'Hebben enkele spelers die niveau Ajax aankunnen'

JesseTH, 10-05-2019 om 18:45, 6940 views, Elsevier |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens Frank de Boer kunnen enkele spelers van 'zijn' Atlanta United prima mee met het niveau van Ajax. De voormalig succestrainer van de Amsterdamse club is inmiddels enkele maanden werkzaam in de Verenigde Staten en is te spreken over het niveau aldaar, maar ook over de werkwijze van Atlanta United.

'Ze gaan niet voor veteranen, ze kiezen voor jonge talenten, om die uiteindelijk door te verkopen. En ze zochten naar een trainer die daarvan het gezicht kan zijn', stelt De Boer in gesprek met Elsevier, waarna hij ingaat op het niveau van de MLS. 'Het gemiddelde niveau in de Amerikaanse competitie is vergelijkbaar met de subtop van de Eredivisie, met een club als AZ. Ons team heeft enkele spelers die makkelijk het niveau Ajax aankunnen. ­Makkelijk.'

Als Ajacied in hart en nieren volgde ook De Boer de afgelopen Champions League-campagne van de club en daarbij raakte hij onder de indruk. 'Bij een jonge ploeg als Ajax zie je vaak dat ze één of twee keer op dat niveau kunnen pieken, maar dit jaar hebben ze veel vaker gepiekt. Dat verdient een groot compliment.'

Tot slot vergelijkt de trainer de huidige situatie van de Amsterdammers met de situatie in de fase dat hijzelf er trainer was. 'De financiële situatie was toen anders. Ik mocht maximaal 5 miljoen euro investeren. Dat was het. Er moest eerst iemand vertrekken, voordat we überhaupt iemand konden halen. Vaak vis je dan achter het net. Soms moet je eens een risico nemen door spelers aan te trekken, maar bij mijn aantreden in 2010 zaten we met een verlies van 23 miljoen euro.'

Denk jij dat Dusan Tadic en David Neres allebei scoren tegen FC Utrecht? Zet dan in en krijg 3,75 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Juichtoon
Frank, spelers die jij goed genoeg vindt winnen nog niet van Molde, Ik heb echt geen enkel vertrouwen in jouw manier van kijken. Zonder de FR was je 2x voortijdig ontslagen.
0 0
Ajax4xbestevaneuropa
Op een andere site las ik dat hij ook denkt dat dit Ajax veel meer kwaliteit heeft dan zijn team dat tegen de graafschap verloor en dit Ajax zou dat nooit kunnen overkomen omdat ze te goed zijn.
Wel mooi : Hij zegt dus eigenlijk dat je met spelers als Milik en Schone en Veltman wel van de graafschap mag verliezen. Nee Milik eruit halen was een blunder van de boer, scorend vermogen van het veld halen als je een goal moet maken, lekker slim.
Spelers die de boer in zijn selectie ter beschikking had tegen de graafschap. Onana,Veltman,Sinkgraven,Schone,Vd Beek.
0 0
geDaante
Precies, en gewoon weer lafbekkenvoetbal spelen tegen De Graafschap... terwijl je die wedstrijd moest winnen.

Gewoon een zeer laffe coach, in vrijwel niks des Ajax.
0 0
Dolberg25
de Ligt had technisch gezien ook kunnen spelen.
0 0
amthree
De enige speler die ik bij ajax wil zien is die ezequiel barco, goeie speler!
0 0
mvdk
De link is er...
0 0
JesseMKB33
Echt onzin. Heb een paar wedstrijden gezien, het lijkt echt helemaal nergens op.
0 0
FrankDeB
Alle haat hier op Frank. Ik vind EtH en Bosz uitstekende trainers. Maar laten we niet vergeten dat zij veel beter materiaal hebben/hadden dan wat Frank 6 jaar lang had.

En mensen die hem de schuld geven van de mislukte aankopen moeten al helemaal hun mond houden. Hij kocht de spelers niet, en bovendien hadden we te maken met een salarisplafond dat in stand werd gehouden door alle bobo's die Ajax niet als een voetbalclub, maar als een bedrijf zien.
1 -2
Juichtoon
Geen haat, maar door de tijd heen claimt Frank steeds succes wat hem helemaal niet toekomt. Met de visie van Frank zaten we volledig op een dood spoor.
0 0
Ferd
Hij eiste en kreeg de spelers die hij wilde. Wat dat betreft had hij veel meer macht dan Bosz, Keizer en Ten Hag.

En dat 5 miljoen is ook niet waar. Sigthorson, Gudelj en Sinkgraven waren duurder.
2 0
Ajacied33
Op wiens verzoek kwamen van der Hoorn en Gudelji denk jij?
1 0
appeltje
De beste clubs zijn rond niveau AZ. De meeste clubs zijn van niveau PEC. Paar Excelsiors, maar ook genoeg NACs.
0 0
trodat4030
Huh, dus in feite zegt hij dat de MLS sterker is dan de eredivisie? Nou kijk ik letterlijk nooít MLS, maar ik kan me dit toch niet echt goed voorstellen. Het gemiddelde (dus zeg de nr 10 van de MLS) is van het niveau van onze nummer 4, AZ. Dan zou de kampioen 3 op de 4 jaar de ko-fase vd CL kunnen halen, lijkt me stug. Beetje zoals een Lyon ofzo. Misschien......

Qua spelers zou het kunnen hoor, dat er 1 of 2 rondhuppelen die hier mee zouden kunnen komen. Jari was een Fin. In een Egypte liep er ook ooit een Salah, de herkomst van een speler hoeft niks over zijn niveau te zeggen. Ik zou zeggen, laat ze eens op proef een weekje meedraaien, dan kun je het echt goed beoordelen. Ben benieuwd.
0 0
JanTa
Nou Frank, ik denk het niet!
0 0
Inhartennieren
Als je ze maar niet vergelijkt met diverse spelers van het laatste Ajax elftal van jou Frank.
0 0
noppenkoning
Stuur ze deze kant op dan Frank.
0 -2
Ajacied33
De Boer heeft denk ik al heeel lang geen wedstrijden van Ajax gezien, al zegt ie wel van. Anders kun je niet zeggen dat er een paar spelers van hem het niveau van Ajax aankunnen. MLS heeft geen hoog niveau
4 0
Ajax27
Waarom zou je dat niet kunnen zeggen? Wij halen toch ook alleen maar jonge talenten uit mindere competities bij mindere ploegen waarvan wij denken dat ze het niveau van Ajax aankunnen?
0 0
Aad82
Houd svp je waffel met je afschuwelijke anti-voetbal.
1 0
Dexy
De Boer is wel de laatste die mag praten over het aankoopbeleid van Ajax. Hij haalde onder zijn naam alleen maar houthakkers en betonvoetballers naar Ajax die qua speelstijl totaal niet bij onze clubfilosofie van aanvallend voetbal pasten. Hij haalde Van der Hoorn, een statische verdediger met een dramatische inspeelpass, terwijl Denswil en Riedewald net aan het doorbreken waren. Hij haalde powerhouse Gudelj, terwijl hij ook voor de technisch veel verfijndere Pröpper had kunnen kiezen. Hij haalde Zimling daar waar Vejinovic veel beter als 6 had gepast bij ons positiespel. Hij speelde in zijn laatste seizoen met alleen maar fysieke brekers en nul komma nul technisch vernuft op het middenveld.

Ja, hij had te maken met dat salarisplafond waardoor hij aanzienlijk minder kon kopen, dat is allemaal waar. Maar binnen dat salarisplafond kocht hij alleen maar Ajax-onwaardige prut.
1 0
niquedegraaff
Het niveau van 5 jaar geleden ja.
2 0
mgtow
Beide Martinez'en zijn goed genoeg en Barco is binnen twee jaar ook op dat niveau.
0 0
GerardAjax26
Ik heb respect voor wat de Boer heeft bereikt bij Ajax, maar dat verhaal van die transfers is inmiddels zo vaak verteld.. Als je maximaal 5 miljoen mocht investeren, waarom zou je dan 6 miljoen uitgeven aan een speler als Gudelj terwijl bijvoorbeeld PSV dat zelfde jaar Proper voor 4,5 miljoen haalde.

Verder lijkt het me sterk dat er meerdere spelers van Atlanta makkelijk het niveau van Ajax aankunnen.
5 0
JPM
Exact. Achterhaald argument. Het meest ridicule hiervan is dat er nog steeds mensen zijn die dat gebruiken ter verdediging van het selectiebeleid destijds.
2 0
Freddy Al
Punt is dat we niet weten wat er rondom die transfers is afgesproken en in hoeverre men op enig moment bereid was om van het beleid af te wijken.

in retrospectief; Ajax kon Ziyech niet kopen/betalen .op dat moment liep er een kleine zeer getalenteerde middenvelder bij Heerenveen rond waarvan de kenners riepen dat hij beter zou zijn dan Hakim, dat was Sinkie( lees het maar eens terug allemaal)
Frank wilde die jongen halen en kreeg dat na nogal wat powerplay voor elkaar,
Ook bij de eventuele transfer van van Dijk was er geen brede overeenstemming en was de prijs te hoog waardoor men besloot hem niet te halen,( achteraf blijkt het verschil tussen vraag en aanbod 350.000 euri te zijn geweest).

Het is geen excuus voor alles wat er mis ging maar wel een vaststaand feit dat Ajax geen geld en ruimte had en kreeg(mede als reactie op de grote bedragen die voor de behoorlijk tegenvallende Sulejmani waren betaald).

Ik geloof ook niet dat er ook maar 1 speler bij Atalanta rondloopt die Ajax sterker zou maken, Frankie moet natuurlijk wel een beetje positief praten over zijn ploeg maar dit is gewoon onzin.
0 0
Hans Kraay Jr.
Huh, van Dijk zou een stuk goedkoper zijn dan v/d Hoorn. Heeft nooit met geld te maken gehad.

Er was bij van Dijk twijfel over zijn niveau en Ajax heeft toen aan Groningen laten weten geen interesse meer te hebben in van Dijk en door te zijn geschakeld naar een andere speler(vd Hoorn).

Van Dijk zelfde wilde liever naar Ajax dan naar Celtic.
0 0
Bocarra
De Boer is al een tijdje de weg kwijt.
2 -1
SammyR
Het gaat nu juist goed bij Atlanta, 3 overwinningen op een rij. Hoop dat hij dit door kan zetten.
1 -1