Van Gaal: 'Voetbal Ten Hag leuker om naar te kijken'

SJvanveen, 08-05-2019 om 20:09, 6573 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Louis van Gaal heeft het spel van Ajax vergeleken met pleintjesvoetbal. De coach, die als laatste Ajax-trainer de Champions League won, zou geen van de huidige Ajax-spelers in zijn elftal van 1995 willen. Maar dat heeft niets met de Ajacieden van nu te maken.

'Het is een soort pleintjesvoetbal dat Ajax speelt', analyseert Van Gaal bij Ziggo Sport. Ze staan in zo een kleine ruimte... De technische vaardigheid is zo groot. Dat is ook de reden waarom ze teams kapot spelen. Bij mij zat er meer balans in, en dat is ook het gevaar van dit Ajax.'

Of Van Gaal spelers zou willen ruilen uit 1995 voor spelers van het Ajax van nu? 'Ik had een heel uitgebalanceerd team. Wij waren ook ongeslagen in het jaar dat we de Champions League wonnen. Ik zou al mijn spelers te kort doen. Als ik het om moet draaien? Edgar Davids was degene die altijd de balans behield, al denk ik dat het voetbal van Ten Hag leuker is om naar te kijken.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OntlastendeMiddenvelder
Inderdaad precies wat we misten: een Davids.
1 0
OpaVerteld
Zelden zo veel waarheid in zo weinig tekst gezien.
1 0
Ajaxsupzuidned
JIJ had Edgar Davids waar wij Schone hebben en dat maakt het verschil
2 0
NaarCLbeker5
Ajax toont aan dat Pleintjesvoetbal en Kluitjesvoetbal, beschouwd als kinderlijk, toch een hele mooie en goede manier van voetballen kan zijn.
0 0
Schip
Als je moet kiezen tussen je kinderen. Komop zeg.

95 was echt onovertroffen, qua opbouw, prestaties, terugkeer van Rijkaard, superploeg Milan die Barca van Cruiff had vernederd tot 3x toe verslaan zonder dat ze een antwoord hadden, qua aantal NL supertalenten.

Maar dit jaar is weer onovertroffen door het onverwachte, door de constante David - Goliath wedstrijden, door het ultiem zwarte vorige jaar en het super creatieve voetbal. En nog veel meer de zoveelste wedergeboorte van Ajax als internationale topclub.

Wel eerst die finale halen.
0 0