Driessen: 'Toekomst Ajax-jeugd komt in gedrang'

ArthurV, 24-06-2019 om 18:15, 14767 views, Telegraaf |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Valentijn Driessen is van mening dat Ajax niet moet doorslaan in het kopen van spelers. De Amsterdammers hebben al vier spelers aangetrokken voor komend seizoen en lijken ook Quincy Promes binnen te hengelen. Volgens de journalist van De Telegraaf kan de jeugd zwaar de dupe worden van het huidige aankoopbeleid.

Driessen noemt Promes, mede door zijn ervaring, een goede aankoop. 'Maar het Nederlandse paspoort is eigenlijk het allerbelangrijkste, want Ajax wil niet echt vervreemden van de achterban. Dus hebben ze gezegd: we kijken vooral op de Nederlandse markt. Dan kom je al snel uit bij spelers die bij het Nederlands elftal spelen. Daarom wordt natuurlijk ook de naam van Bergwijn genoemd.'

'Aan de andere kant moet Ajax uitkijken', plaatst Driessen een kanttekening. 'Het is heel goed dat ze Nederlandse spelers willen, maar ze hebben ook nog de eigen opleiding. Ze hebben inmiddels al vijf spelers gekocht, maar wat gaat er met de jeugd gebeuren? Wat gaat er met Ekkelenkamp, Eiting en Gravenberch gebeuren? Daar zal Ajax ook wel een bepaald plan mee moeten hebben. Dat is ook Ajax, zelf spelers opleiden. Dat komt natuurlijk wel in het gedrang op het moment dat je zoveel spelers haalt.'

De journalist is van mening dat Promes geen speler is die Ajax op lange termijn verder gaat brengen. 'Hij is een welkome aanvulling van de selectie. Iemand die in de Ajax-opleiding heeft gezeten, maar niet de leeftijd heeft van de Ajax-opleiding. Blijven er wel kansen genoeg voor spelers uit de opleiding om door te breken bij Ajax?'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kikke
Helemaal mee eens, als er zoveel spelers uit de nl competitie worden gekocht en geen eigen spelers, is of de toekomst niet meer zo goed, pf de scouting eerder in de jeugd.. beiden is niet goed
0 0
Liam
Even los van de inhoud van wat Driessen nu weer zegt want eigenlijk interesseert mij het geen ene moer wat deze onbetrouwbare allemaal uitkraamt.
Het is namelijk allemaal gebaseerd op dubbele agenda's, belangetjes. Tel daarbij op dat hij geen enkel verstand van het spelletje überhaupt heeft. Maar goed dat laatste aspect is arbitrair en minder relevant. Het gaat er vooral om dat hij nooit met open vizier praat. Dus alles wat deze man laat weten is totaal oninteressant. Daar moet je echt niet op gaan reageren, verspilde energie.
1 0
NouriVandeBeek
Tot nu toe wordt er nog geen enkele jeugdspeler tekort gedaan imo. Over een paar jaar kunnen we pas beoordelen als de 2002 en 2003 lichting volwassen is geworden.
1 0
HilversumNoord
Ohhh gaan we daar weer over discussiëren? Jeugd was vanavond aanwezig. De jeugd moet de kans grijpen maar hebben niet heel veel tijd meer zoals 20 jaar terug. Kluivert, Davids, Seedorf kregen de kans maar dat ging ook niet ineens goed. Maar men bleef erop voortborduren. Nu moet een speler er staan, zijn kans grijpen en direct opvallend zijn. Anders staat hij er naast...
0 0
NoPants
Dat is dus niet des ajax. Hier krijgt de jeugd meer kans dan bij andere topclubs. Dat is ons ding..
0 0
Tinus
Exact dit. Jeugd een kans geven betekent eigenlijk jeugd fouten laten maken. Je kunt het ze wel makkelijker maken door ze in een team te zetten met de juiste ervaring om hen heen.
Niettemin zal het voor een jeugdspeler moeilijker worden om door te breken gezien het gestegen niveau. Maar als je jeugd gaat afrekenen zoals gearriveerde spelers, dan ben je geen opleidingsclub meer. Sterker, dan zullen jeugdspelers andere clubs gaan kiezen om opgeleid te worden en door te breken. Daarmee zou je vervolgens je identiteit verliezen als Ajax zijnde. Ik ben benieuwd hoe Ajax de komende jaren gaat balanceren op dat vlak.
0 0
MichelAngelo66
Ik vind Driessen een eikel, maar hij wel een punt. Het is een dunne lijn waar je op loopt. Aan de ene kant wil je niet terugvallen als Ajax zijnde, maar je moet jezelf ook niet verloochenen. Ajax moet jeugd blijven leveren, daar zijn ze groot mee geworden en als dat wegvalt val je onherroepelijk terug. Om die jeugd op niveau te krijgen zal je ze toch ook moeten laten spelen. Tenzij je vind dat ze niet genoeg potentie hebben. Alleen dan schort er wel wat aan je fameuze opleiding.
0 0
Ajax412
Eiting ontwikkeld zich niet door, Ekkelenkamp heeft een keer leuk ingevallen, maar heeft ook het niveau niet ben ik bang en Gravenberg speelt niet op de flanken, waar Promes voor gehaald is. Ajax kijkt echt nog wel naar de jeugd, maar die jeugd moet wel aan kunnen haken aan het niveau. Aankomend seizoen krijgen we heus wel weer wat leuke debutanten en wie weet verovert iemand wel een basisplek. Wat Ajax nu met de jeugd aan het doen is, is ze een geweldige transfer laten maken naar Barcelona (Frenkie) en Juve (Mathijs). Hopelijk blijft Donny nog een jaartje op ons middenveld vlammen!
1 -1
godenzonenssuper
Ja Eiting speelde slecht tijdens zijn revalidatie.
1 -1
Rentokill
Ik weet niet of je het wist....maar Eiting was geblesseerd. Beetje lastig ontwikkelen dan.

Gravenberg is net 17 geloof ik.
1 -1
Minsc
Wat er met Eiting gaat gebeuren weten we al, PEC of zo.
2 0
robertomalone
De vraag is ook of er wel voldoende exceptioneel talenten aanwezig zijn. Ekkelenkamp en Eiting zijn dat in ieder geval niet.
3 -2
godenzonenssuper
Eiting is dat wel.
1 -2
HZMKK
Exact
1 -2
koenos1
Als Driessen het zegt kan ik weer rustig slapen
0 -2
Nick
Dachten de meeste Ajacieden maar zo.
De meerderheid lijkt helemaal opgewonden te raken bij gedachten over nog een aankoop of 3/4.
1 -6
HilversumNoord
Tagliafico, Tadic, Neres, de Jong, Onana geen eigen jeugd maar word er wel opgewonden van hoor.
0 0
Babangida83
Op zich blijft er nog genoeg plek over voor de jeugd. Maar dat moet je Bergwijn niet halen. Tenzij je denkt dat Ziyech en Neres allebei weggaan.
Zoals vorig jaar met Ziyech, Vd Beek, Tadic en Neres, 4 topspelers voor 3 plekken. Dat heb je nodig, en dan blijft er nog genoeg speeltijd over voor aanstormend talent. Dat overigens tijd nodig heeft. Vd Beek en De Jong stonden er ook niet in één seizoen.
2 0
Montana
Afgelopen jaren mochten talenten het eerste zomaar binnen komen wandelen met hun talent. Vaak kregen die na het seizoen het label 'Leuk talent maar geen mentaliteit'.

Nu het niveau van het eerste omhoog gaat moeten talentvolle spelers ook aan hun mentaliteit werken. Als je in het 1e wilt spelen is talent niet meer genoeg en moet je aan de bak om te laten zien dat je er tussen hoort.

Hierdoor zullen minder talenten doorstromen maar de talenten die komen bovendrijven hebben dan meer kans van slagen.
3 -1
Schwalbino
Wat te zeggen van Dolberg vorig seizoen? Kreeg toch niet de kansen die hij nodig had om weer in zijn doen te komen omdat al vrij vroeg in het seizoen een enorme druk op de wedstrijden kwam. In de competitie kwam dat omdat Ajax op achterstand kwam en in de Cl omdat het zo goed ging.

Begrijp me niet verkeerd, dit is geen kritiek op de keuzes die vorig seizoen zijn gemaakt maar gewoon een beschrijving van hoe Dolberg er vorig seizoen niet meer aan te pas kwam.
1 0
Montana
Eens dat hij niet al te veel kansen heeft gekregen. Maar misschien kan hij gewoon niet mee met het team. Want hetzelfde kan je ook zeggen voor Donnie en die is wel door gaan bikkelen.

Ook dit seizoen moet Dolberg laten zien dat hij er koste wat kost bij wilt zijn. Want talent heeft hij, mentaliteit om te knokken komt er misschien wat minder uit. Tevens vind ik ook dat Ajax hier ook bij moet helpen (ik weet niet of ze coaches hebben die ze op mentaal vlak helpen).
1 0
Rentokill
Exact. Zo haal je het meeste rendement uit de jeugdopleiding. Niet door kwantiteit maar juist door kwaliteit.
1 0
wladimir
De Jong en Sinkgraven zijn verkocht. De Ligt, Ziyech en waarschijnlijk ook Neres of van de Beek zullen vertrekken. Onana, Tagliafico en Huntelaar blijven nog maar een seizoen. Dan heb je nog Veltman, Blind en Tadic. Wat doen zij wanneer ze substantieel meer kunnen verdienen bij een aansprekende club?
0 -1
Schwalbino
Wat denk je dat ze dan doen?
0 -1
Stroeve
Iedereen zal wel boos zijn omdat Driessen het zegt, maar hij heeft wel een punt. Onze jeugdopleiding is wat Ajax uniek maakt. Spelers die in het diepe worden gegooid, ondanks dat ze er amper klaar voor zijn. wat gebeurt er met Ekkelenkamp, Eiting, Gravenberch, Brobbey en de andere talenten?
2 -4
Rentokill
Je leert ook pas autorijden als je je rijbewijs hebt. Vergeet niet dat de jeugd nog steeds stappen moet maken wanneer ze het eerste halen. Niemand staat er in een keer. Nu hebben we een 11-tal waarin dat kan. En dat niet alle talenten het gaan redden veranderd niet.
1 0
Web
Wat wil je aanhaken, zoals vorig seizoen?
Of wil je weer op het tweede plan mee doen, dat is de vraag
Gravenberch gaat toch weg, kun je niet opbouwen Raiola
Ekkelenkamp ( ik verdedig hem altijd ) omdat hij niet zo slecht is als men hier zegt, maar komt te kort voor een basis plek
De echte talenten komen altijd boven drijven, de aanvulling word je minder van
2 0
Rentokill
Deze meneer provoceert liever dan dat hij doordenkt.

Wat denk je dat aankopen als Ziyech, Blind, Tadic, Promes met de jeugd doen? Die tillen ze vanzelf naar een hoger niveau. Het is lekker debuteren als er dat soort spelers om je heen staan.

Spelers als Klaassen, Siem de Jong moesten vrij snel leren en bepalende spelers worden. Mazraoui krijgt veel meer tijd en ruimte om te leren. Ik denk dat hij de druk nooit aan had gekund wanneer de rest van de verdediging en het team ruk was.

Ik durf met gemak te beweren dat Donny vd Beek niet zo goed was geworden als Tadic, Blind, Huntelaar, Ziyech niet waren aangetrokken.

Ik pik er nu 2 uit. Maar liever dat er af en toe een paar uit eigen jeugd echt heel goed worden dan elk jaar een blik opentrekken waarvan 90% verzuipt. Dan put je ook je jeugdopleiding uit.

Driessen begrijpt dat volgens mij ook wel maarja, zijn manier om te scoren is niet door positief te doen.
4 -2
Nick
Van de Beek was 2 jaar geleden onder Bosz voetballend beter dan afgelopen seizoen.
1 -5
Web
Het gaat in teamsport om het beste er uit halen, die rol die hij nu heeft, is op zijn lijf geschreven.
Bovendien zie ik zijn vrij lopen, rust voor de goal, bal aannames, in keer doorspelen, scorend vermogen ( is aardig wat )
Vele malen beter dan twee jaar geleden
Donny heeft dit jaar enorme stappen gemaakt, was zelfs aan het einde van het seizoen een van de beste Ajacieden samen met Blind.

In het begin had hij moeite om in positie te komen, hij stond er vaak al.
Daardoor ging het positie spel op het middenveld aan hem voorbij, en wisselde Ten Hag hem vaak, gaande weg kreeg hij het door, en nu komt hij er.
Hij is VEEL beter dan 2 jaar geleden
Wat is je punt nu?
0 0
Rentokill
Dat kun je vinden. Cijfers, analisten, topclubs en journalisten vinden anders. En ik ook. Als je ziet hoe hij zich na de winterstop heeft ontwikkeld...das niet normaal meer.
1 -2
Web
Jij hebt gelijk.
0 0
MK77
Psies!
1 -1
Ajax27
Precies dit. Het is toch al sinds jaar en dag dat er van iedere lichting maar 1 of 2 doorstromen, en soms geen. Nou dan kun je periodes hebben waar er ieder jaar 2 doorstromen dat er ineens 6 basisspelers uit eigen jeugd komen. Maar je kunt ook een paar magere jaren hebben, waardoor er maar 1 of 2 in de basis uit eigen jeugd komen.

Dat de lat nu hoger wordt gelegd waardoor sommige spelers eerder afvallen en naar de subtop/middenmoot van Nederland vertrekken, daar waar ze eerst nog wel in Ajax1 uitkwamen, tjah... dat is alleen maar een goed teken en ook fijn voor andere ploegen die dus sterkere spelers van Ajax kunnen halen. Niveau in de competitie gaat ervan omhoog, prima toch.
3 0
DS
Een beetje “Moura scoort nooit” waarschijnlijk. Of ik ga niet naar Madrid dat winnen ze nooit.
Ekkelkamp, Eiting en Gravenberch zullen dus wel basis staan in de CL finale ofzo.
0 0
ram
Sneu zeg, al die agressieve domme reacties op de man. Reageer gewoon inhoudelijk als je het niet met iemand eens bent.

Ik geloof niet zo in wat Valentijn zegt. De jongste topjeugd komt eraan maar is er niet klaar voor. Ajax wil groeien of op niveau blijven en dus moet je gewoon kopen als je beste spelers vertrekken.

Spelers als Lang, Eiting, Schuurs, Gravenberch, en zelfs extreme jonkies als Unuvar blijven écht wel in de picture en kunnen gewoon groeien achter de oudere gasten. Die worden echt wel ingepast als ze goed genoeg zijn hoor.
5 0
Sluk
Ok Valentijn. Maar je hoeft niet gelijk iedere opmerking te minnen als ze niet in je straatje passen heh!
0 0
ram
Grappig man. Maar zit toevallig op de app dus kan niet minnen. Maar jij kunt zeker een mentaal minnetje in je domme aars steken.
1 -2
jaripettersson
Als je jeugd van het niveau frenkie, donny of Matthijs is, kun je aankopen wat je wilt, maar komt het boven drijven.
1 -1
Web
Zo is het
0 0
Labrador
Ow god daar heb je hem weer.
0 -1
TvdH
zelf een kansloze kutkrant als de Telegraaf kan toch wel wat beters vinden dan een lul als Driessen? Nog dommer dan sneu deze man
0 -6
Pierre Heno
'Top'bijdrage weer TvdH. Wanneer komt je DVD uit?
4 -4
AFCA1996
Ik vind het zeer vreemd waarom dit nooit over PSV en Feyenoord wordt gezegd. Alsof wij de enige Nederlandse club zijn die voor Oranje moet opleiden. Als de jeugd goed genoeg is komen ze echt wel aan spelen toe.
1 -1
Nick
Omdat psv geen identiteit heeft en feyenoord nooit jeugd zoals Ajax klaargestoomd heeft.
Niemand verwacht iets van die clubs op dat vlak.
0 0
GvanderK
Deze man kan ik na afgelopen seizoen echt niet meer serieus nemen. Praat steeds dommer lijkt wel.
1 -1
talent020
Driessen hockey lul.... Promes is een aanvaller en dan vervolgens alleen maar middenvelders opnoemen die geen kansen zouden krijgen.... dit soort figuren zouden echt geen podium horen te krijgen
1 -5
MosesD
Haha, was het maar een hockey lul dan zou hij vermoedelijk een stuk verstandigere dingen zeggen. Driessen totaal lachwekkende natte wind.
2 -3
JanTa
Er zal altijd jeugd blijven doorstromen bij Ajax maar omdat de lat nu hoger gelegd is voor het 1e zal men meer hun best moeten doen.
1 -1
Cello
Precies. Ze zullen nog meer focus en gedrevenheid moeten tonen om op het vereiste niveau te geraken. In de basis zal het, denk ik, betekenen dat er minder talenten uiteindelijk door kunnen stromen. Alleen de echte top haalt het.
Het moet namelijk niet doorstromen om het doorstromen worden/zijn. je moet dàt niveau kunnen aantikken/halen, dat nodig is om de ingezette lijn van het afgelopen jaar te kunnen blijven volgen. En zelfs, als het kan, te verbeteren.

Kijk...je kan ook Nunnely, De Wit, Ekkelenkamp, Cerny laten spelen en jezelf op de borst kloppen met: 'kijk eens onze jeugd die doorstroomt'. Dat kan...maar dan moet je niet achteraf klagen dat we vooral Europees niet meer meekunnen.

Daarnaast heb je ook in de jeugd te maken met zgn. golfbewegingen. Ik wil daarmee zeggen, dat je niet automatisch ieder jaar een geweldige lichting hebt. Dat is er niet. Dat is er nooit geweest!. Er zit altijd meerdere jaren tussen.
En dan nog. Zelfs al zou je voor volgend jaar een lichting van 4-5 toptalenten hebben dan is het nog moeilijk om die allemaal te laten spelen. Immers...waar moet je dan met de huidige basispelers heen?. Dat zou alleen maar goed uitpakken als je dan toevallig ook een gelijk aantal toppers van de huidige basis verkopen kan en dan zo de open plekken in vult. En zelfs dan...schuilt daar een risiko in....want ervaring is onontbeerlijk. Dat laatste is wel gebleken het afgelopen seizoen.
Ik denk dat je het als club goed doet als je ieder jaar 1 a 2 toptalenten kan laten debuteren in het eerste. En zelfs met de aankopen van vorig jaar èn ook dit jaar moet dat laten debuteren van toptalenten nog gewoon mogelijk zijn.
3 -1
PJSM
Gelukkig zegt Driessen dit en niet iemand met volle verstand.
0 -1
Sterretje73
Als je de keus moet maken tussen jeugd en (betere) ervaren spelers omdat je in de europese top wilt spelen dan lijkt mij dit volkomen duidelijk. Bovendien maakt de coach de opstelling en bij deze coach speelt de beste. Niets om ons zorgen over te maken dus. Driessen wil graag puntjes scoren in deze “droge tijden” want dat is zijn job. Ons management weet heel goed wat ze doen dus laat Valentijn maar lekker babbelen.
1 -1
jalex
Laat de jeugd maar goed genoeg zijn om een ander er uit te spelen. Dan maar een seizoen langer aan ontwikkeling werken en jaar later debuteren.

Waar we wel voor moeten waken is dat spelers die er echt aan toe zijn niet debuteren. Misschien is het een goed idee dat er een soort Ajax B team regelmatig een oefenwedstrijd gaat spelen (eventueel in mini toernooi vorm) tegen een leuke internationale ploeg. Dit B team bestaat dan uit jonge spelers en een deel van het A team.
Onze geweldige hoofdsponsor Ziggo kan hier dan ook nog een mooie actie aan koppelen die voor hun gunstig is. Bijvoorbeeld 5000 Ziggo klanten kunnen 2 gratis kaarten winnen voor een wedstrijd.
0 -2
Sluk
Valentijn heeft chronisch zand in z`n vagina! Die is totaal niet serieus te nemen.
1 -2
BokkieBokstra
Vind het wel een terecht vraag van Driessen, maar vorig jaar heeft het wel geholpen om goed te investeren en aankopen te doen plus een paar supertalenten. Het zal voor de jeugd steeds lastiger worden om hieraan aan te pikken omdat het nivo hoger ligt. Kies je echt voor de jeugd dan zul je ook moeten incalculeren dat het ook minder kan gaan. Groot probleem is ook, jeugd gaat ook heel snel, die blijven echt niet tot 24, 25. Die gaan eerder.
1 -1
Ruff Rhythim
Alsof Ajax ooit zijn levensader doormidden zal snijden...en zijn eigen jeugd minder kans zou geven...
1 -1
insectenverdelg
De Hetze tegen ten Hag kan hij niet weer mee aankomen. iig voorlopig even niet. Dus moet je iets anders zoeken....
5 -1
Tomajax1990
Nunnely weg, Promes erin. Wat is het probleem nou precies? ;) Hij noemt trouwens namen die allemaal niet op de positie van Promes spelen.
4 -1
MankeNelis
Lekker Driessio er gaan er nog een paar vertrekken. Als er iets is waar Overmars van geleerd heeft, is het te laat anticiperen. Maar dat wordt weer weggelaten, om het verhaal smeuïg te maken ouwe sensatiebak.
2 0
Web
Als er een ding bewezen is. Heb je routine nodig in je selectie. De echte talenten komen altijd bovendrijven. Die lopen ze echt niet voor de voeten
De Wit, Ekkelenkamp, Cerny enz hebben bij lange na het Ajax niveau niet.
2 -1
insectenverdelg
Die Driessen blijft een griezel.
1 -2
Esthas
Valentijn Driessen: Als de jeugd goed genoeg is dan speelt die en anders een goede aankoop. Jeez deze man..
5 0
Benijax
Als Valentijn een clitoris zou zijn dan kwam hij nooit aan de beurt. Wat een zuurpruim.
2 -2
Pierre Heno
en jij komt zekere wèl aan de beurt met je clitoris?
1 -1
nuff-said
Wat goed is komt vanzelf boven drijven. We moeten klaar zijn met jeugd opstellen alleen maar omdat ze van de jeugd komen. Nee, je moet iets hebben. Anders maken we de eredivisie rijk met ajax jeugd. Ook goed. Je ziet et, promes ging weg bij ajax, was een hele goede speler voor fc twente en heeft een hele metamorfose mee gemaakt en is nu weer terug. Als jeugd van ajax, ook al haal je Ajax 1 niet, je weet tenminste dat je een toekomst heb in voetbal
1 0
Cello
Ik geloof helemaal niet dat de toekomst van de jeugd in het geding komt. Het betekent in principe, dat de lat hoger komt te liggen, dat wel. Maar dat moet ook wel, wil je continu op een hoger niveau kunnen blijven spelen.
Als hierdoor jeugdspelers minder vaak de kans krijgen of zelfs afvallen dan betekent dat dat ze dus niet goed genoeg zijn voor Ajax 1 en het niveau dat we nastreven. De echte toppers in de jeugd zullen altijd doorbreken en de kans krijgen, mits ze het dus ook laten zien.

En eigenlijk is het altijd zo geweest, ook in het verleden dus met dit verschil, dat de lat wat hoger is komen te liggen.

En laten we eerlijk zijn....wat hebben we eraan, dat er spelers doorstromen naar Ajax 1, die het leuk doen in de Eredivisie, echter een maatje te klein zijn internationaal. Dan heb je leuk je spelers uit eigen jeugd de kans gegeven, maar schiet je er kwa club in Europa geen donder mee op!.

Dus nee, de toekomst van de jeugd komt niet in het gedrang, maar er zullen waarschijnlijk minder veel spelers gaan doorbreken. Echter die wel doorbreken zullen dan ook internationaal van toegevoegde waarde zijn.
2 -1
kade88
Hoe voorspelbaar kan je zijn haha! Valentijn wat die vent een clown.
0 0
Jari_held
Opleiding moet gewoon nog verder omhoog zodat ze weer kunnen aanhaken! Ekkelenkamp enzo is niet het niveau dat ajax is... juist goed dat die minder kansen krijgen
2 0
DeMeervanweleer
Driessen heeft er dit jaar schandalig vaak naast gezeten in zijn hardnekkige rol van criticus.
Ook nu is het weer zoeken wat hij doet. Als Ajax vol had ingezet op de jeugd en het resultaat zit even tegen dan had men vast moeten houden aan de koers van topaankopen. De Telegraaf is zijn vat op Ajax kwijt en daar balen ze van.
2 0
trooop
Hij heeft voor eens helemaal gelijk. Het is een dilemma, je wil het niveau zo hoog mogelijk houden. Toch moeten we tegelijk terughoudend proberen te blijven met aankopen. Ik hoop dat er op een rechtsbenige cv na niemand meer bijkomt.
0 -5
Web
Dan accepteer je dus dat ze weer op het tweede plan mee doen?
Je levert enorm veel kwaliteit in met De Ligt en Frenkie en wie vertrekken er nog meer?
De echte talenten komen altijd bovendrijven
1 -1
14ajax1974
Het gat wordt te groot, of je kiest voor de jeugd en je krijgt geen aansluiting. Of je pakt door en kies betere spelers in potentie
0 -1
koenos1
Gelukkig weten we wie het zegt
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
Gelukkig zijn de genoemde jeugdspelers middenvelders die echt wel hun wedstrijden gaan pakken komend jaar
0 0
gdwa
als de jeugd hetzelfde niveau haalt als Frenkie en Matthijs komen ze echt wel tot spelen.
2 0
ARUCAMBA
dat is het grote dilemma, barca werd ooit ook geroemd om zijn jeugd opleiding, maar wat komt daar nog door vanuit de jeugd. De lat ligt zo hoog, je moet echt van buiten categorie zijn om nog door te breken op jonge leeftijd.
2 0
Schip
We kunnen alles wel afbranden omdat het van deze badmuts komt, maar hierin raakt hij een belangrijk punt. Namelijk dat hoe meer je door aankopen een hoog niveau wilt houden - wat compleet begrijpelijk is na vorig jaar - hoe groter de kloof voor de jeugd wordt.

Dat is gewoon een echt dilemma.
2 -2
Yeshyeshyall
Zeker een dilemma. Het wordt voor jonge spelers moeilijker om in te stromen als het niveau structureel omhoog gaat en er door aankopen die er direct staan minder plekken te verdelen zijn. Aan de andere kant: niveau gaat omhoog waardoor het voor de talenten weer aantrekkelijker is om met betere spelers te spelen en trainen. Je speelt dan ook weer meer wedstrijden waardoor jeugdspelers wellicht ook meer minuten kunnen maken. Voordeel zou ook kunnen zijn dat kaliber de Ligt alsnog doorkomt, een Noa Lang iets rustiger kan brengen en dat je sowieso de Lukoki’s en Ebicilio’s niet meer noodgedwongen hoeft op te stellen. Maar goed blijft een dilemma
1 0
maikelklaassen
we zijn jaren geen kampioen geworden door onze toptalenten op te stellen. nu we een dikke wallet hebben worden er volwassen toppers gehaald. en de allerbesten breken toch wel door
1 -1
Schwalbino
Klopt. Aan de andere kant gaat Ajax het hoge niveau van vorig seizoen niet vasthouden. Dolberg is daar een beetje door onder de wielen gekomen. Maar ik zie Ajax niet twee seizoenen op het niveau van afgelopen seizoen. Met wat pech speel je EL. Kan allemaal. Hebben we tegen de Spurs gezien.
0 -1
waayop
De lat moet hoog liggen, dat is alleen maar goed. Echte talenten breken heus wel door.
1 0
RedFeather
Het gaat hier om balans.
Alleen de beste jeugdspelers breken nog door.
En een stukje later waarschijnlijk.
Kun je je minder laten voorstaan op je jeugdopleiding
Maar.. het is niet dat Promes een toptalent in de weg staat.
Daarom beetje te zuur van Valentijn
2 0
mcjc
Volgens mij lopen er op dit moment geen buitenspelers rond van wereldklasse op de toekomst, dus die gaten worden opgevuld met directe versterkingen. Op het middenveld heeft Ajax geen aankopen meer nodig, want met Eiting, Ekkelenkamp en Gravenberg komen er 3 grootheden aan.
2 0
Whatever
Onana; Mazraoui, Fosu-Mensah, Blind, Tagliafico; Pröpper, van de Beek, Marin; Ziyech, Tadic, Neres. Dat zal vermoedelijk de basis worden Ajax kijkt niet naar de Eredivisie. Ze kijken internationaal. Internationaal moet je team in de breedte genoeg kwaliteit hebben. De 'oudere' spelers kunnen rusten bij de kunstgrasvelden. schaduwelftal wordt dan: Varela; Veltman, Magallán, Pierie, Martinez; Schöne, Labyad, Eiting; Promes, Huntelaar, Bergwijn. Iedereen zal wel roepen Promes en Bergwijn komen niet voor de bank maar ze zullen genoeg spelen en flink rouleren. Ziyech kan ook op het middenveld, Tadic op 10 of links, Neres rechts/links en 10, Promes in nood extreem aanvallende rechtsback. Mazraoui en Tagliafico zijn de aanvallende backs. speel je in Europa tegen een Barca, City of PSG en je wilt verdedigende spelen kunnen Veltman en Martinez spelen.
0 -2
Toon meer reacties