Driessen: 'PSV moet juist blij zijn met interesse Ajax'

BVeenstra, 17-05-2019 om 12:00, 6925 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, vindt juist dat PSV blij moet zijn dat Ajax belangstelling heeft voor Steven Bergwijn. 'Het drijft de prijs op voor Bergwijn, die volgens afspraak PSV deze zomer mag verlaten bij een marktconform bod', schrijft Driessen in zijn column in de ochtendkrant.

Wanneer Ajax genoeg betaalt, zou PSV 'gek' zijn als het een lagere transfersom van een andere club zou accepteren, zo vindt Driessen. 'Met de Ajax-miljoenen kan PSV de broodnodige versterkingen halen. Want zoveel is wel duidelijk: PSV moet de selectie met kwaliteit injecteren, wil het Ajax volgend seizoen kunnen blijven uitdagen voor het kampioenschap. Als dat met het geld van Ajax kan, ligt daar toch een geweldige uitdaging voor PSV.'

In de ogen van Driessen zou Bergwijn er bovendien goed aan doen om een transfer naar Ajax te maken. 'Voor Bergwijn zou een transfer naar zijn oude club Ajax goed zijn. In de Johan Cruijff ArenA is hij nagenoeg verzekerd van nog een seizoen Champions League-voetbal en ligt een basisplaats in het verschiet', aldus Driessen, die dat belangrijk vindt met het oog op Oranje. Andere geïnteresseerde clubs bieden minder perspectief. 'Internazionale en Manchester United bieden veel minder sportieve zekerheid aan Bergwijn. Zo snijdt het mes aan alle kanten en is Ajax blij een Nederlands, zelfs Amsterdams gezicht aan de selectie te kunnen toevoegen. En we hebben het niet over de nieuwe Lionel Messi die PSV van de hand doet.'

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Nagenoeg verzekerd van CL- voetbal?
We moeten 2 voorrondes spelen en dat is voor ons vaak lastig.
Psv speelt 3 voorrondes (wel een ander traject, maar goed..)

Niet echt een wereld van verschil.
Het zou pisv wel een mooi excuus geven als ze volgend jaar weer tweede worden. Kunnen ze piepen dat ze niet op kunnen boksen tegen het grote geld van Ajax, blablabla.

Persoonlijk verwacht ik eigenlijk niet veel van Bergwijn bij Ajax. Ik zou er geen transferrecord voor over hebben.
1 0
pauli187
Daar hebben ze het nu al over.. het grote AJAX dat voor 75 mil aan spelers, en daarmee het kampioenschap, heeft gekocht
0 0
Tinus
Driessen maakt zichzelf compleet belachelijk. In de ochtend Bergwijn en Ajax aan elkaar linken, in de middag roepen dat de transfer 90% zeker doorgaat. Vervolgens de staf en directie van PSV hiermee confronteren die al gefrustreerd zijn dat ze geen kampioen zijn geworden om een dag erna te roepen dat ze Calimero’s zijn in hun reactie. Man wat een tenenkrommende journalistiek.
0 0
behangdelul
Als Driessen het zegt moeten we het maar niet doen.
0 0