Van Gaal: 'De Jong krijgt het heel moeilijk bij Barcelona'

GinoHaverkamp, 02-06-2019 om 11:05, 8757 views, FOX Sports |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Louis van Gaal verwacht dat Frenkie de Jong niet zomaar een basisplaats krijgt bij FC Barcelona komend seizoen. 'Ik denk dat hij het daar heel moeilijk krijgt', voorspelt de oud-trainer van Ajax bij De Tafel van Kees op FOX Sports.

Van Gaal verwacht dus dat De Jong het moeilijk zal krijgen om een basisplaats te veroveren. 'Niet alleen vanwege de andere rol, maar hij moet eerst die spelers daar eruit spelen.' Volgens de trainer in ruste zijn De Jongs concurrenten bij FC Barcelona namelijk stuk voor stuk van een hoog niveau. 'Ik vind het een geweldige speler en ik denk ook dat hij wat kan bijdragen. Maar ik vind Rakitic ook een geweldige speler en Vidal wilde ik bij Manchester United. Als speler moet je ook keuzes moet maken waar je altijd kan spelen. De vraag bij Barcelona is: is dat gerechtvaardigd? Ik hoop het voor hem.'

De oud-bondscoach vindt dat de Ajacied betere keuzes had kunnen maken voor een toekomstige club. 'De hele wereld zit op Frenkie de Jong te wachten. Zo positief ben ik wel over hem.' Welke club dan wel goed was geweest voor de middenvelder, durft hij niet te zeggen. 'Ik weet helemaal niet welke club hem heeft gevraagd. Ik ga niet praten over iets wat ik niet weet.'

Weinig gespeeld onder Bosz

Tafelgenoot Peter Bosz, eveneens voormalig trainer in Amsterdam, snapt wel waarom De Jong heeft gekozen voor de Catalaanse club. 'Hij krijgt de kans om met Messi te spelen. Dan was ik ook gegaan.' De coach van Bayer Leverkusen heeft zelf met de international gewerkt. In het seizoen 2016/17 kwam de nu 21-jarige voetballer elf keer in actie in het team van Bosz. Volgens de oefenmeester kon De Jong toen nog veel leren. 'Bij mij heeft hij heel weinig gespeeld. Ik heb met hem gesproken over wat hij kon verbeteren en dat was vooral over wanneer hij niet aan de bal was.' In zijn ogen heeft de Ajacied zich enorm verbeterd op dat gebied nu.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
als MEssi op de training bepaalt dat Frenkie met hem speelt in de partijtjes dan is dat van Gaal-probleem er niet. Maar ik weet niet of Messi t op t trainingsveld voor t zeggen heeft. Hij i niet echt een dwingend figuur.
0 0
Kikke
Beetje flauw van van Gaal om dat nu te zeggen. Frenkie kan dat heus ook wel inschatten en ik denk dat er weinig voetballers zo een hoog percentage van gelukte passes heeft. Acht de kans groot, dat hij aan het einde van het jaar een basisplaats heeft!
0 0
rafael32
Enige wat Louis behoorlijk goed inschat is dat 'heel de wereld Frenkie de Jong wil zien'. Wordt in Nederland toch een beetje onderschat hoe groot zijn naam internationaal al is. Zou mij niet verbazen mocht hij heel dicht tegen of zelfs al in de top 10 staan bij verkiezing beste voetballer van de wereld.


Laten de argumenten even bekijken. Vidal is geen basisspeler, dus het lijkt mij niet moeilijk die eruit te spelen. Hij staat er namelijk niet in. Rakitic moet als de berichten kloppen, vertrekken. Moet dus ook te doen zijn.

De Jong is een totaal ander type speler dan de Rakitic of Vidal. Op dit moment is niet duidelijk wie de trainer van Barca wordt volgend seizoen. Dus op zich wel knap van Louis dat hij dan toch de kansen weet in te schatten. Wel is duidelijk dat men in Barcelona totaal niet spreken is over het voetbal van Barca en het type spelers dat Valverde opstelt.
2 0
ratje
Barca speelt met een 1-mans middenveld bestaande uit Rakitic?
0 0
geronimo
Wat is die Bosz geweldig hij heeft de Jong niet veel laten spelen maar dat hij nu zo goed is heeft hij aan Bosz te danken
En v Gaal ....laat maar
0 -2
Ferd
Dat zegt Bosz helemaal niet. Hij geeft alleen aan welke verbeterpunten hij zag en dat De Jong zich op die punten enorm heeft verbeterd. Hij claimt niet dat het door hem komt.
2 -1
geDaante
Dat zegt Bosz niet, hij vertelt waarom hij Frenkie nog niet veel liet spelen, en dat hij NU wel datgene goed doet wat in Bosz ogen nog ontbrak, hij zegt niet of hij daar verantwoordelijk voor is, of Ten Hag.
2 -1
Web
En daar ben jij het natuurlijk mee eens?
Want Bosz weet alles net als Jonk
Bosz heeft gewoon de kwaliteiten van de Jong onderschat.
Die had moeiteloos mee kunnen doen bij Ajax, in iedergeval veel meer moeten spelen.
Het is ook niet de verdienste van Frenkie, maar de verdienste van Bosz
2 -2
DonAdam
Mooi, he, dat die supernarcisten denken dat alle succes van en kwaliteit bij Ajax nog aan hun te danken is. Zelfs jaren nadat ze weg zijn.

Goddank dat we Overmars hebben, die wel kan relativeren en niet over wolken loopt! Terwijl Overmars notabene degene is die de selectie zo sterk heeft gekregen.
3 -2
Nick
Haha, Bosz bij Andy van der Meyde in de auto gezien?
Bosz wilde absoluut geen credits voor het Ajax succes.
2 0
MichelAngelo66
Bosz zegt niet dat hij de Jong gemaakt heeft tot wat hij nu is.ook niet dat hij nu kampioen is geworden. Hij heeft wel de ommekeer betekent na het ellendige breedte voetbal. Hij zegt het niet, maar heeft er alle recht toe.
1 -1
geDaante
Nee Overmars de jaagt gewoon iedereen met wat persoonlijkheid en een eigen mening eruit, om alle macht naar zich toe te trekken, alle touwtjes in handen te hebben. Van Technisch Manager naar almachtige TD, waarbij hij onlangs er ook nog eens voor gezorgd heeft dat de TD (Overmars dus) ook nog eens meer inspraak in de jeugd krijgt. Oftewel alle technische macht naar zich toegetrokken. Wat ook zeer riskant is voor de toekomst van Ajax.

Ik weet niet of het een narcist is, maar in ieder geval een mannetje die weinig schuwt om het voor het zeggen te krijgen, en ook alles wil bepalen. Kan ook puur machtswellust en ego zijn.
3 -3
Kikke
En Overmars heeft het laatste zetje aan de Jong gegeven om weg te gaan! Stom stom stom, zeker in de winterstop, was nergens voor nodig!
1 -1
Nick
Overmars is in ieder geval een man zonder fatsoen en ballen.

Heeft zijn baantje louter en alleen dankzij Cruijff maar toen Cruijff op zijn sterfbed lag hoorde hij niks van Marcie en Edje.
2 -1
Web
Wat zit jou haat toch ongelooflijk hoog
Ajax is gezond geworden onder Overmars, heeft persoonlijk Ten Hag binnen gehaald, omdat hij hem kent uit zij Goahead periode.
Jonk is de God van voetbal, kan werkelijk niets fout doen, de rest zijn niets nutten
Doe je ogen eens open,
Jonk en Bergkamp hebben zich er zelf uitgewerkt PUUR ego
Nu zitten ze in de KKD lekker hoor, bij niets zeggende clubjes
2 -2
MichelAngelo66
Jij bent net zo. Overmars kan na een succesvol jaar opeens niks meer fout doen en hij heeft er voor gezorgd dat Ajax gezond isgeworden. Net zo kortzichtig. Overmars heeft ook meerdere oetlullen gehaald, geeft niks maar niet alles is hosanna. Ik moet eerst maar eens zien of we niet terugvallen in ongebreideld koopgedrag nu we meer centen hebben. Nog altijd moet je opleiding bovenaan blijven staan. En gaat dat nog steeds goed? Je kan onmogelijk ontkennen dat Jonk, Bergkamp etc. heel gericht bezig waren om individuen beter te maken. Dat is en blijft de manier. Dat ze zichzelf hebben weggewerkt is veel te makkelijk en veel te kort door de bocht.
2 -2
Web
Natuurlijk heeft Overmars fouten gemaak, wie niet?
Ik ben een groot voorstander van Jonk en Bergkamp, maar het ego zat ze in de weg, beiden wilden ze geen water bij de wijn doen. Ooit de grootste vrienden, voor mij onbegrijpelijk. De visie van die twee staat dicht bij elkaar.
Ik heb ze liever vandaag terug dan morgen.
Maar dan wel als individueel trainer, wat zal Dolberg Bergkamp gemist hebben dit seizoen
0 0
MichelAngelo66
Grappig he, sommige zitten altijd op heel pak veren. van Basten heeft daar geen last van.
Voor de duidelijkheid... ik bedoel van Gaal. Mn haren gaan vaak rechtovereind staan van die man.
1 0
Daniii
Ik verwacht dat De Jong niet direct in de basis bij Barcelona zal beginnen, maar het het eerste seizoen met invalbeurten moet doen.

Maar als je ziet dat Barcelona Vidal koopt en basis staat, dan kan De Jong ook basis staan want die is in mijn optiek beter.
3 0
Ajax34
Messi heeft graag spelers bij zich die niet alleen goed kunnen voetballen maar ook niet te beroerd zijn om vuile meters te maken. Want die meters loopt hij namelijk zelf nooit. Dus Frenkie zal wel spelen.
5 -1
Kikke
Einde seizoen heeft Frenkie een basisplaats.. die is de vernieuwing hartstikke nodig is daar met al die dertig plussers...
0 0
Radie125
Van Basten vind ik toch wel een openbaring met zijn analyses
3 0
3*stars*3
Rakitic, Busquets en Vidal zijn allemaal al de 30 gepasseerd.
Zelfs als Frenkie niet alles gaat spelen, is het sowieso een speler voor de toekomst.
Zou mij niet verbazen als hij daar dan 10 jaar blijft.

Dacht trouwens dat natafelen al afgelopen was.
Wel interessante tafel met v Gaal en Bosz.
Later ff terugkijken.
2 0
JPM
Louis, come on. Vaak zinnige teksten maar hier ben ik het zeker niet mee eens.

Frenkie is nu al de beste middenvelder van Barca. En ja, ook beter dan Busquets.
4 -2