Tadic krijgt dikke onvoldoende: 'Slechte trekjes'

BVeenstra, 06-05-2019 om 10:50, 8439 views, NRC |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Columnist Wilfried de Jong is in zijn column in het NRC maandagochtend niet te spreken over het optreden van Dusan Tadic in de bekerfinale tegen Willem II (0-4). Volgens de journalist gaf de Serviër niet thuis en viel hij meer op door zijn vervelende maniertjes.

'Als één voetballer zichzelf haat als het niet lekker gaat, is het Tadic. Hij is een trotse pauw die bij iedere beweging de ogen in zijn gespreide veren wil laten blinken', schrijft De Jong, die zag dat Tadic in de wedstrijd maar één keer zijn klasse liet zien. 'Hij gaf de beslissende voorzet waar het eerste doelpunt uit voortkwam. Alle verdedigers leken uit eerbied van de perfecte bal af te blijven.'

De rest van de wedstrijd gaf Tadic niet thuis, zo oordeelt De Jong. 'Dan komen de slechte trekjes in hem boven. Overdreven vallen, pijn hebben waar geen pijn is, cynisch klappen na een beslissing van de scheidsrechter en een neplachje als hij van dichtbij een bal over het doel knalt.'

Dikke onvoldoende

Uiteindelijk werd Tadic 'na nog een paar mislukte acties' in de 72e minuut gewisseld. 'Tergend langzaam sjokte hij van het veld. Alle supporters van Willem II wilden hem hoogstpersoonlijk een schop voor zijn donder geven. Ook dat is Tadic; professioneel pesten en zuigen', aldus De Jong, die Tadic een dikke onvoldoende geeft voor zijn optreden tegen Willem II. ''Tadic krijgt voor zijn spel tijdens de bekerfinale een schamele vier. Voor straf. In de hoop dat het helpt voor de komende wedstrijd.'

De eerste prijs sinds 2014 is een feit en daar mag je als Ajacied best trots op zijn! Scoor nu het Ajax-t-shirt KNVB-Bekerwinnaar in de Ajaxshop!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bocarra
Wat een idioot die de Jong. Tadic kreeg en krijgt regelmatig smerige overtredingen te voortduren. Scheidsrechter liet het toe en keek er naar. Tadic neemt bijna altijd de bal aan met de rug aan naar de tegenstander. Maakt hem erg kwetsbaar en benadrukt de overtreding met geluid en gebaar pure zelfbescherming.
3 0
Aad82
Dusan Tadic maakte de meeste kilometers in de CL van alle spelers van alle clubs. By far ook onze beste speler in de CL en in onze eigen competitie. Aantal goals assists dit seizoen waar een paard de hik van krijgt. Mede door zijn komst speelt Ziyech ook een buitenaards goed seizoen. Daley Blind is mijn Ajacied van het jaar, maar Dusan is dit seizoen de ALLERBESTE speler van Ajax en de allerlaatste speler op wie ik kritiek zou uiten. Heb ik heel dit seizoen ook nog niet een keer gedaan. Niet normaal hoeveel Dusan ons al heeft gegeven dit seizoen. Heb ik zelden gezien en ik ben al heel lang supporter van Ajax. Wie the fuck is Wilfried de Jong?
5 0
ETM
Wat treurig is dit. Die man zit haast te pronken met zn negatieve beoordeling, die ook nog eens nergens echt hout snijden kan..
1 0
AlexIbarra
Dusan is een topprofessional en pakt zijn rust gewoon tijdens de wedstrijden. ;)

Hopelijk woensdag weer vlammen!
0 0
Nick
Tadic vanaf links is echt stukken minder dan vanuit het centrum. Een type Neres op de flank is zoveel beter, veel dynamischer.
3 0
dimitri1903
tadic moet altijd spits spelen, dan kan hij daar de bal vast houden en dan kan hij overal naar toe spelen. Als hij op links staat kan hij maar 1 kant opspelen
0 0
T.reckveugel
Waarom kreeg Lewis geen geel? De hakkentrapper had vrij spel, waanzin van die Turk. Ze hadden ook een Spanjaard die bij 4-0 nog liep te hakken, had dat tegen pisvee gedaan
3 0
Ajaxadept
Heeft die zogenaamde columnist (?) het ook over de talrijke knietjes die Tadic in zijn (onder)rug kreeg van de verdedigers van Willem 2? De scheids liet dat (veel) te vaak onbestraft. Dom stuk wat kant nog wal raakt!
1 0
Frank1978
Dat mensen ook nog veel geld voor een abonnement betalen om dit soort rotzooi te kunnen lezen...
2 0
Antafca
hebben altijd wat te klagen
0 0
..::Rootje::..
100% mee eens.
Ik vind Tadic ook steeds minder en minder spelen de laatste wedstrijden. Lijdt onnodig balverlies, gaat slap de duels aan en zo kan ik nog even doorgaan.

Groot verschil met begin van het seizoen.
2 -4
Ajaxadept
Kort geheugen blijkbaar! De weergaloze wedstrijd tegen Real en Juventus was Tadic één van de absolute uitblinkers.
0 0
..::Rootje::..
Die wedstrijd tegen Real was één van zijn beste, maar die is alweer twee maanden oud. Vandaar dat ik dan ook zeg 'de laatste wedstrijden'.

Tegen Juventus vond ik hem geen uitblinker.
0 0
ETM
Ik mag aannemen dat jij ook begrijpt dat tegenstanders inmiddels 2 tot 3 man opofferen in de CL om Tadic af te stoppen?
Had gewoon de (zoveelste) assist moeten hebben bij die bal op de paal van Neres.
En waarom moet hij steeds uitblinken? Hij is letterlijk iedere pot van grote waarde..
0 0
Gerbrand
Als je als columnist een stukje moet schrijven en je hebt totaal geen inspiratie moet je er niet aan beginnen! Met zouteloze onzin graaf je je eigen graf. Ik had hem hoger ingeschat!
3 0
PJK54
Hij heeft wel een punt daarentegen doet hij ook goede dingen alleen gisterenavond was dat veel minder waarschijnlijk omdat hij niet in de spits stond ik hoop dat hij as woensdag de andere kant van Tadic laat zien welke het team meesleurt naar een overwinning.
0 0
MickS
Het enige wat ik jammer vind van Tadic is dat hij te snel te overdreven gaat en blijft liggen. Is gewoon zonde, heeft hij niet nodig.
Choose your battles, beste Tadic. Als er een keer echt iets is, gelooft de scheids je niet.
Uiteraard ben ik gruwelijk dankbaar dat deze geweldenaar zo graag voor Ajax wil spelen. Dat het voor hem een droom was die uitkwam. Wat hebben we veel aan hem te danken.
0 0
niquedegraaff
Ik vind Tadic op 10 beter tot zijn recht komen
0 0
ghouleseddik
All we ever hear from you is blah-blah-blah...
1 -1
PeterVKV
Tadic heeft het moeilijk tegen hele felle kortdekkende rechtsbacks zoals Lewis en St Juste. Dan raakt hij uit zijn spel en geïrriteerd. Als hangende 9 of 10 kan hij meer de ruimtes zoeken.
0 0
JPM
Iedereen die Ajax een warm hart toedraagt zal enorm moeten bijkomen van dit snoeiharde oordeel van onze uiterst objectieve opperkakkerlak Wilfried...

Said no one ever.
1 0
JanTa
Die prachtige voorzet naar Blind maakt weer een hele hoop goed.
2 0
voorkennis
Feit blijft wel dat Tadic 1 van de minste zo niet de minste Ajacied was gister
Op zich niet erg, na een prachtig seizoen, en hopelijk zo getergd dat hij woensdag op revanche uit is
7 -1
Ajacied33
Pfff, anders neem je nog een ontbijtje azijn erbij. Jankerd... Eindelijk een strijder in ons midden, iemand met passie en vuur, is het weer niet goed. En bovendien, gewoon een hele goede voetballer en voor ons zeer belangrijk. Boeiend wat ene de Jong schrijft
3 -1
Frank1978
Als hij dit van Tadic vindt, ben ik benieuwd wat hij van zijn naamgenoot bij Psv vindt, of van die duikelende Mexicaan daar.
2 0
Radie125
haha de schoolmeester. krijgt voor straf een 4 man man man je begrijpt er dan niks van.
2 0
DeMeervanweleer
Het theatrale gepassioneerde, hoort ook een beetje bij zijn roots, past bij zijn wil om te winnen.
Ik waardeer zijn kunsten als voetballer zo dat ik dat overacting er maar bij neem, een vieze schopper is het in ieder geval zeker niet.
6 0
433metdepuntnaarlinks
Wilfried de Jong ... Laten we lekker doorgaan met het leven. Tadic zuigt al het hele seizoen bij de scheids, zit soms te stoken, is soms wat aangebrand maar allemaal ingegeven door felheid en karakter. En nu ineens is dat een probleem!? Ventje is direct bij meer dan 50 goals betrokken, kan mij aan mn reet roesten wat Wilfried de Jong ervan vindt.
3 0
Ajax4life94
Sorry, maar wie is deze droeftoeter van een columnist?
3 -2
daancruijff14
Een feyenoorder die zit te janken omdat de grote rivaal uit Amsterdam wel prijzen wint
0 0