Mossou: 'Slapste, lafste statement aller tijden'

GinoHaverkamp, 29-05-2019 om 07:15, 13421 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Sjoerd Mossou, journalist van het Algemeen Dagblad, is niet te spreken over de reactie van Edwin van der Sar op de ongeregeldheden rondom de mini-Klassieker tussen Ajax O19 en Feyenoord O19. Die was volgens de verslaggever te slap, zo blijkt uit zijn column in het Algemeen Dagblad.

Ajax-supporters zochten de confrontatie op met het aanwezige Feyenoord-publiek, vooral bestaande uit ouders van de spelers, waarna de wedstrijd werd gestaakt. 'De situatie die zich op de tribune voordeed, keuren wij natuurlijk af', liet Van der Sar naderhand weten. Te slap volgens Mossou. 'Wie niet beter wist, zou denken dat iemand op de tribune per ongeluk een vanillemilkshake had omgestoten, precies over het elektriciteitskastje heen, waardoor abusievelijk een lichtmast was uitgevallen. Wedstrijd gestaakt.'

'De waarheid is dat zaterdag een groep ouders en familieleden werd aangevallen door de harde kern van Ajax, op de hoofdtribune van De Toekomst. Omdat de veiligheid van de familieleden niet kon worden gewaarborgd, werd het duel gestaakt', vervolgt Mossou. Hij vindt dat de Ajax-directie in deze meer leiderschap moet tonen. 'Niet alleen populair je eigen aanhang proberen te pleasen, maar krachtig de fatsoensnormen beschermen.'

Ajax en in het bijzonder ook de media-afdeling hebben de afgelopen maanden de nodige lof gekregen, maar hadden nu beter voor de dag moeten komen. 'Maar we kunnen er moeilijk omheen dat diezelfde clubleiding zich deze week onsterfelijk belachelijk maakte. Dat die enorm professionele media-afdeling van 32 werknemers op de valreep nog een andere hoofdprijs in de wacht sleepte: die voor het slapste, lafste statement aller tijden. Dit was Ajax op zijn kleinst. Terug van weggeweest.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DonAdam
Best een hoog Calimero gehalte in de reacties hieronder; zullen wel weer die verdomde en softe Millenials zijn;) De Ajaxleiding is ook te angstig als het gaat om het aanspreken van de diverse harde kernen; de lui die de feestjes regelmatig versjteren, moet men veel harder aanpakken.

Mensen die een stelletje mongolen gaan verdedigen die supporters van een andere club gaan belagen, omdat die kreetjes hadden geslagen bij een doelkans, zijn net zo goed niet goed bij hun hoofd als de mongolen die het daadwerkelijk gedaan hebben.

Wat Mossou en zijn mede kriticasters overigens missen, is dat het voornaamste probleem politiek ligt. De huidige voetbalwet is gewoonweg te soft; deze moet z.s.m. naar het Brits model gevormd worden, dan zijn we af van deze mongolen die zich blijven misdragen. Veel van die mongolen hebben reeds een stadionverbod en kunnen zich onder de huidige regelgeving nog steeds van alles permiteren, en dat weten ze.

Overigens is dit niet alleen de taak van van der Sar. Ook wij, de welwillende supporters, moeten dit wangedrag keihard afwijzen. I.i.g. niet gaan miepen of bagatelliseren, zoals ik heel veel lees hier op het forum.
1 -1
3sterren
Ben het helemaal eens met het opleggen van een stadionverbod, maar daarbovenop ook nog eens een meldingsplicht op de speeldag zelf. Een uur voor aanvang melden op het hoofdbureau van de politie en een uur na de wedstrijd weer vrij laten. Tijdens die periode laat je de ’orderverstoorders’ de gemeenschap van dienst zijn met het uitvoeren van diverse werkzaamheden ...
0 0
Barra
Ik had ook een sterker statement verwacht van Edje, want ik weet zeker dat ze er wel mee in de maag zitten. Vooral omdat het de jeugd betreft en daar moeten ze keihard optreden
0 0
MarLuuk76
Verdeel en heers, goed gespeeld Mossou, en de hele kliek.
1 0
Koekepeer
Het slapste, lafste statement allertijden? Pfff, ik kan er nog wel duizend bedenken. Bijvoorbeeld: 'wir haben es nicht gewüst'.
1 0
Peewee
Mossou lekker bezig man, Ajax afzeiken, precies waar hier in Nederland alle Ajax-haters op zaten te wachten ... knap man, ouwe haatzaaier! Uiteraard is een incident als dit (want dat was het) niet en nooit goed te praten. Mossou moet zich qua verslaggeving gewoon aan de feiten houden en die zijn: Enkele zowel Ajax- als ook Feijenoordreltrappers zijn op de toekomst tijdens de kampioenswedstrijd tussen Ajax en Feijenoord met elkaar slaags geraakt. Punt einde verhaal! Wie is mijnheer Mossou om hierover mensen persoonlijk aan te vallen? Was mijnheer Mossou er persoonlijk bij en heeft hij persoonlijk kunnen vaststellen waar de kern van de escalatie lag? Mijnheer Mossou moet vooral geen oordeel vellen over Edwin van der Sar die als het aan hem lag huilend voor de camera's zijn spijt had moeten betuigen .... Hij moet gewoon netjes zijn werk doen en het daar bij laten!
2 0
JDR75
Geen calimero spelen, Mossou heeft gewoon gelijk in deze...
1 0
Ajaxxxisdebeste
Sjoerdje heeft een jaar moeten wachten om weer even lekker kunnen zeiken. Droplul
3 -1
Pierre Heno
Van Van der Sar kun je dit soort reacties inmiddels wel verwachten. Het is eigenlijk nooit wat. Hij mist de allure om de rol van AD Ajax publicitair adequaat ten uitvoer te brengen. Hij kan inderdaad soms maar beter helemaal zijn mond houden.
1 -4
Freddy Al
Je kunt ook redeneren dat alle aandacht voor relletjes teveel is , het had wat mij betreft ook wat harder mogen zijn maar in feite is alles gezegd in de afgegeven verklaring.
Wat Sjoerd vindt moet hij bij de politie brengen.
1 -1
DonAdam
Struisvogelpolitiek, dat werkt!
0 -1
WillyBrokamp
er is altijd zoveel te melden over ajax dat de "opinietjes" van de hobbit van het ad al verdampt zijn voordat ze in de media opgemerkt worden. next
1 -1
carel romijn
Waarom lukt het wekelijks niet met de echte supporters dit gajes in toom te houden?
4 -2
Ajaxio
Omdat deze jongens geweld niet schuwen.... doorgesnoven zijn... en alleen maar hopen dat de "echte supporter" er iets van zegt zodat ze die kunnen aanvliegen. Want of het nu Feyenoord ouders zijn, of eigen supporters die er iets van durven te zeggen... het maak ze echt niets uit hoor...
3 -3
Amsterdam Loyals
Jij bent echt al een eeuwigheid niet meer in een stadion geweest... In stadions gebeurd al tijden niets tot nauwelijks.
1 -2
DonAdam
Wat een logica weer.... Die ongein kan ook niet in de stadions, want daar zijn hekken, netten,glas en gescheiden aanlooproutes, die de supportersgroepen van elkaar gescheiden houden. Wat allemaal extra geld kost. Daarnaast is er een enorme politiemacht op de been, betaalt van ons belastinggeld.

Wanneer die faciliteiten niet voorhande zijn, loopt het uit de hand. Zie recente voorbeelden, zoals die wedstrijd op de Toekomst en die wedstrijd bij Swift.

Ik snap overigens prima dat er met jou geen zinnig woord te wisselen is, want jij vindt het slaken van een kreet als "OEH!" bij een doelkans een provocatie. Wat in jouw hoofd jou het recht geeft de kreetslakers te belagen en te intimideren.
0 0
Amsterdam Loyals
Waar haal jij het vandaan dat ik het slaken van OEH als provocatie ziet? Wellicht een lolbroek die als troll mijn nickname zonder spatie gebruikt??

Maar voor jouw info, de provocatie was niet OEH roepen, ging verder.

Er is geen ongein rond stadions, dat ben je dus met mij eens? Enorme politie macht valt ook mee hoor, sterker, elk jaar minder. De suggestie dat voetbalstadions wekelijks slachtvelden zijn klopt niet. Kom DonAdam, ga een keer naar Ajax en laat je verrassen. Het is zo gevaarlijk niet..echt niet!
0 0
Pierre Heno
Er wordt echter ook buiten Madurodam in stadions gevoetbald. Bij onderlinge wedstrijden tussen Ajax, Feyenoord, ADO, Utrecht en PSV draait het vrijwel altijd op rotzooi uit.
0 -5
Amsterdam Loyals
Hahaha serieus?? Noem anders 1 voorbeeld..1 maar...
0 0
Obnoxious
Tsja, ook wel weer makkelijk scoren.. Dit incident moet ook aangepakt worden, maar om te zeggen dat de hele media-afdeling een stel kneusjes zijn en Van der Sar een laffe donder is lijkt me wel wat overtrokken.

Vooral moet er gekeken worden naar wat Ajax in de komende weken hier aan gaat doen, maar ook hoe we dit soort gedrag in de toekomst kunnen inperken.
2 0
behangdelul
Het imago dat Ajax het afgelopen jaar zo zorgvuldig aan het opbouwen is wordt op deze manier weer net zo snel afgebroken door een paar droeftoeters die niets maar dan ook helemaal niets begrijpen van sport.
3 -1
ram
Eens met Mossou en alle anderen die het al gezegd hebben. Van der Sar en Ajax moeten zich schamen voor dit statement.

Spreek je gewoon uit tegen die mongolen en zorg, samen met de politie, dat die gasten extreem hard gepakt worden. Levenslang niet meer in een stadion en strafrechtelijk vervolgen.

En het boeit mij trouwens geen reet wat Feyenoord doet in vergelijkbare situaties. Het is fijn als zij ook hard optreden maar laten we gewoon naar onszelf kijken en het goede voorbeeld geven.
8 -7
Peewee
het zou toch zo langzamerhand bij beide clubs bekend moeten zijn welke relschoppers zich onder de normale supportersscharen bevinden? Keihard aanpakken die hap zowel van Ajax als ook vanuit Feijnoordzijde! Waar 2 honden vechten zijn er nl. ook 2 schuld!!!
0 0
Juichtoon
Beetje last van het AD virus?
4 -4
Amsterdam Loyals
Waarom mensen een mening geven terwijl ze er geen verstand van hebben... Levenslang SV en strafrechtelijke vervolging... Waar voor dan? Er is niet 1 (!!) klap uitgedeeld... Gelukkig is dit Nederland en niet Noord Korea...
5 -5
Ajaxio
Jij heb echt heeeeelemaal nergens verstand van volgens mij. Ik zie je al dagen louter lompe onzin uitkramen..
1 -4
Amsterdam Loyals
Dat is denk meer iemand die zichzelf lollig vind. Lees maar na, heeft nickname aan elkaar geschreven. Kuzu zou zeggen...trap er niet in. Gaat er om dat het weliswaar onrustig werd, maar er geen klap is uitgedeeld. Dat zijn de feiten..
1 -1
behangdelul
Ahh u heeft er verstand van! Fijn, u vond het allemaal wel meevallen begrijp ik. Nou dit is ook niet normaal kan ik u vertellen. Maar waarschijnlijk bent u nog van de brigade dat schelden auwie auwie doet...of nog zo’n lekkere dooddoener: u verdedigt de eer van uw stad *proest*
4 -2
Amsterdam Loyals
Schelden auwie auwie... ik begin echt te oud te worden voor deze onzin. Je zou bijna hopen op weer een paar slechte jaren. Dan dunt het vanzelf wel uit allemaal...
1 0
ram
Voor bedreiging, verstoring openbare orde en weet ik wat allemaal. Gewoon alles aangrijpen om die gekken te weren.
3 -2
GdlT
Ieder zijn/haar mening.

In mijn ogen is het meest slappe en laffe statement alles van 1 kant belichten.

De les "twee kanten aan het verhaal" zal vast facultatief zijn op de school voor journalistiek.

Dit gezegd hebbende keur ik het geweld op tribunes ten sterkste af en hoop ik dat AJAX een keer met sterke bewoordingen naar buiten komt over hetgeen is gebeurt.
6 -1
ram
Haha, dit is één van de mafste posts aller tijden. What de fuck zeg je allemaal?!

Mossou is van mening dat de reactie van Ajax veel te soft is. Dat statement loop je af te zwakken op een rare manier waarna je aangeeft dat je hoopt dat Ajax met "sterke woorden" naar buiten komt. Je bent het dus gewoon eens met Mossou. Maar toch "ieder zijn/haar mening".

Right...
3 -4
AFCAsphere
Hij zegt simpelweg dat het terecht is dat v/d Sar kritiek krijgt en dat Ajax supporters gestraft moeten worden, maar vind het daarentegen erg slecht dat de vergelijkbare situatie op Varkenoord totaal niet benoemd is in de media. Daar ben ik het volledig mee eens. Ik snap verder ook niet waarom je opeens zo hysterisch reageert.
3 0
Bouke
Beste Sjoerd Mossou, waarom nu ineens zo kritisch uitvallen richting vd Sar en ajax ? Dan moet je dit ook doen als het met de regelmaat vd klok bij feyenoord gebeurd op het jeugdcomplex als een team en ouders v Ajax op bezoek komen ! Of heeft dit te maken met je voorkeur v club en je lafheid ? Want de ouders v ajax spelers halen het niet in hun hoofd om zo te reageren op varkenoord.. en feyenoord geeft er geen eens een reactie wat vd sar en Ajax in ieder geval wel doen, even los van het feit of je de reactie oke vindt of niet. ik vind jou reactie juist laf en de meest hypocriete van je ooit !
11 -1
ram
En ik vind jouw reactie dan weer erg dom.

Jammer dat Feyenoord niet krachtig is. Maar moeten wij daarom ook maar blijven aankloten..? Lijkt me niet toch..
1 -5
MPAjax
hm? overdrijven is ook een vak
2 -1
DeMeervanweleer
Wat die hangbek doet is olie op het vuur gooien, door het thuispubliek naar de mond te praten, makkelijk en gevaarlijk. Dit soort stukjes draagt bij aan toekomstige nieuwe conflicten.
Elke vorm van geweld moet worden veroordeeld en afgekeurd, maar nu te doen alsof Ajax in deze de enige schuldige is... Iedereen weet dat Feyenoordsupporters minstens net zo vaak betrokken zijn bij geweld.
8 -2
Kokakola
Er is niemand aangevallen.
5 -4
ram
Wat...? Wat?! Serieus?! What the Fuck zeg jij. Het staat letterlijk op beeld...?! Ik snap echt niets van dit soort bizarre statements.
2 -5
Ajax4xbestevaneuropa
Nog steeds veel mensen snappen nog steeds niet waarom Ajax en Sar niet door het stof kruipen voor feyenoord... Vd Sar heeft feyenoord laten weten dat ze blij moeten zijn dat Ajax neit in de media brengt wat er 3 weken eerder gebeurde op varkenoord. Kijk als je over Nouri begint dan raak je heel Ajax. Dus Sar heeft feyenoord laten weten Onze excuses uiteraard, maar waar waren jullie 3 weken terug met excuses? Want 100% dat mensen van feyenoord dit meekregen wat er op varkenoord gebeurde. Dacht je dat UA daarom niet al opgefokt op de toekomst was vorige week... Die waren daar met het idee Die feyenoord fans/familie moeten 1 bijdehante blik geven en dan hebben ze een probleem. Dacht je als feyenoord zijnde dat als je een slechte gastheer was voor ajax op varkenoord, je dan wat mag verwachten als je naar de toekomst komt?
12 -3
MosesD
Wat is er dan precies 3 weken geleden gebeurd?
0 0
Schip
Het was de oude klinische, totaal onbewogen VdSar. Ik dacht dat hij zich had ontwikkeld, maar dit was echt een schandalig kille tekst. Stel dat het andersom was. Dat Ajax gezinnen moesten rennen op Varkenoord. Zouden wij genoegen hebben genomen met zo'n opmerking van De Jong?

Misschien kan hij nog wat gezichtsverlies beperken door zijn statement aan te vullen en harde maatregelen te nemen. Ajax draait om sport, verbinding, uitdagingen, doelen nastreven. Oprotten met die hormonen mannetjes met losse handjes.
5 -7
Amsterdam Loyals
Ajax neemt al een hele tijd geen familie meer mee naar dit soort beladen potjes...
Welke "harde" maatregelen moet hij dan nemen?? Je kan in NL gelukkig nog niet opgehangen worden omdat er een dreigende sfeer ontstond, maar er fysiek niets gebeurd is.
0 0
blava
Het gaat erom welke maatregelen Ajax zal nemen. Ik neem aan dat die supporters toegang tot de Toekomst en Arena wordt ontzegd. Al dat geblaat in de media is niet belangrijk.
0 -3
ram
Dat is het natuurlijk wél!

Alleen al om dit soort gezeik te voorkomen. En belangrijker: je moet het goede voorbeeld geven voor al die duizenden (potentiële) capuchonmongolen die dit morgen en in de verre toekomst ook gaan doen. Je moet heel duidelijk maken dat Ajax dit niet pikt en dat de rechtsstaat dit niet pikt.
0 -1
JanTa
Massou schrijft ook voor de Feyenoordkrant het AD en dan sla ik niet snel achterover als hij met kritiek over Ajax komt.
6 -3
BRAMHOUTEN
gelukkig zijn de journalisten in Nederland wel heel goed in hun vak. wat hadden verwacht van een directeur? dat hij gaat roepen dat hij ze keihard gaat aanpakken? de regering moet eens met een goede voetbalwet komen, clubs kunnen zelf niet zo veel.
6 -3
ETM
Zoals anderen hier ook zeggen, wat erg stoort aan dit stuk is dat er duidelijk een bepaald anti-Ajax sentiment in schuilt. En door zn eigen overdrijving verliest zn boodschap ook nog eens kracht.
Het klopt dat Ajax zich sterker zou moeten uitlaten. (al zie ik hier geen taak voor het mediateam van Ajax) En journalisten zouden moeten aan dringen op het aanpakken van het probleem. Maar de heer Mossou wil gewoon even wat frustratie kwijt omdat t zo goed gaat met Ajax.
Sneu..
8 -2
AFCAsphere
Precies zoals ik het ook zie. Valt me erg tegen van Mossou.
1 0
Schip
Valt me beetje tegen van je eerlijk gezegd. Ben beter gewend.
2 -5
AFCAsphere
Hij heeft wel degelijk een punt. ETM schrijft altijd goede comments en oordeelt objectief, wat ikzelf ook nastreef. Ajax had strenger moeten optreden, maar er zit wel degelijk een naar tintje aan deze colum. Zoals andere zeggen: ''terug van weggeweest'' en het feit dat het gedoe op Varkenoord nooit is benoemd in de media of dat Ajax spelers constant werden geconfronteerd met Nouri in de Kuip. Als je objectief bent dan kom je dus tot de conclusie dat zowel Ajax als Feyenoord supporters zich slecht gedragen, maar dat vooral Ajax supporters ervoor verantwoordelijk worden gehouden.
1 0
ETM
Ik vind dat hij met allerlei zinnen draait om de kern, en met die zinnen slaat hij lukraak om zich heen.
Kritiek op Vd Sar vind ik verder terecht.
1 0
komopajax777
Van anti-Ajax sentiment is totaal geen sprake.Het is gewoon de waarheid.Hoe kun je als clubleiding zo slap reageren na zo'n ernstig incident van doorgeslagen randdebielen die zich supporter noemen?
1 -6
Juichtoon
Hij schrijft Terug van weggeweest. Says it all.
2 0
Ruff Rhythim
"Aller tijden" nog wel, ja tuurlijk joh.

Dan nog liever een slap statement dan helemaal geen statement in soortgelijke gevallen, zal ik even beginnen met wat voorbeeldjes van andere clubvoorzitters?
7 0
Adios
Inderdaad. over "populair scoren bij de eigen aanhang" gesproken...
0 0
BokkieBokstra
Vond het ook een slappe reactie van van der Sar maar dat zegt meer iets over hoe bang men is voor de eigen aanhang. Maar waar ik me over verwonder dat er weer allerhande Ajax haters uit hun holen gekropen komen om op Ajax los te gaan. Want als ik het goed gelezen was de heenwedstrijd Feyenoord U19 - Ajax U19 ook al geen toonbeeld van beschaving. Foute liederen, stenen tegen de bus. Niets over gelezen, nou ja wel wat, hoe prachtig Kuyt en Heitinga het vonden om zo een klassieker te kunnen spelen. Tsja.
6 0
TontoKarnaggel
Vooral dat laatste zinnetje, "terug van weggeweest" zegt alles over de intentie van deze column. Ondanks dat hij in zijn column een punt heeft een lage en goedkope opmerking.
4 -1
Juichtoon
Waar was Mossou toen Fnoord fans Ajax 019 (!!) spelers, staf en bus met stenen bekogelden 3 weken geleden en tijdens de wedstrijd bespuugden? Waar was Mossou toen Fnoord fans vorige week de Swift (dit zijn veelal Ajacieden) famile kwam belagen? Waarom zegt Mossou niks over de misdragingen van de Fnoord fans zaterdag jl op de Toekomst. Ajax supporters uitschelden voor joden, neuzen en over Nouri beginnen...tja. Het ligt allemaal aan Ajax.
Keur ik het dan goed? Zeker niet, maar graag het hele verhaal vertellen.
35 -2
Ajacied0591
Moet van der sar dan op zn knieën ?
0 0
Dannyw87
Het gaat erom wat er daadwerkelijk aan gedaan wordt.
Dit soort zaken moet je KEIHARD afstraffen, zeker als het op je eigen sportpark afspeelt.

Het is eigenlijk gewoon in en in triest dat er zelfs bij een wedstrijd van kinderen van een jaar of 12 de spelers helemaal verrot worden gescholden. Schaam me er in elk geval diep voor dit soort "Ajacieden".
5 -5
Amsterdam Loyals
Kinderen van 12? Waar heb jij het nu weer over? Iets met een klepel en een bel... mijn hemel..
0 0
Marcao
Mee eens. Maar waar blijft jouw commentaar op de misdragingen van 010 in Rotjeknor?
3 0
Bocarra
Los van het feit dat ook ik meer daadkracht van Ajax had verwacht druipt de frustratie over de nieuwe status van Ajax aan alle kanten van dit stukje af. Als je het geen Ajax spelers in de Kuip moeten ondergaan afzet tegen dit incident zit er niet zoveel lucht tussen en is de verontwaardiging wel heel selectief. Feyenoord supporters zijn zeker niet het braafste jongetjes van de klas.
3 -2
komopajax777
Mossou is een onafhankelijke journalist en geen supporter van Feyenoord,maar van NAC.Kritiek op Ajax en met name van der Sar is hier op zijn plaats.De rotte appels moeten geweerd worden uit het stadion en alle andere velden in de voetballerij.
0 -1
Aetim
Elke voetballiefhebber heeft een voorkeur voor een van de traditionele top 3-clubs. Zeker als je supporter bent van een provincieclubje dat het nooit ver zal gaan schoppen. Daarnaast schrijft Mossou voor een Feyenoordgezinde krant, en wat is er nu verleidelijker dan je baas en de lezers naar de mond te praten?
0 0
arigold
Ik word hier nu wel een beetje moe van. Speel die wedstrijd nog over voor het resterende deel en laat al die zogenaamde journalisten hun mond houden.
1 0
Rentokill
Dit was een reactie direct na de gebeurtenis. Ik verwacht ook meer van Ajax maar geef ze de kans.
1 0
GdlT
Hier ben ik het helemaal mee eens.

Zeer waarschijnlijk is de directie van AJAX in gesprek met hun juristen om te kijken wat haalbaar is en wat niet haalbaar is.
Een journalist kan allemaal onzin de wereld in slingeren en worden daar niet op afgerekend. Een directielid van een grote sportvereniging weet dat elk woord dat hij/zij uitspreekt door de journalisten onder een vergrootglas wordt gelegd en van alle kanten bekritiseerd zal worden.

Meestal is het zo dat waar gevochten wordt er twee schuld hebben, maar iemand die ruzie zoekt zal dat altijd weten te vinden.

Ik hoop dat AJAX met weloverwogen en krachtige maatregelen komt.
1 0
Cisco2
Beetje overdreven allemaal. Over dat gedoe bij Swift, of die stenen richting de bus bij Varkenoord hoor je niks.

Maar hij heeft wel gelijk. Erg slap statement van Edwin. En vreemd dat er nog niemand is opgepakt, die met zn gestreepte shirt moet je toch zo kunnen vinden.
4 0
ajaxxcied4life
Weet je, altijd hetzelfde gezeik met vooral die Rotterdammers. Altijd zullen zij een strohalm grijpen om Ajax weer weg te zetten als iets dat zij (supporters van andere clubs, media enz.) eigenlijk vinden dat het is als zich daarvoor een mogelijkheid voordoet.
Waar was Moussou toen vorige week nog tientallen Feyenoordhooligans naar n.b. een amateurwedstrijd warem afgereisd om onder meer antisemitische leuzen te scanderen? Waar was toen zijn roep om een krachtige veroordeling van dat geweld van de club Feyenoord?

Dit ijdeltuitenfestijn trek ik slecht. En voor de goede orde, van der Sar bracht natuurlijk een uiterst slap statement over dat hele voorval. Laat daar geen misverstand over zijn.
2 -1
Juichtoon
Dit verklaart juist het statement van Vd Sar, wel afkeuring uitspreken maar geen excuses. Dat ligt juridisch gevoelig. Dan hang je als Ajax zijnde. Dus we nemen niet eenzijdig de schuld op ons. Prima.
2 0
ajaxxcied4life
De valsheid van dit soort berichten galmt ook vaak door in zinsneden als "Die marketingafdeling waar 32 man werken" Ergo, die vervelende arrogante club kan wel een marketingafdeling van 32 man personeel financieren. Het is allemaal zo helder als glas, indien je het werkelijk wil zien.
3 -1