Kraay: 'Gewoon je concurrent leegkopen'

NielsOpdam, 19-05-2019 om 11:50, 11270 views, De Tafel van Kees |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Hans Kraay jr. vindt de interesse van Ajax in Steven Bergwijn erg logisch. De analist snapt 'de lange tenen' van PSV niet en denkt ook terug aan zijn vader, Hans Kraay senior, zo vertelt hij bij De Tafel van Kees

'Ik denk juist dat PSV er veel sterker van wordt', begint Kraay jr. over een mogelijke transfer van Bergwijn naar Ajax. 'Als zij veertig of vijftig miljoen ontvangen, want ze gaan hem echt niet voor twintig miljoen wegdoen, dan kunnen zij toch goede spelers halen? Ik snap hun lange tenen niet zo.' 

In 1988 legde Kraay senior de basis voor de successen bij PSV door spelers weg te halen bij de concurrentie. Hij kocht onder andere Gerald Vanenburg en Ronald Koeman weg bij Ajax. 'Kees Ploegsma (toenmalig manager bij PSV, red.) en Jacques Ruts (toenmalige voorzitter, red.) riepen door de telefoon: wat als we met de bus aankomen in Amsterdam, terwijl we net de beste spelers weggekocht hebben? Toen zei mijn vader: bukken.'

Kraay junior denkt dan ook dat Ajax dit nu zou moeten doen. 'Gewoon je concurrent leegkopen. Niet gezellig naar Eindhoven voor een bekske koffie. Nee, gewoon onbeschoft de boel leegroven.' 

Bestel nu een product uit de nieuwe trainingscollectie van Ajax!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Abu
Altijd naar kwaliteit blijven kijken. Bergwijn is kwaliteit, maar niet overbetalen omdat die boeren vervelend doen.

OFF; iemand een idee waar Familia Castillo heen gaat? Als je dan toch alle talenten van 15-19 gaat ophalen, dan zou ik deze jongen ook graag terug zien.
0 0
MankeNelis
Er zal toch wel een gelijkwaardige speler aan Bergwijn rondlopen ergens voor veel minder. Daar ga je geen 40 aan verspijkeren. Hansie Hansie is meer een gekke Henkie.
0 0
FiberPaste
Haal van dat geld liever Depay op
1 0
Schwalbino
Ondergrens is te laag.
0 0
Rik428
Haha, alsjeblieft niet zeg
0 0
T.reckveugel
Lerby, Arnesen, Kieft, Menzo, Kluivert, Bergwijn zelf. Tellen we Viergever niet mee. De basis van alle succes of wat er voor door gaat is met ex-Ajacieden behaald, rechtstreeks van Ajax gekocht of indirect. Walgelijke club
2 0
Remark
Ziyech, Tadic, Tagliafico, Neres, Schöne, De Jong, Onana, Kristensen, Sinkgraven, Dolberg... ook walgelijk, of geldt dat alleen voor andere clubs?
0 -1
Biornha
wow hebben die allemaal bij PSV gezeten... wat een dommeriken dat ze die naar ajax hebben laten gaan dan
0 0
Remark
Lerby, Arnesen, echte Amsterdammers...
0 0
MichelAngelo66
Wat een ordinaire schreeuwerd is die Kraay toch. Als Ajax zoveel geld uitgeeft voor Bergwijn zijn ze knettergek. Er is geen buitenlandse club die zoveel geld betaalt voor die beste jongen. En als hij dan naar Ajax wil dan kan hij dat gewoon forceren als Ajax datzelfde bedrag ophoest. Dan zeg ik ook, geen medelijden met PSV. Maar max 20? Vind ik eigenlijk al erg veel. Ik wil niet vloeken in de kerk, maar redelijke kenners om me heen zien meer in Berghuis, omdat ze dat echt een Ajax voetballer vinden en een met sterke wil om te winnen. Weet eerlijk gezegd niet of ik het daarmee eens ben, maar die is zeker voor minder op te halen.
3 -3
Ferd
Berghuis zakt als eerste door het ijs. Zodra het niveau een beetje omhoog gaat is hij onzichtbaar. En daarnaast is het een vervelende rat.
0 0
Schwalbino
Berghuis speelt geen 4 wedstrijden achter elkaar goed. Dus daar heeft Ajax niets aan. En op zijn leeftijd gaat dat ook niet meer veranderen. Die zit aan zijn top bij Feyenoord.
1 0
Sterspeler
Bergwijn speelt er ook niet vier goed. Dat doet zelfs een Ziyech niet.
0 0
Michels
Leuke speler hoor, die Bergwijn. Maar voor 40 a 50M kan je echt wel wat beters naar Amsterdam halen...
2 0
Pointer1
Ik zie dan meer in Stengs. Die is denk ik een stuk voordeliger. 30 a 35 miljoen voor Bergwijn vind ik teveel.
0 -2
Ferd
Stengs heeft net bijgetekend, zit bij Rioolrat en is te traag.
1 0
3*stars*3
Generatie jonge psv fans kent de geschiedenis van dat kutclubje niet.
Kraay jr legt het weer fijntjes uit.
PSV wist door spelers weg te kapen uit Amsterdam en Rotterdam, aan te haken bij de NL top.
De oudere boertjes die nu janken, zijn fucking hypocriet.

40/50mil voor Bergwijn is te veel.
25 en misschien een kleine percentage, is top.
Jammer dat Malen zulke sneue sneertjes uitdeelde aan Ajax want die kon je goedkoper ophalen, met bog een 1-jarig contract.
3 0
Ferd
De jongere generatie beseft ook niet dat Bergwijn, Malen en Rosario ook van Ajax komen.
1 0
JPM
Wat voor sneertjes precies? Dat hij onlangs in een interview zei dat hij bij Ajax niet het gevoel had dat het zijn droomclub was oid? Valt allemaal best mee opzich.
0 -1
AFCA1510
1 ding is gewoon een feit en dat is dat wanneer Ajax dit zou gaan doen, de erdevisie echt aan de afgrond staat. Dan is er gewoon weg niks meer aan.
0 -8
3*stars*3
Aub zeg, psv krijgt centjes en ze hebben “toptalent” Gakpo als vervanger toch?
1 0
Ajacied33
Ben ik de enige die er totaal niet in gelooft dat Ajax Bergwijn gaat halen? Ik ben die gerucht eigenlijk allang weer vergeten. Overmars gaat echt niet meer als 20 miljoen neerleggen. En aangezien Psv het dubbele vraagt...
2 0
WeerDinges
Nee hoor, zeker niet de enige. Ik zie dit meer als een beetje boertjes fokken omdat het kan.
0 0
Cupmetgroteoren
Ajax heeft belang bij een sterke eredivisie. Bovendien hoeft PSV niet leeggeroofd te worden om een goede ploeg te kunnen smeden en vind ik bedragen van boven de 25 miljoen voor Bergwijn veel te hoog.
1 -1
Jariiii
Als je Bergwijn haalt roof je PSV toch niet leeg? En hoe sterk de andere selecties zijn is het probleem van die clubs, niet van Ajax.
0 0
FrankBeton
Ik zou Ajax willen adviseren middenvelders Sander Berge en Martin Odegaard vast te leggen.
Sowieso wellicht de beste spelers uit Belgie wegplukken. Is nu nog vrij betaalbaar. Met Marin is dat al aardig gelukt.
Voor in de aanval zou ik het naast de suggesties Bergwijn, Depay, Anthony, Vargas, Pavon en Trossard niet zoveel anders weten te verzinnen.
2 -1
DeMeervanweleer
Yep, in die categorie aanvallers moeten we het zoeken en echt liever drie erbij dan twee, want met name op de flanken is het veel te mager.
Bergwijn voor rond de 20 zou ik zeker doen.
1 0
3*stars*3
Doe maar die Trossard ja.
Zie vaker naam van Depay langskomen maar dat is niet realistisch.
Die pakt bij Lyon zo’n 6/7mil per jaar en Ligue1 is sterker dan de eredivisie.
Die gaat waarschijnlijk naar Italië ofzo.
1 0
Bramzel
Die Trossard zou ik zeker halen goede voetballer. Daarnaast kent hij al een liedje dat hier ook makkelijk gezongen kan worden (https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1519291334873932
1 0
Joseph
Gewoon het hoogste bod evenaren en dan moet Bergwijn voor Ajax kiezen. Als PSV dan moeilijk doet, kan een arbitragezaak gestart worden. 40 miljoen voor deze speler is echt waanzin, maximaal 30 en dan nog is dat erg veel als je bekijkt wat ze daarvoor kunnen halen.
0 -1
FrankBeton
Ik zou Bergwijn dolgraag bij AJAX zien, maar niet voor meer dan 20 miljoen.
Voor Depay geldt hetzelfde.
2 0
OpaVerteld
Transfersom is nog tot daar aan toe, maar de kosten van de plastisch chirurg om die kop geschikt te maken voor de elftal foto zal astronomische vormen aan gaan nemen.....
2 -4
FrankBeton
Leg uit.
0 -1
Stibba020
40 miljoen, laat me niet lachen.. Ajax betaald hoogstens 25 a 30 miljoen.
1 0
BRAMHOUTEN
Ik zou voor dat bedrag depay halen. Dat is een betere versie van bergwijn. depay kan ajax goed gebruiken om weer uit een slop te komen.
0 -3
Jariiii
Welk slop in hemelsnaam?
0 0
FrankBeton
Zijn beide goede spelers, maar niet tegen elke prijs.
1 0
witchmaster11
40 50 miljoen hahahahahahahahahahahahahahahaha snik hahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahaha snik hahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahaha snik hahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahaha snik hahahahahahahahahahahahaha die grapjas tis geen mesie hoor
2 -1
JariJari
40 tot 50 Miljoen? Hoeveel drugs gebruikt die man?
1 0
Kokakola
Hans Kraay jr. schreeuwt wel vaker domme dingen
3 0
Raoul14
Het lijkt mij heerlijk als Bergwijn eigenlijk alleen naar Ajax wil. Hij heeft ook CL wedstrijden en de huldiging gezien. Hebben ze toch een probleem aldaar...
2 0
mcatarinob
Gewoon wachten tot PSV en Bergwijn op elkaar uitgekeken zijn Dat moment komt wel.
3 0
Kuningast
Gewoon niet voor zo'n hoog bedrag. Misschien voor de helft en laten ze hem anders lekker aan een buitenlandse club verkopen!
0 0
Babayaka
Tja ik zou het als ajac niet doen, je gaat toch geen 50miljien uitgeven daar.
Wat ze wel kunnen doen is die hele tent daar kopen, en het dan afbreken en aan een project ontwikkelaar verkopen. Die er dan mooie winkels en appartementen neer zet.

Zon schijt hekel aan die kut club
2 0
JanTa
De bedragen zijn anders geworden maar veel verschil met wat PSV toen deed is er niet. Zij kochten in het verleden dankzij geleend geld en extra geld van suikeroom Philips Ajax leeg door namen als b.v. Vanenburg, Lerby, Arnesen, Kieft, Wouters en Koeman over te nemen en Ajax was in die tijd ook geen armlastige club maar konden niet op boxen tegen een multinational die overal garant voor stond. Ook toen kon je blijkbaar succes kopen zoals dat nu gebeurd bij "top"clubs met een schatrijke eigenaar. Dus niet meer zeuren als Ajax nu de omgekeerde richting terug slaat, Kraai jr. heeft dus gelijk.
2 0
31xAjax
Lerby en Wouters kwamen van Bayern, Kieft uit Italië en Arnesen uit Spanje...
1 0
MosesD
Lerby kwam van Monaco, Arnesen van Anderlecht.
1 0
FrankBeton
Spot on.
0 0
MosesD
Psv leende geen geld, maar had gewoon een grote en vrijgevige sponsor. En alleen Vanenburg en Koeman kwamen rechtstreeks van Ajax. Psv betaalde vooral betere salarissen in die tijd.
1 0
FrankBeton
Ze wilden ook best een stereo-installatie geven als je tekende :-)
1 0
MosesD
Zou Rijkaard die ooit hebben moeten teruggeven eigenlijk? ;-)
0 0
Willem410
Wat heeft het ze uiteindelijk opgeleverd?
Ja ze wonnen met enorm veel mazzel, niet 1 wedstrijd gewonnen in kwart/ halve en finale de Europacup 1 wat geen man in de rest van Europa meer weet.
Ajax zette na dat die spelers waren weggekocht vol in op eigen jeugd, speelde in de 10 jaar die volgde 5 Europese finales en won alle 5 mogelijke internationale prijzen.
Ajax moet nu gewoon doorgaan op de ingeslagen weg en het ze in Eindhoven lekker uit laten zoeken.
0 0
komopajax777
Ik ben benieuwd wat PSV kan krijgen voor hem.De 34 miljoen van Depay is niet reëel aangezien hij nog niet zoveel gepresteerd heeft.Dus 20 lijkt mij het maximaal haalbare en dat legt Overmars zo neer.Het is ook heel belangrijk wat Bergwijn zelf wil.Het lijkt mij voor hem het beste om naar Ajax te gaan in deze fase van zijn carrière.Kijk naar Kluivertje.Die zit meer op de bank dan dat hij speelt.
2 -2
Bensco
Die 40 a 50 miljoen geeft je geen garantie op het halen van nieuwe succesvolle spelers. Je moet als club spelers ook wat kunnen bieden en PSV kan geen torenhoge salarissen betalen of spelers CL voetbal bieden. Ik snap PSV wel maar ik zou als Ajax zijnde verder kijken dan Bergwijn. Hij heeft mij te weinig overtuigd waarom hij bij ons een basisklant zou zijn. En 40 miljoen voor een breedte aankoop is zelfs voor ons wat t gortig.
2 0
..::Rootje::..
Je gaat toch geen 30 à 40 miljoen aan je concurrent geven voor een speler, die je voor een kleinere bedrag in het buitenland kan krijgen en die betere kwaliteiten heeft...
Dan kan je beter de kleinere clubs helpen met hun kunstgras, als je toch met geld aan het strooien bent.
5 0
Ferd
Welke speler heeft meer kwaliteit en kan je voor minder ophalen?
0 0
martijndepro
Niemand binnen Ajax gaat toestaan dat de vraagprijs voor Bergwijn wordt betaald door Ajax. Maak je maar geen illusies.

Overmars gaf nota bene zelf aan dat de financiele positie net zo hard weer om kan slaan als je 2/3 x mispeert op de transfermarkt. Een dergelijk risico gaat men echt niet aan met een binnenlandse transfer. De concurrent spekken en zelf eventueel met een amper door te verkopen speler zitten? Goede zaak dat Ajax limieten stelt die passen bij een club als Ajax.
3 0
Bky
Jij denkt serieus dat Bergwijn een mispeer kan worden? Een van de betere spelers van je concurrent, die bij ons in de jeugd al meedraaide, alles al bij PSV heeft meegemaakt en 2.5 seizoenen al in de Eredivisie heeft staan ballen.

Als er één speler aan te wijzen is uit de Eredivisie die zonder twijfel mee kan draaien bij Ajax is juist Bergwijn het wel.
2 -6
Cupmetgroteoren
Sinds wanneer presteert Bergwijn? Pas sinds dit seizoen. Het is geen absolute topspeler hoor en zeker minder en minder efficiënt dan neres.
0 0
vdhaas
Tuurlijk kan het een mispeer worden. Als je iemand voor zoveel geld haalt is dat een groot risico. Zou in dit ajax ook niet in de basis staan lijkt me.
0 0
31xAjax
Het gaat er toch ook niet om of hij bij dit Ajax in de basis zou staan, wat ik overigens niet uitsluit. Ajax is mogelijk alleen maar geïnteresseerd omdat er spelers vertrekken.....
0 0
martijndepro
Als jij het zegt.

Daarom is het maar goed dat men binnen Ajax wel beleid voert.
3 -1
Bky
Tja, ik heb er nu eenmaal verstand van, vorig jaar rond deze tijd was ik bijna als enige op dit forum de gene die zei dat Ajax Blind moest halen.
0 0
Labrador
Jij bent mijn nieuwe held.
0 -1
martijndepro
Goed bezig kerel. Heb je er nog wat aan overgehouden?
0 0
Bky
Ja, ondanks dat heb ik geleerd altijd bescheiden te blijven.
3 0
AFCAPolarBear
Ik verwacht ook dat Bergwijn voor niet meer dan 25 miljoen wordt gekocht. Geen enkele club in buitenland geeft meer voor hem. Heeft helemaal niets gepresteerd in de CL, en dat is toch altijd de grootste graadmeter voor spelers. Hangt alleen af hoe dom PSV is. Willen ze Ajax niet versterken en verkopen ze hem liever voor 15 miljoen aan Frankfurt dan voor 20 aan Ajax. Of zijn ze zo slim om de miljoenen van Ajax te pakken om daarmee in het spoor te blijven van Ajax?
3 0
AFCA-B93
Overmars weet zelf ook wel dat Bergwijn niks meer dan 20 miljoen moet gaan kosten. Als PSV met die belachelijke 40 aan komt zetten hoor je Overmars: “40? Op basis van wat? Wat heeft hij laten zien wat vergelijkbaar is met onze spelers?”
3 0
SammyR
Kan me niet voorstellen dat Overmars meer dan 25 a 30 zou betalen voor Bergwijn.
3 0
Bky
Ik wel. We hebben een speler die voor 1 euro kwam voor meer dan 75 miljoen verkocht. En daarnaast hebben we ongeveer hetzelfde bedrag verdiend door leuk te ballen in de CL. Allemaal geld waar Ajax van te voren absoluut geen rekening mee had gehouden en niet nodig had om financieel goed te draaien, want dat deden ze al.

Nu juist spelers als Bergwijn kopen, is een logische keuze. 25 á 30 miljoen voor een van de grootste Nederlandse talenten die alle fuck-ups al bij de concurrent heeft meegemaakt en al direct goed in de groep past omdat ie in de jeugd meedraaide is een koopje. Het geld hebben we.
0 -1
31xAjax
Die ene euro is anders wel een hele dure euro gebleken. Overmars had toen die 8 ton af moeten tikken, of desnoods 1M.....
0 0
vdhaas
Koopje... beter investeer je niet alle geld wat je nu binnen haalt in een of twee spelers. Mislukt het, sta je weer op nul
0 0
vdhaas
40/50 miljoen zou bizar zijn. Het is best een goede voetballer, maar (nog) geen topper.
1 0
Ajaxbrl
Als ze daar leuke spelers hebben voor ons haal ze weg en verzwak ze op die manier, ik zou voor Bergwijn en Malen gaan..
2 -1