Driessen: 'Van de Beek heeft niets te vertellen'

ThijsZwagerman, 08-06-2019 om 22:04, 13436 views, Veronica Inside |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Telegraaf-journalist Valentijn Driessen verwacht niet dat bondscoach Ronald Koeman tegen Portugal voor Donny van de Beek in de basis gaat kiezen. Driessen vindt bovendien dat Van de Beek, ondanks dat hij goed speelt, nog niet in de positie is om bij Koeman om uitleg te vragen.

In gesprek met Veronica Inside vertelt Driessen dat Maarten de Roon, Van de Beeks voornaamste concurrent, een zekerheidje is. 'Iemand als De Roon staat bij Koeman niet ter discussie. Donny van de Beek weet zijn plaats bij het Nederlands elftal nog wel, want hij heeft nog nauwelijks interlands gespeeld. Hij heeft eigenlijk natuurlijk ook niks te vertellen en Koeman is niet iemand waarbij je als speler even zegt: "Zeg, coach, waar ben jij mee bezig?"'

'Bij Ajax heeft hij dat bij Ten Hag wel gedaan, maar dat gaat hij bij Koeman echt niet doen. Ronald Koeman is namelijk niet de persoonlijkheid om dat te accepteren, ook niet van Donny van de Beek', zo stelt Driessen, die behoudens Quincy Promes mogelijk in plaats van Steven Bergwijn Koeman geen wijzigingen in zijn basisploeg ziet doorvoeren, ten opzichte van het duel met Engeland.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Kan iemand Driessen even ontslaan?
2 0
b.hulshof
Bij de buitenspelgoal van de Engelsen viel Donny aardig door de mand, net ingevallen en dan niet mee verdedigen. Bij ajax is hij gewend dat Ziyech het wel opknapt maar wat Donny daar liet zien kan echt niet.
2 -4
Martano
Hij liet die aanval van de Engelsen op zijn beloop, dat viel mij ook op.
2 0
FTS95
Misschien ligt het aan mij, maar ik vind die Driessen echt de grootste galbak aller tijden..
6 0
Cupmetgroteoren
Driessen speelt zijn rol van negatieve nar met verve. Als iedereen een hekel aan je hebt, doe je iets goed.
0 -1
Warrior
Nou, dan doet hij dat wel erg goed. Hij zou goed passen in Sealife....als kwal.
1 0
atalantanio
‘’Bij Ajax heeft hij dat bij Ten Hag wel gedaan’’ Ja echt Valentijn? Zat jij toen net toevallig naast Donny in de kleedkamer of stond je naast Ten Hag? Of probeer je gewoon belangrijk te doen en weet je helemaal niks..
Zielepiet.
5 0
Rentokill
Leuke clickbait kop weer!
Nieuwswaarde: Ten Hag is een trainer waartegen je makkelijk zegt: "Hey coach, waar ben je mee bezig." Volgens Driessen wannabe Derksen.
5 0
HilversumNoord
Die Driessen. Wat een eikel. Wat weet jij er nou van joh? Sukkel
3 0
Schip
Driessen de opper-stoker in actie. Zijn totaal verschillende situaties. Bij Ajax liet VdBeek zich al twee jaar gelden. Hij heeft maandenlang geaccepteerd dat hij wedstrijd na wedstrijd werd gepasseerd, terwijl hij niet alleen de 8 en 10, maar ook de 6 positie van Schone tenminste zo goed kon uitvoeren. Het was terecht dat je na twee jaar niet in de basis te hebben gespeeld, terwijl je jezelf al onderscheiden hebt in Europese wedstrijden, je protest aantekent intern bij de coach.

Bij oranje is die fase nog lang niet aangebroken. Heeft niets met de persoonlijkheid van Koeman te maken. Overigens komt VdBeek er vanzelf (vast) in. Is beter dan Wijnaldum op termijn.
6 -1
ETM
Op zich klopt t dat het best te begrijpen is dat Donny niet onmiddellijk basis staat. Gaat ook om balans en wat je in zo'n korte tijd moet opbouwen. Dat Oranje de bovenhand krijgt als Donny er in komt is ook niet onmiddellijk een reden de basis om te gooien. Koeman heeft zn middenveld zo neergezet in een tijd dat Donny ook minder was, hij managed het geheel, dus ook De Roon, en kijkt ook naar de samenstelling. Is de Roon niet meer de controleur, zegmaar de Schone?
Ook bepalen spelers uiteraard niet de opstelling.
Alleen, waar blijkt dan uit dat Donny zich onredelijk gedragen heeft mbt het verkrijgen van een basisplaats? Dit lijkt me weer puur een opstook-verhaal.
En uiteindelijk is dit gewoon het zoveelste achterbakse Ten Hag-bash artikel van deze rare man.
7 0
Pinpanter
ETM volstrekt met je eens! Dat gesuggereerde zinnetje, alsof hij erbij was "zeg coach, waar ben jij mee bezig" is een sfeermaker wat net zo goed kan zijn geweest "trainer, ik wil heel graag spelen; waar moet ik me in verbeteren om mijn basisplaats terug te krijgen?". En dan heb je een heel andere sfeer. En dat is exact de boodschap die bij Oranje niet klopt.
2 0
Mivado
Veel mensen zeggen wel dat ze Valentijn Driessen niet serieus nemen, maar reageren hier wel opgefokt op hem alsof ze een nakkie coke op hebben en op het punt staan om te rellen bij een jeugdwedstrijd tegen Feyenoord.
2 -7
Pinpanter
Mivado, die coke en die jeugdwedstrijd slaan nergens op. De aanhoudende Tg/Driessen-campagne tegen ten Hag zal iedere Ajax-supporter de neus uitkomen. De reacties daarop zijn over het algemeen beargumenteerd en daarom is de connectie die je maakt met coke en rellen volstrekt mis en eigenlijk ook beledigend.
1 0
ETM
Tsja, het is een Ajax forum. Deze kerel spuwt zijn gal, in hoge mate met een negatieve boodschap over Ajax.. en gebruikers kunnen hier dan hun gal spuwen over deze kerel.. Is toch allemaal vrij logisch?
2 -1
AjaxRobEnschede
VD: "Bij Ten Hag heeft hij het wel geprobeerd maar bij Ronald Koeman ....echt niet." VD kan het nog steeds niet hebben dat we een goed jaar hebben gehad. TH moet en zal ...... Wat een lul die VD .... wat een kut blad die televaag ... waarom reageer ik nog op die nul ??? Wat ongelofelijke intrigant is die man toch .....
1 0
Dexy
Sneu, sneuer, Valentijn Driessen
3 -1
stefanwillem
Valentijn jij bent echt een enorme galbak. De telegraaf is echt een zielig stukje papier. Een blinde kon zien dat oranje met Donny 100 x beter was.
4 -2
trodat4030
Het gaat echter om Koeman, die is gewoon een stugge vent en gaat niet op basis van die goede invalbeurt zijn basiself omgooien. Dit is er zo 1 die per se wil bewijzen dat HIJ het goed ziet en blijft de Roon opstellen tot het lachwekkend wordt. Dát is meer wat Driessen zegt, niet dat Donny niet beter is, maar dat Koeman een eigenwijze, stugge knakker is die zich niet wil laten beïnvloeden door de algemene opinie.

Ik zie bovenstaande uitspraak meer als een karakteromschrijving van Koeman, dan als een discussie over Donny's en Martens kwaliteiten.
1 0
Peteronline
Waarom is deze man een galbak, hij heeft volkomen gelijk....let wel, hij zegt niet dat Van Beek niet kan voetballen, hij zegt alleen, dat als je nog niet je vaste plaats hebt, niet gelijk je verhaal moet gaan halen bij de coach. Normaal toch? of doe jij dat wel bij je nieuwe baan zo direct ??
2 -3
Ruff Rhythim
Nee.. zo doe je niet gelijk bij je nieuwe baan. Dat weet de domste sukkel op deze aardkloot nog wel (zou je denken).

Maar toch moet die kwezel van een Driessen het benoemen, waarom dan?
1 -1
Bocarra
Bla bla bla bla .... stoken en mensen tegen elkaar opzetten.
4 -1
Ginoajax1
Valentijn is een grote eikel. Laten even het elftalletje doornemen. Dumfries is geen oranje materiaal. De Roon is geen oranje materiaal. Babel is geen oranje materiaal. DePay is geen oranje materiaal.
Strootman is geen oranje materiaal. Eigenlijk komt dit succes alleen voort door Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Blind, Vd Beek en Van Dijk. Over Promes hebben we onze twijfels. Wijnaldum presteert ook steeds onder de maat. Zo goed is het allemaal dus niet. We winnen van Engeland door een stel stuntelaars achterin. Het voetbal is veel zwakker dan van Ajax. Die vijf zwakkelingen tikken het ajax niveau niet aan.
Het is zo jammer dat we Ziyech hebben laten lopen naar Marokko. Hetzelfde geldt voor Mazraoui. Veltman hoort op de plek van Dumfries. Veltman kwam zeer sterk terug na zijn blessure. Dumfries staat positioneel als een beginneling te verdedigen. Waarom wordt Klaasjan niet opgeroepen? Is hij te oud.? Babel is echt zwakker.
Vd Beek en Ziyech voelden elkaar feilloos aan. Dit ned elftal had een copy kunnen zijn van ajax. Belachelijk dat vd Beek op de bank wordt gezet dus. Driessen lult zwaar uit zijn nek.
1 -11
trodat4030
Vind je Depay oprecht geen Oranje materiaal of vond je hem donderdag gewoon erbarmelijk slecht? Dat laatste vond ik namelijk ook, maar dat zijn toch echt 2 heel verschillende dingen. Nous speelde ook erbarmelijk bij Feyenoord uit (competitie), maar is wel degelijk Ajax materiaal. Een slecht optreden doet daar niets aan af.
1 0
Pinpanter
Ginoajax, je argumenten kloppen wel in belangrijke mate, wat mij betreft, maar het heeft weinig met het verhaal van Driessen te maken. Driessen bestrijdt niet dat vd Beek basis moet staan, maar probeert uit te leggen dat Donny nog niets te claimen heeft.
0 -1
Ginoajax1
Je hebt gelijk. Ik moest het even kwijt. Maar Driessen haalt iets aan wat helemaal niet aan de orde is lijkt mij. Donny wacht zijn kans wel af denk ik.
Al is het van de zotte dat Koeman steeds voor de Roon kiest. vd Beek maakt het elftal zichtbaar beter.
0 0
trodat4030
Tuurlijk wacht Donny zijn kans wel af, deed ie in 16/17 ook, ookal was ie elke invalbeurt voor Schone een verademing. Vroeg of laat gaat dat bij Oranje ook gebeuren. Een blessuretje bij de Roon voor een ek-kwalificatie wedstrijd (vergelijkbaar met het vertrek van Klaassen bij Ajax zeg maar) en Koetje zal wel moeten, vervolgens zal Donny er niet meer uit gaan. Op het EK is Donny basisklant.. Vandaag gaat hij overigens weer gewoon sterk invallen, ik voorspel een beslissende assist voor hem.
0 0
Neressie
Morgen basis dus!
0 0
MickS
all we ever hear from you is blah blah blah
5 -1
mickey2602
All we ever do is goin' jah jah jah
4 0
MickS
precies! :D
0 -1
Cupmetgroteoren
Mensen snappen niet dat Valentijn gewoon een trol is.
4 0
FrankBeton
Ach, Valentijn toch ..
0 -1
Welja
die laag trainers die allemaal top waren als voetballers zoals De Boer, Koeman, van Bommel, vn Bronckhorst denken allemaal nog zoals er gevoetbald werd 15 jaar geleden. Vanuit de verdediging en achteruitdenkend.

De huidige lichting trainers die onder de top zaten als Bosz en Ten hag denken vanuit het middenveld en aanvallend. MAW het huidige voetbal. Die zijn niet blijven hangen in hun topjaren.
3 -2
Sneijdertje
Gelukkig weten wij het vanachter onze tablets wel allemaal zo goed. Waar zou de voetbalwereld toch zijn zonder al onze expertise en wijsheid, moeten we toch wat mee doen, vind je niet?
1 -1
Jariiii
Zo verdedigend vind ik Nederland helemaal niet onder Koeman.
Maar goed, genoeg de apologeet van Koeman uitgehangen hier. ;-)
1 -2
Cupmetgroteoren
Het is juist eindelijk na 20 jaar verdedigend en/of behoudend voetbal, dat begon onder Rijkaard in 98, weer een beetje aanvallend. Sinds 98 werd het ieder jaar erger met het behoudende spel en de tikkies breed, met als dieptepunt het WK 2014, wat qua behoudend spel eigenlijk puur catenaccio was, en zelfs nog erger dan het spel onder van marwijk in 2010.
0 0
geronimo
wat wil hij nou eigenlijk duidelijk maken?
5 -1
aka
Deze Valentijn en Perez zijn misselijke mannetjes
3 -4
Sneijdertje
Ik vind Perez toch 1 van de betere hoor
2 0
Ajacied33
Wil net zeggen ja, Perez is gewoon prima. Deze Valentijn is zoo irritant en altijd negatief over alles wat met Ajax te maken heeft. Het zijn keer op keer zure reacties en/of berichtgevingen. Om gek te worden van deze gast. Het is helemaal niet aan de orde dat Donny eventueel bij Koeman aan de bel gaat trekken. Man man....
2 0
markk
Je weet gewoon dat die Valentijn maar wat uit zijn nek aan het lullen is. Wat is de Telegraaf de afgelopen jaren toch diep gezakt.
6 0
aka
Idd
1 0
ST
#KOEMANOUT ;)
2 -2
robert66
Koeman is zo groot dat hij niet de ballen heeft om Donny er gelijk in te zetten, omdat Koeman altijd eerst achteruit denkt ipv vooruit. Maar goed dat Frenkie er loopt anders hadden we nog aan Strootman vast gezeten
2 -2
Jariiii
Wat een onzin, hij heeft juist wél de ballen. Ik zie Van de Beek graag spelen hoor, daar niet van, maar wat je zegt is echt onzin.
1 -2
Vlieske
Toch weer een kleine sneer richting ten hag. Hij kan het toch niet laten. Was hij er de halve finale wel bij? Of dacht hij dat ze toch kansloos waren en daarom thuis bleef. Misselijke kwal
10 0
Joseph
Liever Donny in de basis dan Koeman als bondscoach.
4 -3
Jariiii
Ik ben blij met Koeman. Hij laat deze ploeg optimaal presteren.
2 -7
Joseph
Frenkie laat deze ploeg optimaal presteren, ondanks het gepruts van Koeman.
3 -1
ST
Vandaar dat hij steeds zijn opstelling in de 2e helft moet corrigeren.
5 0
Jariiii
Dat kun je ook twee kanten op redeneren. Een sterk wisselbeleid tekent een goede coach. Ik zie aan het aantal minnetjes dat ik hier in de minderheid wat dit betreft, het zij zo, maar ik ben over Koeman te spreken. Je kunt toch moeilijk ontkennen dat ORanje een duidelijk stijgende lijn onder hem doormaakt? En dat kom écht niet alléén (wel deels) door de ontwikkeling die de Ajacieden doormaken.
1 -1
Peewee
volgens mij heeft Valentijn NIETS te vertellen !!!
8 0
Joseph
Toch is er een bedrijf die het toelaat hun toiletpapier er mee te bedrukken
0 0
Jariiii
Want dat doet Donny of zo?
Ik vind deze man steeds irritanter worden. En da's best bijzonder, want ik vond hem een een tijd geleden al héél irritant.
5 -1
Gecko
Donny is King
0 0