'City speelt als Ajax, wel minder chaotisch'

BVeenstra, 24-06-2019 om 12:30, 7751 views, El Pais |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Louis van Gaal vindt het voetbal van Ajax en Manchester City met elkaar te vergelijken. Beide ploegen hebben het doel om met dominant en aanvallend voetbal prijzen te pakken en in het afgelopen seizoen slaagde beide ploegen daar 'vrij aardig' in. Ajax won in Nederland de dubbel, terwijl Manchester City in eigen land alle vier de prijzen won.

Toch is er ook een verschil tussen beide teams, zo vertelt Van Gaal in gesprek met El Pais. 'Manchester City is net als Ajax, maar dan minder chaotisch. City is meer gestructureerd', aldus van Gaal, die uitlegt waarom. 'Pep (Guardiola, red.) is een gestructureerde man en zijn spelers moeten doen wat hij denkt. Bij Ten Hag kunnen spelers ook andere dingen doen dan hij wat hij aangeeft. Bij City zie je alleen maar de hand van Guardiola.'

Manchester City werd in het afgelopen seizoen kampioen en bovendien werden ook de twee nationale bekertoernooien en de Community Shield gewonnen. 'En als je dat (winnen Premier League, red.) voor het tweede jaar op rij doet met aanvallend voetbal is dat in Engeland een enorme prestatie. Het is namelijk makkelijker om te verdedigen en op de counter te spelen. Mourinho heeft op die manier veel titels gewonnen. De grootste uitdaging voor Guardiola nu blijft het winnen van de Champions League op zijn manier.'

Denk jij dat de Oranje Leeuwinnen met 2-0 van de Japanse vrouwen winnen? Zet in en krijg 7 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Robbie en de Kock
Misschien moet chaotisch worden vervangen door avontuurlijker of ' met meer vrijheid' .
0 0
PetrusKeizer
ach, dat werd in t verleden ook gezegd van oranje en ajax: georganiseerde chaos, heette t dan. gaat dan vooral om onvoorspelbare/onverwachte positiewisselingen dus ook veel beweging. zo spelen dat de tegenstander moeite heeft zich op jouw spel in te stellen.
1 0
Noxin
Meer chaotisch? Je kan het ook meer flexibel noemen.
2 0
WZAWZDB14
City mag dan misschien wel wat minder chaotisch zijn, maar die 'club' heeft ook zo'n 500 miljoen meer uitgegeven dan Ajax.
3 0
Afc22
Waarschijnlijk heb je het artikel niet gelezen, want Van Gaal bedoelde het niet negatief. Het woord "chaotisch" is alleen wat raar gekozen.
0 -1
Ajaxadept
City heeft naast de aankopen van de laatste maand al 1,2 miljard Euro mogen uitgeven aan spelers. Hoe koop je een voetbalteam bij elkaar? Dat is wat de UEFA fairplay noemt..! Wie kijkt er straks nog naar dit soort teams als je op voorhand de uitslag al weet? Het was niet voor niks dat Ajax afgelopen seizoen in Europa zoveel goodwill oogste. Met een Ajax-ploeg van nog niet een fractie van de belachelijke bedragen bij City, toch zover komen in de CL! Dat is wat de gemiddelde kijker aanspreekt, niet een bijeengekocht team met op elke positie de beste speler die er te koop is!
2 0
Koekepeer
Inmiddels mogen wij, nu we spelers kunnen kopen die de begroting van een behoorlijk aantal Nederlandse clubs aanraken, ook niet echt meer spreken van Fair Play. Ook al hebben wij dit vermogen min of meer zelf opgebouwd.
0 0
JariHeijden
Waar Van Gaal volgens mij vooral zegt is dat Ten Hag zijn spelers meer ruimte geeft. Guardiola is een nog veel grotere control freak.
3 -1
Arek Milik
Goedzo van gaal. Maar de chaotische ploeg behoort wel bij de beste 4 clubs van Europa, waar de gestructueerde ploeg buiten de boot valt!

Edit; blijkbaar zitten er weer kakkerlakken te minnen zonder het te argumenteren. Want ik heb gewoon gelijk!
3 -6
Simon1
Of het artikel op een eigenzinnige wijze geïnterpreteerd. ;-)
0 0