Kieft haalt uit: 'Hoe dom zijn we bezig geweest?'

BVeenstra, 11-05-2019 om 08:15, 32227 views, De Telegraaf |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Wim Kieft heeft in zijn column in De Telegraaf hard uitgehaald naar een 'dom' Ajax dat afgelopen woensdagavond werd uitgeschakeld in de Champions League. Volgens de oud-spits was het vooral de schuld van Ajax zelf dat de club de wedstrijd alsnog verloor.

Kieft zag dat het middenveld, ook in de eerste helft al, aan gort werd gelopen. 'Na rust helemaal. Dan is het toch amateuristisch als je blijft aanvallen, op zoek gaat naar 3-0, wil laten zien hoe goed je kan voetballen en daardoor uiteindelijk zo’n enorme voorsprong in korte tijd weggeeft', schrijft Kieft, die niet snapt waarom Ajax bij een 2-0 voorsprong nog altijd risico's nam om de 3-0 te willen maken. 'Speel zuinig, kies je momenten zorgvuldig om de voorsprong te vergroten. Die gelegenheid komt vanzelf als de wedstrijd vordert en Spurs steeds meer ruimte weggeeft. Daar hoef je niet op te jagen.'

Ajax viel aan en gaf de voorsprong alsnog weg. 'Je wordt als Ajax notabene weggecounterd bij een 2-0 voorsprong. Zoiets mag nooit gebeuren. José Mourinho had volstrekt gelijk toen hij stelde dat Ajax voetbalde als in een doorsnee competitiepotje tegen Vitesse. Onbegrijpelijk', aldus Kieft, die het 'echt niet goed' vond van Ajax-kant tegen de Spurs. 'Extra zuur dat je op zo’n onnodige manier de finale misloopt. Als Ajacied moet je daar de kolere over in hebben, doodziek van zijn. Van: wat hebben we het laten liggen en hoe dom zijn we bezig geweest.'

De uitschakeling van Ajax is volgens Kieft dan ook meer dan domme pech. 'Daarvoor ging er veel te veel mis. De manier waarop het fout liep, zou bij mij een grote bron van ergernis en teleurstelling zijn', aldus de analist, die denkt dat Ajax tegen FC Utrecht weinig problemen zal hebben. 'Na vier dagen moeten spelers de Europese uitschakeling hebben verwerkt. Twee wedstrijden spelen om het landskampioenschap is juist een pré. Zo’n landstitel geeft een speler en een ploeg juist een extra prikkel om te presteren.'

Bestel nu het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Denk jij dat Ajax met 2-0 van FC Utrecht wint? Zet dan in en krijg 8,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Raver
hoe dom was je zelf toen je aan de snuifduif lag en de drank
en dan nu zeggen ze bij Ziggo dat je een expert bent met je commentaar het zelfde als die yuri Mulder Bah Bah
0 -4
je
Had willem een snuif genomen of had hij een slok op toen hij dit schreef?
0 -2
Klasseman
Klootzak
1 -2
vdhaas
Beetje eentonig aan het worden deze knaap
0 0
JanBiesbos
Tja , leren zijn soms harde lessen en daar was dit er één van , en nu stoppen met dat geouwehoer.
1 0
RRL
Had van Kieft misschien gehoopt dat hij de Ajax filosofie beter begreep
0 -4
grannig mokum1
Oke wel halen tot het halve finale wie had dat gedacht, maar wat het belangrijkste is, dat is het KAMPIOENSCHAP en dat spelen Ajax elke seizoen voor
0 0
Jehebtnietaltijdbalbezit
Het is zo zwart-wit wat Kieft zegt, vind ik. De 2-1 is een fout van Ajax, omdat Tottenham te makkelijk kan counteren. Dat moet je zeker naïef noemen, vooral op dit niveau.
Na de op dat moment terechte 2-2 pakte Ajax het goed op door de prima wissel Veltman-Schone. Ook het inbrengen van Sinkgraven was goed, want Ajax kreeg na de 2-2 echt de beste mogelijkheden. Helaas, de gelukkigste ploeg won toch, héél nipt.
Hét sleutelmoment voor Ten Hag was volgens mij het moment dat hij Lorente bij de start van de tweede helft klaar zag staan om in te vallen. Zeer waarschijnlijk heeft hij toen overwogen om het elftal meteen aan te passen met de wissel Veltman-Schone. Dat heeft hij toen niet gedaan, een beslissing waar gezien de tussentand ook écht wat voor te zeggen was. Tja, achteraf....
1 0
Klasseman
Kut Schone
0 -1
HenryVakH1972
Hij heeft wel gelijk
5 -1
jaripettersson
Sorry, al scrollend gaf ik je een min
0 0
Raver
had je daar niet eerder aan kunnen denken dan was je nooit aan drank en drug geweest
0 -9
Klasseman
Laag zeg idioot dat je bent
1 0
MichelBoerebach
Wat een kinderachtige reactie
2 0
je
Haal Willem uit de goot het is weer mis met Willempie.
0 -5
PJK54
Ik lees velen die wijzen naar Ten Hag maar wat denken jullie van Schreuder ik heb steeds het idee dat hij ETH aangeeft wie te wisselen enz. enz. is maar een idee maar let maar eens op hoe vaak die twee overleggen.
0 0
Vertonghen
Kan kloppen maar hij is een assistent.
Het is aan TH of hij het ook daadwerkelijk uitvoerd.
Op de tribune hoorde je iedereen al zijn onbegrip uiten over de opstelling en de wissels je hoeft dus geen geleerde te zijn om te begrijpen dat het vreemde keuzes waren.
Achteraf hoor je in principe dezelfde signalen van de kenners in de media/voetbalwereld.
0 0
Vertonghen
Hij heeft gewoon gelijk...
Hoe trots we ook mogen zijn, deze uitschakeling vind ik direct te wijten aan Ten Hag.
Neres half geblesseerd laten invallen in de al gewonnen bekerfinale, hoe dom kan je zijn?
De opstelling (Dolberg al 2 jaar uit vorm & Schone werd al aan stront gelopen in Londen), de tactiek na rust & de puur verdedigende wissels.
Het was tactisch heel slecht, echt eeuwig zonde en onwijs onnodig.
Trots of niet Ten hag heeft deze wedstrijd vermoord & overigens ook definitief Dolberg zijn lot bezegeld.

Ongelovelijk dat je als beter team zo het tournooi moet verlaten...
8 -2
PetrusKeizer
heb hier niets aan toe te voegen. 2-0 bij de rust, heel naief gevoetbald in de 2e helft en na de 2-2 werd t gewoon af en toe paniekerig.
0 0
Kikke
Kieft heeft volkomen gelijk, maar dat zullen de Ajaxspelers zichzelf ook verwijten.. daarom nog eens zout in de wonden te wrijven onnodig. Ze beseffen maar al te goed, dat ze het zelf hebben laten liggen.. Mooi toch hoe de hele wereld gereageerd heeft en laat het een les voor in de toekomst zijn, je kan wel aanvallen, maar dan moet er ook een tackleback zijn en als de Ligt iemand aanvalt, moet er rugdekking zijn. Zo werkt het, dus verdedigend tactisch is er nog wat te verbeteren..
3 0
PaulC
Kieft....Het hele jaar Ajax bashen met dit als eind-bash.... Kan me zomaar voorstellen dat hij dit artikeltje al klaar had liggen voor de wedstrijd tegen de Grieken maar al die tijd, tot zijn grote ongenoegen, heeft moeten bewaren tot de halve finale.
Houd je smoel als je geen Ajax-fan bent. Er is een club in NL die voor een mindere prestatie de hemel in werd geprezen na direct uitgeschakeld te worden. Maar zodra hij Ajax kan bashen zal hij het niet laten.
0 -5
MichelBoerebach
Kieft verkondigt toch geen onzin? Het was gewoon dom. Heeft alles met ervaring en geslepenheid the maken. Zowel spelers als coaching. Neemt niet weg dat Ajax een geweldige prestatie heeft geleverd, dit CL seizoen...
1 0
meerzicht
Als er iemand is die weet wat DOM is, is het Kieft wel.
1 -5
Klasseman
Heet jij kieft dan?
1 0
AFCA.
Naïef aanvallen? Ajax heeft in het hele tweeluik een half uur goed gespeeld. Uit bij Spurs was het eerste half uur fantastisch. Daarna was het vooral tegenhouden en hopen op nog wat kansjes maar alles behalve naïef aanvallen. Ook in de 2e wedstrijd heeft Ajax niet naïef gespeeld hoor. Kwamen 2-0 voor maar dat was niet omdat Ajax zo goed speelden. De 2e goal was het eerste wapenfeit na 20 minuten niks (eerste 10 minuten wat kansjes gehad).
Ook na de 2-0 was het thuis vooral tegenhouden en juist niet voetballen.

Juist als ze gewoon hadden gevoetbald dan hadden ze het over de streep kunnen trekken.
6 -1
Redrum
Zo zie ik het ook ja, ze hebben tegen de Spurs juist verzuimd om hun eigen spel te spelen. Er zat geen enkele druk meer op en daardoor konden zij in alle rust aanvallen, zonder overigens echt veel serieuze kansen af te dwingen. Bepaalde spelers konden niet meer en dat had Ten Hag moeten aanvoelen. Net zoals dat hij de credits verdient voor het halen van de halve finale, verdient hij nu ook de kritiek voor het mislopen van de finale.
1 0
SnifferClarke
Viel me in de eerste helft op dat de keren dat Tottenham door het middenveld van Ajax kwam, dat het dan ook meteen gevaarlijk werd. In de eerste helft gebeurde dat niet vaak omdat Ajax oppermachtig was, maar het was wel een teken aan de wand.
0 0
Freddy Al
Zullen we nu eens ophouden met dat gezeur over wat er allemaal beter had kunnen gebeuren en aan wie dat allemaal lag.
Voetbal is geen schaken, achteraf is een koe in de kont kijken.

Het is gewoon doodzonde dat het zo gegaan is,iedere voetbal liefhebber had graag anders gezien maar we moeten nu verder.
Door de nadruk op het negatieve te leggen kan ik zelfs niet meer nagenieten van al dat moois wat we gezien hebben!

Voetbal is sport, dat volgt geen logica en is zelden eerlijk en bestaat bij de gratie van fouten.
Als je nuchter naar voetbal gaat kijken dan blijft er helemaal niets van over; er lopen 22 volwassenen achter een bal aan om hem in een netje te schoppen en als dat lukt zijn we blij.
Je mag je handen niet gebruiken terwijl dat toch veel makkelijker zou zijn en iedereen rent hard door elkaar heen maar dat is helemaal niet nodig en veroorzaakt veel blessures.

We kijken naar voetbal vanwege het drama :de emoties,de kansen, missers,fouten.mazzel spelen allemaal mee , objectiviteit en rechtvaardigheidsgevoel gooien we, voor dat moment toch aan de kant , we laten ons lekker meeslepen door al die oerinstincten die het normale leven niet meer toestaat.

Ik hoop toch niet dat er op het voetbalveld ook de uitgedachte schaakpatronen gaan ontstaan waarbij alleen het vastlopen van de laptop van de ICT-assistent van de trainer er toe kan leiden dat we een wedstrijd winnen of verliezen.

Hou op met die onzin; ik wil wel de tranen,de pijn, de vreugde, de verontwaardiging,de boosheid,de verbazing,de euforie,de teleurstelling,de verrassing,de schrik ,de verwondering over alles wat er op het veld gebeurt.
Dat is wat mij het gevoel geeft dat ik leef,in een wereld van kunstmatige intelligentie zou sport meteen afgeschaft worden!

Ik was aangedaan door de emotionele reactie van Dick Advocaat die zich liet meeslepen door het drama wat zich afspeelde voor onze neus, het was eerlijk en oprecht en raakte daardoor de kern van alle sporten :het is mensenwerk!
4 -3
PetrusKeizer
op zich heb je wel gelijk, we moeten niet doen alsof voetbal hogere wiskunde is. Maar een meer ervaren team had er wel effectiever de rem opgezet. Met wat forse overtredingen, bijvoorbeeld. Dat zit er bij dit team gewoon niet in, ergens is dat wel OK, dat 'cleane' spel (zelf was ik als voetballer-van-niks niet vies van n forse overtreding als t moest, want ik haat verliezen) maar dat heeft dan soms dit soort gevolgen.
0 0
Ajax2020
Precies. De “experts” die achteraf een boterham moeten verdienen en het bewijs erbij zoeken. Als City niet, als Barca niet, als we geen VAR, als Schone niet...Dit soort mensen zijn postdictors ipv predictors en een koe in de kont kijken krijg je een vieze neus van.

Ben er zelf ook klaar mee, deed 48 uur lang enorm pijn maar morgen Utrecht en woensdag De Graafschap is het enige wat telt.

Ajax Amsterdam, Ajax Amsterdam, ole, ole..
6 0
Klasseman
Schone naar de schroothoop
0 -1
BRAMHOUTEN
Zo is het en niks anders
0 0
SnifferClarke
Dat alles wordt dood geanalyseerd is inderdaad zeer irritant. Of bij elk doelpunt meteen een schuldige zoeken, ook zeer irritant. Maar...een wedstrijd achteraf analyseren en kijken hoe en wat, vind ik dan weer zeer interessant. Blind en de Ligt allebei voorin bij een 2-0 voorsprong bijvoorbeeld, waarom? Is dat afgesproken? Dat maakt voor mij voetbal ook leuk, als trainer zijnde.
0 0
Freddy Al
Begrijp ik , als ik naar dat voorval met het eerste tegendoelpunt kijk dan denk ik dat het niet echt een slimme zet was om allebei voorin te gaan staan maar...
als Nico iets steviger ingrijpt, de Jong iets eerder start en/of een sliding maakt is het ook geen goal.
Prima maar het gaat mij erom dat we sport moeten beleven en dat ik blij ben dat het niet volgens voorschriften en tevoren bedachte mechanismen verloopt.
Dan leeft het en dat wil ik zien en dan is dat gezeur achteraf wat mij betreft overbodig en al helemaal door mensen die zelf nooit in die positie hebben verkeerd.
0 0
Joseph
Hij had na de uit wedstrijd Schone op de bank moeten houden, het was duidelijk dat Ajax enorm kwetsbaar was als Tottenham aan de bal was.

Onbegrijpelijk ook dat Huntelaar op de bank bleef en in de laatste fase van dr wedstrijd het centrum omgegooid wordt voor Magallan.

Ten Hag heeft het uitstekend gedaan, maar hier dure steken laten vallen.
4 -1
Kikke
Inderdaad, onbegrijpelijk dat Huntelaar er niet sneller is ingezet, je kan zien dat Dolberg het fysiek en Tadic overigens ook, niet aankon tegen de verdediging van de Spurs, dan zet je toch Huntelaar er in!
0 0
Jaridebeste
Het is een grote azijnzeiker die Kieft maar met veel pijn in het hart moet ik toegeven dat hij hier wel degelijk een punt heeft. Ik ben er nog steeds ziek van. God wat hoop ik dat we landskampioen worden!!
3 -1
Simpelishetmoeilijkst
Kan Kieft nog een artikeltje pennen, wat ern fantastische campagne de gloeilampen hebben neergezet in Europa dit seizoen, wereldklasse daar.
0 -1
Caparzo
Achteraf is het altijd makkelijk. Die wedstrijdevaluatie komt volgende week donderdag wel, eest die schaal. Hoe ongelooflijk zuur en pijnlijk ook, van deze wedstrijd hebben trainer en spelers zeer veel geleerd. Dat is tenminste nog iets.
0 0
SnifferClarke
En daarom moet je het vooraf goed doen.
0 0
Labrador
Wim had waarschijnlijk zijn weekendje madrid al geboekt
1 -6
Duif63
Kieft heeft volkomen gelijk. Het was zo onnodig. Dan kan je beter weggespeeld worden en met 4-0 verliezen. Dan accepteer je het gewoon, maar nu niet. Ben er nog steeds dood en doodziek van.
9 0
Freddy Al
Helemaal gelijk hoor Kieft, je vergeet 1 belangrijk ding:
Ajax is Ajax en dat gaat niet over resultaat gerichte tactiek,dat gaat over risico nemen en daarbij worden vaak fouten gemaakt maar het is ver verheven boven de schijtluizen cultuur die Miezerinho predikt.
1 -1
Klasseman
Lul
0 0
Freddy Al
Klasse reactie.
0 0
Ginoajax1
Uit dit alles moet je constateren dat ten Hag geen toptrainer is. En dat is al eerder opgevallen.
Je kunt je afvragen of spelers zelf niet kunnen nadenken. De Ligt en Blind, vooral Blind moet weten dat dit zelfmoord is wanneer je allebei naar voren gaat, vervolgens met zes man voor de bal staat
en Spurs voorin counteren. In de rust al orde op zaken stellen op het middenveld. En niet verdedigers erbij zetten die elkaar in de weg lopen. Over Dolberg zijn we duidelijk. Onbegrijpelijk dat Huntelaar niet mee mocht doen.Daar straalt de gretigheid vanaf. En Veltman. Bizar, hij is zo goed de laatste weken. Ook op de bank. Ten Hag heeft gefaald. Zwaar frustrerend, en dat in de halve finale CL.
5 -3
MichelBoerebach
Ik weet niet of hij gefaald heeft, maar Dolberg opstellen was in mijn ogen totaal gestoord. Kun je misschien doen tegen Vitesse thuis, maar niet in de halve finale CL. Ik hoop van harte dat ze die jongen snel van de hand doen. Laat hem lekker bij Brondby rond sjokken.
0 0
Kikke
Vooral ook omdat barca die dag ervoren daardoor de boot is ingegaan. Dan zorg je toch dat je met zijn alle verdedigd.. desnoods met noodballen, maar nu hebben ze het gewoon laten liggen. Maar wat ik al eerder zei, dat weten de spelers ook wel. Onnodig omdat er in te wrijven. Wat een fantastisch seizoen en hoe mooi dat Ajax wereldwijd zich heeft laten zien! Ik ben ze daar super dankbaar voor!
0 0
BRAMHOUTEN
ha ha ha jij heb echt kijk op het spelletje he. jij vraagt je af of spelers niet kunnen nadenken. Ik vraag me af of bij jou alles wel recht in je bovenkamer zit
0 -2
Bocarra
Azijn zeiken is de corebusiness van Kieft. I.p.v. een positieve terugblik op deze prachtige Europese campagne kijkt hij de koe weer in de kont.
1 -7
BRAMHOUTEN
Zal allemaal wel. maar de beste stuurlui staan aan wal. spelers waren gewoon op. en bij vermoeidheid doe je dingen die je normaal niet zou doen. we kunnen deze wedstrijd helemaal dood analyseren maar dat brengt ons niet in de finale. onze spelers daar moeten we met zijn allen enorm trots op zijn. morgen moet nog 1 maal dit seizoen de arena in vuur en vlam komen te staan. Utrecht moet beseffen dat er niks te halen valt en de spelers van ajax moeten vooruit geblazen worden. wij zijn ajax wij zijn de beste
1 -1
PJK54
Kieft heeft helemaal gelijk vertelt ook wat Louis van Gaal al zei 's avonds. Ik denk dat Ajax dacht "die 2-0 viel zo makkelijk op naar de 3-0" en toen kwam de klap van de 2-1 die ze deed instorten. En wat al meerderen hebben geschreven en geroepen wat deden zowel Blind als de Ligt in de aanval????

Ik hoop alleen dat ze het morgen helemaal van zich af willen spelen dan zie ik wel een 4-0 overwinning gaan ze lopen klooien ben ik bang dat ze het kampioenschap ook zullen verspelen maar laat ik niet op de feiten vooruitlopen we gaan winnen met 4-0
4 0
robert66
Volledig mee eens. Droevige coaching van TenHag, dat begon al met het opstellen van Schone in de basis. Type Poulsen , voor op het middenveld is hard nodig, soms wordt er wat anders gevraagd. Als de Ligt en Blind het in overleg niet besluiten van positie te wisselen, dan moet een trainer ingrijpen. Nee die brengt een Machallan in, die het geluk niet bepaalt aan zijn kont heeft hangen. Dat moet je aanvoelen als trainer.
4 -2
3*stars*3
Magallan kwam er in Turijn ook in.
Schöne is in balbezit prima maar zelfmoord tegen een team met lopers en fysieke kracht.

Het zinnetje, Bijna maar nog niet helemaal, heeft nu een nieuwe voorbeeld gekregen...

Titel pakken en je hebt gewoon een fantastisch seizoen achter de rug, met een dubbel.
1e dubbel na 15/16 jaar.
2 0
Oempaloempa
Klopt.
0 0
Gecko
Ten Hag is niet de sublieme tacticus
Jammer maar waar
Speelden eerste helft met tien man
Dolberg sliep nog
Wat een teleurstelling. Doodziek van
3 -4
mcjc
De pijn zal lang blijven hangen. Voor mij is deze nederlaag nog pijnlijker dan het verlies van de finale in 96. Ik hoop van harte dat veel spelers zullen blijven zodat we volgend seizoen kunnen revancheren.
2 0
MichelAngelo66
Hij heeft gelijk. Bij de 2-0 krijg je een idioot doelpunt tegen uit een counter, omdat de Ligt en Blind voorin staan. Waarom? Daarna was er helemaal geen structuur meer. Middenveld werd uit handen gegeven. Dat was cruciaal. Nadeel was ook dat je geen diepte had voorin. De enige goeie daar was Ziyech. Dat helpt ook niet.
9 0
BlueDuke
ja dat viel me ook op. waarom allebei naar voren? verwachte met blind zijn ervaring dat hij wel achter zou blijven. vanaf toen ging alles fout.
1 0
Cupmetgroteoren
Kieft heeft gelijk. Het was echt schrijnend om te zien. Ik snap ook niet dat ten hag niet heeft aangegeven dat er niet continu lange ballen moesten worden gespeeld. Daarnaast zag je in de heenwedstrijd dat Schöne het tempo niet kon bijbenen en in de thuiswedstrijd deed ie helemaal niet meer mee. Je weet dat je het gevaar Sisokko moet opvangen maar die kreeg weer alle ruimte om op te stomen. De keuze voor Dolberg snapte ik wel, omdat hij in goede doen een bal bij zich kan houden. Maar als je ziet dat hij geen enkele bal vasthoudt en gewoon niet meedoet, dan neem je toch gewoon een ferme beslissing als trainer en haal je hem er vroegtijdig uit? De meest onbegrijpelijke keuze vond ik het niet opstellen van Veltman. Ook in de uitwedstrijd kwam Ajax onder druk te staan, maar doordat je verdedigend redelijk staat met Veltman, die gaten dichtloopt, hoefde je niks te incasseren. Mazraoui speelde redelijk maar loopt geen gaten dicht. Ook het inbrengen vannmallagan, die werkelijk niks goeds heeft gedaan tot nu toe, en een bron van onzekerheid is, was een vreemde keuze. Het inbrengen van sinkgraven op het middenveld snapte ik wel. Maar al met al tactische blunders. Heb het gevoel dat trainers in zo'n wedstrijd boordevol zenuwen zitten waardoor ze niet meer normaal kunnen nadenken.
3 0
NaarCLbeker5
Dom of niet, het seizoen was supergaaf.
Ik heb een uitgebreid OVERZICHT van het CL-SEIZOEN van Ajax gemaakt, door het hele seizoen teksten uit kranten en andere media te kopiëren in een bestand. 245 kantjes.
Downloaden kan via de LINK: https://we.tl/t-OS63bQ3rHx
0 0
gebruikersnaam
Volledig mee eens
1 0
Gooseman
Gedeeltelijk. Er zijn ook kansen voor Ajax geweest uit een counter omdat Spurs met 4 aanvallers ging spelen. Het is beslist op momenten. Bij Ajax dit keer net niet, en bij Spurs net wel. Tegen Real en Juve zal het vaak mee. Wanneer Varane die bal erin gekopt had, of Bernardesci iets scherper was geweest, hadden we niet tegen Spurs gespeeld. Beslist op momenten en het missen van ervaring in dit soort wedstrijden. Laat het een les zijn voor de toekomst.
0 -3
Jebale
Ajax kwam tegen Bayern snel op achterstand en speelde toch gelijk en winst (o.a. vrij trap Schone) had er ook in gezeten. Vraag me dus af als ze achter gekomen waren tegen Juve of Madrid of ze het niet gered hadden. Gewoon omdat ze veel beter waren.
0 0
Vlieske
Ik vond ajax juist niet meer voetballen en aanvallen of ben ik nou gek. Het was de bal naar voren peren ipv opbouwen. Ze liepen alleen maar achteruit.
4 0
Cupmetgroteoren
Nee niet gek. Je hebt helemaal gelijk. De gehele CL campagne geweldig gespeeld en dan ga je plots twee wedstrijden lang, op 30 minuten na, de bus parkeren en ballen naar voren schoppen. De keren dat Ajax besloot te voetballen werd Spurs weggetikt. De gehele tactiek en speelwijze was echt onbegrijpelijk. Spurs is natuurlijk geen misselijk oloegje achteraf gezien, maar twee wedstrijden lang onder druk worden gezet door Spurs is iets teveel van het goede.
3 0
Klasseman
Schone donder alsjeblieft op
0 0