'Tien andere trainers waren ook kampioen geworden'

JesseTH, 17-05-2019 om 21:40, 7217 views, Veronica |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Johan Derksen is niet per se onder de indruk van de prestaties van Erik ten Hag. De oefenmeester leidde de Amsterdammers weliswaar naar de landstitel, maar volgens Derksen waren 'tien andere trainers ook kampioen geworden met Ajax'.

'Ik wil niets tekort doen aan de trainer van Ajax, maar als je trainer van Ajax bent heb je vijftig procent kans dat je kampioen wordt', aldus Derksen bij Veronica Inside. 'Je moet kampioen worden en je hebt een probleem wanneer je het niet wordt. Hij krijgt nu de prijs van de beste trainer, maar ik denk dat die trainer van FC Emmen misschien wel een grotere prestatie geleverd heeft.'

Ondanks zijn woorden over Ten Hag, is Derksen Ajax wel dankbaar voor het signaal dat het dit seizoen af heeft gegeven. De ploeg gaf het Nederlandse voetbal weer allure, al is de analist van mening dat deze gedachte niet geheel terecht is. 'Eigenlijk moeten we Ajax eruit lichten. Ajax heeft het hele Nederlandse voetbal weer wat aanzien en status gegeven. Ten onrechte, want als je Ajax wegdenkt, dan is er niet zoveel bijzonders.'

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aeter
Gelul.
0 0
Ajax75Amsterdam
En wat betreft TH ze kunnen niet anders zij hebben de man en eigenlijk de voltallige NL pers een groot deel van dit seizoen voor vanalles en ...uitgemaakt ,en nu Wordt er gedaan of een ieder ander het ook gekund had .Was het niet zo geweest had TH weer van alles over zich heen gekregen.Maar nu zouden ze hem kunnen feliciteren maar doen dit niet , daarmee zouden zij hun ongelijk aangeven
0 0
Ajax75Amsterdam
Zoals ik het lees zegt hij dat alleen Ajax het NL voetbal weer glans heeft gegeven. En als Je Ajax eruit haalt stelt het NL voetbal niks voor , dus de complimenten gelden eigenlijk alleen Ajax .En dat klopt ook wat Ajax al liet zien onder PB en nu weer onder TH is in korte tijd fantastische op het Europese toneel .onder PB werd nog gezegd een incident en nu de CL halve finalist 2x al in korte tijd. Ik zou zeggen 3x is een Europese Hoofdprijs .
0 0
Adios
Kampioen misschien wel. De dubbel misschien 3 andere (haalbare) coaches. Halve finale CL doet alleen Erik Ten Hag!
0 0
Raymond Wolters
Stel dat dit Ajax deze successen niet had geboekt, dan had Derksen het Ten Hag wel toegeschreven.
Dus wat zeurt hij nou.
0 0
Web
Derksen heeft voetbal inhoudelijk niets te melden, ziet niets liever dan grote sterke spelers, hoge voorzetten, en een back moet kunnen verdedigen, de rest is volgens Derksen bij zaak. Lekker laten lullen, puur café praat
1 0
Web
Derksen heeft voetbal inhoudelijk niets te melden, ziet niets liever dan grote sterke spelers, hoge voorzetten, en een back moet kunnen verdedigen, de rest is volgens Derksen bij zaak. Lekker laten lullen, puur café praat
0 0
martijndepro
Ik hecht echt 0,0 waarde aan voetbalinhoudelijke uitspraken van Johan Derksen. Zijn opmerkingen en sneren zijn soms zeer gevat en zeker grappig, maar als ie echt iets over het spel zelf wil zeggen, dan merk je meteen dat ie maar wat woorden uit z'n reet trekt. Een echte aanfluiting vind ik zijn aanwezigheid bij de CL wedstrijden bijvoorbeeld. Wat weet hij daar nou van? Wat kan een halve linksback van ooit Veendam nou meer vertellen dat jij of ik over het functioneren van een speler/trainer bij een willekeurige club?

De grootte van de rol van Ten Hag weten wij niet. We hoorden zelfs in de media dat Tadic en andere veteranen de dienst uitmaken en uiteindelijk hebben bepaald hoe er gespeeld wordt en welke 'vibe' uberhaupt op de club hangt (met de lengtes van trainingen bijv.). Maar Ten Hag verdient hoe dan ook credits voor dit seizoen. In goede en slechte tijden is de staf, en de hoofdcoach in het bijzonder, namelijk eindverantwoordelijk.

Ik bedankte Jol destijds voor een mooi seizoen na 5 jaar prut, Frank na het heroveren van de titel(s), Bosz voor het Europese succes en Ten Hag voor de vervolgstap; dominant de dubbel gepakt (hoewel het inhalen van PSV me veel te lang duurde) en Europa verovert. Als de CL campagne 1 minuut korter duurde, leefden we met z'n allen toe naar 1 juni. Ongekend en alle props voor deze man en heel Ajax. Nederland moet Ajax koesteren.
2 0
AlexIbarra
Het valt ook niet mee om zoveel zendtijd met zinnige uitspraken te vullen..
We hebben niet alleen de titel maar de dubbel én een prachtige CL prestatie, wat de laatste 10 trainers bij Ajax in ieder geval niet voor elkaar kregen.

PSV heeft een heel sterke competitie gespeeld en wij hebben ze uiteindelijk verslagen door meer punten te halen dan elk ander seizoen deze eeuw. Knap van iedereen, inclusief Erik.

Je kunt nog steeds over details praten die beter konden, of over de uitdaging om volgend jaar iets vergelijkbaars te presteren. Je kunt nog eens nagenieten van de hoogtepunten.
Waarom dan zulke oncontroleerbare dooddoeners als: '10 anderen kunnen dit ook'?
0 0
PJK54
Dit Ajax viel als een puzzel in elkaar en dat zal allicht geholpen hebben maar het vertrouwen tussen spelers en coach is veruit het belangrijkste en dat heeft Erik. Is door bijna heel Nederland verafschuwd omdat Ajax het zo "slecht" deed maar door zijn zienswijze en doorzettingsvermogen heeft hij een Ajax neergezet waar een ieder weer voor op de banken staat en dat heeft hij samen met zijn staf en spelers toch maar geflikt.
1 0
Ajaxadept
Ten Hag heeft van deze selectie bijzonder talentvolle Ajax spelers een praktisch onverslaanbaar team gemaakt, die dit seizoen bijna alle grote teams van de mat speelde. Toch presteert mr. Grolloo het om op de prestatie van ten Hag af te dingen. Juist dat Ajax op 3 fronten zo gepresteerd heeft is héél bijzonder en is absoluut de verdienste van ten Hag. Lastig voor mr. Grolloo toe te geven dat hij dit suc6 niet zag aankomen in het begin van dit seizoen, maar dat zal ongetwijfeld met de leeftijd van Derksen te maken hebben. Hij is duidelijk over de houdbaarheidsdatum heen....!
2 0
Bocarra
Aldus een seniele Derksen... Neem het allemaal niet serieus het is allemaal satire roept hij dan ter verdediging. Onbegrijpelijk dat er hier nog succes supporters zijn die hier serieus op ingaan.
2 0
Rentokill
Onzin. Neem bijvoorbeeld Frank de Boer. Die speelde heel anders. Veel meer vanuit de discipline en minder vanuit creativiteit.

Dan waren de kernkwaliteiten van Ziyech en Frenkie aan banden gelegd. (Ziyech had binnen de kortste keren ruzie gehad en stond er naast).

Donny had nooit gestimuleerd geworden om zich te verbeteren en had zich ontwikkeld tot 'slechts' een dienstbare harde werker zoals Siem de Jong en Klaassen.

Onana was met zijn risicovolle spel op de bank belandt.

Hij had Daley Blind weer op linksback gezet, wat ook de ontwikkeling van de Ligt geremd zou hebben.

Hij had Mazraoui nooit ontdekt als back en waarschijnlijk Kristensen opgesteld.

Had Tadic tot middenvelder veroordeeld (en volgestopt met taken).

Had Huntelaar nooit opgesteld en bij falen van Dolberg waarschijnlijk Donny als hardwerkende spits gekozen (deed ie ook met Siem)...

En zo kun je wel effe doorgaan.
Het zijn de keuzes van deze trainer en zn spelopvatting plus mentale input die medeverantwoordelijk zijn voor deze groei en het maximaal benutten van deze selectie.
5 -1
Schip
Dit klopt gewoon en heb ik al vanaf het begin van het seizoen gezegd. En van die 10 zouden de meesten ook aanvallend hebben gespeeld. De selectie is simpelweg te goed voor wat anders.

Maar de precieze manier waarop, vaak zonder diepe 9, met Ziyech vanaf de vleugel, twee pure technici als controleurs en de manier van drukzetten etc. Dat is typisch TH gebleken. Vooraf had ik nooit gedacht dat je met dit middenveld kon spelen tegen Real, laat staan Juve.

Dat is erg knap geweest. De uitschakeling tegen spurs doet pijn, dat wil je gewoon niet weten. Als je na 3 helften thuis met 3-0 voorstaat, mag je van die ploeg nooit, nooit, nooit meer verliezen. Tactisch hadden we weer geen antwoord. Kan niet, mag niet.

Maar dan nog heeft TH ze bijzonder ver gebracht, enorm veel krediet verdiend in het buitenland met uit overwinningen tegen Real en Juve, waar over nagepraat zal worden en uit de meeste spelers veel rendement gehaald.

Blijkt ook een zachtaardige man te zijn. Die borstkloppperij van vooral het begin past niet bij hem. Hij kan nu zijn prestaties voor hem laten spreken. Beniewd naar wat hij kan met een wat mindere selectie.
1 -2
AFCAPolarBear
Dat Veronica Inside nog bestaat! Die gasten kramen toch klinkklare onzin uit! Ik heb het serieus nog nooit gezien (de laatste 2 minuten, vanwege een film erna telt niet mee), dus kunnen mensen mij zeggen of er aan tafel ook tegengas wordt gegeven aan Derksen en Gijp? Ik kijk altijd wel naar de uitspraken van die gasten, maar serieus neem ik het al 5 jaar niet meer
3 0
ETM
50% kans ja. Maar hee, Ajax was al jaren geen kampioen meer en PSV haalde een achterlijke hoeveelheid punten. En de beker was ook al jaren niet meer voor Ajax. En iets met een halve finale CL, en het ondersteboven spelen van Bayern, Madrid en Juve??
Een zwaar bovengemiddelde selectie (vooral basis 12/13) dat zeker. Maar dat moet je nog wel omzetten in succes, en je kan moeilijk zeggen dat t allemaal maar makkelijk ging, en dat zou toch volgens de redenatie van super-selectie dan wel moeten? Je kunt niet al het goede toeschrijven aan de spelers en dan het slechte aan de trainer, zo ben ik althans niet getrouwd!
Ook zag je spelontwikkeling, over het geheel genomen in opgaande lijn, zag je zn eigen speerpunten terug komen, zag je investeringen in spelers terugbetaald worden (Dolberg na) Ook zag je waarom De Ligt/ Blind, Schone/ Frenkie, Ziyech valse middenvelder en Tadic als valse 9..

Ik heb overigens zat aan te merken gehad op Ten Hag en neem ook niet alles terug. Maar het is gewoon ere wie ere toekomt. Ik vond dat hij tijdens crisis na winterstop zn crediet verspeelde, en ik zat er naast. Dat is gewoon gebleken.
1 0
Ferd
Bipolaire uitspraken van Derksen. ‘Wat Ten Hag gedaan heeft is niet bijzonder knap maar wat Ten Hag gedaan heeft is bijzonder knap’
2 0
afcamuc
Wat een vreselijke pessimisten zeg. In heel de wereld zijn ze lovend over Ajax en de manier van voetballen, maar in Nederland wordt het weer slecht gepraat. Ik ben er wel zeker van dat behalve misschien, en dan echt maar misschien, geen enkele andere Nederlandse trainer Ajax op zo een manier naar de halve finale CL geloodst had en spelers op zo een nadrukkelijke manier beter had gemaakt. Vind het jammer dat mensen als Derksen en dat andere irritante mannetje nog zo een groot podium krijgen om hun onzin te verkondigen, het lijken wel clowns af en toe. Waarom niet eens een voetbal programma met echte kenners, ipv altijd maar gasten die als grootste doel lijken te hebben de meest controversiële uitspraak van de week te doen? More signal less noise zou een keer fijn zijn in deze tijden van schreeuwlelijken
4 0
AFCAPolarBear
Voetbalprogramma's zoals jij (en ik) wil, is te saai voor de televisie. 80% van de onderwerpen gaat boven de pet van de gemiddelde voetballiefhebber. En daarmee trek je geen kijkers, en dat willen de TV-stations nu eenmaal. Er moet over gepraat worden en dat gebeurt met Veronica Inside
2 0
Cupmetgroteoren
Glas halfvol/halfleeg verhaal.
0 0
M.Olsen
Er zijn hier2 dingen mis mee:

1 de beste trainer wordt gekozen voor al zijn taken niet alleen de uitslag in de ED (vertoonde voetbal europese avontuur ook belangrijk)

2 er zijn in de ED 5 ploegen van niveautje Emmen. Zo knap is het dus niet van Emmen. Kunnen er immers maar 3 promoveren. (NAC, Graaf, Excl, Emmen, Fortuna)
1 0
Clarence
@2. Toch heeft Emmen de meeste punten gepakt tegen ploegen als Utrecht (6), ADO (6), Groningen (6), Heerenveen (4) en VVV (4). Zelfs een punt afgesnoept van PSV. Dus jouw redenering is wel heel simplistisch...
0 0
Welja
Het draadje waarin je post is ook mis :) das 3.
0 0
M.Olsen
Promoveren=degraderen natuurlijk.
1 0
Welja
1. Johan Derksen
2. John van Bommel
3. Mark de Wolf
4. Ik
5. Die gast van feyenoord
6. Valentijn
7. Allegri
8. Guardiola
9. Ik nogmaals. (ben serieus heel goed)
10. {vul zelf een naam in}
2 0
Dapperestrijders81
Je bent vanaf nu een pleetegel geworden.
0 0
Good Luck
Leuk mannen goede satire of was het de TV Kantine?
1 0
Barric
Wat een gelul weer zeg. René van der Gijp ook weer dat ie 't niét zo'n prestatie vind. Altijd maar het afzwakken en bagataliseren van andermans prestaties en doen alsof ze zelf zo geweldig zijn en de wijsheid in pacht hebben. Maar Ten Hag heeft met Ajax en gehele staf en spelers gewoon een voortreffelijke prestatie geleverd en ik ben er van overtuigd dat ie dat komend seizoen wederom gaat doen!!
1 0
Cruyffie
Overigens, die Derksen is zichzelf van de buis aan het lullen. Oude man, zn pensioen nadert.
0 0
Cruyffie
Is dat zo? Een goede trainer kenmerkt zoch m.i. doordat een team, door het jaar heen, BETER gaat spelen. Dat is duidelijk het geval bij Ajax.

Bij psv is het omgekeerd: het team ging, naarmate het jaar vorderde, steeds slechter spelen. Dat kenmerkt m.i. een slechte trainer.
4 0
Robeerke
Proofreading
1 0
de-Ajacied
Hahaha heerlijk dat die kakkerlakken tegen een maagzweer aanzitten
0 0
SammyR
'10 willekeurige mensen kramen minder onzin uit over voetbal dan Derksen'
3 -1
Aad82
Gaat om de manier waarop. Heel de fucking wereld krijgt kippenvel wanneer ze Ajax zien voetballen.

Dankjewel ten Hag. En fuck Derksen, alles voor de kijkcijfers.
8 0
trooop
Het is misschien wat vroeg om alweer koeltjes te gaan zitten analyseren, maar inhoudelijk heeft hij hier gewoon gelijk. Als trainer van Ajax heb je sowieso al een grote kans om kampioen te worden. Als je dan ook nog zulk materiaal hebt ben je wel echt een oetlul als je het niet zou halen.

De prestatie van ten hag zit hem natuurlijk in de CL. Gaat die prijs van beste trainer alleen over de eredivisie? Dan verdienen anderen hem imo minstens net zoveel als ten hag. Gaat die prijs over alle competities? Dan is het uiteraard een ander verhaal.
2 -1
Welja
Vooral het laatste. maar het lijkt mij dat je alles in overweig neemt
0 0
M.Olsen
Welke trainer heeft er echt uitzonderlijk gepresteerd dan? Ik zie alleen Heracles boven verwachting goed. Emmen bijvoorbeeld was er ook gewoon uit gegaan als NAC en Feyenoord 2.0 niet zo drama waren geweest. Emmen is alle boven vergelijkbare ploegen geëindigd. Vaak dankzij bevliegingen van 1 speler en niet door de hand van de trainer
1 0
Clarence
Jij hebt de wedstrijden van Emmen zeker met je bord op schoot bekeken? De meeste overwinningen waren een echte teamprestatie. Bovendien hebben ze 4 ploegen onder zich gehouden en hebben de onderste teams in de competitie relatief gezien erg veel punten gehaald.
0 0
ajaxxcied4life
Eens dat mogelijk 10 andere trainers met dit materiaal ook kampioen zouden zijn geworden, maar niet met hetzelfde spel. Daarin zie je duidelijk de hand van de trainer.
3 0
GrandMasterFlex
Zeker niet tegelijkertijd ook de halve finale CL en winst beker
1 0
insectenverdelg
t gaat om meer. hij herft 119 doelpunten gemaakt en t grootste gedeelte leuk voetbal gespeeld. En nee t gaat alleen om de eredivisie. Maarcde prestaties van ten Hag zijn niet los t zien van de CL. Waar hij met Ajax ongeveer alleen heeft geregeld dat Nederland t gewenste punten aantal heeft gehaald en een beetje meer. Zo hebben we naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar een directe CL plek terug voor de eredivisie. En t Nederlandse clubvoetbal is weer op de kaart gezet. Je kan t dus niet los zien vsn elkaar.
0 0
trooop
Het slaat in feite nergens op om het los van elkaar te zien, dat ben ik eigenlijk wel met je eens. Maar over het 'leuke voetbal' in de eredivisie verschillen we van mening. Ik vond de meeste wedstrijden namelijk niet zo leuk. Aanvallend voetbal bleek niet altijd hetzelfde als aantrekkelijk voetbal.

Zo zijn we pas sinds (ongeveer) real madrid structureel door het centrum gaan aanvallen, met dat heerlijk korte combinatiespel. Voor die tijd was het voorzetjesvoetbal. Ik vond dat niet om aan te zien. We zijn pas sinds (ongeveer) halverwege maart structureel de energie en de wilskracht aan de dag gaan leggen die we verder alleen in europa toonden. Tóen werd het ook in de eredivisie pas echt genieten, vond ik.

Erg laat, wat mij betreft. Maar het feit dat het er uiteindelijk toch van kwam doet alle scepsis teniet.
0 0
Gooseman
Tien andere clubs Jesse?
0 0
PuurGeluk
Wat denk je van "Dat dit gedachte niet geheel terecht is"
0 0
JesseTH
Twee foutjes in de haast inderdaad. Fijn dat jullie meedenken!
0 0
Ajax95Duivendrecht
Boskamp gaf als enige tegengas vanavond, die zei dat hij het erg knap vond van Ten Hag na alle shit die hij vorig jaar over zich heen heeft gekregen. En dat zegt nota bene een Feyenoorder.

Die andere twee zijn zo azijnzuur als het maar kan.
5 0
amthree
Derksen moet van de buis af, is een zure ouwe man...
3 0
Ajaxxxisdebeste
Belachelijke opmerking, gaat te goed in Amsterdam... Zeikwijven
8 0
3*stars*3
Toch geeft hij Ajax op het laatst een groot compliment want zonder Ajax, stelt het Nederlands voetbal niet zoveel voor.
Als een Ajacied dit zou roepen was het arrogant maar hij heeft gelijk.
Denk ook ff De Ligt en Frenkie weg uit oranje en dat scheelt...

Niet eens over zijn mening over Ten Hag.
Gaat niet om de prijzen die Ajax heeft gepakt en bereiken van halve finale CL maar vooral de manier waarop.
Daar moet je Ten Hag gewoon credits voor geven.
Leuk om een sterke selectie te kopen maar je moet er ook een team van maken en dat is Ten Hag gelukt.
1 0
AFCSANCHEZ
Je hebt altijd vijftig procent kans, je word kampioen of je word het niet.
1 -1
insectenverdelg
Zo redeneren ze in Rotterdam ook elk jaar. :)
1 0
RaynoFischer
Die waren misschien "alleen" kampioen geworden idd, niet de dubbel gepakt en ook niet in de halve finale CL gekomen, met ook over het algemeen geweldig voetbal...
2 0
flodder
zeiksnor....
2 0