'Arisz slechtste directeur in Ajax-geschiedenis'

ThijsZwagerman, 03-06-2019 om 13:40, 9716 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Valentijn Driessen vindt het niet meer dan logisch dat Operationeel directeur Rutger Arisz per 1 juli vertrekt bij Ajax. Waar de Amsterdammers stellen dat Arisz zelf heeft besloten om te vertrekken, meldt De Telegraaf dat Arisz door Ajax op non-actief is gesteld. Driessen legt aan Telegraaf TV uit waarom.

'In tweeënhalf jaar heeft hij er één grote puinhoop van gemaakt. Edwin van der Sar moest vaak optreden als een soort brandweerman. Die moest alle brandjes blussen die hij heeft aangestoken', zo stelt de kritische Driessen. De journalist had het vertrek al zien aankomen. 'Het was te verwachten dat het ging gebeuren, helemaal na alle problemen bij Ajax O19 - Feyenoord O19. Dat heeft hij helemaal onderschat. Met Arisz vertrekt de slechtste directeur in de geschiedenis van Ajax. Misschien was alleen Martin Sturkenboom nog slechter.'

Driessen weet vervolgens nog een aantal pijnlijke fouten van Arisz op te noemen. 'Het begon al vlak na zijn aantreden, toen een vlucht met Ajax-genodigden bijna twaalf uur aan de grond stond op Schiphol voor de Europa League-finale in Stockholm. Op de werkvloer was hij geen graag geziene directeur. De Nouri-affaire heeft hij verknald, iets wat Van der Sar later weer heeft goedgemaakt met de familie. De naamgeving van de Johan Cruijff Arena... Zo kun je nog wel even doorgaan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jan Doedel
Van wie is deze Arisz dan een vriendje? Ik heb echt geen flauw idee.
0 0
Schwalbino
Ajax moet beseffen dat de dagen van de televagina als nieuwsbron voor de achterban voorbij zijn. Ajax kan de fans heel makkelijk zelf bedienen via hun mediamensen die gebruik maken van de sociale media.

Er zit hier altijd een tv mannetje dat nu ook weer in actie moet komen om dit commentaar te minnen. Straks is dat mannetje werkloos.
0 0
Jelephi
Driessen is ook de meest slechte eindredacteur in tabloid-geschiedenis.
0 0
Bocarra
Televaag = Nepnieuws. Ajax heeft het financieel dagblad laten weten: wie geloofd U? Een officieel statement van een beursgenoteerde onderneming of de Telegraaf?
0 0
Clarence
GeloofD? Serieus?
0 0
kaashaas
Kan die rotkop niet meer zien van die beunhaas
0 0
hartvoorajax1
Sturkenboom, schurkenboom? Volgens kenners hier zou het een verschrikking zijn geweest. Ik weet het niet, zou kunnen. Of ook niet. Ik had destijds wel de indruk dat TG - ja die van Valentijn Driessen en Jaap de Groot - een enorme hetze tegen de Ajax-directie voerde. De meeste forumleden liepen daar toen blind achteraan. Nu iets minder, geloof ik. Ik heb TG altijd met een grote korrel zout genomen. Toen en nu ook. Veel forumleden zijn in die hetze van toen blijven hangen. Ik geloof niet dat zij destijds bij Ajax werkten en hun mening op eigen waarneming baseren.
2 0
Schwalbino
Dat is het spel dat de televagina al jaren speelt.
0 0
Cupmetgroteoren
De hele voetballerij drijft op pseudowetenschap, in stand gehouden mythes en onderbuikgevoel: supporters, bestuur, trainers, media. Er worden trainers ontslagen omdat ze verkeerd naar de bal kijken, er worden trainers aangenomen omdat een journalist een keer een lovend stuk schrijft. Bij Utrecht is de suikeroom een notoire alcoholist. Maar o wee als je de luchtbel die voetballerij heet benoemt. Dan staat de gehele voetballerij en met name de supporters op hun achterste poten. Want het is een oerconservatief wereldje waarbij dingen vooral zo moeten blijven 'zoals ze lijken te zijn'. Er is een totale illusie gecreëerd, en eigenlijk zou het goed zijn als het voetbal gewoon een keer instort, waarbij de interesse in de sport drastisch keldert, zodat er voor iedereen een realitycheck komt. Neymar verdient 40 miljoen
per jaar omdatt ie toevallig de bal in de nek kan leggen. Als we met z'n allen besluiten dat punniken de nieuwe shit is, dan krijg je binnen de kortste keren dikbetaalde miljonairs die zeer goed kunnen punniken.
3 0
SnifferClarke
We hebben met zijn allen (schijnbaar) ook besloten dat de Eurovisie Songfestival relevant en belangrijk is. We leven in vreemde tijden.
0 0
Freddy Al
Hij beperkt zich tot waarde oordelen en geeft geen toelichting, dat maakt zijn verhaal niet sterk.
Valentijn kan weer niet nalaten om over de rug van Ajax heen zichzelf weer te profileren, dat noemen we riooljournalistiek.
Ajax heeft in een verklaring aangegeven hoe de vork in de steel zit,het is niet aan Valentijn om met modder te gooien.
0 0
NotForSale
Aldus de slechtste journalist in de hele voetbal-geschiedenis
2 0
Bjorn
Wegwezen dus.
0 0
TontoKarnaggel
Jawel hoor, we hebben er een heel seizoen op moeten wachten maar nu is het dan eindelijk zover.... Valentijn heeft een mening die enigzins in de buurt van de waarheid ligt!!!!!!
HULDE!!!!
2 -4
fanforeffer
wees erbij komt zelden voor ! ongeveer niveau Arisz,Sturkenboom.
0 0
MosesD
Haha, die kop van Driessen hier weer op de foto. Als er gesproken mag worden van de slechtste journalist ooit, dan is het hij het. Lachwekkende natte wind.
6 -2
31xAjax
Per saldo heb je geen ongelijk over VD, maar het lijstje wat hij hier opsomt laat aan duidelijkheid niets te wensen over. En als de RVC spreekt van "De Heer Arisz" dan zegt dat meer dan genoeg, die is niet vrijwillg vertrokken. Zo hebben ze het vertrek van Jeroen Slob niet toegelicht.....
0 0
Ajax114
Om je diep te schamen als Ajacied dat mannen als Schurkenboom en nu Arisz zulke belangrijke functies hebben gehad. Klauwen vol geld uitgegeven aan headhunter die niets van een voetbalbedrijf snapt en elke keer een kluns binnenhalen.
2 -3
Cupmetgroteoren
Er lopen zoveel mensen en bedrijven rond die werkelijk niks toevoegen maar gewoon op basis van vlotte babbels weten te overleven en geld binnenharken. Vooral bemiddelingsbureaus zijn graaiers en beroepsleugenaars.
1 0
Schwalbino
Gossie die is aan vakantie toe. Kijkt alsof hij al een week met een paling op zijn gezicht rondloopt.
0 -1
Warrior
Arme paling
1 -1
Ruff Rhythim
Oja Schurkenboom...
Dit was inderdaad nòg slechter, man man man...
2 0
JSF
Ach, Valentijn, gelul achteraf.
0 0
ajaxinho
Ik houd me niet meer bezig met wat daarboven gebeurt.
Scheelt een hoop stress.

Als we maar een mooie groep spelers en trainers krijgen.
2 0
Cupmetgroteoren
Is dit de zoveelste typische praatjesmaker uit het bedrijfsleven of zit er enige nuance aan? Hij zal toch ergens goed in zijn geweest neem ik aan. Maarja, als je niet met mensen kunt omgaan en bij supergevoelige zaken zoals dat van nouri als een olifant door een porseleinkast banjert, dan kun je nooit een goede directeur zijn. Bij zaken als dat van nouri en Johan Cruijff moet je je niet als een harde dealmaker gaan opstellen. Als het gaat om transfers en dergelijke is het wellicht een andere zaak, maar dan nog moet je superveel mensenkennis hebben en tactisch kunnen handelen.
0 0
Robbie en de Kock
Hij kon drinken als een dorstige Rus.
0 0
didierajax020
'Valentijn Driessen meest irritante journalist in Ajax-geschiedenis'.

Alhoewel ik het hier wel met hem eens ben.
9 -2
off
Het zou allemaal goed kunnen wat valentijn schrijft. Het is natuurlijk ook wel ideaal om alle shit van de laatste jaren op iemand te dumpen die er niet meer zit.
0 0
waayop
Het verontrustende is dat deze praatjesmaker ooit is aangenomen. Maar die vergissing is dus nu recht gezet.
0 0
Cupmetgroteoren
Is het weer een uit de duim gezogen verhalen of heeft Arisz echt de Nouri affaire uit de klauw laten lopen? Heeft ie dan zo weinig social skills?
0 0
flavente
sinds hele lange tijd weer eens een met Valentijn. wonderen zijn de wereld nog niet uit dus
4 0