'Egoïstische keuze om Marin EK te ontnemen'

ThijsZwagerman, 08-06-2019 om 18:45, 12432 views, Gazeta Sporturilor |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

De Roemeense trainer Mircea Lucescu heeft in de Roemeense pers hard uitgehaald naar Ajax. In gesprek met Gazeta Sporturilor verwijt Lucescu het de Amsterdammers dat ze Razvan Marin niet mee laten doen aan het EK onder 21.

Lucescu, voormalig speler van onder meer Dinamo Boekarest en tot begin dit jaar de bondscoach van Turkije, is woest op Ajax. 'Het is een onbegrijpelijk besluit van Ajax. Ze ontnemen een jonge voetballer de kans om zich op een prachtig podium te meten met de beste spelers van zijn generatie', zo doelt de Roemeen op het feit dat Ajax Marin komende zomer in Amsterdam houdt om de voorbereiding bij Ajax mee te maken.

Ajax neemt het bovendien in een vroeg stadium van het seizoen op in de voorronde van de Champions League en daarin denkt het Marin nodig te hebben. Lucescu ziet dat echter anders. 'Het is een zeer egoïstische keuze van Ajax en het getuigt van een enorm gebrek aan respect voor de Roemeense natie', zo vervolgt de 73-jarige Roemeen zijn tirade.

Marin komt deze zomer over van Standard Luik, nadat Ajax begin april 12,5 miljoen euro voor de middenvelder neertelde. De rechtspoot heeft in Amsterdam een contract getekend dat hem tot medio 2024 aan Ajax verbindt. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FissaDeGekste
Wat een gelul. Alsof Marin zijn ontwikkeling er baat bij heeft als Ajax de CL mist. Idioot commentaar.
0 0
Mirella1984
wat een bullshit, ouwe ga lekker met pensioen ofsow en hou die commentaar lekker voor je Ajax weet echt wel wat ze doen, en hoe ze met talenten met hoge kwaliteiten om moeten gaan
0 0
Joseph
Wat is dit voor een clown, Marin is 23 jaar, het is een belediging uit Roemenië dat deze jongen aan zo'n toernooi mee moet doen!

Sowieso een belachelijke regel dat spelers boven de 21 mee mogen doen aan een toernooi dat ONDER 21 heet. Dan moeten ze in de kwalificatie maar kiezen voor jongere spelers!
0 0
strafschop
Dat is nooit anders geweest.

De peildatum is 1 januari van het jaar waarin de kwalificatie begint.

Dus nu 1 januari 1996.
0 0
Schip
Het is een beetje door schade en schande wijs worden wat Ajax betreft denk ik. Volgens mij is Dolberg nooit goed teruggekomen van dit soort toernooien. En Lucescu moet ook begrijpen hoe ontzettend cruciaal de CL kwalificatie is gebleken. Als je niet optimaal bent en iets aan toeval overlaat, haal je het niet. Ook Ajax ligt er dan gewoon uit. En dat kan je hele seizoen bepalen en kleuren.

Voor Ajax is het enorm belangrijk te bevestigen. Dus weer de groepsfase te halen, weer in een 'high' het seizoen te beginnen. Zowel voor de begroting, het aanzien van de club, de aantrekkingskracht op spelers en een besluit te blijven.

Misschien moet Lucescu iets meer relativeren. Het is een jeugdtoernooi. Marin kan zich hier meten met betere spelers op een hoger niveau en met echte druk van kwalificatie. Dat staat echt in een totale non-verhouding met de mogelijkheid zich te meten met generatiegenoten.

En anders mag hij gaan lobbyen bij de Uefa, dat clubs als Ajax zich niet nog voor het seizoen in een alles-of-niets moment bevinden die de rest van het seizoen bepaalt.
1 0
PJK54
Zal het een en ander niet besproken zijn met de speler zelf?
1 0
Jariiii
Vanuit het perspectief van die die man gezien begrijp ik hem best.

Maar de handelswijze van Ajax begrijp ik nog veel beter.
3 0
Sneijdertje
Valt allebei wat voor te zeggen, zonder moord en brand te schreeuwen. Maar is geen vaste waarde bij ons ofzo natuurlijk, ik vind het vooral flauw en neig dus meer naar deze meneer zijn standpunt. Dit moet je die jongen gewoon gunnen
0 -3
AlexIbarra
Die vaste waarde kan hij worden door een goede voorbereiding te spelen.
Is ook veel beter voor zijn ontwikkeling dan een jeugdtoernooi spelen en vervolgens banken bij je club omdat het elftal al staat.

Maar als het is zoals deze man schetst (Marin wil dolgraag jeugd-EK spelen en Ajax verbiedt hem dit) dan is dat idd lullig voor hem en Roemenie.
Gezien de kansen van Roemenie denk ik echter dat Marin het zelf niet zo erg vindt om hier meteen te knallen op een hoger niveau.
3 0
Harrie Nak
Eens. Had direct voor ons zijn transferwaarde kunnen verhogen. :)
0 0
JanBiesbos
HIj hoort in het eerste nationaal elftal niet onder 21. Dat is dus een schande...
0 0
Sneijdertje
Iedereen die schreeuwt dat ze het niet eens zijn met deze man, moeten zichzelf gewoon 1 makkelijke vraag stellen, eigenlijk een beetje het 'wat gij niet wilt wat u geschiedt, doet gij dat ook een ander niet' principe.
Andersom hadden jullie namelijk bijna ook allemaal geroepen dat een trainer van bijvoorbeeld Steaua fokkin Boekarest niet zo flauw zou moeten doen als een speler de kans word ontnomen om op een eindronde te kunnen spelen met zijn vaderland.
En dan mogen jullie dit nu allemaal stellig ontkennen, maar ik weet wel beter, en jullie stiekum ook wel..
1 -10
JanTa
Ajax zit in die periode midden in de voorbereidingen en voor de nieuwkomers zal alles nieuw zijn wat betreft voetbalvisie en dat kost de nodige tijd om zich dan aan te passen. Jammer voor de Roemenen maar Ajax overtreed geen enkele regel door hem op te eisen.
0 0
ProfessorX
Je praat over O21 niet het 1e !
2 0
AFCAPolarBear
Ik ben dus totaal met je opeens! Mijn standpunt is dat de club bepaald en uit oogpunt dat we al veel spelers missen voor de 1ste voorronde (en mogelijk ook play-off), het billijk is dat we Marin niet het jeugd EK laten spelen. Ik vond het ook onbegrijpelijk dat Ajax Nederlandse spelers van O19 naar het O17 EK lieten gaan waar we kampioen werden.
0 0
JariJari
Spreek voor jezelf. Clubvoetbal > landenvoetbal.

We spelen dan CL maat.
0 0
FrankBeton
Wie betaalt, bepaalt
2 -1
ST
Hij moet niet zo zeiken. Marin is 23 en dus eigenlijk sowieso geen speler voor onder 21. Slaat nergens op dat je dan spelers va boven de 21 mag gebruiken.
7 -1
RaynoFischer
Idd en ik denk dat Marin er zelf niet van wakker ligt hoor.
Kan nu gewoon de hele voorbereiding meedoen en de CL in, veel belangrijker dan een jeugd EK waar je eigenlijk al te oud voor bent ;)
1 0
Dubbelvla
als ie dit echt een onbegrijpelijk besluit vindt van Ajax, dan heeft ie echt het empathisch vermogen van een deurknop.
8 0
Van Reenen
Is het niet zo dat zo'n een hele oude seniele man geen trainer behoort te zijn? Misschien toch maar opbergen? Who the fuck is die trainer eigenlijk.....nooit van gehoord.
1 -6
debarbaar
een hele oude seniele man? 73 is niet zo oud, de man is waarschijnlijk verre van seniel en je zou jezelf af moeten vragen WTF van Reenen is. De man heeft een beetje een punt en Ajax ook. Bij sommige ontbreken fatsoensnormen. Het is hier geen Facebook groep.
7 -2
mgtow
Voor een barbaar voelt u zich wel erg verheven.
3 0
TontoKarnaggel
Mijn buurman heeft gisteren de nieuwste Masserati gekocht, schat de aankoopprijs zo rond de 150.000 euro. Vandaag aan hem gevraagd of ik hem de komende 3 weken mag lenen voor mijn vakantie. Weigerd die enorme lamlul dat omdat hij er zelf mee op vakantie wil. Echt enorm egoïstisch van die buurman, en niet alleen dat, ook nog eens een enorm gebrek aan respect voor TontoKarnaggel van die mafklapper.
33 -2
Schip
:)

Is alleen wel zo dat je een speler natuurlijk niet mag verbieden om...Uitkomen voor het land is meer dan een belachelijk verzoek, het is een recht.

Helaas is dat met die Masserati niet zo ;) Maar er zit inderdaad iets enorm scheefs is. Wie is er nou egoïstisch aan het denk zou je zeggen.
1 0
insectenverdelg
In dit geval mag dat dus wel. Ajax mag haar spelers voor dit U 21 mits ze een bepaalde leeftijd hebben en sr zijn in decselectie, thuis houden.
1 0
hakkietjakkie
Geniaal verwoord!
1 0
Ajaxxxisdebeste
Zoiets ja
2 0
Ajacied33
Hahahahahah
4 0
NotForSale
Misschien eens luisteren bij Marin wat hij zelf wil? Wie weet wil hij zelf liever CL spelen dan dat onder 21 EK. Bovendien zal hij bij zn nieuwe club graag de voorbereiding van in het begin meemaken.
Het gaat hier ten slotte niet over Roemeense mannenelftal, maar slechts over de beloften.
1 0
talent020
beetje goedkoop scoren wat deze trainer probeert, iedereen met een beetje normaal voetbal beseft dat je van een aankoop van 12,5 miljoen wel kan aannemen dat hij met zijn nieuwe club de CL probeert te behalen.
4 0
Mokum31
Rustig maar hoor poepie
7 0
Ajax0317
Als je 12.5 miljoen betaalt mag je ook wel verwachten dat jouw speler meedoet in de vCL
10 0
falonso
Ik zou liever met mn club meedoen om de CL te halen dan te spelen op een EK onder 21 met een land wat toch amper kans maakt. Als de CL gehaald wordt speel je veel leukere potjes dan bij een jeugd EK. Daar meer je je niet alleen met generatiegenoten, maar met de beste spelers van de wereld. Ik denk dat Marin ook meer leert en beter ontwikkelt door CL dan door een EK O21. Vervelend voor Roemenië nu, dat natuurlijk een zo sterk mogelijk team wil voor het toernooi, maar alleen maar beter voor Roemenië in de toekomst.
3 0
Mike1
Wat wil Marin zelf???
2 -1
lauw
Al die oude vieze ford bussen die hier rijden uit dat pauper land is een zeker geen schande voor jullie natie.
3 -2
falonso
We hebben het toch over voetbal?
3 -2
hakkietjakkie
Meneer wilt even de grote man uithangen. Het getuigd juist veel respect dat ze 12,5 miljoen aan een Roemeense speler uitgeven en ze hem een goede voorbereiding willen laten draaien. Daardoor heeft hij meer kans op speeltijd. Lekker egoistisch bekeken van hem
2 0
Class
Precies, lijkt me een compliment voor de Roemeense natie dat Ajax deze speler nodig heeft.
2 0
Bky
"Egoïstisch keuze om Marin een goede voorbereiding te willen ontnemen"
2 0
Truth
Blahblahblah.... lekker laten lullen
4 0
Gecko
Ajax heeft groot gelijk.
Is niet de Action
3 0
MNJ7
Roemenië fijn land , als jullie begrijpen wat ik bedoel ;)
5 -2
Gooseman
Ja, lekker een Bandétje! 12.5 miljoen en dan geblesseerd raken bij een nietszeggend EK. CL wil je spelen, niet een EK voor jeugd!
9 -2
falonso
Wat heeft Bandé hier mee te maken? Die raakte juist tijdens de voorbereiding geblesseerd...
1 -1
Gooseman
Je beantwoord je eigen vraag.
2 -1
falonso
Nee, eigenlijk niet. Maar ik zie al wel wat voor type je bent, dus antwoord zal ik niet gaan krijgen. Moeilijk hè, normaal antwoord geven?
2 -1
Gooseman
Wat is dit nu weer. Je beantwoord je eigen vraag. Ik geef hiermee aan dat je geen risico met zo'n dure speler moet nemen om geen situatie als met Bandé te krijgen. Zo lastig is het niet. Niet zo kinderachtig doen vriend.
1 0
ajax4ever01
Roemenen en respect hou toch op die zijn zelf niet goed te vertrouwen
10 -3
mgtow
Respect voor de Roemeense natie? Hahahaha.

Genoeg internet voor vandaag.
7 -2
Rik428
Koest en in je mand, ouwe dorpsgek
8 -1