'De Ligt laat geen gat, maar een krater achter'

NielsOpdam, 30-06-2019 om 11:25, 11323 views, Voetbal International |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Een mogelijk vertrek van Matthijs de Ligt bij Ajax is 'geen gat, maar een krater'. Dat denkt Simon Zwartkruis, verslaggever van Voetbal International. Zwartkruis bespreekt ook mogelijke opvolgers van De Ligt. 

'Wat natuurlijk wel een heel interessant vraagstuk is en blijft, is de positie van rechter centrale verdediger', opent Zwartkruis in gesprek met Voetbal International. 'Als je ziet hoe dat tot nu toe wordt ingevuld, dan laat hij (De Ligt, red.) geen gat maar een krater achter.'

Zwartkruis vond Perr Schuurs 'wel vrij goed'. 'Die was vrij zeker aan de bal. Maar als je ziet hoe Magallan dat invulde, dat was echt niet best. Hij stond een paar keer slecht opgesteld, niet explosief op de eerste meters, onzeker aan de bal. Eigenlijk alles wat je niet denkt aan te treffen als je voor zoveel geld een Latijns-Amerikaanse verdediger haalt.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
De Ligt was naast topverdediger ook aanvoerder. En wat voor één. Logisch dat je die gaat missen. Net zoals we Frenkie heel erg gaan missen. Toen JC Ajax voor Barcelona verruilde werd het team ook onvervangbaar zwakker, Zo gaat dat nu eenmaal . Topspelers zijn niet 123 te vervangen. Ik had Matthijs en zeker Frenkie graag nog 2 seizoenen bij Ajax gezien......maar ja...dat schijnt simpelweg niet meer te kunnen.
0 0
MichelAngelo66
Overdreven. Natuurlijk, uitstekende speler, maar gewoon vervangbaar. De Ligt was niet onfeilbaar. Er staat gewoon weer iemand anders op.
0 0
PJSM
Iedereen is vervangbaar dus ook De Ligt. Niemand is groter dan Ajax
2 0
Pierre Heno
Iedereen mag dan vervangbaar zijn maar jij doet het voorkomen alsof je gewoon weer dezelfde kwaliteit ergens anders op kunt halen. Nou....daar gaat je stelling meteen mank. Topspelers zijn nauwelijks vervangbaar, daarom zijn ze ook zo schaars.
0 0
JanTa
Het is een aderlating maar die heeft Ajax ieder jaar wel.
0 0
cantharel
De Ligt is te vervangen maar ik denk dat Ziyech vee moeilijker te vervangen is. Aanvallend ga je hem echt missen.
0 0
Ruff Rhythim
Overdreven dramaverhaal wordt er van gemaakt...
2 0
Rentokill
Dat werd ook gezegd toen Vermaelen, Vertonghen, Alderweireld en Sanchez vertrokken. Maar telkens stond er weer een nieuwe klasbak klaar. Ok, het zal een keertje niet lukken maar Ajax doet het qua verdedigers heel erg goed de laatste jaren.
2 0
oudzuid2
als straks echt zowel De Ligt, De Jong, Ziyech en Van de Beek weg zijn hebben we echt een groot probleem
1 -2
PJSM
Onzin.
1 -1
V12
Frenkie de Jong laat een groter gat achter dan Matthijs de Ligt. Al gaan we niet zomaar een vervanger vinden. We zijn wel verwend met Sanchez en De Ligt de laatste jaren.
3 -2
Babayaka
Ook niet.
0 0
MankeNelis
Niemand is groter dan Ajax, ook de Ligt niet. Weer overdreven gelul van het journaille.
1 0
kaashaas
De ligt is natuurlijk een geweldige verdediger maar hij moet en kan ook nog leren en is ook nog zeker niet op zn top.

Een krater vind ik echt overdreven.. het team is ook een stuk verder. Tot nu toe is de laatste jaren gebleken dat er altijd wel een speler opstaat en de rug recht.

Ik denk als de ligt en de jong weg zijn en de rest blijft er in korte tijd gewoon een geoliede machine staat.
1 0
Van Reenen
Ach, het voetbalblad van VI moet ook weer gevuld worden en Roodkruis moet ook wat te wauwelen hebben. Ik heb Matthijs in het laatste halfjaar ook fouten zien maken, dus die krater valt reuze mee,. Ik wacht nog op de ezel die er geen krater maar een zwart gat van maakt. Willen alle luilebollen van de media hun hersenlode kop houden? Scheelt bij ons een hoop ergernis.
2 -1
3*stars*3
Pot gister niet gezien maar had toch hoop dat het bij Magallan wel eruit zou komen en dat hij alleen ff moest wennen.
Bosz zei na die oefenpot tegen Ajax, dat hij onder de indruk was van Magallan.
Maar als ik hoor en lees van fans en zelfs grote optimisten, dat hij er helemaal niets van bakt...
0 0
trodat4030
Bosz? Is die niet bezig met z’n eigen voorbereiding met Leverkussen?
0 0
Juichtoon
Heb net nog even gekeken maar ik kan in de buurt van de Arena nog geen knikkerputje vinden.
1 0
mcjc
Schuurs wordt gewoon zijn opvolger. Hij heeft ook de potentie een topper te worden.
4 -1
waayop
Magallan is een tragische vergissing.
4 -4
CruyffFootball
Nee we moeten hem de tijd geven ofzoiets.
Want ehh, Sanchez en Neres begonnen ook stroef!
Dat is het argument van de 'genuanceerde' Ajacieden.

Dat bij die spelers ondanks wat onwenning spel toch direct specifieke kwaliteiten zichtbaar waren en bij Magallan geen enkel aanknopingspunt te zien is, is blijkbaar niet relevant.
4 -1
MosesD
Geheel eens. Maar het is werkelijk verbijsterend, want deze jongen is zo gigantisch uitgebreid gescout. Op basis waarvan is besloten daar 9 mio voor te betalen? Die scout(s) hebben wel wat uit te leggen. Overigens vind ik Zwartkruis weer echt een drama queen. Natuurlijk mis je de Ligt, die is verdedigend zo verschrikkelijk goed, daar komt een (mogelijke) aankoop niet in de buurt. Gewoon Schuurs de kans geven. Ik vind Schuurs opbouwend zelfs niet minder dan de Ligt, alleen moet die zich verdedigend nog verbeteren. Magallan moet je gewoon afscheid van nemen. Moet je dan een extra rcv halen? Nee, volgens mij is Veltman (speelde daar altijd in de jeugd) een back up. Overigens ben ik onder de indruk van Dest. Wist dat dat een talent was, maar speelt tot nu toe uitstekend. Marzaoui kan weleens naar het middenveld verhuizen.
2 -1
mgtow
Verpatsen aan Feyenoord.
2 -2
AlexIbarra
Het centrale blok van vier met Blind, De Ligt, De Jong en Schöne moet sowieso anders.
De Jong is weg, De Ligt 98% zeker, Schöne was al oudste en minste en Blind komt misschien wel op het middenveld terecht.

Heel benieuwd hoe Erik dat op gaat lossen maar hij vindt vast een manier. Hopelijk op tijd.

Wat mij betreft is de kunst om er wat kracht, lengte en snelheid in te brengen zonder dat je voetballend te veel inlevert. Met Blind, Veltman, Schöne, Mazraoui, Eiting, Schuurs, Pierie hebben we genoeg opties die opbouwend en positioneel goed zijn / mee kunnen komen.
0 -3
JanTa
Iedere keer als er weer eens een steekhouder vertrekt staat er wel weer iemand op om dat gemis op te vullen. Het vertrek van de Jong en de Ligt is een flinke aderlating maar dat was het toen ook met het vertrek van Vertonghen, Aldeweireld en Eriksen. We moeten er geen drama van maken.
3 -1
Whazzza
Geen drama van maken is terecht, want dit hoort bij Ajax. Laten we proberen te genieten van de spanning die de puzzel en het inpassen van nieuwe talenten meebrengt.

Je voorbeelden zijn echter niet best. Het heeft in die tijd erg lang geduurd voordat er gelijkwaardige vervangers stonden. Bij Vertonghen wat mij betreft pas bij Sanchez. Bij Eriksen pas bij Klaassen in zijn 2e jaar en die heeft nooit het (creatieve) niveau van Eriksen gehaald.
1 -1
Mokum1012
Ik begrijp nog steeds niet helemaal dat Wober is verkocht en Magellan is gehaald.
10 -1
Bky
Alsof Wober het gat op had kunnen vullen, bij hem was het ook constant billenknijpen. Zo goed was Wober niet.
4 -4
waayop
Wober was jong en had wel de potentie om beter te worden. Bij Magellan gaat dat niet gebeuren.
3 -2
Bky
Met die redenering kun je net zo goed Schuurs opstellen.
3 -2
Libero
Wöber wilde zelf weg.
2 -2
FTS95
Ik denk dat Magellan gehaald is door vak F en vol met bolletjes op het vliegtuig is gestapt richting Amsterdam..
1 -4
Beer1972
Eens!! als we Wober nog hadden gehad was hij nu volgens mij de beste optie geweest plek de ligt in te vullen. Die gozer is ook nog maar 21 en had in mijn ogen ook erg veel potentie..Maar zal op trainingen etcetera blijkbaar toch een andere indruk achter gelaten hebben
1 -2
Ajax114
Fantastische ingeving van Overmars en het inzicht van onze scouts. Die hebben daar echt andere dingen gedaan dan wedstrijden van Magallan bekijken :-)
1 -3
ajax4lifebaby
Who cares dat Magallan een miskoop is. Hoeveel keer heeft Overmars wel niet in de roos geschoten. Niet alles veranderd in puur goud zoals De jong, De Ligt, Neres, Ziyech, Sanches, Onana, Tagliafico, Tadic, Blind en zo kan ik nog even doorgaan. Gewoon proberen te verkopen voor helft van de prijs en doorgaan.
7 -1
Duif63
Overmars schiet maar heel weinig in de roos. Zullen we zijn rijtje missers even opnoemen te beginnen met Sana en Sanogo enz enz.
0 0
MM1974
Magallan miskoop 1e klas
3 -2
31xAjax
Dat de Ligt een topverderdediger wordt staat buiten kijf maar overdrijven is ook een kunst. In de 3 seizoenen met de Ligt kregen we meer goals tegen dan de 3 seizoenen er voor. Dus we hoeven niet te wanhopen hoor al mag ie van mij nog wel een jaar blijven....
2 -1
HulshofD
Eredivisie is ook geen graadmeter. Je moet De Ligt Europees bekijken. Elke journalist is verbijsterd om Matthijs zijn talent.
1 -1
Babayaka
Volgens mij ging het aardig mis tegen die engelsen.
1 -1
Siemmie
Nou, dat ligt vooral aan het spel wat gespeeld wordt. Het spel van de afgelopen 3 seizoenen was een stuk aanvallender en dus meer risico dan tijdens Frank de Boer. Logisch dat je dan meer goals tegen krijgt, ook al staat er een topverdediger.
0 0
31xAjax
Daarom moeten we de Ligt ook niet nog groter maken dan hij is. Ook hij maakt nog regelmatig een beslissende fout en dat is niet erg want dat doen Ramos c.s. ook...
0 0
Siemmie
Ik vind niet dat De Ligt 'regelmatig' een beslissende fout maakt. In Oranje heeft hij afgelopen seizoen 2 keer een beslissende fout gemaakt en bij Ajax voor zover ik nog weet alleen uit tegen Excelsior. Dat is niet regelmatig toch? 3 wedstrijden van de 55 officiële.
De Ligt wordt terecht zo groot gemaakt, want dit is een talent die je 1x per eeuw ziet. Bedenk dat van Dijk op zijn 19e nog ergens in de kelderklasse speelde en nu één van de beste CV op aarde is. Waar moet De Ligt dan wel niet staan op zijn 28e?
3 0
31xAjax
Dat bedoel ik nu, 1x per eeuw. Hoeveel wereldklasse spelers hebben we alleen al niet in ons land gehad de laatste 50 jaar???
0 -1
Siemmie
Verdedigers ook? Zo'n complete 19-jarige verdediger als De Ligt heb ik de afgelopen 50 jaar niet gezien.
1 0
31xAjax
Krol, Rijkaard, Koeman, Frank de Boer, Stam....
0 0
Siemmie
Waren die op hun 19e net zo ver als De Ligt? Echt niet hoor. Nederland heeft genoeg wereldklasse spelers voortgebracht, maar er is vrijwel niemand die op zo'n jonge leeftijd al zó ver ontwikkeld is en een rugzak vol met ervaring heeft. Ook al heeft De Ligt straks een enorme terugval en wordt hij niet zo goed als die gasten die je net opnoemt, feit blijft dat hij op dit moment een uitzonderlijk talent is die je vrijwel nooit ziet.
0 0
31xAjax
Dat ontkent ook niemand en ook ik niet, maar hier wordt soms net gedaan of hij al van het kaliber Messi, Ronaldo, etc. is. Dus een beetje nuance is wel op z'n plaats lijkt mij.....
0 0
chrisjuhhh
om en nabij 100
0 0
Babayaka
Nou nou je kan ook overdrijven.
Het is niet zo dat hij er 50 maakt en dat er geen muis door de verdediging heen komt met hem.
Het is gewoon tijd voor de volgende speler.
0 -1
Web
Uit jouw reactie lijkt het, dat het op is met de Ligt.
0 -1
Babayaka
Nou hij wil zelf weg, dus tijd voor de volgende.
Hij moet en hoeft niet weg. Maar is inmiddels sinds januari bezig met een vertrek.
Hij is go d maar er zijn meer goede spelers vertrokken.
0 0
Ar
Met Veltman, Schuurs, Blind, Tagliafico staat er op zich een sterke achterhoede. Je kan het ook nog invullen als Mazraoui, Veltman, Schuurs, Tagliafico, met Blind ervoor.
0 0
Web
Dest niet onderschatten.
Heel veel potentie
0 0
fanforeffer
De ligt is super goed,en is niet vervangbaar door 1 man maar misschien wel door een aantal andere spelers die samen de achterhoede net zo sterk maken ! Dus niet zeuren over gat of krater die achter blijft maar naar voren kijken, en zorgen voor goede alternatieven .Het zelfde geldt voor Frenkie!
4 -1
Babayaka
elke speler is te vervangen, na cruyff, krol neeskens van basten bergkamp litmanen
swart jesper olsen kwamen er ook weer andere n
0 0
Daniii
Helemaal eens, net zoals Klaassen een andere speler was dan Eriksen en Van de Beek weer anders tegenover Klaassen, allemaal andere specifieke kwaliteiten dan de voorganger maar steeds waardige vervangers.

Zo moet het ook gaan met De Ligt/De Jong
0 0
Schwalbino
Gewoon op Schuurs inzetten. Magallan heeft blijkbaar nog flink wat tijd nodig maar ik zie wel potentie in hem.
4 0
Daniii
Ik vond Schuurs en Magallan tegen Aalborg echt onzeker overkomen aan de bal, ik weet niet als we er goed aandoen voor op een van hun te bouwen voor het hele seizoen terwijl we weer kampioen willen worden en Europees wat willen voorstellen.
1 -1
Ozymandias
Je vond Schuurs tegen Aalborg onzeker overkomen aan de bal?! Hij strooide met goede steekpasses en had ook een aantal goede crosspasses. Zijn spel aan de bal is juist wat hem die wedstrijd zo goed deed lijken. Dat hij verdedigend af en toe kwetsbaar is (bijvoorbeeld tegen Aalborg maakte hij aan het einde van een wedstrijd een redelijk grote positionele fout) lijkt me duidelijk maar opbouwend is hij (in mijn ogen) zeker goed genoeg voor een basisplaats.
1 0
Daniii
Ik ben bang dat we uitkomen bij Bruma of Rekik met onze zoektocht voor een centraal rechts achterin, persoonlijk heb ik liever een ervaren verdediger.
0 -5
Web
Die twee niet, De Vrij vind ik wel een optie
2 -1
ajax_janneman
De Vrij verdient 5 miljoen per jaar, dat is helemaal geen optie
1 0
NelsonAFCA
Geef De Ligt een betere salaris, net zoals Ziyech.
0 0
Schwalbino
Bij Juve kan hij meer dan 10 miljoen per jaar verdienen. Daar kan Ajax niet in mee.
1 0
Ajax114
Daar wil Ajax niet in mee. Ze kunnen wel maar willen niet. Nu geven ze het uit aan miskopen. Die 9 M van Magallan had je rustig aan De Ligt kunnen geven voor een jaar extra. Het gaat er om hoe je denkt en handelt als direct. Met niet kunnen kom je vaak niet ver.
1 -1
ram
Nee, dat kan echt niet. Dan wil iedereen véél meer salaris. Ben je falliet binnen 3 jaar.
1 -2
31xAjax
Los van je onzinnige hetze tegen Overmars, salaris en handgeld komt uit de begroting, transfersommen uit het eigen vermogen.. Of voor jou in Jip en Janneke taal, benzine betaal je van je salaris (In jouw geval waarschijnlijk uitkering) de auto schaf je aan van je spaargeld....Dus Ajax kán niet mee met salarissen van 10M....
1 0
Aspers73
Moet een 19jarige al 10 miljoen verdienen? Kom op zeg!
3 -2
Raoul14
Dat staat er niet, hij KAN 10 miljoen verdienen, aan hem om hij het verschil van zo'n 7 miljoen per jaar pakt.
3 0
insectenverdelg
Je kan voor 10 miljpen toch wel ff een nieuwe de Ligt kopen? en deze de Ligt mag je alleen maar voor 130 miljoen laten gaan. Zo lastig is t allenaal niet hppr Simon.
2 -4
ajax4lifebaby
Je zegt voor 10m nieuwe de ligt maar tegelijk de ligt voor 130m. Zie je het verschil/gat? :P
0 0
Libero
Als er een nieuwe de Ligt voor tien miljoen of zelfs 60 miljoen te koop zou zijn, waarom zit dan de hele wereldtop achter de Ligt aan en niet die speler?
0 0
AlexIbarra
Ik neem aan dat zijn opmerking sarcastisch bedoeld is..
0 0
ram
Ik denk het niet. Ik vind het wel filosofisch. Met andere woorden: een waardige opvolger is er niet want Mathijs is de beste.

Maar ik hoop wel op een aankoop; iemand met wat ervaring die er vrijwel zeker zal staan.
0 0
fanforeffer
Als het maar zo makkelijk ging . noem eens een naam?
1 0
Ajax114
Geef mij twee maanden full time en ik vind er een. De scouts van Ajax lukt het blijkbaar niet anders was de opvolger er al geweest.
0 -2
Ferd
Hahaha, je bent echt compleet van het padje af he?
0 0
Knalpot
Je bent toch al binnen? Dan kan je makkelijk 2 maanden zuid amerika betalen, wat wedstrijdjes kijken en een gedetailleerd rapportje schrijven voor de hoofdscout. Niemand houdt je tegen.
1 0
mgtow
Per ongeluk de verkeerde Lisandro gekocht en nu de goede?
2 -1
martijndepro
Goh, verrassende conclusie dat De Ligt veel beter is dan de overige verdedigers in de selectie.
6 -1
ajax4lifebaby
Heb die samenvatting tegen Aalborg BK gezien. Dan kun je het alleen maar eens zijn met deze titel helaas. We hebben genoeg aanvallers en middenvelders. Moeten toch echt weer een centrale verdediger erbij kopen ookal hebben we er al best veel gekocht. Eentje van 10-20m die er direct staat. Met Magallen/pierie/schuurs ga je het niet redden ben ik bang.
3 -1
Bky
Ja inderdaad, we misten enkel de gehele basis, dus komend seizoen wordt een ramp.
1 -1
Mentir
Geen 1 basis speler stond er in, en combinaties achterin die nooit samen hebben gespeeld. er is altijd wel iets dat beter kan is inderdaad zo.

De ligt is ook 1 in de miljard zo goed op die leeftijd dus als ie zou vertrekken is het altijd een ramp, dusver heeft Overmars altijd goed weten op te vangen.
0 0
ajax4lifebaby
Op dit moment is Magallan/Schuurs/Pierie/Veltman basisspeler op de rechts centrale plek. Dus dat is niet helemaal waar. Wie moet er anders spelen op die plek op dit moment? Verder hebben we niemand hoor.

Zeg niet een nieuwe de ligt halen, maar je moet wel een fatsoenlijke vervanger hebben en op dit moment hebben we die niet als je eerlijk bent. Je zou gewoon Vertonghen moeten halen, dan zie ik Ajax gewoon weer ver komen in de CL. En anders die Alvarez, biedt gewoon wat meer geld want we gaan hem echt nodig hebben als je dit zo ziet. Die Magallan is super sloom, hij haalt niemand bij hoor. 1x voorbij is altijd voorbij, bij sommige verdedigers moet je ze 5x voorbij en de 6e keer zitten ze alsnog in je nek.
0 0
Schip
Juist niet. Overmars heeft achterin nooit een vervanger kunnen vinden voor De Ligt. Magallan is niet goed gescout, Schuurs was altijd wel een gok en het is nog onduidelijk of hij voldoende door kan groeien.

Als De Ligt niet zo extreem veel en stabiel zou hebben gespeeld, had je vorig jaar direct punten verspeeld of een ronde minder ver gekomen in een toernooi. Iedereen wist had, maar kneep de billen samen bij een bericht over een mogelijk griepje/ongemak bij Onana of De Ligt.

Hopelijk komt er nog iemand, zoals een Alvarez die wel aanslaat. Overigens zegt niemand ook dat het makkelijk is, maar met voldoende tijd en geld had er wel al een degelijke kandidaat mogen staan. Ik hoop dat die met Alvarez ook echt komt.
3 0
Mentir
Ik heb vertrouwen in Schuurs, samen met blind die hem in het nederlands kan coachen achterin, maar hij moet zijn vlieguren maken voordat we hem af kunnen schrijven.
2 -1