter dan die van Bergwijn.En wat heeft Bergwijn internationaal dan voor op Berghuis? En wat voor berichten hoor jij over Alvarez? Dezelfde als die ik hoor en lees maa die hebben we ook een jaar lang over Magallan gehoord en dus moeten we maar weer een buitenlander halen voor 15M+????
0 -1
Adios
Wat betreft Berghuis ben ik het volledig met je eens. Vind hem alleen qua persoonlijkheid zo'n kwal dat hij nooit goed voor de teamgeest kan zijn. Alvarez vergelijken met Magallan vind ik wel gek. In Argentinië vond men Magallan al geen superster, terwijl men in Mexico echt enthousiast is over Alvarez. Als je alleen naar de geluiden uit het land van afkomst luistert, is hij beter vergelijkbaar met Tagliafico of Martinez.
0 0
GvanderK
Ik wil Bergwijn opzich wel bij Ajax zien. Maar wat voor meer leuks kun je allemaal wel niet halen voor die 30 a 40 miljoen, inplaats van dat je zo'n groot risico neemt? Er zijn echt grotere talenten voor minder geld.
5 0
Aspers73
Ik zie helemaal niks in deze jongen. Laat in Oranje zien niet goed genoeg te zijn.
10 -3
Maxwell_5
Huntelaar laat al jaren ook niks zien in Oranje. Ook maar van de hand doen?
1 -3
Esthas
Helemaal mee eens
1 0
Esthas
Één van de beste spelers van de eredivisie.. hahaha laat me niet lachen. Hij is een talent met potentie, that’s it.
4 -1
kaashaas
Wachten tot laatste moment.. we hebben hem niet nodig.. wachten tot er clubs zij die 10-15 bieden pisv ia dan fucked
0 0
Ferd
voor 10-15 mag Ajax hem ook wel halen, dat is hij meer dan waard.
3 0
kaashaas
Je kan hem dan wellicht onder.de 20.ophalen.. maar niemand heeft iets geboden en die.boeren denken dat 30 tot 35 gaan vangen eerst moet er een prijs bepaald worden.
0 0
AjaxRobEnschede
Gewoon zo lang mogelijk wachten met de evt. aanschaf van hem. Hoe eerder de deal,hoe eerder pisvee weer kan uitgeven.... laat de druk er maar lekker opstaan bij die club.... want ze hebben nu een zeer matige verdediging ...... zonder geld blijft dat nog tijdje zo
0 0
Schip
Dat was ook het plan dacht ik. Maar dat is niettemin riskant.

Stel dat Neres vertrekt, dan moet je Bergwijn dus op een laat moment kopen. Zou PSV iets op de vraagprijs doen? Doe eens een gokje ;)

En als PSV met Bergwijn blijft zitten, lijkt me dat voor hen geen probleem. Wij kregen ook een subliem jaar nadat Ziyech onverwachts bleef.
1 0
JPM
Ben het wel eens met deze tactiek.

Vervolgens voor max 20-25m ophalen eind augustus. Dan heb je een top deal. Meer moet je niet aan hem willen uitgeven.
0 -1
Ajaxxxisdebeste
hij wil duidelijk paar stappen omhoog, welkom bij AJAX
2 -1
Ajaxmax
Ben ook benieuwd, na zijn moeder, wat zijn groenteboer ervan vindt.
4 -1
Klaasforever
En ik ben wel benieuwd naar de mening van de melkboer.
1 0
Schwalbino
Hoezo klaar voor de volgende stap? Hij heeft goede wedstrijden gespeeld maar ook tegenvallende vorig seizoen. Een speler die constant presteert is klaar voor een volgende stap. Dat is hij dus niet.
4 -1
Dubbelvla
je zou, objectief, kunnen claimen dat de stap van psv naar ajax niet echt een grote is. als we onverhoopt CL mislopen of er in de groepsfase uitrollen, schiet je als bergwijn zijnde niet zoveel op.
7 -6
Tagliafigoat
Alleen al het verschil in speelwijze is een grote stap die Bergwijn verder gaat helpen in zijn ontwikkeling. 20x per wedstrijd een actie moeten maken in kleine ruimte, of 5x per wedstrijd de diepte in sprinten en met slechts 1 verdediger voor je een actie maken.

Daarnaast speelt hij met 10 betere spelers, en is CL groepsfase halen gewoon heel realistisch.
6 -1
Ajax68
WAAROM duurt het allemaal toch zolang ?
Ajax had die nieuwe spelers die ze voor ogen hebben , allang binnen moeten hebben, alleen al om de nieuwelingen te laten wennen aan Ajax en hun medespelers cq nieuwe omgeving.
Ze BARSTEN van het geld, dus wat zeikt die RvC nou nog langer, stelletje onbenullen.
Al zouden Ziyech en Neres alsnog blijven, wat ik hoop, dan nog had die Mexicaan die voor de Ligt wordt gehaald en Bergwijn allang binnen moeten zijn.
En waar blijft Propper als vervanger van Frenkie de Jong ?
Straks pissen we weer eens naast het potje.
Zoveel heeft Overmars nog écht niet gedaan aan grote aankopen.
1 -16
Hans Kraay Jr.
Doe nou eens even rustig opa roeptoeter.

Martinez en Promes zijn grote aanwinsten.

Daarnaast is er een vracht aan jeugd spelers en talent gehaald.

Verder is alleen Frenkie verkocht.

Dus rustig die slappe filterkoffie van je vrouw naar binnen slurpen en niet zo zeuren.
0 0
Ferd
Ouwe zuiplap, er is op De Jong na nog geen basisspeler weg. Dus waarom zou Ajax dan een karrevracht aan nieuwe spelers moeten binnenhalen?
1 -1
Esthas
Ja laten we gewoon iedereen kopen! En dat er spelers nog niet verkocht zijn lekker boeien! Gewoon er doorheen knallen die miljoenen, U snapt er vrij weinig van.
1 0
Esthas
Ja laten we gewoon iedereen kopen! En dat er spelers nog niet verkocht zijn lekker boeien! Gewoon er doorheen knallen die miljoenen, U snapt er vrij weinig van.
0 0
AlexIbarra
Momenteel hebben we Tadic, Neres, Ziyech, Promes voor twee vleugelposities.
Wat wil je met Bergwijn doen dan?

Pröpper zie ik ook graag snel komen maar die kan Frenkie toch niet 'vervangen' en we hebben Marin al gehaald.
Voorlopig is er naast Frenkie nog niemand weg en hebben we best een aardige selectie lijkt me zo.
1 0
Stoffer
Waarom zou Bergwijn gehaald moeten worden als Neres en Ziyech blijven? Promes is ook al gehaald. En Alvarez speelt op de Goldcup op het moment, finale is aankomende maandag. Voor die tijd gaat dat niet rondkomen, dat zal erna gebeuren.
6 0
Dubbelvla
het is geen football manager, je hebt te maken met daadwerkelijke mensen met een mening en allerhande (financiele) belangen van partijen met evt een dubbele agenda.
8 0
ETM
U begrijpt er met alle respect vrij weinig van.
7 0
Sommelier
zeurkous!
1 0
Klusjesman
Neres heb ik veel liever dan deze Bergwijn. Er gaat geen ene cent naar dat Pisvee vereniging. Vol voor Pröpper gaan mocht Ziyech vertrekken en bekijk gelijk de ideale opstelling.

Onana
Mazraoui - Álvarez - Blind - Tagliafico
Van de Beek - Marin - Pröpper
Promes - Tadić - Neres

#Wzawzdb
12 -2
JPM
Heerlijke opstelling idd.
1 0
Ozymandias
Ik zie liever dat Neres blijft dan dat hij wordt verkocht en Ajax met een groot deel van het bedrag wat ze voor hem krijgen Bergwijn kopen. In mijn ogen heeft Neres meer kwaliteit en past hij qua type beter in het voetbal van Ten Hag.
7 -4
geDaante
Promes is ook al gehaald voor op links, dus sowieso overbodig Bergwijn te halen, die ook vanaf links moet komen.
5 -4