Maduro: 'Zou naar een club in Spanje gaan'

FinnDekker, 23-05-2019 om 23:10, 6113 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Hedwiges Maduro denkt dat Martin Ødegaard eerder bij Real Madrid in the picture komt als hij voor een verhuur aan een Spaanse club kiest. De oud-Ajacied vertelt bij FOX Sports dat de middenvelder in de Eredivisie geen indruk maakt op de Koninklijke.

'Wil hij bij Real spelen? Dan zou ik naar een club in Spanje gaan. Dan kijken ze wekelijks naar hem. Dan zien ze hem vlammen tegen een Levante. Dan zijn ze wakker daar. Anders denken ze: het is toch tegen Groningen', aldus de voormalig voetballer in het programma Voetbalpraat.

'Ik snap jouw punt heel goed', reageert commentator Vincent Schildkamp. 'De subtop van Spanje is logischer om je echt in de kijker te spelen bij de echte werkgever Real Madrid.' Dit seizoen speelt Ødegaard bij Vitesse, vorig seizoen kwam de Noor op huurbasis uit voor sc Heerenveen.

Bestel nu het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Wat een onzin, als die jongen bij ons goed speelt internationaal, dan groeit zijn status enorm, dat gebeurt niet bij Levante of zoiets.
Geklets in de ruimte Hedwiges.

Jammer dat er veel mensen op lijken te zinspelen dat spelen voor Ajax geen goede stap is, het journaille kletst iedereen weg met dooddoeners die dit seizoen duidelijk gelogenstraft zijn.

Kennelijk is de korte termijn het belangrijkste maar dat is alleen bij gebrek aan visie.
1 0
xstaniox
Frenkie de Jong heeft toch ook bij Ajax zijn transfer naar Barcelona afgedwongen?
Er even van uitgaande dat De Ligt ook voor Barcelona kiest, dan geldt datzelfde voor hem.
Natuurlijk zat daar ook Champions League tussen, maar dat kan ook bij Ødegaard gebeuren.
Dus zeggen dat een verhuurperiode bij Ajax of een transfer naar Ajax met eventuele terugkoopoptie geen zin heeft, omdat hij dan 'maar' tegen Groningen speelt, gaat niet helemaal op.

Het gaat ook om het constant presteren, week in, week uit, en daarbij dan de Europese wedstrijden die hem gegeven zijn.
0 0
vdhaas
Henk Spaan, Keje Molenaar, Valentijn Driessen en Hedwiges Maduro. Waarom staan de meningen van deze mensen hier dagelijks genoteerd? Als het geen open deuren zijn, is het wel onzin.
0 0
Hans Kraay Jr.
Nee, klopt heeft voor Maduro natuurlijk ook geweldig uitgepakt.

Die heeft door zijn furore in de Spaanse la Liga natuurlijk ook zijn gedroomde transfer naar het geweldige PAOK afgedwongen.
2 0
MitsjollAjax
Beetje zure reactie, Odegaard is geen Maduro en Maduro heeft een fantastische carrière gehad (zeker met zijn kwaliteiten). Zeker in Spanje bij mooie clubs gespeeld en wat is er mis met PAOK? Ze kunnen niet allemaal bij Real en Barça spelen. Wat Maduro zegt hier niks raars, dat wij hem liever voor Ajax zien spelen is natuurlijk wat anders
0 0
Hans Kraay Jr.
Niet perse zuur. Ik ben het niet eens met Maduro.

Ik vind dat je bij Ajax gewoon beter af bent als talent dan bij een Spaanse middenmoot club.

Bij Ajax speel je Europees, waar je je dus ook kan meten aan de grote clubs.

Je speelt altijd voor de titel en de beker en leert dus beter met die druk om te gaan.

Ik denk dat je als talent bij Ajax een mooiere tijd zal hebben dan bij een Spaanse middenmoot club waar je speelt om de keizersbaard.
0 0
Freddy Al
Om des keizers baard , maar ik ben het met je eens, maar dit spel moet gewoon gespeeld worden.
0 0
Markopantelic007
Ja prachtig allemaal Spanje, vraag maar aan Mink Peeters haha
0 0
Ajaxadept
Odegaard speelt een goeie wedstrijd tegen Groningen en is dan plotsklaps een exceptionele speler. De speler zwerft al meerdere seizoenen bij clubs in de subtop rond en doet daar soms leuk mee, maar nu ineens de titel exceptioneel. Exceptionele spelers zijn in mijn ogen de Ligt en de Jong van Ajax, die al jong opvielen en al meerdere jaren een bijzonder niveau voor hun jonge leeftijd laten zien. Odegaard is een aardige, maar (nog) geen exceptionele speler, het is de media die hem zo ophemelt. Wellicht dat als hij tussen rasvoetballers zoals bij Ajax voetbalt, en dagelijks op zijn tenen moet lopen op de de training, hij werkelijk het niveau gaat bereiken wat hem nu al toegedicht wordt. Tot nu toe is dat slechts in enkele wedstrijden het geval.....!
0 0
M.Olsen
Was op zijn 15e al wereldberoemd om zijn kwaliteiten. Aan alles is te zien dat het een geweldige speler is. Inmiddels al 2 jaar, verschil is alleen dat hij nu ook doelpunten maakt.
0 -1
Schip
Maduro zegt niets geks, integendeel. Het enige dat gek of ergerlijk is, is dat gedweep met Real van Odegaard. Hij is enorm jong gekocht, maar zonder echt plan of idee, kan intern niet worden klaargestoomd, mag niet bij de selectie blijven, wordt verhuurd aan Europees anonieme clubjes in een heel laag gekwalificeerde competitie...en dan nog wil hij bij Real blijven. En als er nou één club is, waar je ontwikkeling naar topspeler vanuit jonge belofte bijna gegarandeerd is - als je kop er goed op staat tenminste - ook nog bij je aanklopt en je omarmt die kans niet...

Graag of niet hoor.
3 0
GdlT
Gelukkig hebben we daar onze zelfbenoemde kenners weer. Talenten moeten vooral niet naar een Nederlandse club gaan want dan vallen ze niet op bij de grote buitenlandse clubs..... Tegelijkertijd moet Marc Overmars alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat AJAX leeg gekocht wordt, haalt Barcelona bij FC Groningen een talentvolle speler (Reis?) op. Voor mij als leek valt dit niet te rijmen met alle praatjes die deze "kenners" ons voorschotelen.

Spelers zeggen zelf dat ze op de trainingen leren, de wedstrijden zijn de "examens". Om aan te halen: "Trainingen bij AJAX zijn op een veel hoger niveau dan de wedstrijden in de Nederlandse competitie" en "De spelers maken elkaar beter".

Genoeg spelers hebben zich bij AJAX heel goed ontwikkeld, zodanig dat een groot deel van het seizoen het gonst van de geruchten. Juventus, PSG, Barcelona, Manchester City en United, Liverpool, Arsenal, B. Munchen willen allemaal spelers bij AJAX wegkopen. Maar gelukkig zeggen deze "Voetbal specialisten" dat dit dus niet mogelijk is, spelers moeten vooral naar het buitenland (ongeacht of de speelstijl van de speler bij die clubs past).
1 -1
ETM
Je haalt wat zaken door elkaar imo. Er is een realiteit en een wens. Ik ben er ook tegen dat Nederlandse media een klimaat creeren waarin de overheersende mening is dat de eredivisie maar niks voorstelt en dat ieder interessant talent maar zo snel mogelijk naar het 'willekeurige' buitenland moet.
Maar we praten hier dus over een speler die al van Madrid is. Normaal gesproken is het dan gewoon realiteit dat Odegaard er beter op komt te staan als hij uitblinkt in Spanje. Te gaan voor een verhuur in Spanje is dan gewoon logisch, wat de media er ook verder van vindt.

Wel is het zo dat Ajax door de prestaties van afgelopen seizoen in een bijzondere situatie zit. Voor Odegaard zelf zal het niveau op de trainingen denk ik niet doorslaggevend zijn, maar het feit dat Ajax commercieel hartstikke 'hot' is, momenteel, wel. Twee Ajax-talenten gaan al naar Barcelona (als de Ligt idd gaat). Mocht Ajax zich wederom plaatsen voor de CL gaat men met hele andere ogen naar Ajax kijken. Een sprong van Ajax naar wereldtop is dan veel kleiner dan een half jaar geleden.
1 0
Freddy Al
Nou ,logischerwijs naar een Spaanse club;daar ben ik het niets mee eens, bij Ajax zou hij ook Europees aan de bak moeten en dat is een enorme ontwikkelings stimulans.
Hij leert ook meer met druk omgaan dan bij een middenmoter in een willekeurige competitie, Real zelf zal daar ook aan denken.
0 0
ETM
Als Odegaard zich laat gelden in de competitie waarin Madrid zelf ook speelt dan is dat een veelzeggend gegeven.
Ajax moet zich ook nog plaatsen voor de CL.
0 0
Bennyben
Levante Groningen het is allebei niks, ze spelen geen cl ook overigens.
0 0
ETM
Heeft Maduro Ajax iets naars geflikt ofzo? Wat een overdreven negatieve reacties op hem.
Ik vind hem ook niet een interessante spreker, maar prima jongen dacht ik. Verder heeft hij hier gewoon een punt. Iets dat een ieder wel kan bedenken. Een verhuur binnen de Spaanse competitie zou vanuit Madrid gezien gewoon logisch zijn.
2 0
DanielAjax
Het doet pijn, maar hij heeft wel gelijk.
Ten eerste bied La Liga meer weerstand dan de ED, als hij kiest voor een club in de Spaanse subtop is gaat Odegaard ook Europees voetballen en zich daardoor meer kunnen ontwikkelen plus kan hij erop rekenen dat hij zich in de kijker speelt Bij real. Daarnaast zullen er meer Real Madrileense ogen op onze Noorse vriend gericht zijn puur vanwege het feit hij dan in de Spaanse competitie zou spelen.

Overmars heeft gelukkig één sterk wapen die hij zou kunnen gebruiken in de onderhandelingen. En dat is Champions league voetbal, althans de kans daarop; aangezien we de voorrondes moeten behalen (denk dat dat wel goed komt). Overmars kan Odegaard een top transfer van Ajax naar een ander Top Club garanderen als de prestaties van Odegaard in de Champions league bij ons overtuigend zijn. Nu ik het zo bekijk schat ik de kans 50/50 dat hij bij Ajax gaat tekenen.
0 0
MankeNelis
Maduro nog nooit iets zinnigs horen zeggen.
1 -2
Unuvar1980
Ziyech vlamt tegen Bayern; Real en Tottenham
0 0
Unuvar1980
Dan zien ze hem vlammen tegen Levante? Serious Maduro?
0 -2
Unuvar1980
Kan die Maduro eens zijn bek houden met die onzin
1 -2
Ajaxxxisdebeste
Maduro shut the f#ck up
1 -2
Ajax-4-ever
Ah, dus RM blijft voortaan van onze spelers af aangezien we hier toch geen indruk kunnen maken? Mooi.
1 0