Willems: 'Trainers die echte voetbalfreaks zijn'

JesseTH, 19-05-2019 om 23:10, 4944 views, VTBL |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Jetro Willems en Andy van der Meijde zijn uiterst positief over hun persoonlijke ervaringen met Erik ten Hag. De twee werkten samen met de oefenmeester bij respectievelijk PSV en FC Twente en daaruit komt vooral naar voren dat hij gek is op het spel voetbal.

'Ik heb hem bij PSV gehad, als assistent-trainer van Rutten', spreekt Willems bij VTBL. 'Dit zijn trainers die echte voetbalfreaks zijn. Ze zijn 24/7 met beelden en voetbal bezig. Het eerste wat hij zei is: elke linksback die ik heb gehad, heeft het Nederlands elftal gehaald. Hij had gelijk. Het kwam grotendeels door wat Rutten en Ten Hag deden.'

'Ik mocht niet naar huis voordat ik de gym inging of beelden had gekeken', vervolgt de back. 'Hij vond het belangrijk dat ik goed kon koppen en me kon positioneren als linksback. Hij was een assistent-trainer, dat is anders dan een hoofdtrainer, maar je kon wel zien dat hij de kwaliteiten had om in de toekomst een goede trainer te worden.'

Ook Van der Meijde kan meepraten over ervaringen met Ten Hag. 'Ik heb hem meegemaakt bij FC Twente. Hij is helemaal gek van voetbal. Hij is alleen maar bezig met het beter maken van jonge spelers. Af en toe werd je er gek van, maar uiteindelijk heb je er wel iets aan. Hij maakt je bewust.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Benleiden
Iemand bewuster maken is het allermoeilijkste wat er is. Dat wordt echt onderschat en we hebben er allemaal mee te maken, al is de één zich er bewuster van dan de ander. Je ziet het: constant komt het terug, zelfs in deze reactie.

Het bewustzijn van de meeste mensen wordt belemmerd door angst, althans zoals ik het heb ervaren. Daarom zijn mental coaches en psychologen zo ongelooflijk belangrijk, zeker op jonge leeftijd. Hier moet niet lacherig over gedaan worden, want het wordt altijd verward met een psychiater. Die belemmering, en het bewust worden dat een derde persoon kan helpen, is de eerste horde. Het kan het verschil zijn tussen een De Ligt op 18 jarige leeftijd in de huidige vorm of een De Ligt die pas op 24jarige leeftijd dit niveau aantikt.
2 0
Lazell
Eens. Je ziet zo vaak dat talenten die laatste stap niet kunnen zetten, ondanks een enorme berg aan talent. Dat ligt aan meerdere aspecten zoals slechte jeugdopleiding in de laatste fase (17-21 jaar), maar ook het mentale aspect. Als er ook maar 1 talent meer doorbreekt die een paar miljoen oplevert, heb je de kosten voor de komende tig jaar er weer uit, dus ik altijd doen!
0 0
3*stars*3
Jetro heeft toch niet goed geluisterd.
Voetballend was hij altijd heel goed maar verdedigend en koppend, matig tot slecht.
Bij Eintracht is het ook weer game over voor hem.

Je leest zelden negatieve ervaring van ex spelers.
Van Promes tot Brama, ze zijn allemaal positief.
1 -1
Bensco
Willems voor en na zijn revalidatie was ook een wereld van verschil. Voor zijn revalidatie had hij serieus kans op een basisplek bij Oranje. Na zijn blessure was die ineens dik en sloom. Ik vraag me echt af of zijn revalidatiearts dat niet door heeft gehad.
0 0
Chesterson93
Dik en sloom, he?
1 0
Bensco
Ja in principe wel

https://www.voetbalblog.nl/37909-psv-back-moet-afvallen/
0 0