'We weten nu waar we nog aan moeten werken'

GinoHaverkamp, 11-06-2019 om 07:30, 3765 views, Algemeen Dagblad |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Door de verloren Nations League-finale staat het Nederlands Elftal weer met beide voeten op de grond. Na zeges op Frankrijk, Duitsland en Engeland werd vrij kansloos van angstgegner Portugal verloren. Jammer, maar misschien wel goed volgens Willem van Hanegem. 'We weten nu, een jaar voor het EK, waar we nog aan moeten werken', schrijft hij in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Nederland lijkt definitief uit de dip, die het tussen het WK van 2014 en het WK van 2018 had, te zijn geklommen. Toch was de wedstrijd tegen Portugal zondag niet bepaald om gelukkig van te worden, zo stelt Van Hanegem. 'Oranje was tegen Portugal ronduit slecht. Zeg dat gewoon. Dat heeft niets met de boel afbranden te maken. Laten we nou op weg naar het EK 2020 alsjeblieft scherp blijven benoemen hoe het echt zit, dat is echt de enige manier om beter te worden.'

Zo wist Portugal hoe het de equipe van bondscoach Ronald Koeman moest bestrijden. Van Hanegem: 'Frenkie de Jong geen enkele ruimte geven en heel kort zitten op Memphis Depay, die als een soort kapstok moet fungeren zoals dat tegenwoordig heet. Dan krijgen wij het meteen heel moeilijk. De Jong kon het spel niet versnellen. Dan komt Marten de Roon in balbezit en daar liggen zijn kwaliteiten niet.' Het zag er volgens De Kromme zondag niet al te best uit.

Frenkie de Jong

Door de zogeheten wake-up-call weten de spelers ook weer dat het allemaal niet vanzelf gaat, stelt de oud-Feyenoorder. Als voorbeeld haalt hij Ajacied Frenkie de Jong aan. Volgens hem is de Ajacied zelfkritisch genoeg om lering te trekken uit de voor Oranje matige finale. 'De Jong zal beseffen dat hij straks het tempo echt moet opvoeren als we tegen landen komen te staan die alleen maar willen tegenhouden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simpelishetmoeilijkst
Er moet een aanval bij het Nederlands elftal komen, want dit trio is niet meer dan middelmaat.
0 0
Middenweg401
Niet alleen dat.
Als Frankie blijft staat waar hij staat, zoals dat gek genoeg gegroeid is bij Ajax, dan vind ik het middenveld met De Roon en Wijnaldum tekort schieten in creativiteit in letterlijke zin van het woord (creëren) .
Daarom moet Donnie sowieso spelen, maar dan nog mist Oranje een Ziyech.
0 0
Redrum
Ik kijk al jaren niet meer met plezier naar Oranje en dat is onder Koeman niet veranderd. Het zal nog jaren duren voor het weer echt gaat swingen.
1 -1
SnifferClarke
Nederland heeft nu een (heel) goede kern, maar de rest is middenmoot. In ieder geval niet goed genoeg om mee te doen om de (echte) prijzen. Maar, nog niet zo lang geleden waren ze niet eens goed genoeg om zich te kwalificeren voor de grote toernooien, dus er is vooruitgang.
1 0
Henkjanklaas
4 van de elf basisspelers zijn van onvoldoende niveau en de vraag is of die beter worden.
Als we tegen wereldtop spelen, toch maar eens overwegen 4,4,2 te spelen. Kwalitatief goede middenvelders hebben we nml wel met Wijnaldum, Pröper, vd Beek, de Jong. Je merkt dat de Ajacieden binnen het Ajax team trouwens ook veel beter uit de verf komen. Te hopen is dat een Kluivert een keertje goed doorbreekt want die is in potentie beter dan Babel. Het wordt nog best lastig voor Koeman want zoals vroeger de verdediging het zorgenkindje was, is dat nu juist de aanval. We ontberen een nummer 9. En Koeman zal ook wel zien dat nieuwe aanwas voor dit niveau zich (nog lang) niet aandient.
1 0
3*stars*3
Probleem is dat er teveel spelers rondlopen die niet goed zijn in de kleine ruimtes en daardoor ook geen lef hebben.
Onze vriend Wijnaldum speelt ook vaak verstoppertje.
De Roon weet wat zijn kwaliteiten zijn en blijft het natuurlijk simpel houden, logisch.

Frenkie heeft bij Ajax wel de spelers om zich heen, die de bal Willen hebben en belangrijk, spelers die wel bewegen.
0 0
SnifferClarke
Viel me juist op dat Wijnaldum geweldig is in de kleine ruimte.
0 0
3*stars*3
Wijnaldum heeft teveel tijd en ruimte nodig.
Fysiek is hij top en kan hij mee in dat PL voetbal maar je ziet dat hij vaak door het ijs zakt in oranje.
Frenkie heeft het niveau omhoog gekrokt want toen Wijnaldum en Strootman op het middenveld stonden, was het drama.
0 0
Mentir
dus hij zegt tussen vingers door dat De jong nog beter moet gaan spelen omdat de rest niet goed genoeg is om zelf wat te kunnen.
1 -1
Rentokill
Zo zou je het ook kunnen uitleggen. Ik denk meer dat hij bedoeld dat de Jong degene is die dat kan. Dat daar dus de winst ligt juist omdat hij zo goed is.
0 0
Mentir
Zie weinig spelers zo maar na zo ''snotaap'' luisteren. Dat bv van de beek hem zonder na te denken doet wat ie gevraagt word omdat ie er mee heeft gespeeld. maar niet iedereen kan zich zo maar ondergeschikt maken. (zoals shöne bij ajax) zo dat De Jong zijn ding kan doen. 11 goede spelers maakt nog geen team en daar ben ik het meeste bang voor met het nederlands elftal
0 0
Van Reenen
Scherpe en enige juiste analyse an Willem. Want De Rhoon kan echt niet meer en aan Dumfries twijfel ik sterk.
1 0
Simpelishetmoeilijkst
Om het kompleetbte makrn is er ook nogLuuk De Jong, expert in het zeuren.
0 0
Rentokill
Mee eens. vdBeek is stukken verder. Ook op de 6. En als je dan toch twijfelt kun je beter een andere linksback opstellen en Blind op 6 zetten.
0 0