Onvoldoende voor Dolberg: 'Geen schim van zichzelf'

GinoHaverkamp, 09-05-2019 om 11:20, 11214 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-watcher Freek Jansen van Voetbal International is erg ontevreden over de wedstrijd van Kasper Dolberg woensdag tegen Tottenham Hotspur. Hij geeft de Deen een vier voor zijn optreden in de met 2-3 verloren ontmoeting met de Londenaren. Landgenoot Lasse Schöne kreeg ook een onvoldoende: een vijf.

De journalist vond de spits dan ook in negatieve zin opvallend woensdagavond. 'Hij is in niets meer de Dolberg van twee jaar geleden in het seizoen van de Europa League', zegt hij. 'Vorig jaar was hij natuurlijk lang geblesseerd geweest. Nu kreeg hij plotseling de kans omdat Neres, die zou spelen, te veel last kreeg (van een blessure, red.). Dolberg moest op het laatst in worden gevoegd en daardoor moest Ajax ook iets anders spelen. Maar ik vond Dolberg geen schim van zichzelf. Ik vond het heel matig wat hij liet zien. Natuurlijk, hij heeft op een bepaalde manier een onverstoorbaarheid, alleen vanavond was het in balbezit ook heel matig wat hij liet zien.'

Die onverstoorbaarheid is volgens de journalist geen arrogantie, zoals sommige mensen suggereren. 'Ook toen hij wel de ballen erin schoot en wel gevaarlijk was, had hij die houding. Alleen, en daar hebben we het ook vaker over gehad, als het goed gaat is het mooi en stoïcijns, maar als het slecht gaat dan is het arrogant of ongeïnteresseerd.' Hij denkt dat de 22-jarige Ajacied gewoon zo in elkaar steekt. 'Ik denk dat hij qua persoonlijkheid niet zal veranderen, maar qua spel is het natuurlijk heel erg matig wat hij liet zien. Als je naar de rapportcijfers kijkt, kom je ook echt op een onvoldoende uit bij hem.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sterretje73
Ik zal nooit snappen waarom gisteren ineens Dolberg moest spelen en niet bv Huntelaar die al weken een geweldige vorm etaleert en bovendien ook nog eens de Engelse speelstijl perfect kent. Ik heb ten Hag heel hoog zitten maar begrijp echt werkelijk niets van dit wisselbeleid. Zelfs onze zuid Afrikaanse bankzitter, die weliswaar geen ervaring op het hoogste niveau heeft, maar al wel maandenlang prima cijfers scoort, was wat mij betreft een begrijpelijker keuze geweest. Ik hoop dat we voor volgend seizoen een bredere en betere bankbezetting zullen hebben en we dus wat twijfelgevallen zullen lozen. Dolberg is wat mij betreft einde verhaal. Als je in zo’n wedstrijd jezelf niet een schop voor je eigen hol kunt geven is het gewoon over en uit. Lasse is als speler ontzettend belangrijk voor ons en wordt zwaar ondergewaardeerd, maarrrrr het werd gisteren pijnlijk duidelijk dat hij dit gewoon geen 90 minuten meer volhoudt. Voor hem zou ik dan het liefst een rol zien die Hunter nu heeft. Eerste helften spelen om zo de tegenstanders kapot te spelen en te controleren en de tweede helft gewoon een talent laten groeien. Zo kan Lasse nog van heel veel waarde van ons blijven. Verder zo snel mogelijk doorschakelen naar zondag nu want janken heeft geen zin en we moeten zsm door...
0 0
niquedegraaff
Tadic had in de spits gemoeten. En dan maar Sinkgraven op links. Is van origine ook middenvelder en kan dat prima.
0 0
trooop
Als het stadion kolkt als nooit tevoren en alle spelers om je heen tekeergaan als wilde beesten, en nóg sjok jij erbij alsof je 3-0 voorstaat tegen fc emmen... dan ben je echt niet helemaal goed snik.
4 0
ram
Volgend seizoen moet hij gewoon verhuurd worden om weer on vorm te komen. Iedere wedstrijd spelen bij een middenmoter in de Eredivisie.
2 0
ram
PS.

Ik geloof nog wel in hem. Hij had een aanname waar de pure klasse vanaf spatte en op trainingen schijnt ie geweldig te zijn. Hij heeft speeltijd en vertrouwen nodig. En goals.
0 -3
Barra
Dolberg plukte gisteren een lange bal prachtig uit de lucht en daarin zag je zijn klasse, om hem vervolgens op een totaal onnodige manier simpel te verspelen puur omdat er geen gedachte achter zat. Dat somt de vorm van Dolberg wel een beetje op, want het is nu geen echt aanspeelpunt en ook geen pure afmaker. Van beide net niks, heel erg jammer en ik zie somber voor hem in
2 0
ram
Haha, daar schreef ik net ook over. Dat was echt een fenomenale aanname.
0 0
martijndepro
Het werd bij zijn debuutseizoen al gezegd: die 'ijskonijn' uitstraling gaat zwaar tegen hem werken als het minder gaat. En nu gaat het heel veel minder en is de irritatie aan Dolberg gigantisch.

Ik snap niet hoe je het als 21 jarige voor elkaar krijgt om laks/ongeinteresseerd over te komen als je een basisplaats krijgt in de belangrijkste wedstrijd voor de club in 22 jaar. Dat is onvergeeflijk. Simpel zat. De passie en inzet van Ziyech moet de norm zijn. Velen van ons zouden hun enkelbanden kapot scheuren om je taak maar fatsoenlijk uit te voeren voor Ajax en de finale. De gemiddelde Ajacied zou ook iets fanatieker reageren bij de 1-0 van De Ligt bijv.

Persoonlijk heb ik een sterke voorkeur voor verkoop. Hij is al 2 volledige seizoenen niet in vorm en hij is mentaal gewoon niet geschikt. Dipfase van het talent zijn is al lang en breed verlopen. Volgende Fischer/Boilesen/vul maar in.
3 0
Aad82
ten Hag heeft toch echt een grote fout gemaakt. Ieder wedstrijd speel je met Tadic in de spits, omdat hij de bal zo goed kan vasthouden en dan met Donny daar omheen, diepgaand en precies in je belangrijkste wedstrijd zet je Dolberg daar. Dus hij castreert ook meteen Donny, die gisteren niet goed uit de verf kwam, omdat hij het niet meer wist. Waar moet ik nou lopen? En toen Llorente erin kwam, had hij METEEN Veltman erin moeten brengen, Nee, hij wacht tot het 2-2 werd. Wat van Gaal ook zei, dit is echt onnodig. Totaal niks geleerd van de tweede helft bij Spurs uit.
3 0
diamanti
Jammer dat we geen vleugelspeler op de bank hadden. Huntelaar was ook niet de oplossing geweest gister. Het gebrek aan diepgang breekt je gewoon op.
0 0
Aad82
Zo dan, in Italië weten ze het ook al. La Gazzetta: 'Een van de redenen waarom Ajax heeft verloren gisteren: Dolberg deed geen ene moer'
1 0
Ajax114
Ik wil die Dolberg nooit maar dan ook nooit meer 1 minuut in het Ajax shirt zien. Als Ten Hag het nog presteert om hem wel te laten spelen dan mag Ten Hag ook gelijk wegwezen. Wat heeft die Dolberg de trainer, medespelers en de club laten zitten zeg. Schande !!
2 -1
Bijgoochem
Huntelaar: aanjager, draver, zwaar in vorm, vechter, technisch sterk, scoort altijd
Dolberg: rustig, schijn-druk zetter, zwaar uit vorm, gefrustreerd, technisch dit seizoen dramatisch, scoort veel te weinig

Dan zet je Dolberg erin. Schiet mij maar lek.
5 -1
ram
Dolberg is in principe beweeglijker en heeft meer diepgang. Zeker door de afwezigheid van Neres, vind ik het wél een logische keuze, al helemaal als je kijkt naar het centrum van Spurs én het feit dat je dan Huntelaar achter de hand hebt als breekijzer.

Maar! Maar Ten Hag had Kasper in de rust écht moeten wisselen voor Klaas of voor Sinkgraven ofzo (en dan Tadic in de spits).
3 0
AjaxCitizen
Vind Huntelaar technisch ook prima. Snap niet waarom mensen hem voetballend niet sterk vinden. Kan gewoon goed meevoetballen.
2 -1
ARUCAMBA
Was slecht, maar het ergste van alles, totaal geen werklust, dat is toch het minste wat je kunt doen
2 0
Aad82
We hadden hem ruim 1,5 jaar geleden gewoon voor zo'n 50/60 miljoen euro kunnen verkopen! Shit shit shit!
2 0
Ajax114
Niet meer naar kijken. Je verlies pakken en contract ontbinden en hem veel succces wensen bij zijn volgende club.
0 0
AjaxCitizen
Als hij gisteren zijn werk deed, hadden we op de spitspositie niet hoeven wisselen en hadden we die wissel ergens anders kunnen gebruiken aan het eind van de wedstrijd. Een Tadic had bijvoorbeeld eruit gemogen, want die zat er helemaal doorheen. Maar deze jongen heeft in 67 minuten helemaal niets laten zien. Halve finale CL en je vertikt het om even een meter meer te maken. Ongelofelijk.

Snap niet dat hij nog steeds zoveel credit heeft bij sommige medesupporters op basis van zijn prestaties twee jaar geleden. We moeten door en niet vast blijven haken aan het verleden en de mogelijke potentie die Dolberg heeft. Het komt er nu gewoon niet uit en dan is het beter om andere opties te bekijken. Geef die Traore maar een kans.
3 0
robert66
beste spits die er loopt, maar ja moet je wel vertrouwen geven, op de bank wordt hij zeker niet beter. Het ijskonijn is nu zelfs mentaal geknikt. De druk van Huntelaar zal hij ook voelen. Toch knap dat je zo'n talent naar de klote kan helpen als trainer.
2 -7
neutraaltje
het is geen teamspeler
1 0
AjaxCitizen
Begin van het seizoen gaf hij Dolberg anders gewoon het vertrouwen die hij niet weet uit te betalen. Hoe lang moest Ten Hag volgens jou hem de tijd geven?
1 0
AsensioWillemsen
Begin van het seizoen was Dolberg nog zwaar geblesseerd.
Hij heeft maar 1x twee wedstrijden achter elkaar 90 min gespeeld (toen 1 goal, 2 assists).
0 -2
AjaxCitizen
https://www.whoscored.com/Players/322163/Fixtures/Kasper-Dolberg

Tot de winterstop genoeg minuten gemaakt hoor. Liet gewoon te weinig zien.

Tadic deed het voortreffelijk in de spits en dat terwijl het niet eens zijn natuurlijke positie is. Als je dan de kans krijgt en je loopt er als een zoutzak bij, dan is het niet gek dat de trainer naar andere opties zoekt. Hij had gisteren de longen uit z'n lijf moeten lopen. Strijden voor elke bal. Dat gebeurde niet. Dan mag je hem daar op afrekenen.
2 0
AsensioWillemsen
In Eredivisie helft van de minuten gespeeld. 5x de 90 minuten volgemaakt, daarin 2 goals en 3 assists.

Natuurlijk moet je hem daarop afrekenen. Hij voldoet niet aan de hoge verwachtingen die iedereen van hem heeft.
Maar onder Bosz werkte hij ook niet hard.

Hij is goed als ie in een flow zit, maar niet in de rol die ie nu heeft. Dus of je geeft hem vertrouwen - of je laat hem gaan. Dit schiet niet op
0 0
Gerrr
De aanvallen hier op Dolberg zijn niet helemaal terecht.
De hoofd verantwoordelijke zit op de bank,die stelt iemand op die compleet uit vorm is terwijl Klaas daar ook zit.
Maar Ten Hag blijft buiten schot.
4 -5
Ajax114
Daar heb je ook een punt. Zoals het hele jaar Ten Hag cruciale fouten heeft gemaakt.
0 -1
RaynoFischer
Dan moet je wel aan je vorm werken en zorgen dat er een omkeer in komt.
Je kan niet in je beste vorm zijn, maar over het veld lopen sjokken alsof je het liefst terug naar Denenmarken wilt zoals Dolberg doet helpt daar niet bij dan moet je juist harder werken
0 0
robert66
bij mij niet hoor. Ten Hag maakt hem ook niet beter, hij wordt alleen maar slechter. Heeft geen enkel zelfvertrouwen meer. Toch knap dat je dat voor elkaar kunt krijgen als trainer. Maar zolang Schone er nog inloopt en Machalan er weer in komt, en men dus niet voor kwaliteit kiest, zal het nooit veranderen. Allemans vriend de trainer, hij moet tadic er eens ut halen, raakte ook geen knikker, maar heeft hij het lef niet voor.
1 -1
Jelephi
Let vooral op zijn reactie na de goal van de Ligt. Doet helemaal niets, en het doet hem volgens mij ook helemaal niets. Volgens mij schort er mentaal het een en ander aan Dolberg.

Afijn, wel gewoon verkopen. Gewogen en te licht bevonden.
3 -1
Ajax114
Die jongen is volgens mij zwaar autistisch. Kan weleens raar aflopen met die jongen en denk dat hij opeens stopt met voetbal over 2 of 3 jaar. Gaat nooit meer iets worden.
0 0
tonny
onbegrijpelijk dat hij huntelaar niet gekozen heeft.
3 0
Ruff Rhythim
Wat is dat toch de laatste jaren bij Ajax met jonge Denen, die na een langdurige blessure nooit meer op hun oude niveau weten terug te komen?
0 0
Yaeron
Heeft zeker het talent, dat hebben we allemaal kunnen zien in de periode Bosz. Of waren al die goals puur geluk? Het moet iets mentaals zijn. Wanneer hij de kans krijgt pakt hij deze niet. Vraag me echt af hoe dit op te lossen voordat je deze jongen verkoopt. Verhuur aan AZ?
0 0
Ajax114
Die goals maakte hij omdat hij in een flow zat. Dan kan je alles opeens lukken. Heb ik bij meer spelers gezien. Werd toen ook al overschat want spelers irriteerden zich toen ook al aan zijn houding.
1 0
didierajax020
Gooi Traoré maar voor de leeuwen. Ben ervan overtuigd dat deze jongen het kan gaan maken bij Ajax. Hoe hij los ging bij onze Bekerwinst (en dat als nieuweling), hoe hij scoort in Jong Ajax.. Hij is snel, kan koppen, maakt loopacties. Doen!
2 0
AFCSANCHEZ
Bij de goal van De Ligt juicht iedereen, behalve deze jongen. Ik heb er genoeg van gezien.
5 0
PJK54
Het is helaas een juiste constatering en niemand begrijpt waarom hij gisteren niet in de rust is gewisseld om de een of andere reden heeft Ten Hag heel veel vertrouwen in hem maar neem aan dat het nu over en uit is, kan op de lijst "te verkopen/verhuren".
2 0
de-Ajacied
Toch maar Isak halen
1 -3
didierajax020
We hebben ook Traoré nog he. Zeer gecharmeerd van hem.
0 0
Ajax114
Precies, die ISAK is ook best een domme kracht. Traore is al gewend en kan volgend jaar Dolberg opvolgen.
0 0
JSF
Had gisteren ook eerder Huntelaar dan Dolberg verwacht vanwege zijn grotere internationale ervaring.
Sluit overigens niet uit dat Dolberg en Huntelaar prima samen kunnen spelen
0 -1
off
Jongen presteert al tijden niet. Halve finale CL is dan een mooi moment om zo'n jongen weer eens de kans te geven.
3 -1
Simpelishetmoeilijkst
Wat ik vooral zag was een gebrek aan strijd van Kasper, en je vraagt je dan af, of hij het wel kan. Kijk maar hoe Hakim vocht voor iedere bal/meter.
Aan Ajax te beslissen wat te doen met Dolberg.
1 0
De Meer 020
Opzouten met die gozer. Hij had 1 dood normale taak waar de rest van zijn hardwerkende teamgenoten om smeekten en dat was om zich uit de naad te werken zodat de opbouw verstoord kon worden. Wnnr je dat niet kan opbrengen in iets unieks als dit dan klopt er iets niet in je bovenkamer. Het kan me niet schelen hoe zijn karakter is en of dit niet bij hem past. Wil ik helemaal niet horen. Dit is iets wat elk mens zou doen in deze situatie net zoals het normaal is dat je emotie tooont bij een doelpunt. Dat moment toen Ziyech vanaf de spitspositie als een bezetene terug moest rennen naar de rechtsbuiten positie omdat deze luilak het vertikte erachter aan te lopen zal ik nooit vergeten. Notabene iemand die aan de ramadan doet. Ook al scoort hij er volgend jaar 30 wil ik hem alsnog niet in een Ajax shirt zien. De hele kink was uit de kabel omdat de rest van het team hun eigen taken hadden maar ook moesten anticiperen op deze oen.
7 0
Aad82
Jaaa man, 100 % dit. Kan me dit zo goed voor de geest halen. Ik ging op hem schelden voor mijn tv. Je zag Ziyech sprinten met alles wat ie in zich had, omdat deze randdebiel het vertikte om dat gat dicht te lopen. Toch een fout van ten Hag hoor, je kan toch al na 15 minuten zien dat wij met 10 man aan het voetballen waren? Een gemiste kans.
0 0
AFCSANCHEZ
Precies dit. Weg met hem. Ik heb er genoeg van gezien. Schone komt kwaliteit tekort, die mag ook weg. Maar deze jongen doet zijn best niet. Bij de goal juicht hij niet eens. Ook weg.
2 0
RaynoFischer
Wat mij het meeste zorgen baart is dat hij er ook nog niks voor lijkt te doen en maar een beetje over het veld sjokt..
Als hij nou nog hard zou werken en het probeert.

Neem een voorbeeld aan Huntelaar, mede door zijn drive en mentaliteit lukt het hem vaak toch nog steeds
Zo kan je er beter afscheid van nemen en Traore zijn kans gunnen
2 0
PeterVKV
Ik hoopte echt dat dit zijn wedstrijd zou worden, maar nu ben ik het vertrouwen wel kwijt. Hij lijkt altijd onverstoorbaar maar kan volgens mij de druk niet aan. Er van uitgaande dat Tadic blijft zal hij volgend seizoen wel de eerste spits worden/blijven. Op die positie is hij sterker dan op links waar hij steeds achter de back aan moet....Dan heb je nog Huntelaar, maar ik heb vooral veel vertrouwen in het beest Traore, die alles heeft wat een Ajax spits moet hebben. Dan wordt het voor Dolberg dus een vrij kansloze situatie.

Sowieso lijkt het voor de Denen einde zaak bij Ajax. Kristensen is overduidelijk voetballend niet goed genoeg voor Ajax. Hij heeft Mazraoui en Veltman (viel gisteren weer goed in) voor zich en dan komen er ook nog talenten aan als Dest en Timber. Schone komt meestal heel goed mee, ondersteund door de supersnelle Frenkie naast hem, maar zonder Frenkie moet ik er toch niet aan denken dat hij basis staat. Als de tegenstander met druk en diepgang speelt is hij altijd de eerste die door de mand valt. Voor mij ook onbegrijpelijk dat ten Hag gisteren niet met Veltman op back en Mazraoui op rechtsmid begon. Ik hoop dat ook ten hag nu ziet dat Schone niet langer meer kan. Hoe sympathiek hij ook is.
1 0
AFCSANCHEZ
Gewoon afscheid nemen van Dolberg en Schone. We zijn een Europese topclub. Het is presteren of weg gaan.
8 -3
AsensioWillemsen
Geen schim van zich zelf? Ik zie deze Dolberg al een paar maanden dus geen verrassing dat het gisteren ook was. Naïef om dan te verwachten dat ie mee kan in het CL niveau van Ajax.

3 0
behangdelul
Geef die jongen even een maand vrij en een sportpsycholoog en in het nieuwe seizoen staat ie er weer. Ja het was helemaal kut gisteren, maar het zit er gewoon wel in.
4 -3
AjaxCitizen
Joh. Geef hem nog langer de tijd man...

Hij presteert al bijna twee seizoenen gewoon matig. Andere spelers werden voor minder hier al afgeschreven, maar Dolberg mag lekker aan blijven kloten. Is mooi geweest.
2 0
AsensioWillemsen
Het is iemand die presteert als ie in een goede flow zit. Huntelaar kan 3 maanden niet spelen en dan meteen presteren. Een onervaren spits heeft wekelijks vertrouwen nodig, dat zie je bij elke club
2 0
AjaxCitizen
Hoe lang heeft Ten Hag Dolberg aan het begin van het seizoen wel niet het vertrouwen gegeven? Op een gegeven moment houdt het op en moet de speler het gewoon laten zien. Dat gebeurt helaas niet.

Wordt tijd voor vers bloed, want je kan niet alleen maar blijven geloven in Dolberg gebaseerd op twee seizoenen geleden. Je moet een keer verder.
1 0
pizzapunt
Nieuw seizoen? Doorselecteren! Tis mooi geweest. Geen match.
3 0