Derksen: 'Het ultieme combinatievoetbal gespeeld'

JesseTH, 10-05-2019 om 21:25, 3805 views, Veronica |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Johan Derken genoot tijdens de eerste helft van Ajax - Tottenham Hotspur van de ploeg van Erik ten Hag. De oud-hoofdredacteur van Voetbal International haalde veel voldoening uit het aanvalsspel van de Amsterdammers, maar zag de ploeg het in Londen eigenlijk al laten liggen.

'Voor de rust, hier in Amsterdam, heeft Ajax het ultieme combinatievoetbal gespeeld', spreekt Derksen aan tafel bij Veronica Inside. 'Ik heb ze nog nooit zo goed zien spelen. Voor de rust speelden ze een soort droomvoetbal. Het was zo fantastisch om naar te kijken. Ze speelden zo’n club helemaal van het kastje naar de muur. Ze hadden niet met 2-0, maar met 4-0 voor moeten staan.'

De analist is dan ook van mening dat Ajax het in een eerder stadium al laten liggen. 'In Londen hebben ze de kansen laten liggen, toen ze tegen een heel zwak Spurs speelden. Toen namen ze genoegen met 0-1. Als je thuis bij rust dan 2-0 voor staat, is het eigen schuld dikke bult.

René van der Gijp is op zijn beurt van mening dat Ajax door zo ver te komen in de Champions League een grote slag heeft geslagen, ook voor de toekomst. 'Ze hebben de hele wereld laten zien dat ze weer meetellen. Daarnaast hebben ze voor tien jaar lang een gat geslagen naar PSV en Feyenoord. Dat wordt de komende jaren mega.'

Bestel nu het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cupmetgroteoren
Op de eerste minuten na vond ik ook de eerste helft van laag niveau van de kant van Ajax. Heel veel balverlies en opnieuw lange ballen. Twee doelpunten kwamen eigenlijk een beetje uit het niets. Ik vond het bijna een herhaling van de campagne van 2017: geweldige wedstrijden gespeeld en bij de laatste wedstrijd zakt het als een drilpudding ineen. De komende jaren gaat het nog moeilijker worden voor Ajax op Europees niveau want de Engelse clubs gaan deze zomer weer miljarden investeren. Ajax kan nog wel ver komen maar als je dan tegen een city of Liverpool stuit wordt het wel heel lastig.
0 0
SammyR
2de helft tegen Juve uit vond ik een stuk beter.
0 0
Schwalbino
Steeds die bs van analisten om bij een piek te orakelen dat er 10 jaar voorspoed komt. En bij een dal slaan ze weer naar de andere kant door. Dan ga je weer 10 jaar ellende tegemoet.
0 0
f.m.d.
Aan de overdreven kant dit. Ajax heeft betere helften afgeleverd dit seizoen.
2 0