Mourinho: 'Ajax speelde alsof ze tegen Vitesse speelden'

BVeenstra, 09-05-2019 om 08:20, 5020 views, beIN Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

José Mourinho kan niet begrijpen dat Ajax woensdagavond in de return van de halve finales van de Champions League tegen Tottenham Hotspur een zeer riante voorsprong uit handen heeft gegeven. De Portugees, die op dit moment clubloos is, roemt de filosofie van Ajax, maar vindt wel dat je in sommige wedstrijden of tijdens sommige fases van wedstrijden die filosofie even aan de kant moet zetten.

Ajax staat bekend als een team dat altijd wil voetballen en altijd de aanval op zoekt. 'Je hebt een manier van spelen nodig die past bij de kwaliteiten van de spelers. Ajax verdient alle credits en liefde van iedereen die van voetbal houdt', zegt Mourinho als analist bij beIN Sports.

De voetbaltrainer weet echter ook dat het in voetbal soms gaat om 'het gevecht'. 'Zeker in speciale wedstrijden. Dan moet je soms tegen je eigen filosofie ingaan. In de tweede helft zag je de zwakke plekken van Ajax. Daar moeten ze beter mee omgaan. Als je zo'n voorsprong hebt, moet de basis zijn dat je je balans houdt. Dan moet je een bepaald aantal spelers achter de bal houden. Ze speelden echter alsof ze tegen Vitesse speelden of dat het om een groepswedstrijd ging. Tottenham maakte daar gebruik van, ze speelden erg direct.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ram
Bij een ander artikel schreef ik het ook al: Spurs haalde de Mourinho-manier uit de kast. Toen Llorente erin kwam, brak het angstzweet me al uit.

Dit verlies is hetzelfde tot stand gekomen als tegen United. Toen was het Fellaini, nu Llorente.

We leren er niet van. Maar dat is ook lastig want het is fysiek een beest. Ten Hag had De Ligt op zijn nek moeten plakken.. Dan was het misschien anders afgelopen. Nu kon hij redelijk ongestoord zijn gang gaan.

Mourinho zei het eerder ook al: zo moet je Ajax aanpakken en op die manier gaan die jonge gasten van Ajax ook stressen en het weggeven. Allemaal aardig uitgekomen.. Helaas
0 0
Remark
Krijg 't haast m'n bek niet uit, maar Mourinho heeft gelijk. Aan deze volstrekt onnodige nederlaag ligt een opeenstapeling van fouten ten grondslag, waarvan de drie m.i doorslaggevende waren:
1) Dolberg stond opgesteld. Wie stelt in zo'n cruciale match nou een structureel falende spits op, terwijl je een afjager en afmaker als Huntelaar op de bank hebt?
2) De taktiek: Men bleef zelfs na een 2-0 (feitelijk 3-0) voorsprong aanvallen. Kennen we het begrip consolideren niet meer? Hebben we niet geleerd van de EL-finale tegen ManU?
3) Onana: schopte zoals gebruikelijk meerdere malen doeltrappen over de zijlijn en ging voor de zoveelste maal opzichtig tijdrekken. Dat laatste kostte ons uiteindelijk de kop, want in de extra-extra tijd die Brych bij wjze van straf bijtelde, viel de fatale treffer.
Het spijt me ontzettend dit te moeten zeggen - want ik heb veel sympathie voor Ten Hag - maar voor bovengenoemde draagt hij toch echt de eindverantwoordelijkheid. In het geval van Onana treft ook de Ligt enige blaam. Als aanvoerder hoort hij André tot de orde te roepen "Niet meer tijdrekken!". Helaas was Matthijs iets teveel bezig een rol te spelen op de helft van de tegenpartij, terwijl er in zijn domein genoeg te doen viel.
En dan te bedenken dat we na de groepsfase het liefst Tottenham hadden geloot...
Mijn droomfinale was Ajax - Barca, mijn nachtmerrie Liverpool - Spurs, helaas is het dat geworden. Laten we in elk geval hopen dat 't net zo spannend wordt als de halve finales, want laten we wel wezen, dit was ongehoord.
0 0
Inhartennieren
Je moet ongelofelijk trots zijn, maar ook gewoon duidelijk analyseren en leer trekken uit de fouten.
0 0
Inhartennieren
Ik mag m niet, maar hij heeft volledig gelijk
0 0
PJSM
Blij als deze mongool tussen 6 planken ligt.
0 -1
ram
Jij bent hier de mongool omdat je zoiets raars zegt.
1 0
Rdk1983
Ja misschien wel
0 0
JanTa
Gaan we serieus reageren op deze matennaaier 1e klas die alleen afbraakvoetbal propageert, nee dus!
0 0
Ajax114
Ik vind het ook een kwal maar hij heeft wel gelijk. Ik was er in de rust helemaal nog niet zeker van omdat Tottenham erin bleef geloven en er vaak makkelijk doorheen kwam.
1 0
Biss
Blah Blah Blah Blah

Ja Ja Ja Ja
0 -1
b.hulshof
Negen man voor voor de bal terwijl je 2-0 voor staat is ook belachelijk, kan je niet eens doen als je Fabinho als controleur hebt maar al helemaal niet met Schone als controleur. Je geeft in dit soort situaties goals weg maar het kost ook nog zoveel onnodig energie. De droom gaat verder als Ziyech, de Ligt, en Donny nog een jaar blijven plus nog 3 versterkingen.
3 0
Suarez16_
Begrijp nog steeds niet wat ze bij die 2-1 dachten.... Pffff wat een geklungel. Vrije trap 40 meter van de goal en dan niet een georganiseerde vrije trap in de 16 gooien, maar alleen De Ligt naar voren sturen waardoor Spurs met 4 man voorin kon blijven. Zo dom en naief. Daar gaf je de CL finale gewoon weg. Zo simpel is het. Ik schreeuwde al voor de goal dat hij achterin moest blijven, want wat heeft het voor zin om je verdedigende organisatie helemaal weg te gooien door een lange bal op je verdediger te gooien bij een 3-0 voorsprong? Man wat zuur en onnodig zeg. Ik snap het echt niet hoor met alle respect.
7 0
MankeNelis
Je was niet de enige, begreep er ook geen moer van om steeds met veel spelers voor de bal te komen. Echt naïef..
0 0
Suarez16_
Ja ook vooral het feit dat hij en Dolberg alleen in de 16 stonden. Was het zo'n vrije trap waar je met 7 man in de 16 stond dan kon ik het nog begrijpen. Dat deden ze niet dus op dat moment ga je gewoon even 334 spelen in de halve finale CL met een fucking voorsprong. Hoe naief zeg....
0 0
Rentokill
Klopt. Het is zowel de kracht als de zwakte. Maar je zag ook dat toen Ten Hag wel 3 verdedigers (Veltman, Sinkie en Magallan) erbij gooide dat dat niet meer uitmaakte.
1 0
Nieuwelichting
De oudere jongens hadden echt moeten ingrijpen om de balans in het team te houden. Desnoods speel je de bal een half uur rond zonder een kans te creëren. Zolang zij de bal niet hebben, kunnen ze ook niet scoren. Het is allemaal makkelijk achteraf, maar Ajax is hier toch wel vrij naïef ten onder gegaan. Nu denken de Engelsen echt dat ze verstand van voetbal hebben. De voormalig lovende reacties op Engelse sites zijn verdwenen en hebben plaats gemaakt voor een respectloze en cynische vorm. De Ligt zou niets meer waard zijn, het zou de laatste keer geweest zijn dat Bob Marley in de rust te horen was en het totaalvoetbal is niet bestand tegen het Engelse power voetbal. Iets meer relativering was toch wel op zijn plaats geweest, want de Spurs zijn wel degelijk door het oog van de naald gekropen.
3 0
433metdepuntnaarlinks
Het mooie van die Mourinho is, wij staan zo ver als maar zijn kan af van deze man. Ik kan best genieten van de manier waarop hij analyseert en over tactiek praat ... Maar wij hebben er altijd schijt aan. Wij hebben de bal, wij willen voetballen en wij willen in onze kracht komen.

Dat heeft ons altijd al onze resultaten opgeleverd, het is vaak ook onze downfall. Blehhhh wat een zure nasmaak ... Maar bovenal nog steeds trots!
0 0
Van Reenen
Dat zijn precies de woorden die Louis uitsprak bij Ziggo Sport. Een heerlijke zender zonder reclame. Louis vond het ook onnodig dat Ajax met 6 of 7 man voor de bal speelde bij een 2-0 voorsprong.
1 0
Tufono
Er zijn inderdaad raakvlakken met de wedstrijd tegen Vitesse. Tevens kan ik het nog steeds niet begrijpen dat een spits die in bloedvorm is en die zeer gretig is niet opstelt en een luiwammes wel!!!

Ook Magallan heeft niemand tot op heden ovetuigd en lijkt mij een dikke miskoop, je brengt hem om de verdediging te versterken en ja hoor hij verpest het. Dit zagen we ook eerder in de competitie, een miskoop, ik begrijp niet wat de scouts in hem zagen!
4 -2
Kikke
Helemaal mee eens, wat was er mis met vorige week, allemaal verdedigen in het strafschop gebied en de ballen het stadion uit. Nee, door suffe kritiek, proberen ze het voetballend op te lossen, tja als de Spurs met zijn alle aanvallen, dan moet Ajax met zijn alle verdedigen..
2 -2
7172AFCA7395
Barcelona verliest na een 3-0 voorsprong nog met 3-4.
Speelden die zoals ze dat tegen Eibar zouden doen...
2 -1