Verweij kritisch: 'Zelf keiharde maatregelen nemen'

JesseTH, 28-05-2019 om 21:05, 7423 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Mike Verweij en Valentijn Driessen zijn van mening dat de mensen die tijdens de jeugdwedstrijd tussen Ajax en Feyenoord voor problemen zorgden hard moeten worden aangepakt. Vooralsnog is daar nog geen sprake van en ziet het journalisten-duo van De Telegraaf een scheve machtsverhouding.

'Dat is kennelijk de macht van de supporters bij Ajax', zo concludeert Verweij tijdens de voetbalpodcast van De Telegraaf. 'Het is een ontzettend slappe reactie van Edwin van der Sar. Vervolgens wordt er naar de KNVB gekeken, maar je kunt zelf ook keiharde maatregelen nemen tegen dit soort figuren.'

'Dan denk je aan stadionverboden', vult Driessen zijn collega aan. 'Eigenlijk is dat het enige wat je kunt. Voor de rest heb je niets te zeggen. Ik vind dat de zaak enorm gebagatelliseerd is door Ajax. Dat is een verschrikkelijk slecht signaal. Bij Feyenoord is het ook gebeurd en die kampen met dezelfde problemen, maar het lijkt er steeds meer op dat de supporters de macht grijpen wat dat betreft.'

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Nana999
Eens dat deze gekken beter voortaan de toegang tot de Toekomst en Arena ontzegt kunnen worden. Dat had VD Sar ook wel kunnen zeggen.

Maar verder heb ik niet zoveel met die journalistjes die er nu weer bovenop springen om het zo te overdrijven, onder een vergrootglas te leggen en alles aangrijpen om naar Ajax te kunnen uithalen. Dat heb ik ze nog nooit zien doen bij de munten en aansteker regens met scheldkannonades die onze spelers jaarlijks in de Kuip te verwerken krijgen. Nee, dan is het 'sfeer'!
5 0
DonAdam
Zolang we nog een slappe voetbalwet hebben is er niet zo gek veel aan te doen totdat Ajax het kleine stadion voor Jong Ajax en de vrouwen heeft voltooid. Want de dwazen met een stadionverbod zijn zonder meldingsplicht vrij om te gaan en staan waar ze willen; men kan zelfs op een kaart van een ander naar binnen. Die onverlaten weten het precies zo te regelen dat ze overal mee weg komen.

Je tweede alinea, dat je ge-jamaar gejammer, kan ik niet zoveel mee. Het is nogal kinderachtig om te wijzen naar anderen en dit wangedrag te bagatelliseren of om Zwarte Pieten uit te delen aan verslaggevers die niet meer dan hun werk doen. Grow the fuck up!
1 -5
Nana999
Wow, je mist mijn hele punt dat er met twee maten gemeten wordt. En eindigt dan met een of andere goedkope kreet in wat krachttaal. Erg volwassen manier van discussiëren!
2 0
Amsterdam Loyals
Ze doen hun werk niet. Ze gaan heel populistisch aan de haal met halve waarheden en complete leugens. Makkelijk scoren over de rug van voetbalsupporters. Die kansloze roep om een Voetbalwet... De straffen en optreden van politie rond voetbal wedstrijden en supporters is al vele malen zwaarder dan elders. Sterker een opstootje zoals zaterdag had in het uitgaansleven niet eens de lokale krant gehaald. Overdreven gedoe en goedkoop scoren...
4 0
Schip
Aanpakken deze gasten. Matten doe je met anderen die willen matten. Dit is laten zien dat je niet de kloten daarvoor hebt.

Ajax komt weer langzaam in de greep van dit soort tuig.
0 -2
Rentokill
Zelfs de jeugdcompetities worden nu al verpest door dit onkruid. Waardoor Ajax de beveiliging moet opschalen. Bedankt eikels.
0 -2
Amsterdam Loyals
Welnee joh...2 incidenten... rest probleemloos. Dit incident kwam door beroerde organisatie. En laten we niet vergeten, geen klap gevallen.
0 0
dimi1976
Vd Sar en alles van veiligheidszaken zijn mafklappers. ik krijg een s.v. na 27 jaar een seizoenskaart op verdenking van handel in kaarten. de rest kan doen wat ze willen. kromme wereld. Ajax bedankt.
2 -2
JariHeijden
Die verdenking van handel in kaarten is zeker nergens op gebaseerd?
0 0
Amsterdam Loyals
Weet niet wat ik erger vind...een opstootje of iemand die andere Ajacieden oplicht met zwarte kaarten. Hiermee zeg ik niet dat jij schuldig bent, maar als het wel zo is vind ik het zeker geen kromme wereld!
1 0
insectenverdelg
Hoop dat dit ook gebeurt wat E willen. Maar dat moet intern en miet in de media gebeuren. Dat zijn 2 verschillende werelden.
0 0
Labrador
Gaan we weer...
1 -2
Ajaxtao
Wat is er gebeurt dan?Op het veld zijn ook opstootjes.Feitelijk is er niets gebeurt alleen die angsthazen uit rotterdam willen er een slaatje uitslaan door niet meer te willen spelen.Het was niet meer dan een klein opstootje veroorzaakt door provoceren van die zogenaamde "familie" van spelers.
1 -10
Harrie Nak
Lijkt me toch dat je minstens die twee figuren die ook al vol op foto’s én met volledige naam in Engeland in de krant stonden levenslang van je club kunt verbannen?
1 -1
Amsterdam Loyals
Op basis van wat?
0 0
kaashaas
Deze criminelen opsluiten en tbs..

Maar deze onrust stoker moet gewoon pisvee fan worden of zo.. weg met die kneus

Kneusje geeft zelf aan dat je enkel een stadionverbod kan geven ... dit beunhaasje spreekt zichzelf tegen .. want Ajax moet ze toch zo hard aanpakken.. en wat moet de KNVB hier nou aan doen.. justitie moet hier wat aan doen .. zwaar beboeten , opsluiten en tbs...en dit geld voor iedereen die zich misdraagt.
1 -3
Amsterdam Loyals
Geen klap gevallen? Welke rechter gaat iemand veroordelen dan? Op basis van wat? Dreigende situatie.. gelukkig leven we in een rechtstaat! Hou je aan de feiten aub!
1 -1
JSF
Voor het eerst ben ik het met deze heren eens. Uitbannen dit ‘supporter’schorem
4 -3