Swart: 'Ten Hag ligt goed bij spelersgroep'

SJvanveen, 05-05-2019 om 14:40, 9546 views, FOX Sports |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Sjaak Swart vindt Donny van de Beek een uitstekende speler. De Ajacied speelt met name na de winterstop de pannen van het dak, al had de ras-Ajacied dat wel verwacht. 

'Hij komt een paar keer per week sinds de laatste twee, drie jaar', begint Swart bij De Tafel van Kees op FOX Sports. 'Ja, ik heb hem in de jeugd gezien', antwoordt de voormalig speler, die de kwaliteiten van Van de Beek opsomt. 'Hij kan op tien, controlerend... Hij is de enige speler die in het strafschopgebied altijd gevaarlijk is. Hij kan heel goed spelen en is technisch ook goed. Iedereen moet leren, maar hij is veel sterker geworden door de vele wedstrijden die hij speelt.' 

Frenkie de Jong

Ook Willem II en Frenkie de Jong kwamen ter sprake. Swart herinnert zich dat Ajax hem afwees op jonge leeftijd, maar hij is blij dat De Jong alsnog naar Ajax kwam. 'Toen hij vijftien was, vonden ze hem nog te klein. Maar je kon al zien dat hij geweldig kon voetballen en is bovenal een heerlijk jong.' Andries Jonker sluit zich daarbij aan. 'Ik vind het fantastisch dat we eindelijk weer een speler hebben die het van zijn techniek moet hebben. Als je zoveel betaalt, krijg je een kans (bij FC Barcelona, red.). Als hij veel speelt, wordt hij een wereldtopper.' 

Erik ten Hag

Erik ten Hag kreeg ook lofzang te verwerken van zowel Swart als Robert Maaskant. Laatstgenoemde zag dat de Ajax-trainer veel kritiek te verwerken kreeg, maar het gewoon overal waar hij gezeten heeft goed gedaan heeft. 'Hij kreeg kritiek, maar je kunt hem pas beoordelen als hij meer gedaan heeft. Hij heeft het bij Go Ahead Eagles, FC Utrecht en bewijst nu weer dat het hartstikke goed gaat bij Ajax.'

Swart: 'Je kunt niets zeggen. Hij doet het goed. Ik heb weleens met hem gesproken en dan ziet hij het spel. Hij kan het neerzetten. Ajax is toch iets hoger, dat is nou eenmaal zo. In het begin was het zoeken, maar als je nu kijkt, heeft hij toch het elftal staan. De spelers gaan ook vooruit, dat is ook een teken dat het goed gaat. In zijn totaliteit vind ik Ajax vooruitgegaan. Hij ligt goed bij de spelergroep.' 

Matthijs de Ligt

De mannen aan tafel waren lovend over Matthijs de Ligt, maar Andries Jonker hield nog een slag om de arm. Met name het reduceren van fouten moet gebeuren, wil De Ligt slagen bij een absolute topclub, denkt Jonker. 'Kijk naar Carles Puyol, die maakt geen fouten. Als je bij een topclub een fout maakt, zit je de week erna op de bank. Hetzelfde geldt voor Frenkie de Jong. Daarom moet hij naar Barcelona, want daar wordt hij geconfronteerd met een hoger tempo.'

Hans Kraay jr. en Maaskant denken anders over De Ligt en schatten de negentienjarige verdediger in als Europese top. 'Hij maakt bijna geen slippertjes, geen overtredingen', aldus Kraay jr.. Maaskant: 'Vincent Kompany is klaar, hij is niet meer beter dan Matthijs de Ligt. De talentvolle spelers passen zich aan. Hij is Europese top.' 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Mooi Sjakie, was weer deskundig en geheel objectief zoals we van je gewend zijn ;).
De rest laat ik maar lullen; ze kunnen eigenlijk niets anders dan bevestigen wat een blinde ziet; Ajax speelt dit seizoen fantastisch.
Dat eenkennige gedoe van Derksen en Jonker heb ik fijn schijt aan.
0 0
PetrusKeizer
"als je zoveel betaalt, krijg je een kans". Heeft Frenkie die miljoenen uit eigen zak betaald?
0 0
Benleiden
Jonker is gewoon een narcist. Hij heeft ook altijd de neiging een tegenpool te zijn van de algemene stelling om op deze manier op te vallen. Echt een lul eersteklas...
2 0
Schip
Uit Maaskant en Jonker kwam echt niets dan onzin. Maar dan ook niets.

Eerst werd Maaskant doorgezaagd door Kraaij en Jansma, dat hij altijd verkondigde nooit in de eerste divisie te willen werken. En nu bij Almere aan de slag is... terwijl hij al afscheid van de voetballerij had genomen.

Vervolgens dat hij eerder - toen hij zelf trainer was - altijd tegen voortijdig ontslag was. En nu zelf zijn trainer tijdens het seizoen had ontslagen. En die gast bleef alles maar gladjes weglachen. Reden voor onslag was dat de trainer te weinig empathisch vermogen had. Jansma merkte op dat je met zo'n ontslagreden een jonge trainer ook nog eens een tik meegeeft. Was redelijk nieuw als hoofdtrainer in het vak en had zijn vader eerder verloren tijdens het seizoen. Wie mist er nou empathisch vermogen?

Dan zegt Maaskant dat het PSV dat de halve finales CL bereikte, een stuk verder was dan dit Ajax. Wtf...

Dat team speelde geen aanvallend voetbal, had geen enorme jeugdtalenten in het team en heeft in die hele campagne geen enkele overwinning geboekt op sensationele wijze. Gedegen. Georganiseerd.

Maar ze werden met een straatlengte voorsrong kampioen, dus...

Dan benadrukte hij dat Ajax Real versloeg zonder Ramos en Juve zonder Chiellini. Een hele rare manier om aan te geven dat goeie verdedigers ervaring hebben.

Wat een clown en charlatan. Overal mislukt. En toch haalt een of andere idioot hem weer naar Almere.

En dan Jonker. Verkondigde onlangs nog dat hij een hekel had aan tv praatshows en dat iedereen daar maar een mening had. Om er vervolgens zelf weer te gaan zitten.

Dan die rare opmerking over De Ligt. Hij loopt gewoon 1.5 jaar achter. Hij zou teveel fouten maken, want een foutje en bij een topclub en je zit op de bank. Waar haalt die vent deze onzin vandaan.

En Maaskant die hem bijvalt, want De Ligt zou met zijn debuut in oranje het ontslag van Blind hebben veroorzaakt. Om dat later wat af te zwakken met die opmerking dat Ramos en Chiellini ervaring hadden opgebouwd.

Wat een freakshow daar. Ik heb al heel lang dit programma niet meer gekeken en nu weet ik weer waarom. Ze krijgen van die Jansma echt alle ruimte om onzin te spuien en worden nooit door hem aangepakt. Kraaij doet dat wel, maar kan ook niet op alles ingaan.

Er lopen zoveel pure clowns en praatjesmakers rond in de voetballerij, die er ooit zijn ingerold. En dan blijven ze van de een naar de andere club gaan.

Onbegrijpelijk. Deze gasten hebben echt nog nooit een ploeg naar hun hand laten spelen, laat staan goed, en nog nooit een organisatie beter achtergelaten.
7 0
JariHeijden
Ik kan alleen maar zeggen: Amen!
3 0
ElPistolero9
Zo’n ongelooflijk dom cliché altijd dat ‘als je bij een topclub een fout maakt zit je de volgende week op de bank’. Iedere centrale verdediger maakt fouten. Ik zag VVD ook niet op de bank zitten gister bij Liverpool ondanks z’n fout tegen Barca
1 0
JariHeijden
Andries Jonker doet altijd alsof hij het voetbal heeft uitgevonden. Hij waant zich de tweelingbroer van Van Gaal. Hij denkt dat hij een even krachtige persoonlijkheid is, met een even sterke visie op het voetbal en kijk op het spel. Hij probeert zo authentiek over te komen lijkt het. Maar het tegengestelde is waar. Zoals hij altijd uit zijn nek lult, daardoor krijgt hij de uitstraling van een aap in mensenkleren. Volstrekt ongeloofwaardig. Hij moet per se en afwijkende mening hebben, alsof dat een doel op zich is. Hij vond bijvoorbeeld (als enige tijdens een aflevering van Rondo) dat real op vrijwel alle fronten beter was dan Ajax in Madrid.

Echt een loser in de voetbalwereld.
1 0
Schip
Ja, eens met beiden. Die man verkondigt louter onzin. Heeft nooit eens een observatie of inzicht waarvan je denkt, ok, dus daarom zit je in het vak. Een irritante tweedehands auto verkoper, die andere automerken en dealers afzeikt en de grootst mogelijke kul verkoopt zonder met zijn ogen te knipperen. Zo eentje die je niet snel genoeg kan lozen.
1 0
ram
Hahah, Puyol ook echt... Lekker actueel Andries!
En De Ligt maakt amper fouten. Minder dan Puyol volgens mij. Minder dan wie dan ook. Mathijs is gewoon de beste centrale verdediger ter wereld.
2 0
MosesD
Heel goed dat de race om de handtekening van de Ligt weer open is. Belachelijk als Barcelona denkt dit geweldige talent en Golden Boy voor relatief weinig denkt te kunnen kopen. Precies wat er gezegd wordt, Kompany is bijna over en de Ligt zou perfect zijn opvolger kunnen zijn. Een paar jaartjes onder Guardiola in de PL, daar word je toch ook niet slechter van. Barcelona kan erna nog. En die Andries Jonker kan zo nu en dan toch wel behoorlijke onzin verkopen. Welke foutjes maakt de Ligt dan nog? Speelt als 19 jarige bijna foutloos. Echt onvoorstelbaar goed. Ik zet voorlopig in op 90 mio voor de Ligt. Laat het bieden maar beginnen.
2 0
Simpelishetmoeilijkst
Is meer waard dan Van Dijk, vind ik.
1 0
Simpelishetmoeilijkst
Je zitten Matthijs nog zelden een fout maken. Hij is iemand, die een fout slechts een keer maakt, en dark dan vsn heeft geleerd. Is nu al van wereldklasse.
1 0
insectenverdelg
idd bij Barca wordt er nooit een fout in de verdediging gemaakt. net als City, Spurs, Madrid en Juve......

Daarnaast vergelijkt hij hem met Puyol. Die had op die leeftijd 1x een invalsbeurt in het 1e van Barca gehad. Je kan een wijsneus zijn, maar de Ligt is exceptiineel. de laatste 10 jaar mss alleen Varane met m te vergelijken op die leeftijd, maar ik denk dat de ligt constanter is.
4 0
Ferd
Vroeg aan het drinken begonnen?
0 -5
Juichtoon
Toch zegt ie geen gekke dingen...
4 0
geDaante
'Kan op 10, controlerend (6)...', dus de ideale 8 ;)
4 0
ST
Haha die fokking Jonker. Als je in de top een fout maakt zit je de volgende week op de bank. Puyol maakt nooit een fout. Wat een onzin allemaal.
0 0
3*stars*3
Clown Maaskant (bijna overal mislukt) was het ermee eens en kwam zelfs met voorbeeld van Bulgarije uit...
Een pot uit fucking 2017...

Echt, zelfs dronken mannen in de kroeg, zeggen interessantere dingen over voetbal...
0 0
31xAjax
Dat dacht ik ook tien ik het las, Puyol speelde altijd maar maakte ook regelmatig een fout. En wat Kompany betreft, zwaar overschat.....
1 0
Ajacied33
Ja idd, kan me herinneren dat Puyol vaak fouten maakte hoor. Zelfde geldt nu voor Pique. Ze blijven opgesteld worden en logisch. Niemand is vrij van fouten. Maar goed, die Jonker is sowieso een hele rare vogel
2 0
maikelklaassen
is dat de zelfde andries die de overwinning in madrid ging bagataliseren??
1 0
ram
Yes, Donny kan in iedere rol op het middenveld spelen maar ik zie hem het liefst als '8'.
1 0
Pure
Andries Jonker is toch die man die nergens gaat zitten?
1 0
JPM
Vind Sjaak echt een held (correctie: Sjaak is een held), maar vind het wel een beetje jammer dat hij naar de media toe altijd Donny ontziet (ook toen Donny dramatisch speelde en terecht op de bank zat), terwijl Neres er continu van langs heeft gekregen van Sjaak, met name toen hij Donny’s directe concurrent was een tijdje.

Zelfs na de wedstrijd tegen Spurs probeerde hij goed te praten dat Donny die bal niet breed gaf en kansloos op doel schoot, terwijl hij wel vond dat Neres die bal die op de paal ging echt had moeten maken.

Eerlijk blijven, Sjaakie.
4 -2
AlexIbarra
Onpartijdigheid is niet Sjakies grootste kracht.
Gelukkig maar. ;)

Verder helemaal eens.
0 0
RaynoFischer
Precies, terwijl die bal van Neres ook nog binnenkant paal was, pure pech.
Sjaak slaat vaak te ver door als het over Donny gaat, als iets niet goed is mag dat ook gezegd worden
0 0
ajaxajaxajax
O jee, balletje Andries Jonker zit er ook. Zal wel weer een hoop onzin uit gekomen zijn.....
0 0
Labrador
Die man praat alsof hij het heeft uitgevonden
1 0
arigold
Ja, bijvoorbeeld over de foutjes van De Ligt. Welke fouten?
3 0
RaynoFischer
Idd echt lachwekkend...
Hij maakt al bizar weinig grote fouten voor een 19! jarige, zegt al genoeg dat ze er een fout van 2 jaar geleden erbij halen als argument... :P
0 0
trodat4030
En waar hij compleet aan voorbij gaat is het lerend vermogen van Matthijs, die heeft in de laatste 2,5 jaar nog nooit dezelfde fout opnieuw gemaakt. Maar goed, alleen de fouten blijven op het netvlies staan, de dingen die goed gaan worden voor kennisgeving aangenomen.
0 0
JohnnyD
Zoals die prachtgoal tussen 2 verdedigers van Juve in notabene.
0 0