Lippi lyrisch over De Ligt: 'Nog nooit gezien op die leeftijd'

BVeenstra, 29-06-2019 om 09:30, 10136 views, Tuttosport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Juventus-trainer Marcello Lippi denkt dat Juventus een enorme slag slaat wanneer het Matthijs de Ligt weet binnen te halen. De oud-bondscoach van Italië werkte in het verleden met enorm veel topverdedigers, maar nooit eerder zag hij iemand die al zo goed was op negentienjarige leeftijd.

'Ik vind hem echt sterk, hij heeft de wijsheid en geeft het team balans. Daarnaast is hij ook technisch erg sterk en bovendien kan hij ook nog doelpunten maken', legt Lippi uit in gesprek met Tuttosport. 'Van Nesta tot Baresi, van Maldini tot Ferrara en van Cannavaro tot Materazzi. Ik heb zo ongelooflijk veel exceptionele verdedigers gezien, maar ik heb nog nooit iemand gezien die op zijn leeftijd (negentien, red.) al zo goed is.'

Juventus wordt door meerdere media genoemd als de favoriet om De Ligt binnen te halen en als dat gebeurt, slaat het een grote slag, denkt Lippi. 'Met De Ligt zou Juventus opnieuw een enorme kwaliteitsspeler binnen halen. Met De Ligt wordt de verdediging met Bonucci en Chiellini nog beter. Zo sterk zelfs dat ze elk doel in de Champions League kunnen halen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCA0492
als het alleen over geld gaat maakt dat mii echt kotsmisselijk
0 -2
AFCA0492
als het alleen over geld gaat maakt dat mii echt kotsmisselijk
0 -2
ajaxwestland09
Tja zal beter zijn nog 1 jaar te blijven maar het huidige voetbal is dat niet meer mogelijk
0 0
mcjc
Heel Europa is lyrisch over de Ligt, en toch vraag Ajax maar 70 miljoen. Tegenwoordig worden spelers van dit niveau voor bedragen van over de 100 miljoen verkocht.
3 -1
TheRiviera
Je realiseert niet dat De Ligt een speler is die uit en competitie komt met een lager niveau dan de clubs die interesse in hem hebben. Geen ene club zou realistisch gezien 100 miljoen op de tafel leggen voor De Ligt. En voor Ajax begrippen is een bedrag van 70 a 80 miljoen voor een speler uit de jeugd opleiding enorm. Daar komt ook bij kijken dat transferbedragen voor verdedigers zowat altijd lager zijn dan verdedigers dan middenvelders of aanvallers. Kijk maar naar Van Dijk hij ging voor 84,5 miljoen naar Liverpool en ik denk dat hij wel op dit moment de beste verdediger ter wereld is. Het is dus volstrekt kansloos om bedragen van 100 miljoen te gaan verwachten voor De Ligt.
1 -1
Lazell
Wat maakt het niveau van onze competitie nou weer uit als je net een halve finale CL hebt gespeeld? Met EL finale en basisplaats NL-elftal erbij heeft hij zich al vaak genoeg op een heel hoog niveau staande gehouden.

En De Ligt is 19 en kan nog 15 jaar mee. Van Dijk niet meer, dus dat is niet te vergelijken, die is over 4 jaar niks meer waard.
0 0
de-Ajacied
Ja dat is echt onbegrijpelijk
0 0
eto020
En dan moet je gaan dat Atletico João Félix voor €126 miljoen wilt kopen.
Wat heeft hij nou meer gepresteerd dan de ligt?
2 -2
dimitri1903
Die felix heeft pas in de winter zijn debuut gemaakt, die vent kan dan nooit 130mill waard zijn.
0 0
DeKenner
Heb jij iemand van Ajax horen zeggen dat De Ligt 70 miljoen moet kosten? Volgens mij is het vooral de media die dat speculeert en elkaar napraat.
2 0
Schmitz11
Precies dat
0 0
Ar
Onbegrijpelijk he.
1 0
jaripettersson
Als hij naar Italië gaat, dan naar bv. Engeland en dan spanje, krijgt ajax dan steeds weer dat percentage opleidingsvergoeding of werkt dat niet zo?
0 0
insectenverdelg
yup. helaas zit hij hier maar tot zn 20e.das dus niet de volle 5 procent.
1 0
jaripettersson
Toch, als hij na juve naar real gaat voor 150 mio. dan is dat toch weer 6/7 miljoen. De club waar zlatan is opgeleid kon helemaal zijn lol op.
1 0
Dennish
Vind Ajax toch een betere club van Matthijs;) Nee voor een hoop geld is iedereen (helaas) te koop. Ajax heeft met 2 verkopen zowat hun vermogen verdubbeld vergeleken met 2010. Helaas zal dit sportief wel gevoeld gaan worden denk ik. Vooral de verdedigende en aanvallende corners scheelt een hoop als De Ligt meedoet.
1 -1