'Wanneer veranderde De Ligt in een geldwolf?'

BVeenstra, 24-06-2019 om 07:20, 28439 views, Algemeen Dagblad |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Hugo Borst kan er niets van begrijpen dat Matthijs de Ligt waarschijnlijk voor Juventus kiest. De columnist, die 'zijn' krant maandag ziet schrijven dat de transfer van de Ajax-verdediger naar Juventus voor negentig procent rond is, noemt de jongeling zelfs een 'geldwolf'.

Het is geen geheim meer dat iedere Europese topclub De Ligt wil aantrekken en Borst zou dan ook wel weten waar hij voor zou kiezen. 'Als je overal terecht kunt, dan kies je natuurlijk voor een club in de Premier League of voor FC Barcelona of Real Madrid. In Engeland en Spanje zijn de sterkste voetbalcompetities, de ganse planeet volgt die. In die landen waar de allerbesten spelen kan De Ligt nog een paar procentjes beter worden', zo schrijft hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

Toch lijkt het nu Juventus te worden en dat verbaast Borst gezien De Ligts zaakwaarnemer Mino Raiola niet veel. Wel heeft hij zo zijn mening over de Turijnse topclub en de Italiaanse competitie. 'Juve? Boeie! Die club heeft een abonnement op het kampioenschap en weet zelfs met Ronaldo de Champions League niet te winnen. Waarom zou De Ligt naar Italië willen? Het is lichtjaren geleden dat de Serie A tot de verbeelding sprak', aldus Borst, die ook ziet dat Paris Saint-Germain veelvuldig genoemd wordt. 'Gatver. Een patserige club met een abonnement op het kampioenschap en een vroege uitschakeling in de Champions League, zelfs met Neymar. Frankrijk kan toch nooit het beloofde land zijn voor zo'n verstandig, ambitieus mens?'

Borst ziet dat de verhalen bij de clubs die afvielen nu naar buiten komen. Zo wil men De Ligt bij Liverpool niet meer betalen dan Virgil van Dijk en Mohamed Salah en vindt men bij FC Barcelona de salariseisen van De Ligt 'schandalig'. 'Raiola schijnt voor De Ligt een jaarsalaris van 14 miljoen euro netto te eisen. Als het klopt, is dat pervers. De Ligt is niet het defensieve equivalent van Ronaldo en Messi, al gaat hij dat vast worden, over twee, drie seizoenen. Een dezer dagen komt er witte rook. Wordt het echt geen Premier League, geen Primera División? Niemand begrijpt dat. Waar ging het toch mis met die leuke, verstandige Matthijs? Op welk moment veranderde hij in een geldwolf?', besluit Borst met een behoorlijke sneer naar De Ligt.

Denk jij dat de Oranje Leeuwinnen met 2-0 van de Japanse vrouwen winnen? Zet in en krijg 7 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
skinny hein
De Ligt is nog jong...alle tijd nog voor barca of Engeland. En in 5 jaar 75 miljoen verdienen...ach.
0 0
GotnohairWedontcare
Voetballen met C.Ronaldo (bijna net zo leuk als met Messi toch?), een paar miljoen meer verdienen, en een prima kans om je verder te ontwikkelen als verdediger.
Hugo Borst moet rare dingen roepen om onder de aandacht te blijven.
0 0
JohnTB
Hugo Borst, hoe durf JIJ dat te zeggen.
Typisch een uitspraak van iemand die zelf links lult en rechts vult
0 -3
Cello
In zekere zin heeft Mathijs het laatste woord over waar hij gaat spelen. Wanneer hij Raiola de opdracht heeft gegeven om de best mogelijke deal ergens te sluiten (financieel dus), dan draait het puur en alleen om geld en niet zo nodig het sportieve. Dan kijkt men pas in tweede instantie naar dat aspect.
Gaat het wel om het sportieve en dan in byzonder om hoe de club speelt, wat het plan is met De Ligt etc etc....dan is het niet direct een keuze voor geld. Dan kies je eerst de club en daarna laat je je zaakwaarnemer met die bewuste club de best mogelijke deal sluiten.

Maar geef je je zaakwaarnemer de zgn. 'vrije hand'dan weet je dat de volgende club niet zo zeer de club wordt die het best bij je past, maar dat het de club wordt die het meest bereid is te betalen.

Het is maar net wat je wilt en dus kiest. Maakt het niet echt uit welke club het wordt dan draait het dus om het geld. Is Mathijs duidelijk over welke club het moet worden, dan is de drijfveer niet in eerste instantie het geld.
0 0
nuff-said
Hij gaat naar juventus, niet naar china. Wtf. Juve is gwn een goede ploeg waar hij nog een stap kan maken. Als je naar barca gaat dan ben je klaar. Er is niks hogers dan barca. Waarom denk je dat de goede spelers nergens anders gaan. Alleen de slechte gaan weg en die gaan dan naar een mindere ploeg. Dus hij kan naar Juve, cashen, zich ontwikkelen in een nóg betere verdediger en dan nog steeds een stap maken op zijn 25ste. Hij is nog maar 19 people
0 -1
PetrusKeizer
Borst loopt weer ns voor de muziek uit. Johan Cruijff, was ook n geldwolf neem ik aan. We hebben t over Juventus, man. Jeeze. Alsof t niks voorstelt. Ik kijk naar t WK vrouwenvoetbal. nivo is niet je van het, maar wie is de beste, leukste, meest creatieve speelster om naar te kijken? Die speelster is voetbal, hoor. Dan heb ik t over Manuela Giugliano. Speelt heel toevallig bij Juventus. Noemen ze La Pirlo. Andrea Pirlo. Speelde ook bij Juventus, Borst. En de lijst van klassespelers die bij Juventus gespeeld hebben is lang. Heel lang....
0 -2
31xAjax
Johan Cruijff was ook een geldwolf, daar is niets nieuws aan....
0 0
Simon1
Alsof alles wat geschreven wordt waarheid is. Het mag wellicht een rare onderhandelingstechniek zijn, maar ik zie Barcelona nadrukkelijk Raiola zwart maken.

De Ligt heeft aangegeven pas na zijn vakantie te richten op een transfer. Lekker afwachten.
0 0
Aad82
Laat die jongen toch. Wat een afgunst altijd. Juventus is een van de grootste clubs uit de geschiedenis van het voetbal en hij mag ook nog eens samenspelen met een van de allergrootste voetballers ooit en hij krijg ook nog eens een gigantisch salaris. Prima toch!

Ik vind Barcelona juist echt eng geworden. Net een cult en iedereen moet Messi likken en de bal bij hem afleveren.
0 0
Libero
Hands up wie eerlijk waar, puntje bij paaltje, nee zou zeggen tegen miljoenen extra per jaar!
Ja, gatverdamme, moet ie wel voor naar dat kloterige Italië en bij een vd topclubs van de wereld spelen, wat een straf...
0 0
Martano
Mogelijk wil De Ligt (nog) niet naar de Premier League omdat die competitie slopend kan zijn. Je speelt heel veel wedstrijden waarbij er nauwelijks ‘makkies’ tussen zitten. Twee keer per week is het volle bak.

Het kan zijn dat hij dat nog niet wil op zijn 19e. Het kan over vier of vijf jaar ook nog.

Barcelona wil blijkbaar niet het salaris betalen wat bij de status van De Ligt past. Ook is de vraag of hij daar meteen speeltijd krijgt.

In dat geval is een overstap naar PSG of Juventus logisch. Zijn keuze wordt dan dus niet door geld bepaald.

Dat er een mooi salaris uitrolt, heeft hij aan Raiola te danken.

Ook hij is de beste.
1 0
TheRiviera
Natuurlijk is de keuze wel op geld gebaseerd als hij naar Juventus of PSG gaat. Beide clubs hebben op sportief vlak minder te bieden dan Barcelona of clubs uit de PL. In zijn Column zegt Hugo precies waar ik gisteren zelf ook aan zat te denken. Waarom zou De Ligt naar Juventus of PSG gaan? Beide clubs krijgen nauwelijks tot geen weerstand wat betreft strijd om de titel. Dus De Ligt zal lekker achterover kunnen leunen. Hij zal niet getest worden en zal niet het beste uit zichzelf moeten halen om te kunnen spelen want hij word direct in de basis gedropt.

Bij een club zoals Barcelona zou hij moeten strijden en het allerbeste van zichzelf moeten vragen. Hetzelfde geld voor Liverpool. Maar het is meer dan logisch dat je een jongen van zijn leeftijd geen salaris van 14 miljoen netto gaat aanbieden. Hij verdient nu al meer dan genoeg en kan bij elke club veel meer gaan verdienen. Dus als je qua salaris overal goed zit dan ga je toch voor de beste optie of sportief vlak?
0 0
geDaante
‘Barcelona wil blijkbaar niet het salaris betalen wat bij de status van De Ligt past’.

Dan draait het dus wel om geld, als De Ligt eigenlijk het liefst naar Barcelona zou willen. Of hij wil dat niet, of het is toch echt een geldwolfje, of in ieder geval iemand die geld heel belangrijk vindt, en dat mag. Alsof Barcelona niet minimaal een miljoen of 8 per jaar zou bieden.
0 0
AFCA14JC
Overdreven... Hij gaat niet naar China. Hij gaat naar een topclub die net een trainer hebben aangesteld die ala Guardiola/Cruijff wil spelen en hij speelt met Ronaldo.

En ook nog is grote kans dat Juventus de CL wint.
0 -3
geDaante
Waarom is die kans groot? Ik vond ze niet bepaald best. En die trainer hoeft maar ontslagen te worden, en er komt ineens weer een andere visie.

Bij Barcelona weet je dat er altijd wel van eigen kracht en balbezit, en van aanvallend voetbal sprake zal zijn. De titelstrijd is spannender met Real, competitie is groter en spreekt meer aan, de club heeft veel meer historie en de link met Ajax en Cruijff, en hij zou met Frankie samen komen te spelen.
0 0
Simon1
Visie per trainer, Barca als club een visie. Allemaal leuk en aardig, maar niet alleen details zijn er veranderd na Guardiola. Valverde is een halve gare Barca coach in vergelijking met Guardiola. Van hun "visie" is niks meer over.
0 0
Cello
Datgene wat Mathijs kan/wil verdienen bij een volgende club, dat zal wel, dat geloof ik wel. Dat interesseert me eigenlijk vbeel minder dan wat het transferbedrag uiteindelijk gaat worden.

Ik kan gewoonweg niet helemaal volgen, dat deze verdediger, die door vrijwel de gehele wereld als één van de beste wordt geacht op verdedigend gebied vooraf al voor een 'kleine' 75 mio opgehaald mag worden. Alsof hij dat als clausule in zijn contract heeft/had staan.

Dat Frenkie voor 75 tot 85 mio is vertrokken (deal van januari) naar Barça, dat is op zich ook al een koopje geweest gezien het gehele afgelopen seizoen. Echter bij de laatste, Frenkie dus, kon men gewoonweg nog niet vermoeden dat Ajax zo'n geweldig Europees seizoen (met halve finale, bijna finale CL) zou gaan maken. Had men dit vooraf kunnen vermoeden, had men veel hoger op de ladder kunnen gaan zitten....had zelfs een transfer van boven de 100 mio niet eens zo heel vreemd geweest. Maar ja....zoals de meesten had niemand het vreemd gevonden (vooraf) als het exit tegen Real Madrid was geweest in de achste finales CL.

Maar nu, gezien vooral het afgelopen CL seizoen en met hoe iedereen kijkt naar De Ligt en wat van hem denkt en hem toedicht.....vind ik 75 mio transfersom wel een beetje karig voor één van s'werelds beste centrale verdedigers, misschien nu al wel dé beste.

Ik kan me gewoonweg niet voorstellen, dat je bij een bedrag van zoals men nu zegt 75 mio, met alle belangstelling die er is, als Ajax, zo makkelijk en snel "op het ruggetje gaat".
1 -1
JariJari
Helemaal mee eens. 75M is 45M minder dan een conservatieve 120M waarde. Belachelijk. Voor 75M heb ik liever dat hij zijn contract uitdient.
0 -1
Simon1
Tja context begrijpen is lastig.
1 0
de-Ajacied
Logisch dat Matthijs ieg niet naar Barcelona gaat.
Met zo’n mager salaris zou hij als rookie binnenkomen die zijn plek nog moet verdienen. Terwijl je gewoon te maken hebt met de beste verdediger van Europa die al een jaar heeft gedomineerd in de CL
Voor die 5 milj van Barca kan hij beter bij Ajax blijven
0 -1
JariJari
Inderdaad, voor zo'n mager salaris weggaan is een zware belediging voor Ajax. Voor 14M of zelfs 20M (PSG) snap ik het een stuk beter.
0 -1
de-Ajacied
Logisch dat Matthijs ieg niet naar Barcelona gaat.
Met zo’n mager salaris zou hij als rookie binnenkomen die zijn plek nog moet verdienen. Terwijl je gewoon te maken hebt met de beste verdediger van Europa die al een jaar heeft gedomineerd in de CL
Voor die 5 milj van Barca kan hij beter bij Ajax blijven
0 0
MH1988
Matthijs heeft gelijk.. Als jij of ik ergens het dubbele kan verdienen dan zijn we ook pleite. Alsof Barcelona nou perse ineens een mooiere club is dan Juventus? Alsof de Primera Division mooier is dan de Serie A? Alsof Turijn geen mooie stad is? Italie geen mooi land? Wat een gelul allemaal man. Dus al onze spelers moeten maar naar Barcelona of de Premier League anders ben je een idioot? Hou op hoor. Juventus is absolute wereldtop, zelfde geld trouwens voor PSG. Grote steden, grote clubs, grote spelers, groot salaris. Alsof het bij Barca of de Premier league clubs niet om geld draait..
2 0
chrisjuhhh
Misschien wel bewust voor gekozen , om zo langer bij Ajax te kunnen blijven en alvast vooruit kijken wat de toekomst echt gaat brengen zoiets ?

En ach de tijd zal het leren .
0 0
stefanwillem
Als het allemaal waar is ligt Matthijs wel heel veel druk bij zichzelf neer.
0 0
trainerdv
De Ligt is op vakantie. Grote kans dat hij zijn zaakwaarnemer opdracht heeft gegeven met zoveel mogelijk clubs zover mogelijk in onderhandeling te geraken en dat hij er nu pas eens rustig naar gaat kijken. Er is nog niets bepaald
2 0
Schwalbino
Ik heb een grondige hekel aan al die typetjes die het morele wijsvingertje uitsteken en anderen veroordelen vanaf de de zijlijn. Veel meer dan pure afgunst vermomd als morele verontwaardiging is het niet.
1 -2
Simon1
Mooi geschreven.
0 0
GdlT
Matthijs de Ligt is een kerel die, vanaf het moment dat hij is begonnen met voetballen, omringd was/is met mensen die hem geadviseerd hebben. Ongetwijfeld was het ene advies beter dan een ander advies, geen idee, ik was er niet bij.
Matthijs lijkt mij iemand die serieus met zijn carriere bezig is. Het is zijn keuze om eerder op het trainingscomplex te zijn en extra kracht trainingen te doen. Hij zei dat hij o.a. extra traint op timing en koppen.
Waarom zou Matthijs nu gaan luisteren naar wat een (zelfbenoemde) analist of een columnist (die het verschil tussen een tijdseenheid en een afstandseenheid niet weet) vinden?

Barcelona is beledigt zodra een speler niet voor Barcelona kiest. Dit zegt meer over hen dan over de speler.

Ik ben geen fan van Juventus, zal het ook nooit worden. Maar Juventus heeft een voorzitter die met respect over Ajax spreekt en die je een topsalaris biedt. Bovendien kun je elke dag trainen met Ronaldo, Chiellini etc.

Ongeacht voor welke buitenlandse club Matthijs kiest, ik wens hem alle succes toe.
2 0
chrisjuhhh
Daarom verbaasde het mij die zaken met Raiola , want zijn Pa heeft ook wel enige kennis van samen met Barry Hulshoff .

Of Raiola regel ook wat geld voor Barry Hulshoff .
0 0
Toeschouwer
Mathijs is de beste verdediger die er rond loopt
die moet gewoon het meeste verdienen.
Dat is logisch toch.
Ik zou alle clubs allemaal uitspelen tot dat ze er ziek van worden. Tot ik zelf het beste contract krijg.
Club liefde is er niet meer. Het draait gewoon om geld.. Maar dat is niet alleen in het voetballen.
1 -1
Hagmag
Antwoord weet iedereen.
Vanaf het moment dat die Minkunkel Pizzabakker zijn zaakwaarnemer is geworden.
2 -2
Superjan
Go-getter en geldwolf... verschillende invalshoeken voor hetzelfde fenomeen.
0 0
Markopantelic007
Ik ben er ook wel een beetje klaar mee eigenlijk. Leuk hoor hele tijd roepen dat AJax je club is enzo maar dan op je negentiende al oprotten naar een club waarbij de denkwijze over voetbal haaks staat op de filosofie van Ajax. Enkel voor de centen. Maargoed we hadden het kunnen weten toen die in zee ging met die mafkees. Doei Mathijs.
3 -6
Simon1
Geloof je nog in de paashaas? Voetbal is geld.
0 0
WZAWZDB14
Een lichtjaar is een afstand, geen tijdseenheid, meneer Borst.
6 -3
masterrr
Geweldig team toch, dat Juventus. Nog even wat bijleren van Chiellini.
1 -3
NotForSale
Als de Telegraaf Hugo het dubbele biedt van wat hij bij het AD krijgt, schrijft hij vandaag nog een column voor de Telegraaf. Als Matthijs voor het geld wil kiezen is dat zijn goed recht, maar dan was hij wel naar China of de zandbak gegaan. In tegenstelling tot velen zou ik de keuze voor Juve niet verkeerd vinden:
Bij Barça is de concurrentie groot word je als verdediger niet uitgedaagd in de competitie.
Bij Liverpool is Van Dijk de baas in de defensie, Matthijs wil ook graag de leider achterin zijn.
PSG en Man City zijn neppe sjeikclubs zonder historie.
In Italië daarentegen hebben ze het verdedigen zowat uitgevonden dus geen betere plek om te zijn als hij de beste verdediger ter wereld wil worden. Juventus wil hem kennelijk heel graag en als een superster als Ronaldo je bijna smeekt om te komen doet dat wel iets met een 19 jarige jongen. Hij is ook pas 19, tijd genoeg nog om later bij die andere topclubs te gaan voetballen.
1 -1
Simon1
Stuur je mening even naar De Ligt, kan je zijn nieuwe manager worden.
0 0
Neressie
Hoe zit het als hij doorverkocht word? Verdient Ajax er dan ook nog een keer aan (opleidings vergoeding)?
In dat geval is Juve toch beter dan Barca. Bij Juve blijft hij vast niet zijn hele carriere.
2 0
Superjan
Opleidingsvergoeding wordt nu door Juventus betaald, dat gebeurt maar één keer (daarmee is de opleiding vergoed). Dit is maximaal vijf ton.

De solidariteitsbijdrage komt terug bij iedere toekomstige transfer. Dit is maximaal 5% van de transfersom. Bij Matthijs zal dit 3,5% worden bij een eventuele toekomstige transfer aangezien hij nog 3 opleidingsjaren (tot het moment dat hij 23 wordt) te gaan heeft.
1 0
Neressie
Hoe zit dat dan bij de transfer van Frenkie? Daar was 10% voor RKC en W2.
Ik dacht eigenlijk dat dat ook geldt voor een latere transfer van de Ligt.
0 0
Superjan
Dat is dan weer een doorverkooppercentage, dat is iets wat clubs onderling kunnen afspreken bij een overname en niet gebonden aan FIFA/KNVB regels. Ja, 't is wat met die moderne transfers. Ik ben er maar een keer goed voor gaan zitten want ik begreep er ook geen reet meer van.
1 0
Neressie
Aha zit dat zo . Gelukkig heb jij wel opgelet, thnx voor de info.
0 0
Superjan
Ja Matthijs is zeer bewust met zijn portemonnee bezig. Hij laat Raiola de clubs schaamteloos tegen elkaar uitspelen om daar zelf beter van te worden. Het doet afbreuk aan mijn beeld van Matthijs dat hij een lief jong knaapje is maar goed, dat was mijn fout, niet die van hem. Het is trouwens niet zo dat alleen het geld telt. Juventus heeft meer te bieden voor hem dan dat. Basisplaats, Ronaldo, Europese uitstraling, nog een stap omhoog voor de boeg (met transfersom)... Ok, dit is dus ook Matthijs, daar moeten we mee dealen. Een beetje arrogant en gladjes. Tja, iedereen heeft zijn eigenschappen, doe je niks aan.
1 0
ErikDeBosz
Ach allemaal makkelijk praten. Als ik bij Barca 8 miljoen kan verdienen en bij Juventus bijna 20 miljoen, dan wist ik het ook wel. Net of Juventus ook geen mooie club is.
4 -2
MK77
Wat ik niet zo goed snap is al dat gepiep van mensen hier over Mathijs. Het is toch niet zo dat hij Ajax een poot probeert uit te draaien?
Dat hij die andere clubs helemaal probeert leeg te trekken kan ik alleen maar toejuichen bovendien vergroot hij daarmee zijn kans op spelen want iemand met zo'n salaris gaan ze echt niet op de bank zetten.
2 -2
Sirius666
Ik denk dat je volledig onderschat hoe dit in de groep van de Ligt zijn aanstaande club zal vallen.
3 0
Rentokill
Nee Hugo, ik ben het vaak met je eens maar nu niet. Ik denk wel degelijk dat de Ligt ook voor het sportieve kiest want anders had hij nu al voor PSG getekend. Ik geloof daarnaast in een wederopstanding van het Italiaanse voetbal (ik zal er nooit fan van worden). Bij Juve waait een andere wind dan voorheen. Met Ronaldo spelen is een factor. Ze zullen wellicht nog meer spelers kopen die Europees mee kunnen doen. En waar leer je nou beter verdedigen als in Italie?

Daarbij: Straks is hij 23, financieel onafhankelijk en nog steeds aan het begin van zn carriere. Kan ie alsnog naar het potsierlijke Barca of de krachtpatsers uit de Premiere League.
4 -2
433metdepuntnaarlinks
Hugo heeft geen punt. Waarom hebben we niks van dit alles gehoord toen Frenkie voor een kapitaal tekende? Omdat je bij Barca wel boven de 10 miljoen mag verdienen en dan geen geldwolf bent?

En dat gelul over Juve en gebrek aan ambitie ... Fair enough, kampioen worden ze wel maar met Sarri, de diepte in de selectie en Ronaldo is dit wel een serieuze kandidaat die de komende 2/3 jaar mee gaat doen om de CL. En je weet dat Juve er alles aan gaat doen om die te winnen, is het niet komend jaar dan is het het jaar erna. Plus hij gaat trainen met een van de twee beste spelers in de wereld en met twee topverdedigers waar hij veel kan leren ...

Prima club dit, zeker een beetje zonde als het zo hard gespeeld wordt maar het gebeurd eigenlijk overal. Hoort ook bij deze tijd. Frenkie gaat naar Messi, gaat van hem geweldig veel leren. De Ligt gaat naar Ronaldo, gaat helemaal een machine worden en krijgt daar college aan het ministerie van defensie, prima toch!
3 -2
GerardAjax26
Beetje jammer dat hij als geldwolf wordt neergezet, voornamelijk op basis van geruchten. Je leest continue dat Ajax meer geld voor de Ligt moet vragen, omdat alle grote clubs in hem geïnteresseerd zijn en hij het grootste verdedigende talent is. Maar blijkbaar ben je een geldwolf als je dat zelfde zou doen voor je eigen salaris.

Ik ben zelf niet voor een andere (buitenlandse) club en heb dus ook niets met Juventus, maar net alsof je perse voor Barcelona moet kiezen als je naar elke club kan. De Serie A is in mijn ogen ook een betere competitie dan vaak wordt gesuggereerd.
2 0
TontoKarnaggel
Misschien een gekke gedachte Hugo, maar we kunnen Matthijs ook zelf laten kiezen hoe hij zijn verdere toekomst invult en dat hij dan niet luistert naar stukjesschrijvers die hij misschien maar 1 keer in zijn leven ontmoet heeft. Of is dat een heel raar idee?
3 -4
ajax2004
Velen zeggen bij Juve leert hij echt verdedigen, maar in Italie bij Juve krijgen de verdedigers amper uitdaging. Dus kan hij eigenlijk alleen op de training beter worden. Daarom was de PL beter geweest, zelfde probleem in spanje
3 -1
HStorm
Dus de krant schrijft met aannames en een journalist geeft een beoordeling van die aannames. Vervolgens beoordelen de lezers van AS deze en gaan vervolgens discussiëren met veelal eigen ideeën en illusies bij da hand.

Wat een gelul van alle kanten. Als je er niet bij zit met de besprekingen dan heb je geen idee wat er gaande is. Al denk je dat misschien wel.
1 -3
Wesl
Je moet wel het onderscheid maken tussen een column en journalistiek nieuws.... Er staat duidelijk column, dan is het iemands mening.
3 0
Aspers73
Inderdaad, snap niet dat iemand zoiets kan schrijven na een bericht in een krant die telkens vrijwel overal naast zit. Allemaal aannames. De Ligt is gewoon lekker op vakantie.
0 -2
MankeNelis
Dan kan Angelli weer wat uitleggen aan zijn werknemers over deze foute transfer.
1 0
PJK54
Het lijkt mij niet leuk om de naam "geldwolf" te krijgen maar als je de laatste tijd een beetje gevolgd hebt dan kan je niet anders concluderen dat het helemaal klopt. Oké die jongen is waarschijnlijk helemaal gek gemaakt door die rioolrat maar toch je bent er zelf bij om te bepalen wat je wilt.
Ik wacht nog op de bevestiging van de Ligt waar hij verder gaat duidelijk mag zijn dat het Ajax niet meer zal zijn en ze daar in hun handen kunnen wrijven om het bedrag wat overgemaakt gaat worden.
3 0
Westerpark1982
Hugo heeft een punt...
2 0
Leprechaun
100% mee eens. Als iedere club je wil hebben, ga je gewoon niet naar Juve of PSG. Onbegrijpelijk dat hij zijn zaken laat behartigen door Raiola.

Overigens sluit ik ook niet uit dat dat meisje van Molenaar hem volledig onder de duim heeft. Die is model en dan is Parijs of Turijn net iets meer glamourous dan Liverpool of München.

Het is niet de eerste voetballer die zijn oren laat hangen naar zo’n voetbalvrouw.
5 -1
MK77
Ja foei stel dat je met je partner overlegd hoe je samen de toekomst wil inrichten
2 -4
AFCAsphere
Ik ben wel van mening dat je goed moet overleggen met je partner over de keuzes in carrières en wat voor gevolgen dat heeft voor beide personen, maar als de Ligt zijn keuze laat afhangen van de modellencarrière van zijn vriendin, waarmee hij pas sinds begin dit jaar een relatie heeft, dan maak je naar mijn bescheiden mening de verkeerde keuzes.

En als model zijnde is het heel normaal om veel te reizen, dus zelfs als ze in Italië woont, zal ze nog regelmatig van huis zijn. Wat mij betreft laat Matthijs zijn keuze voor zijn volgende club niet afhangen van zijn vriendin, maar wat het beste is voor hem zelf. Het gaat nog altijd om zijn carrière. En als mevrouw Molenaar het daar niet mee eens is, dan moet je je afvragen of een relatie wel zin heeft. Uiteindelijk zal Matthijs, met alle respect voor haar, het meeste gaan verdienen en zal hij qua potentie ook het meeste kunnen bereiken in zijn carrière.
2 0
Bouke
wacht nou eerst maar eens af waar hij heen gaat en wat hij gaat verdienen ... dan kun je je commentaar geven ... en dan nog, het is zijn keus ..
3 0
OKP-AFCA
Precies, het is zijn keus... geldwolf dus.

Zijn goed recht maar wel jammer en onverwacht van Mathijs.
6 0
RaynoFischer
Als je voor Raiola als zaakwaarnemer kiest, weet je toch al dat het die kant op gaat....
5 0
Ajaxxxisdebeste
En Raiola brengt ze vaak eerst naar Italië bijna allemaal komen ze daar als eerste terecht.
0 0
Joseph
Het is mis gegaan toen de familie Molenaar om de hoek kwam kijken, daar draait het leven om geld.

Matthijs is 19, het is diep triest dat hij op deze leeftijd alleen focus heeft op geld. Als je niet bij een club wilt spelen als je niet meer verdiend dan van Dijk en Salah, is het goed mis.
13 0
RaynoFischer
En Raiola natuurlijk, dat is nog steeds de grootste geldwolf
7 0
31xAjax
Grappig, als iemand van buitenaf hetzelfde zegt als wat op AS al weken wordt geroepen is iedereen hier in zijn wiek geschoten en moeten ze hun muil houden.....
7 0
ajacied pp
Hou nou eens een keer je muil Borst, bemoei je met 010, voor mij maakt het niet uit waar hij heen gaat (bleef hij maar bij Ajax!!!!} maar dan wel voor een recordbedrag van over de 100 miljoen!!!!!
0 -6
MickS
Borst is als Spartaan veel meer een Ajax-fan dan hij ooit Feyenoord-fan zal zijn.
3 0
jo1
Italië daar leer je verdedigen, zo gek is het niet. NL elftal gaat daar beter van worden
0 0
Stibba020
Ben het helemaal eens met Hugo, waarom zou je naar z'n klote competitie gaan. Dan doe je het puur om het geld. Valt me tegen van De Ligt. Ik had gewoon voor Barcelona of een engelse club gekozen.
5 0
AFCAMM
Er lopen in Italië wel een paar echte verdedigers rond waar hij ongetwijfeld nog wat details van kan leren. Daarnaast kun je qua mentaliteit van Ronaldo meer leren dan van Messi. Eigenlijk is Juve helemaal geen gekke keuze voor een jongen als De Ligt. Hij heeft nog genoeg jaren voor de boeg. Maar zie hem liever gewoon blijven..
1 0
Jan Doedel
Laat die jongen gewoon zelf beslissen! Is ZIJN keus gaat verder niemand wat aan. Zelfs de moreel verheven heer Borst niet.
1 -7
insectenverdelg
Hugo heeft het Ad puur uit artistieke overweging uitgekozen....
1 -2
Toon meer reacties