'In Marokko hebben ze liever Ziyech dan Messi'

ArthurV, 17-06-2019 om 23:25, 12148 views, Fox Sports Vandaag Voetbalzomer |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens Anouar Diba is de populariteit van Hakim Ziyech in Marokko met geen pen te beschrijven. De middenvelder maakt zich momenteel op voor de strijd om de Afrika Cup, maar kende geen al te goede voorbereiding door de nederlagen tegen Gambia en Zambia. In het laatstgenoemde duel wist de Ajacied nog wel twee keer het net te vinden.

'Ik denk dat het eigenlijk een beetje teveel van Ziyech afhangt', stelt Diba bij Fox Sports Vandaag Voetbalzomer. 'Het is een fantastische voetballer, voor mij is hij gewoon iemand die nu overal naartoe zou moeten kunnen. Alleen kan niemand het alleen, zelfs Lionel Messi niet. Ik hoop dat ze hem kunnen helpen, want een Marokkaans elftal met of zonder Ziyech is wel een groot verschil.'

De voetballer van het Qatarese Al Kharaitiyat wordt gevraagd of Ziyech dezelfde status heeft in Marokko, als Messi in Argentinië.'Ik denk dat ze in Marokko liever Ziyech dan Messi hebben op dit moment. Die kan echt niet over straat. Ze verwachten nu dat Marokko sowieso de finale moet halen, want ze hebben tijdens de laatste Afrika Cup zonder Ziyech de kwartfinale gehaald. Iedereen is ervan overtuigd dat als hij erbij was, ze de Afrika Cup hadden gewonnen.'

Tijdens de vorige Afrika Cup, in 2017, bleef Ziyech in Nederland wegens een conflict met bondscoach Hervé Renard. 'Ik zou je zeggen dat toen hij er niet bijzat en de trainer te koppig was om hem erbij te halen, hij gewoon zijn beslissing moest terugdraaien. Dit omdat het publiek het niet accepteerde. Het was niet zijn beslissing om Ziyech terug te nemen, maar een gedwongen besluit. Dat is dus Ziyech in Marokko.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cupmetgroteoren
Ja, in Marokko leven ze dan ook volslagen in een illusie. Sowieso de Marokkaanse gemeenschap als het gaat om eigen spelers.
0 0
Ajacied33
Ja, want dit zijn de woorden van de hele Marokkaanse gemeenschap toch? Het is puur hoe Anouar Diba dit ziet. Onzin dus wat je zegt
0 0
Cupmetgroteoren
Hij spreekt voor het Marokkaanse volk in Marokko toch. Hij zal toch wel weten wat de huidige sfeer omtrent Ziyech is?
0 0
Ajacied33
Zijn betoog zit ook vol met aannames. Ziyech is zeer zeker erg populair in Marokko, maar als je zegt dat wij erg veel illusies hebben omtrent de Marokkaanse spelers, dan sla je de plank mis vind ik
0 0
Sterspeler
Op bepaalde gebieden heeft hij volkomen gelijk. Alleen onderbouwt jij het niet.

Marokkanen zijn over het algemeen bedt wel temperamentvol en nationalistisch ingesteld (als in trots op eigen land. Niet perse racistisch). Het is dan ook niet gek dat zij zo gek zijn op Hakim. Kan mij herinneren toen Messi in een minder seizoen de gouden schoen won, iedereen vond dat onze Sneijder hem verdiende. Echter vergaten ze dat Iniesta dat seizoen minstens zo goed was.
0 0
DanverAFCA
ik heb ook liever de jong dan Messi, want eer het volgende wk komt is die vent opa geworden.
0 0
Hziyech14
Doe mij maar Messi, Luuk de jong is volgend wk ook al een jaar of 32 denk ik. Ten eerste is luuk bankzitter bij het nl elftal. Ten tweede het is een spits die het alleen van de voorzetten moet hebben en hij heeft een jankhoofd.
1 0
DanverAFCA
;):
0 0
ambtenaar
Staat Ben Zekri daar nog op goal ?
0 0
Mocrodammerr
nee man, Onzekri wel
1 0
kaashaas
Fata morgana
0 0
Noxin
Misschien moet Marokko niet meer spelen tegen landen die eindigen op "ambia".
2 0
AFCA-B93
Ik vind wel dat supportes van die landen (Egypte, Marokko en Argentinië) zich veel te veel optrekken aan die sterren en onrealistische verwachtingen hebben. Alsof Salah, Ziyech en Messi zomaar elke wedstrijd even 2/3 goals maken of assists geven. Er moet wel sprake zijn van een team om die speler heen, en vooralsnog mis je die bij Marokko, en bij Argentinië al helemaal (Egypte ken ik niet echt als team).
2 0
Mocrodammerr
in afrika is het zo dat als een land een sterspeler buiten de landsgrenzen heeft, schieten de verwachtingen omhoog. ze zijn daar erg trots. maar zij "eisen" op se 1e plaatst 100% inzet.
0 0
AFCA-B93
In theorie zou elke speler ook gewoon de volle 100% inzet moeten tonen, maar in de praktijk ligt dat anders, met denk ik Messi als perfecte voorbeeld. Hoewel ik Messi nooit echt volledig heb op zien geven bij Argentinië, straalt de hopeloosheid er soms wel vanaf, denk ik ook met dank aan het matige team. Op zo’n moment is die 100% inzet er niet meer bij Messi. Maar is het dan terecht om hem met het hele land af te branden?

Tuurlijk, Salah en Ziyech zullen die tekenen van hopeloosheid niet tonen, maar die zitten toch ook minder in een sleur van tegenvallend spel bij hun nationale ploeg. Messi ploetert al jaren aan met Argentinië
0 0
Mocrodammerr
messi bij argentinie doet pijn aan de ogen. maar iedereen heeft kunnen zien wat het volk van hem verwacht. Maradona deed er een schepje bovenop.
1 0
Cupmetgroteoren
Speelde Messi dan zo slecht in 2014 voor Argenitinië? Werd verkozen tot beste speler van het WK. Heb je dan zo slecht gespeeld? In 2010 kan ik hem niet herinneren, maar hij heeft ook twee finales van de Copa libertariërs gespeeld en toen was ie ook de beste.
0 0
Mocrodammerr
2014 brazilie? iedereen was het er unaniem over eens dat het Robben moest worden. Messi was verschrikkelijk.
0 0
Babayaka
Maradona maakte napoli kampioen, dat red messi niet.
0 0
AFCA-B93
Gewoon heel sneu voor zo'n jongen. Valt haast niet tegenop te spelen. Wel 3 finales gehaald als ik me niet vergis. Is ook wel een prestatie hoor
0 0
JesseMKB33
4 zelfs, Copa America in 2007 2015 en 2016 en het WK in 2014. Wel olympisch goud in 2008, maar dat is in het voetbal natuurlijk niet een heel erg gewaardeerde prijs.
0 0
AFCA-B93
Oh wist niet van 2007. Toch wel hele knappe prestaties eigenlijk. Alleen doodzonde dat 'ie geen van de finales heeft kunnen winnen..
0 0
JesseMKB33
Zonde is inderdaad het goede woord. 2 finales verloren na penaltys en 1 na verlenging. In 2014 2015 en 2016 heeft Higuain alledrie de finales 100% kansen gemist. Zonde, maar het doet voor mij niks af aan het feit dat hij de beste ooit is.
0 0
gi0vanni
Vreemd inderdaad, Messi heeft het WK nog nooit gewonnen. Terwijl zijn team over een aantal prima spelers beschikt.
0 0
Cupmetgroteoren
WK wordt om de vier jaar gehouden en als je geluk hebt maak je als speler drie keer een WK mee. De odds om het WK te winnen zijn klein. De beste speler aller tijden, Ronaldo, heeft 'm ook nog nooit gewonnen.
0 0
JesseMKB33
Ronaldo de beste aller tijden hahahahaha. Hij hoort niet eens in de top 10. Stop alsjeblieft met voetbal kijken, want je snapt er helemaal niks van.
1 0
Cupmetgroteoren
Ronaldo maakt zijn teams kampioen zoals Maradona dat deed. Een matig team van Portugal EK winnaar en nu ook weer de nations League. Vijfvoudig gouden bal winnaar, had hem in 2018 natuurlijk ook moeten winnen. Alleen Messi kan hem nog net bijhouden.
0 0
JesseMKB33
Ronaldo maakt zijn teams kampioen? Werd hij daarom maar 2 keer kampioen in 9 seizoenen in Spanje? Maradona is ongetwijfeld 1 van de beste voetballers ooit, maar hij word overschat door 1 maand in Mexico in 1986. Je weet bijvoorbeeld wel dat Maradona in zijn 20 seizoenen durende carrière maar 3 keer kampioen is geworden? En dat hij nooit de CL/Europa cup1 heeft gewonnen? Dan over Ronaldo bij Portugal, geweldige prestatie natuurlijk, maar dat kwam echt niet alleen door hem. Portugal een matig team noemen is natuurlijk onzin. Ze hebben misschien buiten Ronaldo (en nu ook Bernardo Silva) niet evenveel individuele kwaliteiten als andere toplanden, maar als team zijn ze geweldig. Bovendien was het EK 2016 het slechtste toernooi ooit, Portugal werd 3e in hun groep achter Hongarije en IJsland. Ze hebben het hele toernooi precies 1 wedstrijd gewonnen na 90 minuten. Daarnaast moesten ze vrijwel de gehele finale zonder Ronaldo spelen en dit is volgensmij prima gelopen voor Portugal. De Nations League is trouwens gewoon een veredeld oefentoernooitje. Ronaldo deed niet eens mee in de hele groepsfase, toch bereikte dat "matige team" de halve finale. In de finale heb ik Ronaldo trouwens ook niet gezien, toch won dat "matige team" alweer.
0 0
JesseMKB33
Argentinië heeft individueel prima spelers, maar dan vooral in de aanval. Verdediging en middenveld is al jaren drama bij Argentinië. Messi heeft 4 finales gespeeld en ze allemaal verloren. Maar dat lag zeker niet aan hem. Hij is zowel op het wk als op de copa america uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Zonder falende Higuain had Messi 1 WK en 2 Copa Americas gewonnen.
0 -1
ram
Dat ie op het WK werd uitgeroepen tot beste speler was toch lachwekkend joh.. Sloeg nergens op.

Maar inderdaad: het is een teamsport dus hij kan het niet alleen. Verder komt er ook wat geluk kijken bij het winnen van finales.
0 0
Schwalbino
Salah en Egypte is net zoiets. Ik hoop dat ze daar goed presteren. Is goed voor onze spelers Nous en Hakim.
0 0