'Verbod uitbreiden tot alle onderlinge confrontaties'

BVeenstra, 27-05-2019 om 07:15, 6407 views, De Telegraaf |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, vindt dat het verbod op bezoekers van de tegenpartij bij wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord en Ajax en ADO Den Haag gehandhaafd moet worden. Afgelopen zaterdag ging het zelfs mis bij een jeugdwedstrijd tussen Ajax O19 en Feyenoord O19.

'Zaterdag werden op Sportpark De Toekomst alle grenzen en ongeschreven codes overschreden toen familieleden, ouders, vrouwen en kinderen van trainers en spelers van Feyenoord werden bedreigd, door losgeslagen, doorgesnoven ’Ajax-fans’ tijdens Ajax onder 19 jaar tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord', schrijft Driessen in zijn column in de maandageditie van De Telegraaf. Uiteindelijk werd de wedstrijd definitief gestaakt, omdat de Feyenoord-delegatie zich niet meer veilig voelde. 'Later werd nog een bus bestormd', voegt Driessen eraan toe.

Driessen, die overigens spreekt over het zoveelste incident van de laatste maanden, vindt dat Ajax beter had kunnen reageren. De opmerkingen van algemeen directeur Edwin van der Sar ('wij keuren dit af' en 'wij wachten op de KNVB') te mager. 'Op z’n minst had hij stadionverboden in het vooruitzicht moeten stellen en de hand in eigen boezem kunnen steken dat Ajax het veiligheidsrisico volledig heeft onderschat en verkeerd heeft gehandeld. Iets waar directeur Rutger Arisz, die als een brokkenpiloot bekendstaat, trouwens verantwoordelijk voor is.'

In de ogen van Driessen maakt deze 'supportersterreurbalans' één ding duidelijk: 'Handhaaf het verbod op bezoekers van de tegenpartij bij onderlinge wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord en Ajax en ADO. Het klopt dat een kleine minderheid de boel verziekt. Maar om tonnen euro’s gemeenschapsgeld te spenderen om een paar honderd goedwillende uitfans toegang te bieden bij zulke wedstrijden is maatschappelijk onverantwoord', aldus Driessen, die vindt dat het verbod moet worden uitgebreid tot alle onderlinge confrontaties. 'Het wordt namelijk duidelijk dat de terreur zich verplaatst naar jeugdteams waar wel publiek wordt toegelaten. Getuige de ongezonde rivaliteit en hersenloze acties van enkele "fans" geldt zelfs een mini-Klassieker Ajax onder 9 tegen Feyenoord onder 9 al als een risicoduel. Moeten zelfs zulke wedstrijden zonder publiek of in De Kuip of ArenA worden gespeeld. Bijzonder triest, maar het is de harde realiteit. Sinds zaterdag zijn familie en vrienden niet meer veilig bij een jeugdduel. Hoe bizar.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Juichtoon
Verbod voor alle elftallen? Ik dacht eerder aan op het matje roepen van Fnoord voor haar onzinnige en halsstarrige houding. Ten eerste kan Ajax haar supporters zonder voetbalwet niet in toom houden, ten tweede heeft het er alle schijn van de Fnoord en Rotterdam Ajax laat springen naar een bot wat ze toch niet krijgt en ten derde waarom kunnen Fnoord fans zich aan de lopende band tegenover Ajax en haar supporters misdragen zonder dat hiervoor aandacht is (Nouri, 34 spandoek, Ajax O19 spelers en staf en bus bekogelen, Ajax supp in elkaar slaan in A'dam, Swift, een zich misdragende Fnoord familie op de Toekomst etc).
1 -2
JohnTB
Blijf nou gewoon bij de feiten. Dit zou een besloten wedstrijd worden. Hoe kan je dan in hemelsnaam beslissen als Rutger Arisz zijnde om ook 300 f siders uit te nodigen ???? Lekker veel realiteitszin heb je dan.
Daar en bij hem Rutger Arisz ligt gewoon de fout. Punt.
0 -5
Juichtoon
Zeker is dit geen goede beslissing geweest, maar de 'Fnoord familie' is natuurlijk niet zo onschuldig als hun media ons wil laten geloven. De woordkeus alleen al. Provocateurs of Fnoord hooligan familie is net zo waar. Of een kop als na Swift provoceren Fnoord fans opnieuw in hol van de leeuw. In woord en gebaar liet de aanwezige Fnoord familie weer eens zien wie ze zijn. Nadat de Fnoordfans door Ajax als gasten waren uitgenodigd en op de Bobby Haarms tribune mochten plaatsnemen, maakten zij driftig misbruik van deze mooie geste vanuit Amsterdam. Zelfs Nouri werd er weer bijgehaald. Zo kun je ook een stukje beginnen.
1 -3
vdhaas
Zelfs een klok die stil staat heeft twee keer per dag gelijk
1 0
AFCA2211
Zelfs ik herken de stoere Telegraaf mepper vanachter mijn beeldscherm. Hoe moeilijk kan het zijn deze gasten op te sporen en op te laten rotten?!
2 0
Red Devil
Zijn lelijke varkenskop is ook bekend in 010 dus hij heeft zeker een probleem nu deze loser.
Hij kan bv op vakantie zomaar tegen de verkeerde aanlopen en dan is het janken.
1 -3
DeBaarsjes
Zijn naam is bekend maar ook dom van die Feyenoorders dat sommigen nog een verkeerde voor en achternaam online gooien
0 0
vdhaas
Vakantie naar rotterdam? :)
0 0
Pierre Heno
1e prijs: een week Amsterdam
2e prijs: een week Rotterdam
3e prijs : twee weken Rotterdam.

Er is weinig veranderd,
0 0
Jariiii
Tja, wat kan ik zeggen. Ik ben het voor één keer met de man eens.
4 -1
Hagmag
Valentijn, heeft helaas in ieder geval weer iets gevonden om zich negatief uit te laten over Ajax. Hij heeft helaas een fijn weekend gehad.
3 -3
Schip
Hierin heeft Driessen gewoon gelijk. Het was klinisch en mager, die Arisz heeft ook dit weer volkomen op zijn beloop gelaten en de clubs zijn niet toe aan een normalisering van verhoudingen.
2 -1
rutger93
Eigenlijk bizar dat deze gasten 'ajax' fans genoemd worden.. Idioten die keer op keer de club alleen maar benadelen. T heeft helemaal niks meer met voetbal te maken..
8 0
SanMarco
Precies! Zo eens met je.
2 0
PJK54
Oké je Driessen van alles verwijten maar hierin heeft hij toch voor 100% gelijk Ajax had zeker voor adequate beveiliging moeten zorgen wetende dat de clubs elkaar niet liggen. En het statement wat van der Sar af heeft gegeven is natuurlijk flut en niets zeggend hij had gewoon keihard moeten uithalen naar die doorgesnoven randdebielen en ze moeten beloven dat ze een stadion- cq toekomstverbod voor het leven gaan krijgen. Ik neem aan dat alle beelden voor zich spreken.
2 0
DarkChild
dat gebeurt niet omdat:

a. Dit soort lui veel meer invloed hebben binnen Ajax dan je zou denken/willen.

b. de hele maatschappij hier niet goed op is ingericht. Want je verschuift het probleem. Zelfs al geef je die gasten een stadionverbod, dan moeten ze zich ergens melden
Dat ergens, is een politiebureau. Die willen dat best doen, maar dan meer geld erbij.
Dan hoor ik jullie denken: he, hoezo meer geld erbij? Dat zijn toch gewoon regels en de politie moet dat gewoon doen? En dan antwoord ik: welkom in Nederland, waar we voor onze gemoedstoestand voor alles regels bedenken en de handhaving later wel een keer komt.
2 0
vdhaas
Je kunt ook controle aan de poort doen
1 0
SpursAjax
Oh Wat een gejank allemaal weer van driessen die weer heerlijk negatief kan schrijven. De arena is 10 keer makkelijker te beveiligen dan op een jeugdcomplex. Het was een 5 jarige straf en daarna zijn er jaren bijgekomen zonder geldige reden door de heer Aboutaleb. Nu gebeurd er een incident wat ik ten zeerste betreur. Maar op elk jeugdcomplex gebeurt dit over en weer geschreeuw tussen de supporters. Er is geen klap gevallen en er zijn nog geen 10 gekkiees die alleen maar wat geschreeuwd hebben phoe phoe. Alle kranten zijn weer aan het overdrijven. Ga het gewoon weer proberen om die gasten uit Rotterdam naar de arena te halen. En ik weet zeker dat het goed gaat. Misschien een paar spreekwoorden over en weer nou nou wat erg zeg.
3 -7
Knalpot
Die spreekwoorden over en weer waren zaterdag al genoeg voor een razzia.
0 0
appeltje
Gebeurt dit op elk jeugdcomplex? Moeten op elk jeugdcomplex wedstrijden worden gestaakt, kinderen wegrennen omdat er een groep van 30 man aan komt gestormt, en stewards ingrijpen?!
3 -1
SanMarco
Het gaat al jaren stelselmatig Niet goed. Dus prima om dit verbod nog even wat verder uit te breiden.
2 -1
ram
Eens met ieder woord van Driessen.

Gewoon kappen met uitsupporters voor de komende 10 jaar, van Ajax 1 tot en met de C1 ofzo.

En die mongolen die goed op camera staan vervolgen en levenslange stadionverboden geven.
6 -4
Babayaka
Ja maar ze zijn zo lief en al 40jaar fan, althans dat lees je dan her en der.
Des te triester dat het na 40jaar bij die gene niet is ingedaald, dat die agressie nerggens op slaat. Men juicht voor hun cluppie en ze hebben hun clubshirt aan nou nou, dat kan natuurlijk niet dan moet je je laten gelden..
4 0
ossenaar
En die doorgesnoven gast die ook een interviewer van De Telegraaf sloeg was er ook weer bij. Lijkt me dat je zon gast een stadionverbod voor het leven geeft en een omgevingsverbod.
3 0
ram
En natuurlijk vervolgen voor mishandeling (van die journalist) en bedreiging (dit voorval) en waarschijnlijk heeft ie wel meer op z'n kerfstok.
2 0
Cupmetgroteoren
Lol, uiteraard gaat Valentijn nog eens in de etterbult prikken. Achteraf gezien was er niet veel aan de hand. Hysterica Halsema zal hier echter een reden in zien om huldigingen af te schaffen. Vroeger gebeurden dit soort zaken ook maar ging men de volgende dag weer over tot de orde van de dag. Nu blijft zoiets nog weken nagalmen door social media en valentijn Driessen, terwijl het gewoon puur volksvermaak was.
2 -8
Cruijff4ever
Vraag me af wat erger is, daar met schuim op je waffel als een volslagen debiel op die mensen af stormen of het gedrag van deze waanzinnigen bagatelliseren. In ieder geval net zo kwalijk naar mijn bescheiden mening!
2 0
Superjan
Hysterica Halsema? Die stond daar toch rustig te lachen om die twee biertjes. Deze lui horen een paar woorden en gaan door het lint. Wie is er dan hysterisch?
4 -1
appeltje
"Vroeger gebeurden dit soort zaken ook maar ging men de volgende dag weer over tot de orde van de dag."
Je doet net of dat een goed iets is.

"Hysterica Halsema zal hier echter een reden in zien om huldigingen af te schaffen. "
Dit is bullshit, snap je zelf hopelijk ook wel.

En als het allemaal wel meevalt, waarom is de wedstrijd dan gestaakt? Waarom renden kinderen weg? Waarom moesten stewards ingrijpen?
2 -1
31xAjax
De beelden lieten anders voldoende zien....
3 -1
Cupmetgroteoren
Ja het zag er allemaal erger uit dan het was. Wat kermisgeschreeuw van kermisvolk. Gebeurt zo vaak op de amateurvelden. Er wordt enorm verkrampt op gereageerd terwijl dit al 120 jaar bij de folklore van het voetbal hoort.
1 -4
31xAjax
Nee het zag er precies uit zoals het was, beelden liegen nl. niet. Ajax tuig die, heel voorzichtig uitgedruk, enigzins opgewonden richting de familie vd Feijnoord spelers.renden met schuim op de bek. Waarom? Konden ze vanuit waar ze stonden of zaten de wedstrijd niet goed volgen?
3 -1
SanMarco
Precies, helemaal met je eens. emand die dit nog recht lult,is geen haar beter, als die apen daar.
3 -1
Vlieske
Hij heeft gewoon gelijk. Hele zwakke reactie van ajax. En inderdaad alles verbieden. Of alle ultra debielen een stadion verbod geven. Ze weten precies wie het zijn
5 -2
Sterretje73
Iemand “laat” zich provoceren dus deze gasten zijn zelf geheel verantwoordelijk voor wat er nu allemaal staat te gebeuren. IPV aan de club te denken, zich om te draaien en even tegen een hek te trappen hebben deze k*tkleuters het hele proces weer terug naar af gezet. En bedankt ! Je moet deze “volwassen” gasten verdomme nog uitleggen dat schelden geen zeer doet omdat hun ouders dit blijkbaar vergeten zijn. Ik ben zelf absoluut geen heilige en heb heel wat km’s rondom “de Meer” en het Olympisch stadion liggen maar deze actie heb ik nul komma nul begrip voor. De stupiditeit ten top dit.
3 -1
Bocarra
Ik vind al een tijdje dat er een verbod op stukjes van Valentijn Driessen moet komen.
8 -2
ram
Want hij heeft geen gelijk volgens jou...?
1 -2