'Frenkie gaat spelen bij Barça, maar niet direct in basis'

GinoHaverkamp, 15-05-2019 om 08:20, 10591 views, Panorama |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ondanks dat hij het tegen de Europese top heeft laten zien, verwacht Hedwiges Maduro niet dat Frenkie de Jong gelijk een basisplaats afdwingt bij FC Barcelona. De Ajacied vertrekt komende zomer naar Spanje voor een bedrag van in ieder geval 75 miljoen euro. 

De oud Ajax-speler verwacht wel dat De Jong het waar gaat maken bij FC Barcelona, maar geheel moeiteloos gaat dat niet gebeuren. 'De basistechniek heeft ie, net als de juiste balhandeling. Wat we alleen nog niet weten: hoe gaat hij het fysiek volhouden?', zegt hij in een interview met Panorama. 'Je ziet nu al dat hij vaak wat pijntje heeft. En bij Barcelona speel je geen veertig duels, zoals bij ons, maar wel zeventig. Dus dat is even afwachten.'

Daarnaast denkt de inmiddels gestopte voetballer, afgelopen zomer hing Maduro zijn kicksen aan de wilgen, dat De Jong een paar tempo's omhoog moet spelen. 'Bij Barcelona is het aannemen, spelen, aannemen en spelen. Maar Frenkie staat juist bekend om met de bal te lopen. En dat kan daar dus niet. Daarom zal hij sneller moeten handelen.'

Desondanks verwacht Maduro wel dat de Ajacied het gaat redden in Spanje. 'Maar niet direct als basisspeler', benadrukt hij. 'Daarvoor is de concurrentie te groot. Want naast Busquets heeft hij ook nog te maken met Rakitic, Vidal en Artur. Maar wellicht dat ze hem achterin kunnen zetten, naast Piqué. Op die positie kan Frenkie wel mooi opkomen en inschuiven.'

Gravenberch

Waar het ene toptalent vertrekt bij Ajax, klopt de volgende alweer op de deur in Amsterdam. Maduro verwacht veel van Ryan Gravenberch, die in september 2018 als zestienjarig jochie zijn debuut maakte voor Ajax. De oud-Ajacied verwacht veel van de middenvelder. 'Die komt eraan, hoor.'

Denk jij dat Hakim Ziyech twee of meer goals maakt tegen De Graafschap? Zet dan in en krijg 8 keer je inzet terug!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Frenkie staat direct in de basis, in ieder geval in de topwedstrijden. Is nu al 1 van de beste middenvelders ter wereld, zal dat na een paar maanden trainen bij Barcelona helemaal zijn.
0 0
JanTa
Als je 21 bent dan hoef je ook niet meteen een basisplaats te krijgen dat komt vanzelf wel.
0 0
Jariiii
Wat ga ik hem ontzettend missen. De meest vrije voetballer die ik sinds jaren heb gezien. Nog meer dan Ziyech, en dat zegt wat.

Die gast gaat iedereen op de banken spelen in Barcelona. Meteen al.
0 0
Remark
Madurodom.
0 0
noppenkoning
Als iemand het spel altijd vertraagde was het wel Maduro, tikkie breed en terug. Heeft toch nog Valencia gehaald.
0 -1
Nieuwelichting
Wat een onzin. Ajax heeft dit seizoen op alle fronten lang meegedaan, alleen de CL finale is niet behaald. Welke extra wedstrijden speelt Barcelona in een seizoen? Lopen met de bal onmogelijk in Spanje? Dat hebben we tegen Madrid gezien. Bedankt voor de bijdrage, Hedwiges.
1 0
tonny
hahaha maduro!!!!
0 0
jaripettersson
Frenkie gaat ook in Barcelona gewoon met de bal lopen. Krijgen ze er niet uit al zouden ze willen. Gelukkig maar.
1 0
GvanderK
We kunnen hem toch een jaartje huren?
0 0
Barra
Is ook geen schande om niet direct basisspeler te worden, maar hij gaat iig genoeg minuten maken. Qua aanpassing zie ik al helemaal geen problemen, want de basis bij Frenkie is al heel goed. Het enige wat ik jammer vind is dat Valverde soms veel behoudener speelt en denkt dan andere Barça trainers
0 0
timajaxajax
Maduro was zelf een trage gast. Frenkie is juist heel snel in handelen, en als het kan, dan niet, dat weet hij goed uit te stellen. Volgens mij heeft hij verder elke wedstrijd inc Champions league en beker gespeeld. Lult die gast nou.
5 0
Ajaxadept
Mee eens, totaal onzinnige reactie van Maduro. Ook in het Nederlands elftal liet Frenkie makkelijk mee te kunnen met de absolute top.
2 0
Unuvar1980
Wat een gelul Maduro..ze halen de Jong juist omdat ie een man kan passeren en een over tal situatie kan creëren
3 0
Ronaldinho020
Maduro, goeie kerel. Maar als je het allemaal niet snapt, zeg dan gewoon niks..
3 0
delpapos
Ik heb het even opgezocht en wat blijkt: Barcelona heeft dit seizoen 59 officiële wedstrijden gespeeld en Ajax 55. Het verschil in aantal wedstrijden is in ieder geval tijdens dit seizoen veel minder. Ook spaart Barcelona vaak spelers bij een "makkelijkere" wedstrijd (bekerwedstrijden etc), zodat sterspelers even kunnen rusten. Ik betwijfel namelijk of zelfs Messi wel aan die 40 wedstrijden komt die Maduro opnoemt.
0 0
Nick
Ik dacht: hier komt een insider aan het woord.
Nee hoor, het is meneer Maduro.
3 0
Broekzak
Arthur is een goede speler, die gaat ook basis spelen. En denk dat ze Frenkie juist om zijn kwaliteiten gekocht hebben. niet om het hem af te leren
2 0
Jelephi
Ik vind die Maduro wel echt een enorme teleurstelling op TV zeg. Wat een open deuren intrapper is dat.
6 0
Ruff Rhythim
Dit is ook niet bepaald een aanwinst in de wereld der voetbalanalisten hoor...
5 -1
Robbie en de Kock
Ik denk dat Ajax meer wedstrijden, zeker internationaal, heeft gespeeld dit jaar dan Barça .
2 0
Ajacied33
Klopt, beiden tot de halve finale. Maar wij hebben die 6 voorronde wedstrijden die zij niet gespeeld hebben
0 0
Libero
64 wedstrijden heeft hij sinds de zomer gespeeld (incl. interlands en oefenwedstrijden) terwijl hij terugkwam van blessureleed en hij vorig seizoen niet zo heel veel speelde. Niet vreemd dat hij last heeft van "pijntje". Het is ook niet alsof ze daar bij de topclubs geen last van hebben.
Wel logisch dat je zo'n jonge en relatief onervaren gast niet meteen standaard basis zet, maar je geeft geen 75-86 mio uit met het idee iemand op de bank te zetten. Dat gaat echt geen maanden duren voor hij zijn plekje heeft veroverd. Het zal wel even wennen zijn, maar als er één ding is wat Frenkie kan is het snel schakelen.
4 0
VKing78
Wat een onzin, ja Frenkie staat bekend om het lopen met de bal, maar dat doet ie meestal alleen om spelers naar hem toe te trekken en ruimte te maken voor anderen. Zodra er snel gecombineerd moet worden heeft hij daar totaal geen problemen mee, (zie de Ajax wedstrijden CL'19)
Dus wat Maduro hier zegt slaat nergens op, volgens hem kan Frenkie alleen maar met de bal lopen.
Daarbij denk ik, dat het met de onbevangenheid van Frenkie meer voordeel heeft om een basisplaats af te dwingen
En vaak wat pijntjes?? Heeft Maduro eigenlijk wel de wedstrijden van Ajax gekeken? Want als hij dat had gedaan en had gezien wat voor een aanslagen er op Frenkie gepleegd werden, kan je dat toch nooit zeggen?
4 0
Markopantelic007
Haha wat een gelul. Uitblinker in de Champions League, dat zegt genoeg.
4 0
Ajacied33
Vidal en Arthur ben ik niet zo van onder de indruk. En Rakitic is ook niet meer wat het geweest is...
2 0
Benleiden
Arthur is erg goed hoor, vergelijkbaar met Frenkie. Ze bewegen alleen beiden erg vaak horizontaal over het veld, waardoor ze ook directe concurrenten van elkaar worden. Busquets zal nog niet helemaal versleten zijn, dus die gaat 100% spelen.
2 0
PetrusKeizer
tja, het wordt eentonig. maar dat heeft Hedwiges IMHO weer ns goed gezien.
0 -5
onderhetmaaiveld
Wat een onzin!

Frenkie weet wanneer hij wat moet doen en in aannemen, spelen, aannemen, spelen is hij één van de besten.
3 0