'Niet gek dat je tegen Spurs even in problemen komt'

JesseTH, 03-05-2019 om 22:50, 6257 views, Veronica |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Volgens René van der Gijp moet er helemaal niet te zwaar gewogen worden aan het feit dat Tottenham Hotspur dinsdag even de druk op Ajax had. De Amsterdammers bevinden zich in de halve finales, spelen tegen een topclub en dan vindt Van der Gijp dat niet meer dan logisch.

'Het is ook niet zo gek dat je uit tegen Tottenham Hotspur even twintig minuten in de problemen komt', meent Van der Gijp bij Veronica Inside. 'Er waren er (bij Tottenham, red.) wel een paar heel slecht. Trippier is een Engels international, maar die heeft geen bal goed geraakt. En Wanyama, hoe slecht was hij? Sissoko viel goed in en Llorente vond ik ook best wel goed spelen.'

Iemand anders van wie Gijp onder de indruk is, is Donny van de Beek. De analist kijkt er dan ook niet van op dat hij in de belangstelling staat van Europese topclubs. 'Het zijn middenvelders waar ze allemaal naar zoeken. Hij heeft scorend vermogen en scoort altijd een zeven of een acht. Het is iets anders dan James, die je soms zes wedstrijden niet ziet. Hij heeft enorm veel power en longinhoud.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BokkieBokstra
Het is veel krachtvoetbal van de Engelse club, zo is de PL ook. Ze vliegen erop. bij Tottenham ook de nog de lange hijs er bij, Ajax had het lastig daarmee. Barcelona had ook moeite met Liverpool, en dat vind ik een beter elftal dan Tottenham. Vond 3-0 geflateerd. Wedstrijden leken op elkaar. Ben ook nog lang niet zeker over woensdag, moet het allemaal maar zien. Zou wel een droomfinale zijn, Ajax-Barcelona.
0 0
maikelklaassen
we krijgen nu het zelfde als real en juve en dat is dat die uitdoelpunten flink aankomen. als je dan een goal tegen krijgt hang je gelijk met je hoofd in de strop. want elk ander tegen doelpunt is dan fataal. normaal ben ik niet bang voor spurs thuis, maar 1 goal en de wereld ziet er heel anders uit. maar thuis hebben we real en juve ook wel gigantisch onder druk gezet dus wat dat betreft ben ik wel vol vertrouwen. maar het moet geen vechtvoetbal worden met duels zoals de 2e helft vorige week want dan komt het niet goed
0 0
wendoo9
Het enigste wat Ajax de das om kan doen is soms egoïsme van spelers die geen oog hebben voor een andere medespeler die er beter voor staat en simpele kansen om zeep helpen.
0 -1
Koningtoto
Ik vond de problemen echt minimaal. We zijn er nog lang niet, maar we hebben wel de toon gezet. Als spurs blind gaan aanvallen, worden ze kapot gecounterd. Dat weten ze zelf ook. Aan de andere kant wandelen we zo door hun defensie heen. Benieuwd wat die trainer gaat doen. Ik geef ze weinig kans eerlijk gezegd.
1 -2
Schip
Spurs is de enige ploeg die Ajax zolang uit het eigen spel heeft kunnen halen. Juve, Bayern en Real konden dat niet. Juve kon het thuis een periode, maar minder lang en iets minder extreem.

Daar moet je ze credits voor geven. Ze kregen geen grote kansen, maar als je nog eens gaat turven hoeveel mogelijkheden ze kregen om corners in te koppen, dan schrik je. En het punt met corners is dat er een groot toevalselement in zit. Als zo'n bal een keer goed valt, hangt ie. Dat hoeft maar 1/2 keer te gebeuren en je hebt thuis een probleem. Juve lieten we amper voorzetten geven, terwijl dat een groot wapen van ze was.

Als je ziet tot hoe ontzettend veel balverlies Spurs Ajax zette, is dat niets om te bagatelliseren. Niet voor niets kwamen meerdere spelers met een opmerking/waarschuwing dat Ajax dit in de return anders moet aanpakken, zoals Nico.

Zo vraag je om moeilijkheden, omdat je nooit twee wedstrijden achter elkaar zoveel corners ongestraft kunt weggeven en balverlies kunt lijden. In vechtwedstrijden wint de best voetballende ploeg niet.

Tegen de 4-4-2 kwam tot het inbrengen van Nous geen antwoord, ongeveer 50 minuten lang. Ik neem aan dat ze dat nu wel hebben en beter gebruik maken van de ruimte die Spurs weggeeft, achter de linies die druk zetten. Het is geen schande om toe te geven dat je teveel onder druk werd gezet. Dat is een van de grote wapens van Spurs, waarom ze boven zijn komen drijven in een competitie met Liverpool, City, Chelsea etc. Moet beter, zal ook wel gebeuren. Ik ga echt uit van een overwinning thuis, waarin ze Spurs deels kapot combineren / counteren. Want ook voor Spurs geldt dat ze niet 2 wedstrijden achter elkaar zullen zwijnen met counters.
2 0
Dolberg25
Eens. Als Spurs gaat verdedigen creëert Ajax kansen, en als ze gaan aanvallen benut Ajax de ruimtes. Enige manier is vaker scoren als ons. Winnen met een 4-5 dus, of zoiets. Dat willen ze ook niet. Als Ajax hun normale niveau haalt is er niks te behalen voor de Spurs.
1 -1
Koningtoto
En er wordt lyrisch gedaan over die Son, die kan best op voetbal zitten, maar ik las ergens dat hij al 5 keer gescoord heeft na de winterstop, dat zijn wel magische cijfers natuurlijk.
1 -2
Dolberg25
Haha, ja die Son is zo overhyped als het maar kan. Ze doen net of die de kwaliteiten heeft van Messi of Ronaldo, maar het is gewoon een nuttige speler. Neres, Tadic en Ziyech doen er niks voor onder. Alleen tegen City blonk die uit, maar verder heb ik hem nooit zien opvallen in een wedstrijd. Ik ben banger voor Sissoko denk ik.
1 -4
ram
Son is écht geweldig kerel.
0 0
litmanendebest
Kijk je uberhaupt wel eens wedstrijden van spurs in de premier league
0 0
de-Ajacied
Ja dat vraag ik me ook af
Ook bij veel anderen
0 0
Westerpark1982
Son zit op de brommer niet normaal. Die wil je niet 1 tegen 1 hebben met blind of veltman...
1 0