De Boer: 'Ødegaard kan rol Ziyech goed vervullen'

ThijsZwagerman, 18-05-2019 om 21:50, 10944 views, FOX Sports |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

FOX Sports-analisten Hedwiges Maduro en Ronald de Boer denken dat Vitesse-aanvaller Martin Ødegaard komend seizoen een meerwaarde voor Ajax zou kunnen zijn. De Boer ziet in de Noor, die onder contract staat bij Real Madrid, de opvolger van Hakim Ziyech. 

'Ik denk dat hij de rol die Ziyech op dit moment vervult bij Ajax heel goed zou kunnen vervullen. Spelend als een soort extra middenvelder vanaf rechts, met een opkomende back', zo zei De Boer zaterdagavond. Een vertrek van Ziyech lijkt aankomende zomer aannemelijk en om die reden oriënteert Ajax zich op vervangers. Daarbij is de naam van Ødegaard al vaker gevallen.

Ook Maduro zou de eventuele komst van de Noor toejuichen. 'Hij kan zeker bij Ajax spelen. Hij heeft echt een geweldig seizoen gedraaid en ik denk dat hij met zijn kwaliteiten goed binnen het systeem en de filosofie van Ajax zou passen.'

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Odegaard is geen type Ziyech, die loopt er ook niet rond in Nederland.
Hij is een technisch vaardige speler die ook een goede pass heeft en creatief is op het veld.
In mijn ogen zou hij als hangende rechtsbuiten bij ons kunnen spelen,met betere spelers om zich heen zal hij beter gaan renderen.

De aanname dat Ziyech weg gaat is hopelijk te voorbarig maar als we een buitenspeler gaan zoeken dan moeten we vooral niet een tweede Ziyech willen.
Niet omdat hij niet goed is (integendeel zelfs) maar omdat hij een zeldzaam voorkomende speler is en je een nieuwe buitenspeler moet benutten op zijn eigen kwaliteiten.
0 0
louis60
Voordat we spelers als Odegaard afserveren, wil ik er wel op wijzen dat Ajax zonder de Ligt, Frankie, Zyech, Neres en Donny nog wel een batterij toppers kan gebruiken. Of gaan we volgend seizoen weer terug in de tijd met een de Boer seizoen? Odegaard, Bergwijn en Isak kopen. En er gaan ook geruchten dat Sanchez terugkomt van Spurs. Ik kan niet wachten. En nooi maar dan ook nooit meer kansloos uit tegen overige clubs uit de top 4.
0 0
THE36CHAMBERSWU
Waar heb je gelezen dat sanchez terug komt?
0 0
Mocrodammerr
Odegaard is een luie voetballer. is geen vechter of strijder. heeft een goede techniek en schot. maar Ziyech zal hij zekerrrr niet kunnen evenaren. maar voor een prima prijsje is odegaard welkom
0 -3
Remark
Kom op zeg, een vechter en strijder is Ziyech pas dit seizoen geworden. Daarvoor was het iemand die na elke mislukte actie (en dat waren er nogal wat) hoofdschuddend terugsjokte, hetgeen hem op helse fluitconcerten kwam te staan. Dat hij zich nadien sterk heeft verbeterd en voorop gaat in de strijd is bewonderenswaardig, maar laten we niet doorslaan in onze heiligverklaringen en al helemaal geen nonsens uitkramen over Ødegaard, want die is gewoon minimaal van Ziyech-niveau en allesbehalve een luie voetballer. Waar haal je die onzin vandaan?
0 0
DeMeervanweleer
Ziyech opvolgen zie ik niet iemand snel doen. Deze speler gaat Ajax het meeste missen.
Maar nieuwe spelers nieuwe mogelijkheden, nieuwe accenten. Propper en Odegaard zijn een beetje de opties op het middenveld, waarbij Odegaard ook als hangende RB kan spelen.Iemand nog meer middenveld opties? Ook daar, er van uitgaande dat ook Labyad vertrekt, ligt nog wel wat behoefte aan kwaliteit.
0 0
31xAjax
Ik denk dat ie dat niveau zo maar gaat evenaren. Hij heeft weinig balverlies dus daar begint ie al met een voorsprong op Ziyech. Geef 'm 1 seizoenshelft.....
1 0
FrankBeton
Exact
1 0
FrankBeton
Ziyech speelt als het ware op rechtsbuiten. Ziyech heeft een passeeractie en een vechtersmentaliteit. Bovendien heeft hij behoorlijk veel dynamiek in zijn spel.
Ik heb dat allemaal nog niet gezien bij Odegaard.

Ik zou Odegaard graag bij Ajax zien, maar niet op de positie die Ziyech nu bespeelt bij Ajax.
0 0
VakO
Odegaard moet komen.
0 0
Lekiam
Ik zie niet 1 speler in de ED die iets toevoegt bij Ajax. Zet de scouts maar aan het werk.
0 0
Benleiden
Odegaard is een hype en hij voelt zich eigenlijk al te groot voor de ED. Prima toch? Ik hoop dat hij niet komt, want hij kan nooit de verwachtingen waarmaken. Zijn voorganger en hoge transferprijs, mits waar, zullen hem parten spelen.
3 -2
Ajaxadept
Mee eens! Odegaard heeft goeie wedstijden gespeeld, maar echte topwedstrijden van hem (nog) niet. Heb ook het idee dat hij liever buiten Nederland wil voetballen, tevens is €20 miljoen veel geld voor een speler die het eerst maar eens waar moet maken op Ajax niveau!
0 0
vdhaas
En zn salaris niet te vergeten.
0 0
Ruff Rhythim
Wie zegt dat dan dat hij zich te groot voelt? Zijn huidige trainer ja.
1 0
Benleiden
Hij zelf, want hij wil alleen maar bij RM spelen en wil daar voor zijn kans gaan in de zomer. Zelfreflectie heeft ie niet, want al twee seizoenen wordt hij uitgeleend aan Heerenveen en Vitesse. Dan weet je toch als speler hoe laat het is? Als je een groot talent bent dan houden ze je bij de club of lenen je uit aan een veel grotere club. Ze willen je dan veel meer monitoren ipv uitlenen aan nietszeggende clubjes zoals Heerenveen en Vitesse. Wij kennen die clubs omdat ze bij ons in de competitie spelen. In het buitenland weten ze echt niet welke clubs dat zijn. Hij mag Ajax heel erg dankbaar zijn mochten ze zich melden.
0 -1
Ajaxadept
Daarbij komt ook dat RM met Zidane voor komend seizoen voor gearriveerde spelers gaat zoals Hazard. Odegaard past niet in dat plaatje en wss is RM blij als ze nog €20 miljoen kunnen krijgen voor deze speler!
0 0
Bensco
Ik zie in Odegaard meer een vervanger van Frenkie dan dat van Ziyech. Ajax zou sowieso alle zeilen bij moeten zetten om Ziyech te behouden. Als je hem, Tadic, Blind, Onana en Tagliafico kan behouden heb je een sterke as klaarliggen voor komend seizoen en is aansluiting bij de Europese top een feit. Dan kun je komend seizoen ook weer leuke dingen laten zien in de CL. Geen twijfel over mogelijk. Zeker als je dat elftal aanvult met talenten zoals Marin, Martinez, Odegaard en Neres.
0 0
ETM
En kunnen de heren het ook nog een beetje onderbouwen? Of komen ze niet verder dan 'ik denk dat hij het kan' en 'ik denk dat hij past'..
1 0
martijndepro
Haha mooi he? En dat verdient dan grof geld met de titel 'analist' achter hun naam. Geweldig hoe waardeloos de NL programma's op dit gebied zijn.
0 0
Simpelishetmoeilijkst
Odegaard lijkt wel talent te hebben, maar dat zest niet heel veel, totdat hij er moet staan.
Alstublieft geen Engelse clubs in de CL, als City geschorst wordt, want ik ben ziek vsn dat kick and rush. Geef mij maar Ajax voetbal.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Uh totaal andere speler
1 -1
Schwalbino
Heel andere speler. Hij kan vanaf zijn plek spelen. De interactie met de andere spelers wordt dan anders. Maar die wordt ook al anders omdat Frenkie niet meer speelt. En als Neres of Donny vertrekt wordt hij ook anders. Dus hou op met 'hij kan rol Ziyech vervullen'. HIj kan op zijn positie spelen. Hij heeft talent en techniek om daar te spelen maar of het wat wordt weten we niet. Als het wat moet worden moet hij meer laten zien dan bij Vitesse. Kan want hij is nog jong. Welkom bij de loterij.
1 -1
Aad82
Over 3 jaar misschien.
2 0
Ajaxhart
Denk dat Maher prima Frenkie kan opvolgen. Heeft bij AZ de laatste tijd precies die rol (bal afpakken tussen verdediging en middenveld en vervolgens naar voren passen of zelf een rush uitvoeren).
1 -4
insectenverdelg
hrb er ook al aan gedscht. is volgens mij zelfs ttansfer vrij. alleen wil msher een soort vsn zekerheid op speeltijd verwacht ik, en dat kunnen wij hem hier niet geven.
0 -1
Rood Gevaar
heeft nog niet 20% van de werklust van Ziyech.
met het druk zetten op de tegenstander is dat zo belangrijk.
ook meeverdedigen moet hem nog eens beter uitgelegd worden
1 -1
VakO
Toen Ziyech hier kwam was het ook een 'luie' speler die het van zijn techniek moest hebben. Vorig jaar werd hij regelmatig uitgekotst door de fans. De laatste weken is hij ineens voorop gaan lopen en roemt iedereen zijn werklust. Helemaal ok trouwens, hoop dat hij blijft. Ik wil alleen maar zeggen dat die werklust, mocht die er al niet zijn bij Odegaard, goed aan te leren is.
0 0
31xAjax
Hij heeft ook nog niet 20% van het balverlies dat Ziyech heeft dus dat compenseert dan weer mooi....
2 -2
MichelAngelo66
Die werklust heeft Ziyech ook nog niet zo lang. Ook zijn eigen woorden. Odegaard is nog jong.
3 -1
SammyR
Odegaard was onthutsend in de eerste helft tegen Groningen. Voor 20 miljoen kan je echt wel iemand halen die op dit moment beter is.
1 -1
VakO
Goed man, beoordelen op 1 wedstrijd. De rest van het seizoen zitten slapen?
0 0
RusselWestbrook
Niet eens op één wedstrijd, gewoon op één helft.
0 0
31xAjax
Ik heb Ziyech vaak genoeg onthutsend zwak gezien dus als dat een criterium is dat komt er nooit een club voor Ziyech....
4 -1