Pienaar: 'Hopelijk komt Babel ook naar huis'

ArthurV, 24-06-2019 om 23:30, 15623 views, FOX Sports Vandaag Voetbalzomer |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Steven Pienaar is erg blij met de transfer van Quincy Promes naar Ajax. Laatstgenoemde keerde na vele jaren terug op het oude nest en de Zuid-Afrikaan hoopt niet dat het bij één oud-Ajacied blijft.

'Toen Promes in Moskou voetbalde ging ik heel veel dingen over hem lezen', vertelt Pienaar bij FOX Sports Vandaag Voetbalzomer. 'Hij gaat veel om met Ryan (Babel, red.) en ik ook. Dan lees je heel veel over het Nederlandse voetbal. Natuurlijk heeft hij drie goede seizoenen gedraaid in Moskou. Bij Sevilla speelde hij meestal als wingback. Als je overal kan spelen, dan vind ik het een prima aanwinst. Het is een jongen van Amsterdam.'

'Babel? Ik hoop dat hij ook terugkomt. Hij is druk bezig om fit te blijven', gaat Pienaar verder. 'Hij gaat wel door met voetballen, zeker. Hopelijk komt hij ook naar huis. Ik hoop het, dat zou mooi zijn.'

Volgens Kees Kwakman is de komst van Promes niet alleen goed voor Ajax, maar voor de hele Nederlandse Eredivisie. 'Ik snap Overmars wel. Ook wat hij zei over Tadic, dat het bij Southampton de laatste jaren ook niet helemaal lekker liep. Ook niet qua statistieken. Nu heb je Promes, die heeft in 2019 bij Sevilla bijna niet voorin gespeeld. Hij heeft laten zien in Rusland goals en assist te kunnen maken. Dat gaat hij in Nederland ook doen, daar ben ik honderd procent van overtuigd.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RobbertB
Las net dat Babel voor 3 seizoenen en 5mln per jaar bij Galatasaray gaat voetballen. Nog één contractje en dan met pensioen. Als dit doorgaat, heeft ie toch mooi zn centen bij elkaar gevoetbald de afgelopen 15 jaar. Een mooi exponent van de Ajax-opleiding.
0 -1
PJSM
Ik mag hopen van niet.
2 0
Nick
Ja en Bergwijn ook nog.
Altijd handig om 9 aanvallers te hebben voor als er 6 ziek zijn ofzo.
4 0
Murtagh
doe maar niet wordt het te druk voorin met allemaal ego's die gaan zeuren
1 -2
Patje2011AJAX
Niet doen! Straks wil hij ook weer in de spits
2 0
ST
Zou me niet verbazen als Pisvee of Feyenooit voor Babel gaat.
0 -1
Woodenshoe
Dat juich ik van harte toe!
0 0
Woodenshoe
Schei uit joh, vergane glorie. Als het ooit al glorie is geweest...
2 -1
pizzapunt
Babel was prima geweest als we al minder routiniers hadden rondlopen. Met Klaas, Joël, Nico, Schöne, Klaas, Dusan en Promes heb je al een goede dosis ervaring in huis. Zie liever Noa Lang de kans krijgen.
6 -1
Caparzo
Daarom, en Klaas telt voor 2 zoals je terecht schrijft :)
3 0
Gonzalez75
Babel is niet nodig. Er moet ook ruimte zijn voor de jeugd.
0 0
trainerdv
Babel is alleen snel. Geen balgevoel, geen overzicht, geen goed schot, geen mooie techniek, geen passeerbeweging, geen scorend vermogen. Het is een sympathieke kerel, maar het is gewoon too little. Altijd al geweest...En nou denk je als Babel-lover misschien: Ja maar Oranje dan....? . Tuurlijk in sterke teams zoals Oranje zal een middelmatige speler best meekunnen en lijkt het ook nog wat. Net zoals Labyad en Kristensen bij ons. Maar als je serieus Barcelona, Manchester City niveau nastreeft en hogeschoolvoetbal wil blijven spelen (en waarom niet?) Dan kan je niet met een technisch mindere speler als Babel aankomen.
4 -3
Rentokill
Hoe weet jij of het een sympathieke kerel is?
0 -1
Hans Kraay Jr.
Zie je aan de kleur van zijn haar.
0 0
TheTruth
Je kan zeggen wat je wilt maar heb veel liever Babel dan Dolberg en misschien is hij ook beter dan Huntelaar.
0 -10
chloorbestendig
Babel is leuk voor op de bank en de bekerpotjes toch.
1 -1
debarbaar
Hou op zeg. Promes is eigenlijk al "too much".
1 -9
Rentokill
Babel... vond het eigenlijk nooit wat. Hype. Vond het een van de sterkste wapenfeiten van Martin van Geel dat hij hem destijds voor 18M aan Liverpool wist te verkopen. Hij had volgens mij in de eredivisie nog maar 9 goals gemaakt ofzo. Dat rendement is altijd laag gebleven. Wel sterk aan de bal, maarja als je er niet mee kunt toveren...en je bent vleugelspits...
5 -4
JohnnyD
Ik heb juist het omgekeerde. Ik kon juist enorm van hem genieten en dacht echt dat hij een hele grote meneer ging worden. Totdat hij ineens veel te vroeg naar Liverpool verhuisde.
1 -1
ram
Ik zou Babel er best bij willen als stand-in voor de linkerflank voor een niet al te hoog salaris.
5 -5
Superjan
Toch liever niet. Op de linkerflank heb je nu Promes, Lang en Bandé. Op rechts zitten we een stuk dunner als Ziyech en Neres weggaan.
2 0
ram
Ja, true. Maar Promes zal wel op rechts gaan spelen dan, toch..
0 0
Aad82
Babel is rotzooi. Niet aan beginnen.
9 -12
Ferd
Aad82 is varkensstront
0 -5
Schip
Prima spits, goeie mentaliteit, sympathieke gozer. Je mag je best wat genuanceerder uitdrukken over een gewaardeerde ex speler.

Maar naast een bankplek als 13e man of i.d. zie ik ook niet wat ze met hem zouden willen en waarom hij naar Ajax zou willen. Ik neem aan dat hij nog wil spelen.
1 -3
Web
Zo is het, misschien niet nodig, maar prima mens
1 -1
ram
Doe ff normal man, gek.
6 -5
AJAXAFC1
Babel is gewoon een gerespecteerde ajacied dus zou hem echt geen rotzooi noemen alleen heeft ajax niks aan hem op dit moment
16 -1
AjaxDaniel
Ik zag trouwens een hoop kakkies serieus hopen dat Babel hun kant op zou komen. Vanwege die vage tweet van hem dat hij misschien een stap zou maken die hij nooit had zien aankomen. Prachtig hoe wanhopig ze daar zijn.
12 -1
gi0vanni
Haha dan beginnen ze op PSV te lijken.
2 -1
AJAXAFC1
BIj PSV worden ze ook al wanhopig niemand wil die kant meer op en ze hebben nog niks gehaald voor de voorronde cl
2 -1
mgtow
Voor hen is het wachten totdat op zijn minst Lozano of Bergwijn verkocht zijn. Tot die tijd kunnen ze niet veel. Zaak is dus om zo lang mogelijk te wachten met het kopen van Bergwijn.
2 0
kaashaas
Whaaaa .. klopt
1 0
Bjorn
Ik heb Babel er heel graag bij. Dan krijgen we een goede groep met een mix van Zuid-Amerikaanse, Scandinavische en Nederlandse jongens (uit de eigen stad) die allemaal heerlijk kunnen voetballen.
6 -6
MrPink
Kleine aanpassing: Zwarte streep door het midden en 3 witte kruizen. Met zo'n kapseltje ben je welkom.
5 -1